V prípade online objednávky Vás budú pracovníci e-shopu obratom kontaktovať a spoločne preberieme všetky detaily, a možnosť dopravy.
Chladiaci box určený na divinu je vyrábaný našou spoločnosťou, ktorá má veľmi bohaté skúsenosti. Ide o chladiaci box, ktorý je určený na uskladňovanie diviny. Ponúka dostatočnú priestorovú variabilitu. Box pozostáva z izolačných PUR panelov z pozinkovaného oceľového plechu. Jeho hrúbka je 0,6 mm. Technológia v boxoch je navrhnutá v závislosti na kapacite miestnosti, požadovanej vnútornej teplote a spôsobe použitia. Materiály, z ktorých je box montovaný, spĺňajú všetky vysoké požiadavky na hygienu. Taktiež je podrobený všetkým veterinárnym normám. Vďaka ich úspechu je maximálne schopný pomocník pre uskladňovanie diviny a následný priamy predaj. Dvere majú štandardný rozmer, a to, výška – 2200 a šírka 1000 mm. Disponuje možnosťou navolenia stranového otvárania. Chladiaci box je postavený na nohách, aby sa zaručila jednoduchá manipulácia s vysokozdvižným vozíkom.
Stenové panely a strecha majú hrúbku 80 mm. Podlaha boxu pozostáva z hrubého panelu so šírkou 100 mm. Má aj zapustenú oceľovú konštrukciu. Nakoniec je podlaha finálne upravená liatou epoxidovou vrstvou v hr. 3 mm bez akejkoľvek špáry.
Je osadená výlevkou, s ktorou bude čistenie a dezinfekcia chladiaceho boxu veľmi jednoduchá a rýchla. Vnútro boxu je taktiež bez medzier.
Chladiaci box je vybavený aj modernými chladiacimi jednotkami, ktoré napomáhajú k udržiavaniu ideálnych podmienok na skladovanie diviny. Riadenie teploty je elektronické a umožňuje nezávislé nastavenie vami požadovanej teploty. A to v akomkoľvek rozsahu od 0°C - +10°C. Nesmie chýbať ani agregát, ktorý je napájaný napätím 230 V. Typ zásuvky - 16 ampérová, 3 kolíky. Box disponuje zabudovaným elektromerom (hodinami).
Skladovanie mäsa
Chladiarenské skladovanie mäsa má umožniť správny priebeh procesov zrenia, a zabrániť rastu mikroorganizmov. Zároveň nesmie dôjsť nadmernej strate hmotnosti mäsa odparovaním a odkvapom mastnej šťavy. Ideálna teplota pre skladovanie mäsa je 0,5 až 2°C a relatívna vlhkosť vzduch 80 až 85%.
Dozrievanie mäsa v chladiarňach:
Rýchlosť procesov kazenia mäsa závisí od počtu a druhu mikroorganizmov prítomných na mäse. Mikroorganizmy sa do mäsa dostávajú niekoľkými spôsobmi:
Mäso je v okamihu smrti zvieraťa prakticky sterilné! Prvotné kontaminácie sa týka najmä povrchu. Významným zdrojom kontaminácie sú ruky pracovníkov, používané nástroje a zariadenia.
Uľahčenie manipulácie s uloveným kusom zabezpečuje vysoko výkonný navijak značky VILLAGER.
Základná výbava chladiaceho boxu:
Navijak s nosnosťou 500 kg
Elektrická inštalácia, kombinovaná s vnútorným osvetlením
2x koľajnice na mäso
4x kovaných nerezových hákov
Rozmery: vnútorné - 1840 x 1340 x 2500 mm, vonkajšie - 2000 x 1500 x 2850 mm
Doplnkové služby za príplatok:
Spotreba elektrickej energie: Chladiaci box 2 x 2 m - 967 W (pri 25°), 348 kWh / mesiac. Jednotka sa spúšťa každý deň cyklicky na 12-14 hodín v závislosti od naplnenia komory a výmeny ulovenej zvery. Za predpokladu sadzby 0,1529311 € / kWh sú orientačné mesačné náklady na používanie chladiaceho boxu 53 €.
Spotreba a ceny sú orientačné, nakoľko závisí od ročného obdobia, v ktorom chladiaci box využívate najviac, od teploty, od množstva ulovenej zveri, ktorú máte vnútri a od nastavenia teploty, pri ktorej má divina zrieť.
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.