Ja som v mojich 75 rokoch ulovil svojho tretieho jazveca a tak som sa rozhodol, že tentoraz prekonám všetko kvôli tomu ,aby som ho okoštoval. Priateľ Marián mi ho profesionálne odral a rozštvrtil, na druhý deň som z neho vytopil asi 4 dcl masti a manželka pár kúskov z neho namarinovala ( kečup, horčica,cesnak, mletá rasca, sladká paprika, grilovacie korenie na hydinu,trochu calvadosu ).Zvyšok nasáčkovala a uskladnila v mraziaku. A tých pár upečených kúskov bolo... ....no skrátka fantázia !!!! Už teším sa na tie z toho mraziaku....Záverečné rezumé : odteraz asi veľa jazvecov stretnutie so mnou neprežije ....
..ak sa na Silvestra niečo popije.. už potom chutí všetko ako špecialita :-) ..ja som to niekoľko krát skúšal..jazvec bol tučnučký, mäsko lákavé..ale tú jeho vôňu som nedokázal odstrániť, hoci bol pekné upečený a predtým pácovaný..možno tá aróma ostala stále v mojej predstave..ale borsučie škvarky sú ozaj super-delikatesa !
Po niekoľkých rokoch sa mi podarilo uloviť jazveca. Pác som si pripravil podľa návodu, ale použil som víno frankovku 2l lebo som nemal ríbezľové, do pácu trnky už prejdené mrazom. Marinoval som tri dni, tri hodiny som piekol v rímskom hrnci 2h pri 180 stupňoch a 1h pri 150. Rímsky hrniec je skvelá pomôcka, uľahčuje pečenie, nepotrebujete podlievať ani použiť tuk na pečenie. Výsledok mäkučké šťavnaté mäsko, delikatesa. Ďakujem pán Smoleň.
moj dedo zvykol jest pecene maso z jazveca.ja by som sa asi neodhodlal :D
Ako to tu čítam,tak to môže byť fakt dobré.Ak sa k nemu dostanem určite to vyskúšam.
Pečeny jazvec je ozaj pochuťka a ja to môžem potvrdiť.Ja ho pripravujem každy rok a chuti to lepšie ako diviačik,treba skusiť.Ja ho pripravujem tak že si naporcujem mäsko stehna ,lopatky,kare spravim si pac zo zeleniny,mrkva,petržlen,cibuľa,cesnak,trochu octu,sol a koreniny.Pac si prevarim ale len chviľu,do vychladnuteho pacu dam mäso a marinujem 4-5 dni,potom pac zlejem ,mäso oplachnem a dam postať do studenej vode ešte 2-dni,vodu možte meniť.Potom mäsko oplachnem ,na pekač dame masť,poukladame mäso ,podlejeme červenym vinkom a pečieme v rure,možme podlievať vyvarom alebo vodou,popripade pivom samozrejme ho dochutime podľa potreby a pridame cibuľu,cesnak-delikatesa,dobru chuť.
Marian, však si nazbieraj pár trniek, tie sú stále a prilej na jazveca hocijakého vína a je to... a keď tam dáš ešte doma rozdrvené bobule borievky, nič nepokazíš :-o)
keď ho vie človek pripraviť tak je výborný.Jedol som ho raz a bol výborný.
Sto ludí sto chutí. Ale mne osobne tiež jazvečina nevonia najlepšie a nikdy som ho ešte nejedol, a ani sa ho nechystám pripravovat ale ak by ma tým niekde ponukli tak by somto určite skusil.
Konečne sa niekto podelil zo svojou skúsenosťou. čo sa týka jazveca, som recept ešte nikde nenašiel. Kamarát piekol jazveca už dvakrát, a nikomu nesmrdel. Mysleli že jedia pečené prasiatko. Proste NEBíčKO V PAPUľKE. V mojom mrazáku teraz jeden oddychuje, tak skúsim tvoj tip.
ze jazvec smrdi :D najlepsi liek na priedsuky je jazvecina,vzdy ked ma to chyti/mam problem s prieduskamy/namastim si chlebik alebo si dam lyzicku masti do caju jazvecinou,pripadne diviacou mastou a som fit :) nepozeram resp,nevoniam ci to smrdi proste to zjem,vypijem a hotove :)
netreba kritizovať, každá divina má svoju špecificku aromu. Vdaka za re cept, niekedy ho skusim
Však preto je "silvestrovský" Chuť má špecifickú ,pri dodržaní postupu uvedenom v recepte je chuť neporovnateľná ,a o tom to na Silvestra býva.
podľa mňa,každý jazvec smrdí,videla som ako hrozné je mastný,neže ho ešte jesť,nechápem takých ľudi!!!
Akosi mi jazvec ,,nereže"... Pred týždňom som dvoch zakopal... 11 a 13 kg. Mladé mäsko... :-)
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.