dnes je streda,  25. december 2024,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:41,  dnes západ slnka: 15:52
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Samonabíjacie brokovnice - diskusia

autor: off Igor123
pridané: 5.6.2009 15:23
Tak teraz sa možno opýtam sprostosť, tak mi prepáčte :-)
Existujú prosím Vás nejaké samonabíjacie brokovnice aj iného typu ako tie s tým šróbom zpredu pod hlavňou? Lebo to mi príde voľajaké divné. Myslím s nejakým iným spôsobom nabíjania zásobníka. Napríklad nejaké zlamovacie, s nabíjaním zozadu, alebo s nejakým zasúvateľným zásobníkom, zospodu, alebo podobne...
Viem že vojenské také existujú, ale o tie mi nejde, skôr ma zaujímajú poľovnícke. Ďakujem veľmi pekne.
počet zobrazení: 11 046
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 41-63 z 63 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Igor123, 7.6.2009 o 21:43

xwolf a nemas nejaky obrazok ako sa to konkretne nabija? nejako si to neviem celkom dobre predstavit...
nad poloautomatom benelli uvazujem hlavne preto, lebo kozlica ktora sa mi paci je strasne draha :-( ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Blaser300VM, 7.6.2009 o 21:07

No to rozhodne verim, ze koukali, ale obdivne pohlady to asi neboli. :o))) ◄ reagovať

off orol, 7.6.2009 o 21:04

Blaser, jeden čas som poľoval opakovacou jednohlavňovou brokovnicou ( pumpovačkou s pohyblivým predpažbím ) kal. 20 - 5+1 originál Winchester predvojnovej výroby. Mal som k tomu aj výmennú hlaveň. Párkrát som to požičal priateľovi na dolniaky na zajace a keď tam išiel, vždy ju chcel. Bol totižto viackrát kráľom strelcov vďaka tejto zbrani. Ostatní, že len tak koukali..... ◄ reagovať

off Blaser300VM, 7.6.2009 o 20:58

Az k tymto hviezdnym znackam som sa nedostal, ale oproti Berette, Browningu a inym menejhodnotnym znackam je naozaj aj bez udrzby neprekonatelny vdaka jedinecnemu a patentovanemu systemu vyhadzovania nabojnic. Teraz ma napada, ze nezanedbatelna vyhoda oproti kozliciam je aj minimalny spatny raz. ◄ reagovať

off orol, 7.6.2009 o 20:52

Nemám osobné skúsennosti, ale referencie sú vynikajúce odvšadial na Benelli. Ževraj prakticky bezúdržbový a spapká prakticky všetko. U "automatov" ČZ myslím 241 - trojranových, alebo MC-21- 5 ranový to tak nebolo - s tými mám nejakú skúsennosť. Mráz, nečistota, zmena streliva urobili svoje. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 7.6.2009 o 20:43

Inak radsej nosim jednu hlaven ako dve kvoli vahe a ked automat, tak Benelli. Nie je vela veci kde suhlasim s xmackom ale tu mu musim dat za pravdu, ze je najlepsi a najspolahlivejsi. Niekedy sa stane, ze duplou poflakas zver a vtedy by Ti bola tretia rana dobra. ◄ reagovať

off orol, 7.6.2009 o 20:30

Dá sa s tým súhlasiť, aspoň nerobíš okolky a píšeš k veci. Je pravdou, že takéto zbrane majú, mali a vždy budú mať svojich prívržencov. V istých prípadoch sú určite výhodou. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 7.6.2009 o 20:16

V EU mas povolene tusim iba 3 + 1 do komory, ale da sa tomu trosku pomoct a my slabsi strelci mozme aj 4+1, ked vytiahneme obmedzovac. Ja som ho vyhodil hned, mne je niekedy 5 malo. Zalezi na tom, kam budes chodit na polovacky. Ked nahanat poslednych dvoch zajacov v PZ, tak budu zazerat. Ked na platenu alebo na kacice, vtedy je lepsi automat. ◄ reagovať

off orol, 7.6.2009 o 20:04

Pardon, v samonabíjacej! ◄ reagovať

off orol, 7.6.2009 o 20:00

V samočinnej sú vždy len tri náboje??? ◄ reagovať

off army9, 7.6.2009 o 19:24

No a v samonabijacej mas 3 naboje . To nieje velky rozdiel . Aj "automaty" maju svoje vyhody , nech si kazdy poluje s cim chce ked mu to vyhovuje a zakon dovoluje . ◄ reagovať

off orol, 7.6.2009 o 16:46

No keď máš viacnábojovú samonabíjaciu brokovnicu, spravidla sa človek MENÍ! a viac si dovoľuje! Inak by si ju nepotreboval a stačila by ti kozlica, alebo dvojka. Len môj názor, ja to nepotrebujem mať, mne stačia dve rany a DOSŤ. ◄ reagovať

off xwolf, 7.6.2009 o 16:41

Benelli kozlice nerobi.....
Co je to vlastne ta sanca pre zver a ako to suvisi zo zbranou? Ked chcem dat zveri sancu,tak nezdvihnem flintu. Akonahle ju zdvihnem a vystrelim,je po sanci.....a je jedno ci mam dvojku,kozlicu,semiauto,gulobrok alebo hoci aj prak. ◄ reagovať

off orol, 7.6.2009 o 14:01

xvolf, ale pre boj zblízka za istých podmienok by možno samonabíjacia brokovnica pomaly aj predčila SA-58, čo povieš? Nebola by účinnejšia, resp. vhodnejšia? Pre výkon práva P je asi vhodnejšie používať klasiku, ako zbrane samonabíjacie. Aj zver má mať šancu a má byť zodpovedne ulovená. ◄ reagovať

off Igor123, 7.6.2009 o 11:49

Nie som rozhodnutý pre samonabíjaciu, zatiaľ len tak špekulujem...
Nič proti dobrej a peknej kozlici, možno napokon kúpim klasiku. Ale teraz som ešte od kupovania zbrane veľmi ďaleko, zatiaľ sa len snažím poriadne zorientovať, nazbierať čo najviac info, a potom sa uvidí...
Keď mne sa veľmi pozdáva značka benelli a nevšimol som si, že by robili kozlice. Myslíte že vôbec nerobia, alebo som len zle hľadal? ◄ reagovať

off xwolf, 7.6.2009 o 9:18

Do valky si zober radsej Sa58... :) Okrem toho do Benelli si mozes kupit hlaven s mechanickymi mieridlami a drazkovanym vyvrtom.....k tomu nejake kvalitne naboje,velmi presne v ramci moznosti. Dobry nastroj na spolocnu pre toho kto uprednostnuje brokovnicu s jednotnou strelou pred gulovnicou. ◄ reagovať

off orol, 7.6.2009 o 1:56

Do války samonabíjaciu áno, na poľovačku nie. ◄ reagovať

off bodo1948, 7.6.2009 o 1:13

Tiež som o tom špekuloval,aj som mal,ale nie je nad klasiku kozlicu cal.12-70,akejkolvek značky (teraz píšem o type,nie o značke).Radím ti nešpekuluj,...... z kozlicou,alebo dvojkou vobec nič nepokazíš,a za snb,ktorá má o pár vystrelov naviac k použitiu vela krát v živote nevyužiješ,nič nevyhráš,len to že ťa budú okukovať na spoločnej na drobnú ako masakristu. ◄ reagovať

off xwolf, 6.6.2009 o 22:14

Strasne sa mylis. :) V pohode,nikto nepadol z neba uceny....nabija sa to zo spodnej strany puzdra zaveru do trubicoveho zasobnika pod hlavnou. Benelli je najspolahlivejsia samonabijacia brokovnica vobec. Ked kupis, neolutujes.... ◄ reagovať

off Igor123, 6.6.2009 o 20:18

no pravdupovediac nemal som nič také zatiaľ v ruke, ale myslím že sa to nabíja z predu, resp. z predu sa vkladá zásobník cez tú zátku či čo to je pod hlavňou - alebo sa strašne mýlim a funguje to inak?
trebars toto: odkaz ◄ reagovať

off Rado2404, 6.6.2009 o 13:33

ty myslis ze sa to nabija spredu?lebo som to tak pochopil... ◄ reagovať

off Igor123, 6.6.2009 o 9:47

Frederik vďaka za typ, ale Saigu poznám. To je práve to, že ona vyzerá strašne vojensky, ja by som nechcel nič také militantné. Ani taký veľký zásobník mi zasa netreba, myslel som zásobník tak na 4-5 brokových nábojov (12).
Chcem to na športovú (rekreačnú) streľbu, ale výhľadovo aby to bolo použiteľné aj v poli. So Saigov si neviem predstaviť ísť na poľovku. Viem že ľudia chodia aj s tým, ale ja mám predstavu niečoho klasickejšieho... ◄ reagovať

off Frederik, 5.6.2009 o 19:47

Skús pozrieť ruskú Saigu ta sa nabíja zospodu zásobníkom ◄ reagovať

zobrazené 41-63 z 63 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM