M.K.P. AGRO služby
dnes je utorok,  28. január 2025,  meniny má Alfonz,  spln: 12. február 2025,  dnes východ slnka: 07:23,  dnes západ slnka: 16:35
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Ragú z diviaka s lesným ovocím prekladané polentou a pečenou červenou cibuľkou s bylinkami - recept

pridané: 12.4.2016 10:13
Ragú z diviaka s lesným ovocím prekladané polentou a pečenou červenou cibuľkou s bylinkami
počet zobrazení: 1 729
počet hlasov: 0
potrebujeme:
Kalkulácia na 10 porcií:

Diviačie stehno/chrbát 1000 g
Polenta 500 g
Červená cibuľka 600 g
Šalotka 150 g
Karotka 150 g
Zeler 100 g
Brusnice
Čučoriedky
Červené víno
Slivkový lekvár
Chren
Maslo
Olivový olej
Zverinový vývar
Sekané bylinky / tymian, rozmarín, šalvia /
Soľ
Korenie

postup:
Postup:

Očistenú cibuľku na strede narežeme do kríža a natlačíme do nej maslo zmiešané s bylinkami a soľou. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 130 °C cca 40 min. Instantnú polentu uvaríme v osolenej vode na požadovanú hustotu. Tvarujeme gnocchi alebo na rovný podnos.

Na kocky narezané mäso osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Vyberieme a necháme odležať. Do výpeku pridáme nakrájanú šalotku a orestujeme spolu s nastrúhanou mrkvou a zelerom. Zalejeme vývarom, červeným vínom. Pridáme chren, slivkový lekvár necháme povariť a zredukovať. Pred koncom pridáme lesné ovocie a maslo na zhustnutie a zjemnenie. Pred dokončením pridáme orestované mäso a necháme prudko zavariť. Polentu z rovného podnosu môžeme narezať do rôznych tvarov a opiecť pred podávaním na masle.
kategória: exotické recepty
 

reklama

Poľovníctvo TEREM