Dobrí deň potreboval by som poradiť, chcem kúpiť puškohľad do 500€ vaše rady , postrehy a skúsenosti.
Dovolim si nesuhlasit delta je podla mna lepsia ako artemis a nove modely s HD sklami mozu bez problemov konkirovat meostaru. A mechanika (klikanie) ma delta urcite presnejsie ako meopta.
motaq ved o to ide . Ak bude stáť puškohlad s poplatkami a poštovným na ebay 500€ a bude na pulte v predajni na Slovensku za 550€ je všetko v poriadku a to by mohol byť práve ten kompromis . Kedže taká predajňa je platca dph nezaplatí ho v plnej výške . Tiež predpokladám ,že ho nakupuje lacnejšie ako sa predáva na spomenutom ebay .Takže zisk by mohol byť okolo 20% pre obchodníka . Vtedy by sa obchodník správal ako obchodník a kupujúci by sa správali ako kupujúci !!! Lenže poľovníctvo v BB si naloží nie 50€ ale 4 krát toľko a už je naložených skoro 200€ . Čo je samozrejme dosť :-D Oproti obchodníkom ktorý si bez predajne naložia na 500 €uro puškohlad ďalších 500€ to však ani moc neni :-D a to ešte bez obrázku :-D No a koľko ľudí nakupuje v tom strachu o záruku a strachu o všetko možné ? odkaz ◄ reagovať
Orol ja samozrejme tiež nakupujem rád Slovenské výrobky ,lebo Slovensko produkuje kvalitu ,ktorej dôverujem . Podporím aj chlapca Slováka, ktorý si urobí inernetovú stránku kde sa snaží predať puškohľad za 2 x toľko ako ho predáva ten zlý ebay . Pri takom predaji a marži , môže kľudne zaručiť okamžitú a 100% výmenu kus za kus a následne si vybaviť pokojne reklamáciu . Prúser je že internet má skoro každý normálny človek ,ktorý má trocha penazí a na tom internete je i google a čo čert nechcel pre jazykovo nezdatných ako by tomu googlu nestačilo ešte na nás vymyslel aj odkaz| tento translátor do ktorého hodíš link akej kolvek stránky trebars v čínštine a vylezie to v slovenčine :-D Samozrejme nie perfekto gramaticky ale človek priemerného IQ tomu porozumie . Takže boj o zákazníka pokračuje a bude veľmi náročný i naďalej a tobôž v čase svetovej hospodárskej krízi. Obchody takéhoto kalibru kamenné odkaz totiž nevybavenou reklamáciou puškohľadu za 300 dolarov riskujú stratu tisícov dolárov ak nie viacej v rámci straty zákazníkov. O značku a dobré meno sa totiž bojuje a špičkové značky majú svoju značku veľmi cennu v miliardách dolárov . Od obyčajnej malinovky coca cola až po lietadlo. ◄ reagovať
orol, som za nech nakupuje kazdy kde chce a vie. ale zopakujem to este raz nie vsetko je len kupit nieco z USA lacnejsie. Mne islo len o to, ze sem chodia aj ludia, ktory nemaju prehlad, znamych a podobne a ked si precitaju prispevok typu "vsak si to kup cez USA Ebay je to tam o XY lacnejsie" ked ten clovek nevie co a ako potom sa stane ze pride na colnicu a ostane nemylo prekvapeny. Dalsia vec je riesenie reklamacie. Pri puskohladoch, aspon tych kvalitnejsich, je mala pravdepodobnost, ze sa nieco stane ale moze sa stat. Takze co sa tyka nazoru "logickeho" ze kupim lacnejsie, nie vzdy to musi byt ozaj lacnejsie. vsetko sa odvija od viacerych veci a nie len od ceny na e-bay. Ale v podstate sa tocime stale dokolecka. ked niekto chce nech si nakupuje v USA ked niekto nechce nech da zarobit obchodnikovi v SR, aj tu sa daju najst obchodnici co sa snazia najst kompromis medzi zarobkom a spokojnostou zakaznika. Kazdy si je panom svojho statia. Je tazko vysvetlit, ze mi nejde o to kde nakupovat ale islo mi o to aby sa ludia dozvedeli co moze nastat. ale to sa uz zase opakujem. ◄ reagovať
motaq ja som kúpil meoptu cez kamenný obchod v Nitre vyfučala mi tak som sa vybral 200 km hore dole do NI reklamoval som . Po mesiaci som prišiel po puškohľad alebo peniaze. Povedali že to poslali výrobcovi a ešte sa to neopravilo. Kedže to bolo už tri roky od zakúpenia čakal som ďalšie dva mesiace až mi puškohľad prišiel do predajne . Kedže sa rosil iba v zime tak som prišiel až v zime o pol roka na to ,že mi žiadnu závadu neopravili . Potom mi to akože znova opravili ale vyfučal zase . Tak mám teraz zarosenú meoptu :-D z kamenného obchodu na Slovensku . U špičkových puškohľadov dávajú záruku 30 rokov a vedia dobre prečo sa im to vypláca. Určite treba vidieť aj úskalia čo keby sa to pokazilo. Neviem kde si prišiel na to že kvoli 40€ to bola iba virtualna informácia od lovecccca .Vraj kedysi tam vo výpredaji za takú cenu predali :-D To neznamená ,že aj predajú !!! Predávajú tento puškohľad o 170€ drahšie !!! Taká je skutočnosť k dnešnemu dňu oproti ebay. Takže nie 499€ ale 669€ .To na margo aby sme dostali korektnú informáciu. Nejaké tie objektívy sa pokupovali cez ebay a z fotoportálov viem ,že ich nebolo málo . Prebehli i reklamácie a opravy na Slovensku v rámci záruky. Nikde nie je však zaručené , že majiteľ Slovenského virtualneho obchodu ,ktorý si nedal ani prácu priložiť k produktu fotku ktorý predražil 2 x toľko ako stojí na ebay bude nejako korektnejší a rýchlejší pri reklamácii ako renomné kamenné obchody v USA ,ktoré majú samozrejme aj internetové obchody . Tam si sakra zákazníka vážia a v konkurenčnom boji ,ktorý poriadne zahrieva aj internet musia doslova bojovať o zákazníka . Kto navštívy takýto obchod vie o čo ide . odkaz Ja si pamätám ešte dobu keď zákazník musel doslova prosiť predajcu a uplácať aby mu niečo predal :-D odkaz takto sa nakupovalo takmer všetko. ◄ reagovať
motag, keď číta človek pozorne všetky príspevky a vyhodnotí si ich, aj napriek Tvojmu poslednému príspevku veĺmi dobre vidí a chápe, kde je pravda a čo je vo veci. P.s- Som rád, že čoraz viac ľudí sa nenechá obblbovať. Inak zastávam od prvopočiatkov tejto debaty názor Edu. Je logický, reálny a určite tade vedie dobrá cesta. Či najlepšia cesta je nakupovať u slovenského "obchodníka"? A slovenské výrobky? Kvôli ekonomike, rastu, zamestnanosti atď? To áno, súhlasím. Budem sa ovšem pridŕžať toho až vtedy, keď sa zmení väčšina slov. obchodníkov v zmysle, aký už opisuje Edu. ◄ reagovať
len aby bolo jasne nikomu nebranim a ani nikoho neodhovaram od dovozu cohokolvek z USA. Len nie vzdy je to len o tom, ze teraz som videl cenu a je to o 200E lacnejsie ako u nas. V mojich prispevkoch mi islo len o to aby sa tu objavili informacie, o ktorych sa malo hovori a ktore treba podla mna dokladne zvazit. Howk dohovoril som ◄ reagovať
aj ked neboli tvoje otazky smerovane mne tak ti na niektore odpoviem. co ziska za tych 40 Eur, no napriklad to, ze nebude mat ziaden problem z pripadnou reklamaciou, ak bude samozrejme opodstatnena, nemusi nic riesit z niekim v USA... Slovensky zakon je co sa tyka reklamacii dost prisny napr. reklamacia musi byt vybavena najneskor do 30 dni a podobne. toto ti v UAS nik negaramtuje a moze sa ti stat ze puskohlad neuvidis, kolko 2-3 mesiace? co sa tyka dopravy tak treba pozriet ake maju podmienky zaslania v pripade objednania cez e-shop... je vela shopou co to posle zadara a dalsia vyhoda zakotvena v Slovenskom zakone, objednany tovar cez e-shop je mozne (pri dodrzani zakona) bez udania dovodu vratit a e-shop ti musi vratit peniaze, co ti zase v USA nik negarantuje. dalsia vyhoda je ze nemusi veduiet po anglicky a vie sa dohodnut bez problemov..... takze kvoli 40 E je otazne ci sa to oplati riesit z USA. To je moj nazor a len aby bolo jasne nemam nic spolocne s predajnou Tromf. co sa tyka tych 2 E, sam som napisal, ze to velky rozdiel nie je, islo mi skor o to aby mal baxik korektnu informaciu. k tomu co pises o eshopoch, ciastocne suhlasim, ze niektory obchodnici nevedia co za tovar pytat, hlavne ak nemaju ziadne naklady spojene s kamennym obchodom. Na druhej strane si pozri co som napisal vyssie o zakonoch platnych v SR, aj taky obycajny e-shop na podla zakona taku velku zodpovednost a tolko povinnosti, ze urcity rozdiel v cene oproti USA je opodstatneny. Ale to by si musel najpr dokladne poznat zakony (neber to vzlom) a to je uz na inu debatu. Na ebay ten co predava nema z pohladu slovenskeho zakaznika ziadne povinnosti, ktore by slovensky zakaznik dokazal vymoct.... Je to komplikovanejsie ako sa na prvy pohlad zda. ◄ reagovať
lovecccc to že nejaká predajňa na Slovensku predala tento puškohľad iba so ziskom 1200sk nie so ziskom 5000- 6000sk .Osobne si myslím ,že taká predajňa ako tromf nakupuje oveľa lacnejšie ako na ebay . Prípadne mala tovar na faktúru tak sa potrebovala do určitého termínu zbaviť tovaru .Lovecccc čo by tým Baxik získal ,že by dal polovníctvu tromf o 40 € viac ??? Zvažovať tu nie je čo .Ani čakať či takáto situácia niekedy nastane v polovníctve tromf alebo nenastane . Cestovať z BA do BB je tiež 600km a to tiež niečo stojí a už nie sme pri rozdiele 1200 ale oveľa väčšom. Keby ho predávali v tromf za 540 € nemusí banovať ,že ušetril 40 € . Určite to nie je na plač :-D Motaq ja si myslím ,že keby bol ten puškohľad o tie spomenuté 2 € drahší baxika to neprekvapí :-D Ty si naozaj myslíš ,že to bude taká šokujúca informácia ako to , že si na Slovensku chcel niekto nechať minimálne rabat 200€? seriozny obchodník predáva s 10 - 25 % ziskom . Urobiť si na Slovensku stránku bez tovaru ,kde je niečo bez fotografie napísane o nejakom puškohľade ktorý obchodník bez obchodu predáva za dvojnásobnú cenu aká je na ebay na to netreba byť obchodník . ◄ reagovať
EDU, netvrdil som, ze ty si mimo temu ale ze je mimo temu to co sme riesili, ci a ako kto, kde odkial vozi nevozi puskohlady a tak dalej. baxik - 4.1% clo je na optiku ale nie na puskohlady, puskohlady su 4,7% pozri odkaz dalekohlady ako take patria do polozky 9005 kde je vsak nasledovna podmienka "Do položky 9005 nepatria zameriavacie ďalekohľady na zbrane; periskopy na ponorky alebo na tanky ani ďalekohľady na stroje, zariadenia, nástroje alebo prístroje tejto kapitoly alebo triedy XVI; takéto zameriavacie ďalekohľady a ďalekohľady sa majú zatriediť do položky 9013." 9005 = 4,1%, 9013 = 4,7%. nie je to velky rozdiel ale aby ta to neprekvapilo. ◄ reagovať
baxik...tak za 499 by som už ten nákup zvážil....v BB predajni Tromf mávajú.. akciu na tento model za 540 Eur.....normálne stojí 669 euri.. ◄ reagovať
Samozrejme ,že sa to oplatí a to ebay nie je naj cena akú by si našiel . Nadarmo nemá ebay zisky v miliardách dolárov !!! Hodil som to do kalukulačky že 499 + 25% + 40 deleno 1,33 a dalo mi to cenu presne 499€ Tak som sa trafil:-D ,že kolko dolárov tolko euro približne :-D Tak prajem veľa šťastia do pár dní to máš doma a o záruku sa nestrachuj !Za 200 € si môžeš kúpiť ruskú IŽku 30 - 06 do pohonu a ešte ti aj královsky vydajú :-D ◄ reagovať
teraz som si to pozeral euro voci dolaru kleslo,cena Bushnell Elite 4200 2.5-10x50 Matte Riflescope 422152M na ebay 499usd plus 40usd postovne,plus 24,1%poplatky na slovensku,aj tak sa da usetrit asi 200euro voci slovenskym obchodnikom a to je legalne dovezene ◄ reagovať
baxík stál by ťa s Sales Tax + clom + dph 20% + poštovným zhruba toľko euro koľko je cena v dolároch . odkaz treba nájsť ten správny obchod prípadne pozri ebay Ak však poznáš niekoho kto cestuje do USA dovezie Ti ho za 375€ ◄ reagovať
Zdravim,citam o vasej optike s USA,venujem sa montovaniu optickych vlakien pre telekomunikacie,teraz som sa vybavoval meracimi pristrojmi na meranie optiky,zakupil som ich cez Ebay,prisli asi o 14 dni cez colnu postu,zaplatil som DPH s ceny a postovneho,pytal som sa na colnici na dovoz puskohladu bolo mi oznamene ze sa plati DPH plus slo ktore je na optiku 4,1%,mam zaujem o Bushnel elit 4200 3-9x 50 s cervenym bodom za 500Usd,celkovo by ma mal stat cca 500eur,na slovensku stoji cca750eur,mimochodom tie spominane meracie pristroje ma stali zhruba tretinu cin slovenskych nenazranych obchodnikov ◄ reagovať
motaq nezdá sa mi mimo temu z mojej strany ja som poslal linky odkial sa dajú na Slovensku kúpiť v tej požadovanej cene do 830 € puškohľady Docter,swarovski a iné . Tiež som vyslovil názor ,že je tu možnosť objednať si puškohľad i z USA napríklad Carl zeiss 3-9 x 40 za cenu 400€ s clom ,dph aj poštovným alebo si ho dať od známeho priviesť za 300€ . Samozrejme v obchodoch USA je veľký výber a super ceny takže to bol iba jeden príklad . Tiež je možnosť objednať si cez ebay a niekoľko iných variant. Do debaty sa zapojil Markel ,že on si objednal z usa a je veľmi spokojný . Tiež sme prebrali ,že môže byť problém pri reklamacii či firma uhradí alebo neuhradí 20€ cestovne . Ja tvrdím ,že pri reklamacii poštovne zaplatí každá americká firma ! Mimo temu bola reklama na rôzne produkty za dvojnásobnú cenu ako ponúka napríklad ebay . To nepovažujem za diskusiu ale za obyčajnú reklamu na predávaný produkt !!! Kedže na reklamu tu má Dodo špeci kolonku mala by sa uverejňovať práve tam a platená. Ten Carl zeiss je model pre americký trh na čo odpovedal M98 že si ho kupil v roku 2005 podobný za 819€ takže myslím že keď ho niekto dovezie za 300€ z USA nebude kupujúci sklamaný . Ani keby si ho objednal s poplatkami za 400€. Takže možnosti sme prebrali a jak1 si môže vybrať .Jeho otázka bola totiž že by chcel puškohľad od značiek Nikon ,Ziess,Swarkovski ja som mu nezačal nanucovať nejakú kúzelnú značku sihtstron alebo ako sa to volalo. Ja som bol pri téme . ◄ reagovať
neviem ako si na to prisiel, ze si objednavam optiku z USA ale necham ta v tom. co sa tyka tej ceny 400 ci 300 dolarov za zeiss, je to velmi zavadzajuca informacia. Je to sice zeiss ale kvoli niecomu ho zeiss v Europe neponuka, zeby mali na to svoj dovod? Nikdy som nepovedal, ze je dovoz cohokolvek z USA problem, je to jednoduche ked vies ako na to. A ak mas znamych a ty su pre par penazi ochotny riskovat je to tvoja a ich vec. kto chce a trufa si na to nech si nakupuje v USA, je to kazdeho osobna vec a sam si bude znasat pripadne vsetky komplikacie, nikomu to samozrejme neprajem. Na zaver mojho prispevku snad dodam len tolko, ze tato debata je uplne mimo temu. ale tak to uz raz chodi. A jedna dobre mienena rada nazaver, daj pozor ked niekomu nieco radis aby si mu neuplnou informaciou nesposobil viac skody ako osohu. ◄ reagovať
motaq ved ja sa nehádam ,že neplatí .Veď sám veľmi dobre vieš prečo si objednávaš puškohľady z USA a nie EÚ :-D Máš s tým bohaté skúsenosti tak Ti to za tie štrapácie asi stálo .Proste mať puškohľad Carl zeiss 3 - 9 x 40 za 400 euro a to do týždňa a po zaplatení všetkého možného aj nepotrebného je dosť lákavá ponuka . Odhliadnuc od toho že môže stáť aj 300€ ak Ti ho niekto z USA napríklad dovezie . Zase do ameriky nechodí tak málo ľudí ako to bolo v komunizme . Ja ich poznám desiatky . ◄ reagovať
EDU len pre info, pre vsetky krajiny co su mimo EU oficialne plati to iste ako pre USA. ◄ reagovať
m98 veď v tom je ten rozdiel .Aj keď je to starší model stál 2 x toľko ako sa dá kupiť teraz v USA . Keby si ho chcel predať .Určite ho budeš ponúkať ako 5 rokov používaný za nejakých 500 - 600€ a na 100% by si ho i predal !Preto som dal link ako doviesť za približne 400€ uplne nový. Samozrejme značiek je viacero ako i obchodov . Kto má problém z USA za dobrú cenu sa dá nakúpiť pri dnešnom kurze libry aj v Anglicku a nemusí mať nejaké haluze colné :-D Potom je tu ešte honkong a iné krajiny . Ja sa v tomto biznise nepohybujem takže za prípadný omyl sa vopred ospravedlňujem a nechám sa rád poučiť ako to všetko vlastne je . ◄ reagovať
Edu, Zeiss rada Conquest sa v Európe predávala do roku 2005. O kvalite tejto rady napovie aj cena. 3-9x40 : 819 euro, 3,5-10x44 : 979 euro. Ceny z katalógu Kettner 2005. Ako spokojny majiteľ oboch spomínaných puškohľadov, spokojne môžem povedať , že som urobil dobre ak som ich kúpil. Mám ich asi 3 roky používam ich na puškách .222 rem x40, 7x57 x44, prevažne na škodnú a srnčiu. Bral som to cez pkhuntigstore, po dobrých referenciách, ale už to asi nerobí. Oba ma vyšli asi na 33 tis./ zaratane všetko/ ◄ reagovať
Ospravedlnujem sa tak som to spočítal na novo cena puškohľadu je 298 € + 14 € je clo a 20€ je doprava 74,5 dph .Takže konečná cena puškohľadu by bola nie 400€ ale 406,50. Spočítal som to správne peter1985? ◄ reagovať
peter1985 mne vyšlo ,že po všetkých zakonností a poplatkoch a dph a poštovnom a balnom cla doveziem tento puškohľad odkaz z USA za 399€ čo je bývalých 12 000 sk . Ty si ma vysmial že to je uplná blbosť . Preto sa ťa pýtam keď máš s dovozom také skúseností koľko by ten puškohľad stál po zaplatení dph + cla + poštovného v koncovej cene v eurách na Slovensku ??? Ja tvrdím 400€ Ty si myslíš koľko ?podľa tvojich výpočtov . Rád by som to vedel aby som videl o koľko som sa pomýlil .Ak ti nerobila táto dlhá debata problém prosím ťa vypočítaj mi to približne . Cena puškohľadu je 298€ v USA. Naozaj ma to zaujíma veľmi . Koľko narátaš Ty. ◄ reagovať
Edu ty si chronicky demagog nemam chut tu ale vyhrocovat tieto invektivy na tvoju osobu lebo to nema cenu, bavili sme sa tu v urcitych podmienakch a je jasne ze ked mas celu rodinu v US, to moze byt jedno , len si nepochopil ze cenu DPH clo sa vypocitava z celkovej ceny :D a tie poplatky co si tam naratal su smiesne nerozumies tomu ale rad si nieco precitas neikde na nete a potom tu pises taketo... ◄ reagovať
soson pripúšťam ,že s reklamáciou a nazad posielaním môže nastať problém ,ale dá sa i toto zvládnuť. To je však extremna situacia .Obyčajne čo sa týka Carl zeiss nemal by nastať problém . Motaq ok keď pôjdem cez tvoj postup a prirátam si 25 % všetko zdaním aj preclím vychádza mi že puškohľad Carl zeiss 3 - 9 x 40 ktorý stojí 298€ kúpim za + 25% čiže ďalších 75€ naviac +20€ doprava . To znamená ,že pri zaplatení naozaj všetkých poplatkov a dodržania všetkej legislatívy neobchádzania ničoho ma tento puškohľad v konečnej cene bude stáť 395€ cena v dolároch je 399 dolárov . Ako som povedal približne cena v udávaná v dolároch je po spoplatení polatkov cenou v eurach . Citujem petra1985 " Edu: to nemyslis vazne ze? si myslis ze za tu cenu to sklo z US dotiahnes ? :D za 399 EUR?" A hneď odpovedám petrovi1985 ano myslím si že tento puškohľad Carl odkaz zeiss po zaplatení uplne všetkých polatkov DPH cla a dopravy doveziem na Slovensko za maximálne 399€ čiže 12 000 bývalých sk ,alebo ešte menej .Ak sa ťa môžem opýtať peter1985 tebe vyšla aká cena za dovoz tohoto puškohľadu so všetkými poplatkami??? Odhladnuc od toho že moja neter a krsňa študuje na univerzite YALE v USA ,Môj otec má americké občianstvo ,moja sestra je rodená američanka Velerie ,moj krsný otec a strýko je američan žijúci v new yorku ,moja sestrenica žije tiež v new yorku ako i bratranec John a mnoho inej mojej rodiny a priateľov ,ktorý mi radi puškohľad kúpia a privezú :-D To je však situácia keď by som potreboval puškohľad na svoju guľovnicu nie nakupovať a predávať kvantá. Zaručujem tiež ,že by som nemal problém ani pri reklamácii . K tomu poštovnému a balnému po zaslaní na reklamáciu do USA a platenia cesty nazad tú platí v plnej výške predajca ktorý Ti výrobok vyreklamuje. ◄ reagovať
montaq: konacne vdaka ja som uz nemal silu, este ak mozem doplnit to JCD dnes nahradza uz EAD elektronicky administrativny dokument je to rychlejsie a menej nakladne ◄ reagovať
EDU a este jedna vec k tomu sales tax. dal si sem krasny link, dik nieco som sa dozvedel, len skus si ho aj ty poriadne precitat. citujem "V USA neexistuje DPH (Dan z pridane hodnoty) tak jako v CR. Ale existuje zde tzv. Sales tax. Sales tax je dan, ktera se uctuje pouze pri prodeji v ramci statu na hmotne zbozi. Nevztahuje se na sluzby a nevztahuje se napr. na prodeje do jinych statu pres Internet, telefonu, postou, apod.". Dolezita je hlave veta "ktera se uctuje pouze pri prodeji v ramci statu na hmotne zbozi" a aj to co za nou nasleduje. Takze chcel by som vediet ked objednas nieco cez net zo SR tak ze ktory stat v USA to je :-). ◄ reagovať
Edu, par veci k tojim narazkam. nechce sa mi citat celu tuto diskusiu nakolko podla toho co tu pises a ako sa k veciam stavias, tak mam pocit, ze si vsetko kupujes v USA a vies uplne najlepsie ako to funguje. 1. neregistroval som sa na lovu zdar dnes, a vobec nie kvoli tejto teme. chcel som len prispiet do diskusie nakolko sa mi zdalo, ze zabudate pri diskusiu na dost zavaznu vec. 2. neviem ci si niekedy nieco objednal z USa cez e-bay alebo podobne ale ak tovar presiahne urcitu hodnotiu stanovenu predpismi platnymi v celej EU tak sa za cokolvek co ti poslu do EU oficialne plati clo podla sadzobnika a DPH podla krajiny (u nas 20%). Pre jednoduchost ta hranica je cca. 50 Eur pri sukromnych osobach. teda ak objednas nieco cez e-bay a ten sclovek ti to posle napr. postou tak to pride na postu na colnicu a tam pekne prides aj s fakturov (uctom) co si za tovar zaplatil a ujo colnik ti vypise papiere vola sa to JCD a vyrubi ti clo a DPH. Pri puskohladoch je to 4,7% clo + 20% DPH, teda cca 25% plus nezabudni, ze si zaplatil aj postovne. 3. co sa tyka reklamacie, ani to nie je problem, ked zoberieme do uvahy vacsinu produktov tak USA ma zaruku 1 rok ak nie je urcene inak (napr. Leupold dozivotnu). Zase musis pocitat, ze v SR nik nie je povinny podla platnych zakonov riesit reklamaciu produktu, ktory si si kupil v USA. Takze v najhorsom to musis na tvoje naklady poslat do USA co nie je az taky problem, ale vela firiem pozaduje aj uhradenie postovneho za poslanie vyreklamovaneho produktu k tebe naspat domov. Takze aby som sa vratil k tomu co ma donutilo napisat tento dlhy prispevok. Nikdy som nenapisal, ze je tazke doniest nieco z USA. je to velmi jednoduche ked vies co a ako. len si treba zvazit co vsetko cloveka caka pri takejto kupe a na co vsetko moze narazit. Aby mu potom domov neprislo nieco co super kupil za par eur a nateseni bezi na postu, a tam prekvapeny zisti ze to az take lacne nebolo. Prajem ti vela uspechov pri nakupovani cez e-bay v USA. a ozaj aby som nezabudol. Este si asi nenatrafil na podvodnikov, ktorym zaplatis a tovar nikdy nevidis. Este raz vsetko dobre a same uspesne nakupy. ◄ reagovať
Edu zdravím Ťa, nejaký tovar som už z USA doviezol a veru s tým vyreklamovaním som nemal dobré skúsenosti. Ale bol to celý kamión a musel som platiť aj clo + DPH. Možno preto, že to bol veľký objem a oficiálny dovoz tá reklamácia bola problematická ◄ reagovať
predajca v USA Ti tovar samozrejme vyreklamuje . Zásielková služba Ti nemá povinnosť niečo reklamovať to je fakt . A,le urobia Ti to bez problému . To sú však extremne situácie a neviem aký servis dáva na puškohľady Carl zeiss. U canonu je to tak že je kompletný servis na celom svete . Takže pri reklamácii nie je problém ani v EÚ . Ja som objednával iba objektívy ale žiadna 20% dph nebola . 6% clo a nejaké poštovné a balné zanedbatelná čiastka cez ebay . ◄ reagovať
pochybujem ze DPH vobec platil kedze ten tovar siel neobchodne , myslim ze ked by sa mu nieco na tom skle pokazilo a druha strana nema ziadnu povinnost mu to spatne vyreklamovat :D ale to je tak vsetko, nevies co je to obchodovat v tejto oblasti takze vyroky "predajcovia vidia len...." niesu namieste, Markel chcel kupi puskohlad co najlacnejsie co urobil, ja ked si kupim puskohlad v EU viem ze predavajuci je povinny v zarucnej lehote riesit vsetky problemy ktore nastanu pocas uzivania. ◄ reagovať
peter1985 samozrejme keď to ide cez 100 ruk tak to potom vypadá :-D riziká sú tak na Slovensku ako aj v USA . Či si to objednáš z BA a príde Ti to za týžden príde Ti to za týžden aj z USA . Podobne je to i pri reklamácii . Všetci predajcovia vidia len tie strašné štrapacie od ktorých nás chcú chudákov uchrániť . Našťastie Markel sa nezlakol a objednal si puškohľad ktorý mu slúži za super cenu a je spokojný . Zaplatil 350 sk dopravu aj s clom a má svätý pokoj :-D ◄ reagovať
necitas moje prispevky pozorne a preto povies nieco co som ja nikde nenapisal ze je to tazke to je tvoja obranna reakcia na ostatnych diskutujucich tu , ze udajne mi hovorime ake je to takze :D fakt demagog si dobry, lebo ja som len hovoril o rizikach s tym spojenych a obhajoval obchodnikov na slovensku aj ked niektori maju tie ceny nadrbane dost, ale to aj z titulu toho ze medzi vyrobcom a poslednym obchodnikom je vela medziclankov kde si kazdy hodi 5% a sme doma... takze ber alebo neber ◄ reagovať
Tá cena nebola v dolároch ale v slovenských korunách, ale keďže sme vtedy prechádzali na euro tak nám to ten pán prepočítal na eurá. Cena puškohľadu bola 6900 SK, a cesta stála 700 Sk ale objednával si optiku aj kolega taže cesta náš vyšla na polovicu. Keď chceš dajake info poď na chat. Nebudeme zahlcovať zbytočne tému. ◄ reagovať
posledny koment bol pre "Edu" ad Markel: pises dobre aj ti to posialal ako sukromna osoba tak DPH nezaplatis ◄ reagovať
peter1985 ja totiž neviem či si zaplatil Sales Tax v USA ,ani ako si to nakupoval . Možností je viacero . Tiež neviem či máš živnosť či si platca dph a podobne. Viem len že predávaš puškohľady na Slovensku a dostať sem puškohľad z USA je vec neľahká podľa teba . Markel tvrdí však niečo iné . ◄ reagovať
Markel aká bola cena toho puškohľadu v dolároch na tej stránke odkial si to objednal ? ◄ reagovať
Co to ma s tym spolocne :D ty si mimo :D ak pridem domov koncom mesiaca najdem ti fakturu s colnym konanim od toho Leupoldu ;) ◄ reagovať
Fungovalo to tak, že sme zavolali jednemú pánovi len už neviem či tu na slovensko, alebo do USA, ale určite to bol slovák takže sme mu rozumeli. Povedal som mu a následne som mu cez stránku ktorú som uviedol predchvílou, napísal o akú optiku mám záujem a on to z USA poslal. Dalo sa to poslať lietadlom alebo loďou, a platil som akurát cestu, keďže na stránke odkaz už bola cena asi aj s DPH, ale neviem to určite. Komplet cena za optiku, cestu bola 237 euro. K optike bola priložená aj mikrobaterka na osvetlenie kríža, a funguje to perfektne. ◄ reagovať
peter1985 takže zaplatíš Sales Tax v amerike a u nás ešte raz dph ? ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.