xwolf a nemas nejaky obrazok ako sa to konkretne nabija? nejako si to neviem celkom dobre predstavit...
nad poloautomatom benelli uvazujem hlavne preto, lebo kozlica ktora sa mi paci je strasne draha :-( ◄ reagovať
No to rozhodne verim, ze koukali, ale obdivne pohlady to asi neboli. :o))) ◄ reagovať
Blaser, jeden čas som poľoval opakovacou jednohlavňovou brokovnicou ( pumpovačkou s pohyblivým predpažbím ) kal. 20 - 5+1 originál Winchester predvojnovej výroby. Mal som k tomu aj výmennú hlaveň. Párkrát som to požičal priateľovi na dolniaky na zajace a keď tam išiel, vždy ju chcel. Bol totižto viackrát kráľom strelcov vďaka tejto zbrani. Ostatní, že len tak koukali..... ◄ reagovať
Az k tymto hviezdnym znackam som sa nedostal, ale oproti Berette, Browningu a inym menejhodnotnym znackam je naozaj aj bez udrzby neprekonatelny vdaka jedinecnemu a patentovanemu systemu vyhadzovania nabojnic. Teraz ma napada, ze nezanedbatelna vyhoda oproti kozliciam je aj minimalny spatny raz. ◄ reagovať
Nemám osobné skúsennosti, ale referencie sú vynikajúce odvšadial na Benelli. Ževraj prakticky bezúdržbový a spapká prakticky všetko. U "automatov" ČZ myslím 241 - trojranových, alebo MC-21- 5 ranový to tak nebolo - s tými mám nejakú skúsennosť. Mráz, nečistota, zmena streliva urobili svoje. ◄ reagovať
Inak radsej nosim jednu hlaven ako dve kvoli vahe a ked automat, tak Benelli. Nie je vela veci kde suhlasim s xmackom ale tu mu musim dat za pravdu, ze je najlepsi a najspolahlivejsi. Niekedy sa stane, ze duplou poflakas zver a vtedy by Ti bola tretia rana dobra. ◄ reagovať
Dá sa s tým súhlasiť, aspoň nerobíš okolky a píšeš k veci. Je pravdou, že takéto zbrane majú, mali a vždy budú mať svojich prívržencov. V istých prípadoch sú určite výhodou. ◄ reagovať
V EU mas povolene tusim iba 3 + 1 do komory, ale da sa tomu trosku pomoct a my slabsi strelci mozme aj 4+1, ked vytiahneme obmedzovac. Ja som ho vyhodil hned, mne je niekedy 5 malo. Zalezi na tom, kam budes chodit na polovacky. Ked nahanat poslednych dvoch zajacov v PZ, tak budu zazerat. Ked na platenu alebo na kacice, vtedy je lepsi automat. ◄ reagovať
V samočinnej sú vždy len tri náboje??? ◄ reagovať
No a v samonabijacej mas 3 naboje . To nieje velky rozdiel . Aj "automaty" maju svoje vyhody , nech si kazdy poluje s cim chce ked mu to vyhovuje a zakon dovoluje . ◄ reagovať
No keď máš viacnábojovú samonabíjaciu brokovnicu, spravidla sa človek MENÍ! a viac si dovoľuje! Inak by si ju nepotreboval a stačila by ti kozlica, alebo dvojka. Len môj názor, ja to nepotrebujem mať, mne stačia dve rany a DOSŤ. ◄ reagovať
Benelli kozlice nerobi.....
Co je to vlastne ta sanca pre zver a ako to suvisi zo zbranou? Ked chcem dat zveri sancu,tak nezdvihnem flintu. Akonahle ju zdvihnem a vystrelim,je po sanci.....a je jedno ci mam dvojku,kozlicu,semiauto,gulobrok alebo hoci aj prak. ◄ reagovať
xvolf, ale pre boj zblízka za istých podmienok by možno samonabíjacia brokovnica pomaly aj predčila SA-58, čo povieš? Nebola by účinnejšia, resp. vhodnejšia? Pre výkon práva P je asi vhodnejšie používať klasiku, ako zbrane samonabíjacie. Aj zver má mať šancu a má byť zodpovedne ulovená. ◄ reagovať
Nie som rozhodnutý pre samonabíjaciu, zatiaľ len tak špekulujem...
Nič proti dobrej a peknej kozlici, možno napokon kúpim klasiku. Ale teraz som ešte od kupovania zbrane veľmi ďaleko, zatiaľ sa len snažím poriadne zorientovať, nazbierať čo najviac info, a potom sa uvidí...
Keď mne sa veľmi pozdáva značka benelli a nevšimol som si, že by robili kozlice. Myslíte že vôbec nerobia, alebo som len zle hľadal? ◄ reagovať
Do valky si zober radsej Sa58... :) Okrem toho do Benelli si mozes kupit hlaven s mechanickymi mieridlami a drazkovanym vyvrtom.....k tomu nejake kvalitne naboje,velmi presne v ramci moznosti. Dobry nastroj na spolocnu pre toho kto uprednostnuje brokovnicu s jednotnou strelou pred gulovnicou. ◄ reagovať
Do války samonabíjaciu áno, na poľovačku nie. ◄ reagovať
Tiež som o tom špekuloval,aj som mal,ale nie je nad klasiku kozlicu cal.12-70,akejkolvek značky (teraz píšem o type,nie o značke).Radím ti nešpekuluj,...... z kozlicou,alebo dvojkou vobec nič nepokazíš,a za snb,ktorá má o pár vystrelov naviac k použitiu vela krát v živote nevyužiješ,nič nevyhráš,len to že ťa budú okukovať na spoločnej na drobnú ako masakristu. ◄ reagovať
Strasne sa mylis. :) V pohode,nikto nepadol z neba uceny....nabija sa to zo spodnej strany puzdra zaveru do trubicoveho zasobnika pod hlavnou. Benelli je najspolahlivejsia samonabijacia brokovnica vobec. Ked kupis, neolutujes....