počet zobrazení: 5 266
počet hlasov: 0
potrebujeme:
Suroviny na 4 porcie:
600 g jelenie mäso
2 PL olej
1 ks zeler
1 ks petržlen
3 ks mrkva
korenie na divinu
3 ks korenie čierne celé
2 ks borievka
1 ks bobkový list
100 ml červené víno
soľ
100 g brusnice
1/2 kociek bujón
-Čas prípravy cca 90 min.
postup:
Mäso opláchneme, dôkladne očistíme od blán a nakrájame na kocky. Mäso okoreníme a osolíme. Zeler, petržlen a mrkvu očistíme a nakrájame na kocky.
V pekáči rozohrejeme olej a mäso na ňom opečieme zo všetkých strán dohneda. Opečené mäso preložíme do hrnca. Pridáme koreňovú zeleninu, čierne korenie, borievky, bobkový list, bujón a víno. Podlejeme 250 ml vody, osolíme a zakryjeme. Dusíme približne hodinu.
Mäkké mäso vyberieme a preložíme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti precedíme cez sitko alebo jemné plátno. Do omáčky pridáme brusnice a krátko povaríme. Šťavu nalejeme na mäso a dáme na 15 minút zapiecť do vyhriatej rúry. Podávame so zemiakovými knedličkami alebo s knedľou, prípadne varenými zemiakmi.
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3 -- 4, Čas pečenia: 15 minút