Dobrí deň potreboval by som poradiť, chcem kúpiť puškohľad do 500€ vaše rady , postrehy a skúsenosti.
Dovolim si nesuhlasit delta je podla mna lepsia ako artemis a nove modely s HD sklami mozu bez problemov konkirovat meostaru. A mechanika (klikanie) ma delta urcite presnejsie ako meopta.
ak je obmedzujúcou podmienkou cena, v tom prípade doporučujem MEOPTU. Niekoľko rokov používam MEOPTU a som s ňou veľmi spokojný. ◄ reagovať
RomanV, lole a asi i viacerým by viac pomohlo, aby si napísal, v ktorých konkrétnych parametroch je podľa teba B lepší ako A, ale aj opačne, kedže sa nájdu i parametre a hľadiská, v ktorých je A lepší ako B. Prípadne napísal, na ktoré veci pri nákupe si treba dať pozor. ◄ reagovať
neznevazujem znacku Leupold, vyjadril som sa, ze je to spickova optika, viem minimalne o piatich pripadoch ked sa Leunopold na beznom kalibri, doslova rozpadol a velmi pochybuje, ze by si original firma Leupold dovolila vypustit takyto produkt. Na vlastne oci som jeden videl, mal odtrhnuty kriz. kaliber 8x57...ano mas pravdu mechanika na meoptach je velmi zla, preto ide vacsina produkcie do USA. stefansen ak si mal rozobrany aspon jeden puskohlad, tak sa ti hlboko ospravedlnujem, no skor mi pripadaju scestne tvoje vyhlasenia na meoptu, hlavne, ze sa ich majitelia zbavuju. je to vrcholne smiesne. Bezchybná mechanika neexistuje, pretoze to skladaju ludia. ◄ reagovať
Mám odskúšanú optiku, Meopta, Kahles, Swarovski a v danej cene by som volil isto z Meopta meostar 3-12x56 RD r alebo Leupold VX-3 3,5-10x50 iluminated. Ani jednou voľbou s tohto sa nič nepokazí. ◄ reagovať
RomanV nie som zástancom osočovania a poučovania, preto nebudem reagovať na obsah tvojho príspevku, no v každom prípade ak sa mám ja naučiť čítať, tak tebe odporučím súkromné hodiny pravopisu. Nechcel som nič iné len tvoju osobnú skúsenosť s niečím, čo niekomu neodporúčaš. Ak nie, chcem vedieť prečo, nič viac. ◄ reagovať
Málo sa zapájem do diskusií, ale nedá mi to, aby som sa nevyjadril k vyjadreniu k Leupoldu : " cinania ho velmi dobre pajchluju ". Ani raz som sa nestretol s prípadom, že ba sa to niekomu stalo. Ja toto pokladám za účelové vyjadrenie znevážiť značku Leupold. Každý puškohľad leupold má svoje výrobné číslo a veľmi ľahko sa dá preveriť jeho pravosť. A hodnotenie, že Meopta má bezkonkurenčne najlepšiu mechaniku, pokladám za scestné. Pozrite si, že hlavné závady u meopty sú predsa v mechanike a toto je aj dôvod, prečo sa týchto puškohladov majitelie zbavujú. Bezchybnú mechaniku má predsa Leupold. ◄ reagovať
Mam niekoľko puškohľadov, ale keď môžem poradiť kup si jeden a kvalitný aj keď ešte posporiš.Keď som spočítal čo som do tých všetkých puškohľadov investoval, tak som sa nasral a kupil som si poriadny a neľutujem.Budeš aj vnutorne spokojná že máš poriadnu vec a ver či never aj ti to bude padať.Ale s tejto triedy o ktorej hovoríš by som šiel do leupolda prípadne meopta.Keď kupiš lacnú blbosť tak o pol roka ti bude treba ďalšie prachy.Skúsil by som cez internet na egune-zaregistruješ sa a zaplatíš cez účet a do 1000 máš ročný zeiss. ◄ reagovať
bulldog5: nauc sa citat, porozumiem a potom sa vyjadruj... napisene je, ze by bol hriech si dat puskohlad A na pusku ked puskohlad B je kvalitnejsi a za cca rovnaku cenu. A zameraj sa taktiez na prakticke radi nez reagovani na inych + doporucil ine z praktickych skuesnoti a dajte uz konecne pokoj s tymi vasimi cinskymi vyrobkami. ◄ reagovať
odporucil by som meoptu, preco? V danej cenovej kategorii bezkonkurencne najlepsie brusene skla, mechanika takisto. Taktiez uz maju 30 rocnu zaruku. Niekto tu pisal, ze maju zlu mechaniku, asi ju nikdy nevidel rozobranu... LEUPOLD je velmi dobry, ale cinania ho velmi dobre pajchluju a hlavne pre europsky trh, pokial by som ho nekupil original v amerike, mal by som obavy. Nikon celkom ujde,no mne osobne sa zda ako ked sa pozeram cez ruru. Na moj vkus ma mensie zorne pole. Delta je polo cinsky vyrobok, mechanizmus maju v ulozeny v teflone. ◄ reagovať
Ten fomei to by bola asi najhoršia varianta s toho čo tu bolo spomenuté. ◄ reagovať
ja sa tiež prikláňam k Delte Titanium, avšak preferujem 56mm odkaz ,ale tento vyzera tiež veľmi zaujímavo odkaz, ja mám od Fomei ďalekohľad a max spokojnosť ◄ reagovať
RomanV prosím ťa napíš niečo o kvalite Delty Titanium, keď o nej hovoríš ako "o hriechu dať to na pušku". Určite bude aj lola rada ak si prečíta tvoje praktické skúsenosti s Deltou Titanium a dôvodoch prečo ju nedať na pušku,aby takú chybu neurobila. Diky ◄ reagovať
Skúste na:odkaz - leupold VX 3 3,5-10x50 s podsvietenou osnovou German 4 za 785,54 aj s DPH ◄ reagovať
sako80: kazdy ma svoj nazor a svoje skusenosti, urcite deltu nezatracujem, ale bol by hriech si to davat na pusku, ked za tu istu cenu mas vyssiu kvalitu. Bolo by to ako si dat na blaser R8 puskohlad zeiss diatal :-) lovu zdar :-) ◄ reagovať
RomanV: vidím že máš v tom jasno, lovu zdar:) ◄ reagovať
Sako: oba puskohlady, co som doporucil su v zadanom limte od slecny, takze zbytocne sa rozohnievas a protazujes svoj obchod. Ulohou tejto diskusie je dat slecne viacero moznosti a to na zaklade nasich skusenosti a cenoveho prehladu na trhu, ktory ona nema. taktiez sa priklanam k stefansenovi s volbou pre Leupold ◄ reagovať
Sako viem že to je cez limit a duralit nema bodku ale ten leupold čo ma aj stefansen za taku cenu dobra volba. ◄ reagovať
Túto dilemu som riešil v minulosti a tiež som mal z toho ťažkú hlavu. Porovnal som si fyzicky niekoľko puškohľadov u známych - Nikon, Meoptu a Leupold, dal som si poradiť a nakoniec som kúpil Leupold VX-3 s osvetleným bodom Duplex a to 3,5 - 10x50 mm a dodnes neľutujem. Je to veľmi kvalitný a odolný puškohľad s doživotnou zárukou. Zaplatil som zaň cca 750,- eur. ◄ reagovať
Meopta meostar 3-12x56 RD r. Tam vyhovuje aj značka, aj cena je kolo 700€. ◄ reagovať
RomanV: a sme na koreni veci, Deltu vôbec nepoznáš!!! Ja mám puškohľady Zeiss a pozorovak Steiner, ale to neni o tom, keď chce niekto niečo poradiť a zadá k tomu kritéria, tak sa toho držím. Nebudem radiť tomu čo má možnosť investovať 400 eur do puškohladu aby si zobral Z6i ◄ reagovať
sako80: velmi prozaicky: vobec Deltu nepoznam a nepripada mi to ako znacka zaoberajuca sa s optikou, mozno sa mylim. Kazdopadne som Lole poradil na zaklade svojich skusenosti, kedy ako puskohlad vyuzivam Zeiss a pozorovaci Nikon a sam uznas ze obe znacky co do znacky kvality predcia tu deltu, alebo ... :-) ◄ reagovať
RomanV: ale velmi si nám neobjasnil prečo deltu nie!? Jozef: áno v podstate máš pravdu, ale keby si sa držal kritérii ktoré boli zadané tak čo by si napísal? Ani v jednom puškohlade neboli dodržané kritéria ktoré boli zadané. Ja len tolko ◄ reagovať
Sako dobre prekročil som limit ale lepšie ako kupiť Deltu lola i ked trochu cez limit radčej kup kvalitnejšiu vec a priatel bude spokojny a ked nie ten čo som dal ja tak by som si vybral čo radili ostatny medzi (Pepes33)Nikon monarcha (RomanV) Zeiss Duralit. ale ked chceš bodku tak nikon monarch a ta zaruka.neni o čom :) ◄ reagovať
sako80: ok, ved ja tiez iba radim a radim to co som napisal a za tym si stojim, prijemny den diskutujucim prajem :-) ◄ reagovať
Ja osobne vlastním puškohľad Nikon Monarch E 2,5-10x50 osvetlený bod. Nemôžem ani pol krivého slova naň povedať, tá bodka za šera na stupni 1 je fakt vynikajúca, osnova v druhej zobrazovacej rovine ( približuje sa ti len cieľ, nezväčšuje sa ti kríž). V tej dobe som si vyberal nad Meostarom, Nikonom, Leupoldom. Leupold bol trochu drahší, meopta má vynikajúce sklá, ale naprd mechanické veci. Meopta bola dokonca vtedy o niečo aj lacnejšia. No po zvážení padla voľba na ten Nikon. Mal som ho kedysi na 30-06, v pohode držal, teraz mám 308W a drží furt, záruka 30 rokov je naň. Len treba vedieť kde kupovať, pred tromi rokmi som ho kupoval u pána Jána Ragača, na prístavnej ulici v BA. Čo som sa po okolí pýtal, tak mi všetci povedali cenu okolo 900 eur, a niektorý až 1100 eur, Pán Ragač ho mal za 804 euro, takže nekompromisný rozdiel, ihneď som šiel tam preň. Jeho predajňa sa volá PROOPT, občas v PaR máva inzerát na optiku Nikon. ◄ reagovať
ked sa nebudem držať kritérií, tak sen tiež popíšem všeličo, čo sa Ti RomanV ufff nepozdáva na Delte Titanium? v tejto cenovej relácii je to kvalitná optika a to nepíšem preto že ich predávam! veď predávam skoro všetky značky, mne je v podstate jedno čo ludia chcú, ale ked viem tak poradím. ◄ reagovať
odkaz lola kukni sa sem a posud sama podla mna to nie je az taka zla volba ◄ reagovať
To mysliš važne že ten titanium nieje dobrý?,asi budem musieť prihodiť,pozdava sa mi aj vixen alebo ten nikon. ◄ reagovať
ufff, len to nie prosim...radsej dlhsie hladaj a daj na kvalitu, co do ceny sa zmestis odkaz , sice to nema osvetlenu osnovu, ale urcite ta s tym priatel nevyhodi. Alebo si vyber z radu NIKON tu: odkaz ◄ reagovať
To je dosť cez limit,pozdava sa mi ten Titanium 2,5-10x50 ◄ reagovať
ale tam si už preskočil cenový limit ◄ reagovať
ak by som sa držal presne cenového limitu tak toto odkaz= ak by bol limit do 1000 poradil by som niečo iné ◄ reagovať
Aký puškohlad -
Kamarati z lovuzdar potrebujem poradiť ktorý je dobry puškohlad,chcem prekvapiť priatela a kupiť mu puškohlad k narodeninam,len neviem aký,na nete sa mi pozdavali delta titanum,nikon, vixen,leupold,mal by mať osvetlenu bodku a približne taketo parametre 2,5-10x50 a zhruba v cene 400-700 eur,ma pušku 8x57 .Dakujem
◄ reagovaťjarodt - počul som, že Swarovski robili nejaký výskum a vraj montáž, kvalitná montáž je veľmi dôležitá, pričom menej kvalitné montáže sú tým faktorom, od ktorého dosť záleží presnosť zásahu. Nevieš čo je na tom pravdy? ◄ reagovať
Ja osobne som mal prednedavnom Meostar 7x56RD a teraz mam Hakko Superb 3-12x50.Cez den nevidiet ziadneho rozdielu. V noci sa mi pozdaval trocha viac Meostar, ale rozdiel bol len minimalny. Kvoli cene by som viac odporucal Hakko Superb. Osobne som s nim spokojny. Sice trocha presvetluje osnovu, ale problem sa da lahko vyriesit ciastocnym vybitim baterie. ◄ reagovať
bulldog5 - v pohode ti stačí tento typ montáže odkaz Puškohľady Hawke majú 10 ročnú prenosnú záruku, sú plnené dusíkom, vodotesné, podľa slov dovozcu v prípade výrobnej vady menia kus za kus, dvaja naši poľovníci ich majú a na nič sa zatiaľ nesťažujú, ak ťa trápi aj cena najlepšie je si ju vygúgliť nižšiu som zatiaľ nenašiel ako tu odkaz ◄ reagovať
Tiez mam deltu titanium asi pol roka , za tie peniaze sa zda byt dobra volba. nastrel drzi, cisti obraz, viditelnost za sera dobra. ◄ reagovať
Priznám sa poškuľujem po tomto puškohľade najmä z ekonomických dôvodov. Uvažoval som aj o značke Hawke, ale s touto optikou zatiaľ nie sú nejaké relevantné skúsenosti a asi by to bol dosť veľký risk, obzvlášť pri kalibri 30.06. Túto optiku by som chcel osadiť na ZKK 600, kal. 30.06. Vedeli by ste povedať aký typ montáže by bol vhodný? Myslím tým najmä či jednodielna, dvojdielna a pod. Vďaka. ◄ reagovať
DELTA OPTICAL TITANIUM - nemusis sa bat, zvladne to aj silnejsie kalibre. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.