počet zobrazení: 2 975
počet hlasov: 3
potrebujeme:
Cesto: 200gmasla,200g jemnej horkej cokolady, 300g hladkej muky, 2 lyzice kypriaceho prasku, 40g kakaa, 250 ml mlieka, 3 vajcia, 300 g praskoveho cukru
Poleva:100 g bielej cokolady, 30g arasidoveho masla, 80ml smotany na slahanie, 100 g jemnej horkej cokolady
postup:
1. V miske v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme maslo, polámanú čokoládu a cukor. Vymiešame dohladka.
2. Do preosiatej múky s kypriacim práškom a kakaom vmiešame mlieko a potom postupne vajcia. Zmiešame s vychladnutou čokoládovou masou.
3. Rúru vyhrejeme na 160 °C. Formu vyloženú papierom na pečenie naplníme pripraveným cestom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 50 minút. Koláč pred koncom pečenia prikryjeme papierom, aby sa povrch nespálil.
4. Vychladnutý koláč preklopíme na kuchynskú mriežku. Nad parou v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu s arašidovým maslom a 40 ml smotany. V inej miske rozpustíme tmavú čokoládu so zvyškom smotany.
5. Obe čokoládové polevy lyžicou nalejeme na koláč. Druhým koncom lyžice vytvoríme mramorový vzor.Navrch mozeme dat nastruhane mandle.
Je výborný
Tortová forma