V prípade online objednávky Vás budú pracovníci e-shopu obratom kontaktovať a spoločne preberieme všetky detaily, a možnosť dopravy.
Chladiace boxy na divinu sú vyrábané renomovanou firmou s 30-ročnými skúsenosťami v chladiacej a mraziacej technike v EÚ. Doladené o detaily od používateľov z praxe. Ide o chladiace boxy, ktoré slúžia na uskladnenie tovaru, potravín a diviny s vynikajúcimi izolačnými vlastnosťami. Ponúkajú priestorovú variabilitu. Vyrobené sú z izolačných PUR panelov. Technológia v boxoch je navrhnutá v závislosti na kapacite miestnosti, požadovanej vnútornej teplote a spôsobe použitia. Boxy sú montované z materiálov, ktoré spĺňajú najvyššie požiadavky na hygienu a ekológiu. Profilované sendvičové panely sú vyrobené z pozinkovaného oceľového plechu. Perfektné utesnenie jednotlivých panelov je zabezpečené systémom pero-drážka s dvojitým kanálikom pre silikónové alebo iné tesnenie. Ponúkame vám samostatný chladiaci box na uchovávanie ulovenej zveri. Box spĺňa všetky základné veterinárne normy pre priamy predaj diviny. Chladiaci box má certifikované dvere, ktoré sú naplnené polyuretánovou penou o hrúbke 8 cm, a sú uzamykateľné. Dvere boxu sa štandardne otvárajú do ľava, avšak na požiadanie zákazníka montujeme dvere s pravým otváraním za príplatok 100€. Box má nohy na státie pre jednoduchú manipuláciu s vysokozdvižným vozíkom.
Skladovanie mäsa
Chladiarenské skladovanie mäsa má umožniť správny priebeh procesov zrenia, a zabrániť rastu mikroorganizmov. Zároveň nesmie dôjsť nadmernej strate hmotnosti mäsa odparovaním a odkvapom mastnej šťavy. Ideálna teplota pre skladovanie mäsa je 0,5 až 2 C a relatívna vlhkosť vzduch 80 až 85%.
Dozrievanie mäsa v chladiarňach:
Rýchlosť procesov kazenia mäsa závisí od počtu a druhu mikroorganizmov prítomných na mäse. Mikroorganizmy sa do mäsa dostávajú niekoľkými spôsobmi:
Mäso je v okamihu smrti zvieraťa prakticky sterilné! Prvotné kontaminácie sa týka najmä povrchu. Významným zdrojom kontaminácie sú ruky pracovníkov, používané nástroje a zariadenia.
Hrúbka stenových panelov je 80mm, a strecha je vyrobená z panelov hrubých až 100mm. Hrúbka plechu vnútorného a vonkajšieho sendvičového panelu je min. 0,5 mm. Podlaha je vyrobená zo živicového hygienického materiálu, ktorý uľahčuje jej čistenie a dezinfekciu. Vnútorné rohy boxu sú zaoblené pre ešte jednoduchšie umývanie. Výrobca kladie veľký dôraz na kvalitu chladenia. Moderné chladiace jednotky použité pri boxoch pomáhajú udržiavať ideálne podmienky pre skladovanie diviny (aj v prípade väčšieho množstva). Elektronické riadenie teploty umožňuje nezávislé nastavenie požadovanej teploty v akomkoľvek rozsahu a to od 0°C - +8°C. (Na požiadanie zákazníka vieme vyrobiť box aj v prevedení mraziaci box) Chladiaci box je zastrešený pred vchodom a za agregátom. Boxy sú vybavené agregátom, ktorý je napájaný napätím 230 V. Čas vychladenia prázdneho boxu na teplotu +5°C je 60 minút. Box disponuje zabudovaným elektromerom (hodinami). Je dodávaný prípojkou elektriny v podobe zásuvky.
Doplnkové služby za príplatok:
Rozmery chladiaceho boxu MINI
Vonkajšie rozmery:
Hmotnosť: 550 kg
Spotreba elektrickej energie: Chladiaci box 1x2 m - 400 W. 144 - 168 kWh / mesiac. Jednotka sa spúšťa každý deň cyklicky na 12-14 hodín v závislosti od naplnenia komory a výmeny ulovenej zvery. Za predpokladu sadzby 0,1529311€ / kWh sú orientačné mesačné náklady na používanie chladiaceho boxu 22 - 26 €.
Spotreba a ceny sú orientačné, nakoľko závisí od ročného obdobia, v ktorom chladiaci box využívate najviac, od teploty, od množstva ulovenej zveri, ktorú máte vnútri a od nastavenia teploty, pri ktorej má divina zrieť.
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.