počet zobrazení: 4 373
počet hlasov: 14
potrebujeme:
250g alebo viac čerstvých šampiňónov, podľa možnosti väčšie hlavičky, 100 g mozarelly (môže byť aj iný syr, ja používam údený salámový syr), 1 väčšia cibuľa, 100g kukurice, oregano, bazalka, petržlenova vňať, maslo
postup:
Najskôr oddelíme stopky šampiňónov od hlavičky. Hlavičky poukladáme na maslom vymastený plech.
Začneme prípravou zmesi, ktorou šampiňóny budeme plniť. Nožičky zo šampiňónov pokrájame na kolieska. Očistíme a na kocky pokrájame cibuľu. Na panvici roztopíme maslo a speníme na ňom cibuľu. Potom pridáme na kolieska pokrájané šampiňóny, trocha oregana, trocha bazalky, petržlenovú vňať a kukuricu. Stačí to opiecť iba krátko. Zmes necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes zmiešame s nastrúhaným syrom a touto zmesou plníme šampiňónové hlavičky poukladané na plechu. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme do ružova.
Podávame so zemiakmi, hranolkami, kroketami, pečivom alebo to zjeme aj bez prílohy, len s kečupom, dressingom. Môžete si vybrať... :)))