počet zobrazení: 34 042
počet hlasov: 1
potrebujeme:
Umytú pečeň z Diviaka najlepšie z prasaťa, alebo Lanštiaka, 4-5 veľkých cibúľ, veľká lyžica masti, rasca /kmín celý/, čierne korenie /drvené/, 2-3 strúčky cesnaku, maslo, Majoránku, kyslú zavárenú uhorku, čalamádu, baranie rohy prípadne surovú Šalotku alebo cibuľu nakrájanú na drobno, ryža, alebo chhlieb.
postup:
Umytú pečeň z Diviaka najlepšie z prasaťa, alebo Lanštiaka nakrájame na asi 1cm hrubé plátky a tiež ich opláchneme v studenej vode. Ošúpeme a nakrájame 4-5 veľkých cibúľ na kolieska, tiež asi 0,5cm - 1cm hrubé a dáme ich na lyžici masti osmažiť, po chvíľke otočíme, prisypeme rascu /kmín celý/ primerane, čierne korenie /drvené/, nesolíme pretože by pečeň stvrdla a zhorkla. Necháme smažiť až cibuľka zmäkne. Pridáme pokrájanú pečienku a 2-3 strúčky cesnaku nakrájaného na kolieska, koliesko masla, zakryjeme panvicu škridlou a chvíľku necháme podusiť po krátkom dusení odokryjeme a necháme dosmažiť , tak aby bolo zjavné, že je pečeň presmažená pred koncom pridáme trocha Majoránky na vôňu. Solíme až na tanieri. Ako prílohu môžeme podávať, kyslú zavárenú uhorku, čalamádu, baranie rohy prípadne surovú Šalotku alebo cibuľu nakrájanú na drobno. Dodávame s ryžou, alebo chlebom. Dobrú chuť. Na zapitie Vínko alebo Pivko.