dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Puskohlad do 500€ - diskusia

autor: off Hunter69
pridané: 10.6.2009 18:59

Dobrí deň potreboval by som poradiť, chcem kúpiť puškohľad do 500€ vaše rady , postrehy a skúsenosti.

počet zobrazení: 32 455
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off motaq, 2.7.2015 o 14:19

Dovolim si nesuhlasit delta je podla mna lepsia ako artemis a nove modely s HD sklami mozu bez problemov konkirovat meostaru. A mechanika (klikanie) ma delta urcite presnejsie ako meopta.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 112

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 385 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off lovec84, 15.7.2011 o 11:41

Radšej by som šiel do meostaru 7x56 RD. Aj keď starší, ale už to je slušná optika, nie ako tactikal a podobné šmejdy. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off vlastimidurcik, 15.7.2011 o 10:20

odkaz Pozeral som najnovšie produkty u tejto firmy na výstave na Inchebe. Mám pred sebou katalóg a cenník. Je tam pár zaujímavých vecí. Na bežné poľovanie odporúčam Delta optikal Titanium 2,5-10x50 ( alebo 56 ). Čo sa tíka novinky a paralaxe je tam pre ostrostrelcov DOT 2,5-15,5x56 SF, alebo 5-20x50sf a 4,5-30x50sf. Toto sú puškohľady na strieľanie na väčšie vzdialenosti. Je potrebný diaľkomer. Referencie na 2,5-10x50 a 56 sú fantastické...Sveteľnosť super...Zatiaľ sa nikto nesťažoval a neľutoval.. ◄ reagovať

off bulldog5, 15.7.2011 o 7:36

Zdravím páni, tiež uvažujem nad puškohľadom v tejto cenovej relácii. Zvládne Detla Optical Titanium aj kalibre ako 30.06 a pod.? Alebo to radšej neriskovať? Diky ◄ reagovať

off jarodt, 14.7.2011 o 19:28

Do 15 tisíc to je do 500 €. V tejto cenovej kategórii prichádza do úvahy ako jedna z najlepších možností z hľadiska spracovania a kvality ak nie najlepšia Delta Optical Titanium 2,5-10x50, alebo x 56. Samozrejme s osvetlenou bodkou. Ak si to fukneš do vyhľadávača a venuješ tomu 2 minúty času, tak zistiš aj to, kde je najvýhodnejšia cena, ja som našiel napr. tu odkaz ◄ reagovať

off Mrlian, 14.7.2011 o 17:56

Delta Titanium, Hakko Superb, Bushnell, Ak si priplatíš, tak Meopta, Čím lacnejší puškohľad tým horšie, nepresnejšie a nespoľahlivejšie nastrelenie pri maximálnom a minmálnom zväčšení. ◄ reagovať

off motaq, 14.7.2011 o 17:19

ak novy v takej cene tak delta optikal ale len rad TITANIUM pripadne HAKKO SUPERB. ale ak vies dat cca 670 eur tak potom Leupold VX-R 3-9x50. napr tu odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off kopoviar17, 14.7.2011 o 12:12

michal89 kde si videl Docter za 500 euro? iba ak starsi.. inak sel by som radsej do starsieho doctera ako do noveho tacticalu..spravil som to tak a spokojnost docter 3x12x56 svetelny bod uplna spokojnost ◄ reagovať

off semjan, 14.7.2011 o 8:11

pozor tacticaly su strasne zahmlene, ako keby si pozeral cez mliecne sklo. vobec sa mi to nepaci ◄ reagovať

off cosar, 14.7.2011 o 6:37

ja mam deltu 2,5-10x50 IL - absolutna spokojnosť s ňou.ceny su niekde okolo 440 € ◄ reagovať

off michal89, 13.7.2011 o 23:56

wafers8 ale Hunter69 sa pyta na najlepši možny do 10 max. 15 tisic na SK. ... takže sem by som radil docter, meoptu, možno bushnell.. ale určite nie tactical :D uvidiš dokedy ho budes považovat za spolahlivy... a taktiez ide aj o priepustnost svetla ak chce dotyčny s tym lovit aj po zapade slnka.. ◄ reagovať

off wafers8, 13.7.2011 o 23:37

lacno sa daju kupit puskohlady znacky tactikal su to väcsinov varyabilky a maju svietiaci bod.Ja mam takyto puskohlad je spolahlivi a ja som s nim spokojny. ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 20:04

Meopta mi vyfučala to je fakt a to 3 krát po sebe .Dolko má tiež meoptu a tiež mu vyfučala a padla osnova. Ďalší poľovník od nás má tiež meoptu tiež mu vyfučala a padla osnova . Všetci sme mali 7x50 meoptu tiež lovecccc si ju zakúpil tiež mu vyfučala :-D Takže neviem asi je toho dosť .Keď ešte stojí toľko ako dolu odkaz na Carl zeiss . Asi by som išiel do zeissu ◄ reagovať

off Jager68, 18.1.2011 o 19:43

Meopta ma v poslednej dobe vela reklamacií.Leupold alebo NIkon.... ◄ reagovať

off MSmarian, 18.1.2011 o 19:39

Kúp si Meoptu a budeš spokojný a zmestíš sa do svojho limitu. ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 19:29

Tu máš zeiss odkaz ◄ reagovať

off peter1985, 7.1.2011 o 14:35

Jasne sak som pisal dolu leupold Golden ring, tactical Mark 4 je o inom ...;) ◄ reagovať

off Jager68, 7.1.2011 o 14:23

VX 3 od Leopld je slusna optika za dobru cenu.Predchadzajuci model som mal asi 3 r.Max.spokojnost. ◄ reagovať

off Jager68, 7.1.2011 o 14:15

Vortex je v danej cenovej relacii pomerne slusna kvalita.Leupold pozorovaci.Skus Leupold čo ma tzv.Golden Ring. ◄ reagovať

off motaq, 7.1.2011 o 10:12

mam 8.5x56 od Nikonu a max. spokojnost, vynikajuci pomer cena kvalita. ◄ reagovať

off peter1985, 7.1.2011 o 9:30

Aha tak ja som hovoril o spotters nevadi, Bino od Leupoldu na IWE som pozeral MARK 4 odkaz ale za tie peniaze nic moc... ak chces kvalitu a 56akurat 15x56 tak Wortex HD odkaz ◄ reagovať

off motaq, 7.1.2011 o 9:17

OK to su spotting scopes, to neviem porovnat. Ja som mal namysli skor bino. ◄ reagovať

off peter1985, 6.1.2011 o 23:59

Ale maju napr Leupold 20-60x80 Sequoia spotter odkaz mal som 15-45 ale je to made in Corea takze netreba si mylit nieje Leupold ako Leupold , Golden ring je uz o niecom inom tam to bolo neporovnatelne, do pozornosti by som dal novy Leupold Kenai s HD Sklom! odkaz ◄ reagovať

off motaq, 6.1.2011 o 23:44

co sa tyka pozorovacich dalekohladov tak s Leupold nemam skusenost a ani v mojom okoli nepoznam nikoho kto by mal pozorovak od LEUPOLD, asi to bude tym ze maju slabsi vyber x50 ci x56 (vobec nemamju). co sa tyka puskohladov tak sa zacinaju viac orientovat aj na europu. ◄ reagovať

off peter1985, 6.1.2011 o 23:39

Leupold ma vyborne sklo aj dobru mechaniku skusenost mam len s najvyssou radou MARK4, a pozorovaky Leupol rada Seqvoia- made in corea pre leupold tam je kvalita skla dost slaba, v jednej rovine s nim su znacky Night Force, Sightron,Weaver, Wortex rada Viper PST a RAZZOR ten ma HD SKLO! co nema ziaden Leupold ani ostatne spomenute znacky aj ked Sightron ma prist tohto roku s novou radou s HD. ◄ reagovať

off motaq, 6.1.2011 o 23:28

na meoptu som aj ja pocul viac staznosti. Osobne mam Leupold VX-3 3.5-10x50 german 4 ten s novou osvetlenou osnovou 3. generacie. Maximalna spokojnost, a dobry pomer cena vykon (moj nazor) ◄ reagovať

off Edu, 6.1.2011 o 22:54

ešte ho aj obchodník poslal do ri... že meopta ma tuším 8 ročnú zaruku a on mu uznal iba 2 roky :-DD ◄ reagovať

off peter1985, 6.1.2011 o 22:15

Ako som pisal v predoslom threde sklo vyborne mechanika naprd , nech kazdy vybera podla svojho presvedcenia, ucime sa na vlastnych chybach... ◄ reagovať

off Edu, 6.1.2011 o 17:15

Hahaha práve som sa vratil z revíru hovorím kolegovi ,že Ty si mal meoptu 7x50 tuším kde ju máš ? Že vyfučala mi a utrhlo osnovu :-D A že Milan ju má kde? že vymenil ju ona mu tiež vyfučala a padal mu kríž :-D ◄ reagovať

off Edu, 6.1.2011 o 11:38

Ako uviedol markel aj ja mám podobnú skúsenosť s neserioznymi obchodníkmi na Slovensku . Preto by som vôbec nechcel navodiť atmosféru ,že obchodníci na Slovensku sú najserioznejší na svete a v amerike a iných krajinách na nás kašlú . Ja mám uplne opačnú skusenosť . Pri reklamovaní v obchodných domoch typu tesco ,nay ,baumax ma nikto nevyšetroval vždy sa ešte uctivo ospravedlili na informáciach okmžite boli vrátené peniaze . Priatelka mala tenisky lacoste za 100€ po mesiaci sa jej uplne rozpadli.Pri reklamácii ju predavačka v značkovej predajni v nákupnom centre Laugarício podrobila takému výsluchu ,že prišla s plačom chúďatko.Jedna z otázok bola či ich nenosila v daždi :-D Pritom to bola označená ako letná ľahká športová obuv na vonkajšie využitie. Tak som jej bol vysvetliť ,že nie nenosí ich v daždi a ked naprší vždy príde domov bosá aby ušetrila svoje fantastické tenisky ktoré kúpila u nich v predajni za 4 násobnú cenu ako ich predávajú v USA , Po uplynutí 30 mi predavačka v tom malom obchodíku z radosťou oznámila ,že firma lacoste reklamáciu uznala :-D tak hovorím , že ok tak chcem peniaze že ona mi žiadne peniaze nemôže dať lebo od rána do tretej poobede ešte nepredala ani šnurky do topánok má práznu pokladnu a majitel tam neni ,že nech prídem inokedy:-D Nakoniec mi povysýpala všetky 2,1 eurovky a 50 centovky a nejako dala dohromady tých 100€ . Akože takú pi... som bohuprisahám nevidel ani v komunizme ked bežne húkali predavačky po zákazníkoch vyhadzovali mu produkt z košíka že héééééj ale vložky vám predáme len jedny tiež hajzlák a banánov iba 2 kilá :-D Velké obchody ako tento odkaz neriešia nejakú reklamaciu ani nedávajú výsluch . Proste sa ospravedlnia vratia peniaze a v amerike byva ešte zvykom ,že zákazník obdrží malú pozornosť obyčajne reklamneho charakteru . ◄ reagovať

off Markel, 5.1.2011 o 21:50

Súhlasim, len ľutujem, že som to vtedy neurobil, a to čo som napísal je len zlomok toho čo som vtedy zažil. A môj záver a poučenie z toho je, že už nikdy viac tovar tej značky a nikdy viac v tej predajni. Koniec ◄ reagovať

off orol, 5.1.2011 o 21:46

Merkel, to keby ma obchodník u nás, kde som zakúpil nový tovar a v stanovenej lehote uplatňujem reklamáciu a mám doklad odkazoval s reklamáciou na iný subjekt a povedal, že on s reklamáciou nemá nič spoločné, tak okamžite dostane takú na papuľu, že by sa štyri razy otočíl okolo vlastnej osi. A to by ešte nebolo samozrejme všetko... ◄ reagovať

off Markel, 5.1.2011 o 21:33

Zdravím. K tej reklamácií na slovensku. Nebola to optika čo som tu na slovensku pred pár rokmi kúpil, ale elektronika, bol to TV. Do týždňa sa pokazil tak som ho odviezol do predajne kde som ho kúpil. Predajca sa so mnou odmietal baviť a hodil mi na stôl vizitku s najbližším servisom nech si tam zavolám, že on s tým nemá nič spoločné a že peniaze mi nevráti. Tak som zavolal, po tovar si prišiel technik servisu. Potom sa tá chyba opakovala ešte dvakrát. Predajca aj výrobca mal šťastie, lebo som odcestoval pracovne do GB, a nestihol som zavolať SOI. A v anglicku som mal podobný problém, ale tam mi bola tá pokazená elektronika vymenená bez problému, a bez udania dôvodu. Takže naši obchodníci nemajú ani šajnu ako sa správať ku zákazníkom, česť výnimkám. A takto nejako je to aj s optikou. A chlapi vy myslíte, že tá optika čo sa tu predáva v našich obchodoch je odkiaľ? Ja si myslím že z USA, takže to čo kúpiš tu je to isté čo na nete z USA. Ale len si to myslím. ◄ reagovať

off Edu, 5.1.2011 o 18:38

motaq sú veci ktoré nezoženieš nikde lacnejšia ako na Slovensku :-D Napríklad tento trieder za 152 € budeš ťažko hladať kdekoľvek na svete :-D odkaz ◄ reagovať

off Edu, 5.1.2011 o 18:11

lovecccc presne tak isto aj mne to robili .Môžeme založiť klub vyfučaných meopt zakúpených v Nitre u Fraňa, ktorí nespravodlivo a protizákonne musia trpieť za nákup v Slovenskom kamennom obchode :-D Za sprostosť sa trpí :-DD. Nikdy viac tento obchod nenavštívim . Ale zase mi to vykompenzovali nadhernou brokovou kozlicou Talianskej výroby so zlatou jednospúšťou 12/12 so zamkom blitz uspôsobenú na ľaváka za vtedy smiešnu cenu len preto ,že bola na ľaváka a ja som zrovna takú potreboval a som ľavák :-D Bolo to okolo 700 € samozrejme ako komis predaj. Tak sa mi to čistočne vrátilo :-D ◄ reagovať

off lovecccc, 5.1.2011 o 17:48

Edo ....ano bolo to tam... tiež to mám do NR 200km ..tak sme sa dohodli že ked to vyreklamujú.. tak mi zavolajú....nakoniec som po mesiaci volal ja ..no nebolo to ..dostal som další "sľub" že ked to bude tak sa ozvú .. a tak sa aj ozvali ... len im to trvalo trocha dlhšie :) ◄ reagovať

off motaq, 5.1.2011 o 14:41

a k tej reklamacii v SR, neviem kedy ste to riesili ale teraz plati 30 dni, ak nie musia vam vratit peniaze alebo vymenit tovar. Ak nie treba sa obratit na SOI. Samozrejme, ze ak je pristup predajcu OK a vysvetli preco to trva dlhsie, treba to brat s ludskej stranky a mozno pockat aj dlhsie, ale zakon jednoznacne hovori 30 dni a ak sa niekto vyhovara, ze u tej ci onej znacke sa to nestava je to pekne ale nezalezi na tom. Nezabudnite vsak, ze sme a predpokladam, ze chceme byt ludia a tak sa jeden k druhemu aj spravajme. ◄ reagovať

off motaq, 5.1.2011 o 14:38

EDU, mam pocit ze sa pomalicky dostaneme tam kam som mieril od zaciatku. Mne nejde o to niekoho odhovarat, ze nekupujte nic mimo SR, samozrejme ak niekto chce nech si to kupi aj ja obcas nakupujem mimo SR aby som usetril. Ide mi o to, ze vzdy sa tu hovori o tom, ze kup to von usetris 100, 200 ... to je pravda ale nik nehovori o tom co vsetko ta v takom pripade moze postratnut. o to mi tu islo. poznam par ludi, co si na zaklade odporucania, ved v USA je to lacnejsie nieco kupili a potom ostali prekvapeny ked museli utekat na colnicu a niekto od nich chcel nejake clo a dph, a este aj z dopravy nie len z ceny tovaru. Takze ano v USA je vela veci lacnejsich, je vela dovodov preco je to tam lacnejsie, ale nie vzdy to musi byt to najlepsie a najpohodlnenjsie riesenie. treba si zvazit kedy sa to oplati a kedy nie. co sa tyka zaruky, ano je to tak ako pises, pri optike plati zaruka 30, 10 rokov, dozivotna a pod. to je pravda ale netreba zabudnut na jednu vec, ze ak rovnaku optiku ako mas z USA predava aj Janko Hrasko v Hornej Dolnej a ty to tam prides reklamovat tak ti reklamaciu nie je povinny prijat (nehovorim o oficialnych servisnych centrach zriadenych vyrobcom) pretoze podla zakona platneho v SR mas reklamovat tam kde si kupil ak nie je jasne napisane, ze mozes aj inde (napr. plati v pripade aut). Na zaver a dufam, ze si budeme rozumiet. Nikdy som nepovedal a ani nenapisal "nevozte nic z USa ale kupte si to v SR lebo je to strasny problem doviest ...". Ni nie je to ziaden problem a clovek usetri. Treba ale pocitat s tym, ze moze nastat aj situacia, ktoru bude treba riesit a v konecnom dosledku to nemusi to usetrenie stat zato, treba zvazit, co za kolko.... ◄ reagovať

off Edu, 5.1.2011 o 14:15

Lovecccc nie je to tajné bolo to u Fraňa .Predpokladám ,že tebe tiež tam :-D motaq vidíš Ty si nepoučiteľný :-D prečo si si to nekúpil na Slovensku ale v USA ? Kua poznáš úskalia a teraz máš problém v reklamácii. Neboj vyreklamuješ a všetko bude ok . K tej ročnej záruke a dvojročnej v EU . V USA sú trocha iné podmienky na reklamaciu do mesiaca môžeš vratit tovar ako u nas do 7 dní bez udania dôvodu apd. Optika ktorá dáva na svoj produkt 30 ročnú záruku prípadne doživotnú má túto v USA ako i V EÚ bez ohladu na ročnu alebo dvojročnú na iné produkty v krajine. Napríklad firma canon Ti vyreklamuje svoj produkt či si ho kúpil v USA Austráli alebo na ukrajine všade na svete . Ano úskalia sú všakovake aj lietadlo s tovarom môže padnúť . Ale môže sa stať že si doma rozbalíš puškohľad kúpený na Slovensku a vyšmykne sa ti na beton rozbije sa a je koniec . Treba si dávať bacha svet je plný nástrah :-D ◄ reagovať

off lovecccc, 5.1.2011 o 13:43

Edo...cena tohto puškohľadu v zahraničí.. je určite menšia.....no nakoľko nemám prehľad o dani.. ani o iných polpatkoch..tak by som sa pri cene 499 voči 540 priklonil k tej našej....objednať sa to dá s pohodlia domova cez internet....takže cestovať 200km ..netreba...40 ečiek nieje veľký rozdiel...Tá akcia na 540 sa u nich objavuje pravidelne už asi4 roky v dvoch vlnách do roka.... Ináč podobné k nie daleko vačšie obštrukcie z Meoptou som mal ja ja dokonca som tiež 7x50(tiež vyfučala) reklamoval v NR. v jednej predajni.(dúfam že tej istej ako ty :) kde mi tvrdili že podobný problém ešte neriešili že s meoptou problémy nebývajú ...čakal som na ňu 3 mesiace... ◄ reagovať

off motaq, 5.1.2011 o 13:32

EDU, kedy si reklamoval tu MEOPTU? podla zakona, ktory plati v sucasnej dobe by taketo nieco nemalo nastat, ak samozrejme nie je zakaznik makky. 30 dnova lehota plati pre akykolvek obchod v SR ci kamenny alebo e-shop. odporucam nastudovat zakon - obcianksy zakonnik a zakon na ochranu spotrebitela. Mozem dat aj cisla zakonov ak bude zaujem. tych 40 E som bral tak ako to bolo napisane a len som ti napisal, preco by som to ja kvoli 40 E neriesil. Nepreveroval som a ani som sa nezaoberal ci taky produkt za taku cenu niekde maju alebo nie. Co sa tyka reklamacie v US, osobna skusenost, ktoru prave riesim (nie optika). Kupil som produkt, ktory nefunguje tak ako by som mal, zaruka z USA je 1 rok narozdiel od SR kde musi byt min. 2 roky. podla reklamacneho poriadku je v pripade poruchy treba kontaktovat technical support e-mailom a popisat problem, co som spravil, uz sme si vymenili asi 7 e-mailov, kde mi popisovali co a ako mam vyskusat... kopec veci s toho co mi poradili som mal davno automaticky preverenych. toto sa tahalo asi 2 tyzdne. nakoniec mi poslali schvalenie, lebo na to aby som mohol produkt poslat na reklamaciu k nim (oprava alebo vymena) ho musim od nich dostat. teraz musim produkt zabalit a poslat na moje naklady k nim spat, okrem toho si mam zavolat na nejake cislo do USA kde mi povedia kolko im mam poukazat aby mi produkt po oprave poslali spat domov (nakoniec sa mi to podarilo vybavit e-mailom takze som nieco usetril za telefonat). Takze suma sumarum, uz som stratil 2 tyzdne co nemozem produkt pouzivat, musim ho na moje naklady poslat do USA co bude vzhladom na velkost balika cca 20 Eur (poisteny balik) predpokladam ze postovne spat bude cca 40 dolarov = cca 30 E (tolko to bolo ked to posielali sem), balik (postou) pojde 3-5 dni tam a 3-5 dni spat takze dalsi 1-2 tyzdne, a neviem kolko bude trvat oprava. Ta vecicka ma stala 280 Eur aj s DPH aj s clom aj s dopravou. Reklamacia ma bude teraz stat cca 70 E co je uz spolu 350 E. U nas sa da podobny produkt kupit za 400E. cize ked som ho kupoval tak som usetril peknych 120 Eur. co ma celkom potesilo. teraz to uz je len 50E a strateny cas. keby som to bol kupil v SR tak ziadne, e-maily a podobne, zoberm to do obchodu, reklamujem a je to problem predajcu. ak reklamaciu uzna ma 30 dni aby reklamaciu vybavil. Vybavenim reklamacie sa rozumie podla zakona oprava veci, vymena alebo vratenie penazi. a teraz mi povedz, kolko usetrim ak sa ten produkt pokazi este raz? co ked sa mi pokazi po 1 roku? komu ho pojdem reklamovat? Ber to ako priklad, ktory je realny, netyka sa optiky. Takze len tolko k nakupom z USA, je pekne usetrit ale treba poznat vsetky mozne nastrahy, ktore s tym suvisia. A o to my islo. Takze kto chce nakupovat cez Ebay ci inak v USA kludne. Islo a ide mi o to upozornit na uskalia, ktore mozu nastat a o ktorych ludia radiaci nakupovat v USA nehovoria, alebo nevedia. ◄ reagovať

zobrazené 201-240 z 385 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM