Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Poľovačka nie je zábava chudoby - vyjadrenie Blaser300VM - diskusia

pridané: 29.5.2009 14:58
co nato povedat?!
počet zobrazení: 26 067
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 321-360 z 379 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Edu, 2.6.2009 o 0:28

blesklj minimalne by si zostal usmernený od vihunta spôsobom že si mal zostať v maštali . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off bleskj, 1.6.2009 o 23:21

Napísal som sice že už neprispejem, ale nedá mi to. Normálne sa mi páči aký sme všetci hlupáci, a ničomu nerozumieme. Ešteže tu máme jedného šikovného, a sčítaneho ktorí nas usmerní. Lebo inak neviem neviem ako by to tu vyzeralo. ◄ reagovať

off vihunt, 1.6.2009 o 16:02

Maš pravdu bystrička.Edu,Edu?! ◄ reagovať

off bystricka, 1.6.2009 o 15:29

nehadajte sa chlapci, to nie je pekne, treba sa ponad to povzniest ◄ reagovať

off orol, 1.6.2009 o 14:14

vihunt, treba asertívne, lebo v inom prípade ako sám vieš má z toho vždy prospech tretia osoba. Však Ty to myslím dobre poznáš. LaL. ◄ reagovať

off Edu, 1.6.2009 o 13:46

vyhunt ked niečo napíšem aspoň viem o čom hovorím . Ty si na tejto stránke neprispel ničím ! Ani fotkou ani komentarmi hodnými dospelého človeka . Iba slzou v oku si ma označil za vševedka . Nuž musíš sa vzdelávať a čítať a nebudeš ani ty sprostý :) ◄ reagovať

off Edu, 1.6.2009 o 13:43

vyhunt ja som v maštali nikdy nerobil . Ale určite by som sa neznížil niekoho za to že robí v maštali urážať . Každý sa prezentujeme slovami ktoré máme . Preto sa hovädo prezentuje ako hovädo a nepotrebuje na to ani maštaľ .Stačí mu na to utajenie netu :) Panpolovnik samozrejme že viem o tomto krmive ,že zdusná a môže spôsobiť i zažívacie ťažkosti . Napriek tomu sa stale sypú v PZ siláže a obilinoviny . Nesypu sa za učelom prikrmovania zveri ale na udržanie v revíri počas spoločných poľovačiek . Nie je to určite správne riešenie . Určite o takomto sypaní vedel i poľovnícky hospodár tak nech si to vyrieši či je to ok alebo nie . Kopce silaže sa v minulosti sypali viacej dnes sa už tak kradnuť nedá kedže poľnohospodárske podniky už nie sú štatne . ◄ reagovať

off vihunt, 1.6.2009 o 13:18

Edu taký vševedkovia ako ty mali zostať na JRD ale v maštali ◄ reagovať

off PanPolovnik, 1.6.2009 o 13:13

a co povies nato edu ked niekto vyvali jednorazova kamionovu vlecku kukurice na jedno miesto ◄ reagovať

off Edu, 1.6.2009 o 12:07

Jardo318 ďakujem a som rad ,že sa ti fotky páčia . Samozrejme že medzi bohatými ľudmi sa ten chudobnejší často necíti dobre . Ja po bohatstve vôbec netúžim . Mám veľa dobrých priateľov medzi naozaj dosť bohatými ľudmi . Majú svoje obrovske majetky ktore im spôsobuju nemale ťažkosti a hlavy bôľ . Čo je možno prekvapujúce chovajú sa vo väčšine ako uplne normálny ľudia . Žiadne arogantné hovädá ako by si človek predstavoval a ako som bol zvyknutý od určitých funkcionárov v časoch minulých. Čiže majú tiež svoju hrdosť ,svoje vedomosti svoj cit voči prírode a človeku . Roky sa tu demonizovali tzv fabrikanti ale nemusí to byť len o arogancii . Mám kamaráta ktorý je miliardár /sk/ a vôbec nemá problem mi uvariť cafe ,rozpravať sa hodiny o živote ako uplne bežný človiečik . Bodaj by bolo viac takých srdečných ľudí ako je napríklad tento pán .Podotknem ,že to nie je politik ani privatizer! Niekdy som neposudzoval človeka charakterovo podla rečí alebo finnací . Môže to byť veľký omyl !!! Práve medializácia spôsobuje to že politikov vnímame ako tých najväčších hajzlov na slovensku a môže sa nám zakoreniť že pred rokom 1989 tam boli slušný ľudia lebo o žiadnych škandáloch sa nepísalo . To je samozrejme iba fantasmagorie . Takže isto sa da poľovať v pohode v kolektíve bohatých a chudobných . Nabíjači v bažantniciach tu boli pred rokom 1989 budú tu i dnes ba budú tu i zajtra. Všetko záleží od človeka jeho charakteru jeho prístupu . Niečo je zakodované geneticky ine črty sa dostavajú najmä v rodine ,škole a kolektíve . ◄ reagovať

off jardo318, 1.6.2009 o 11:48

Edu myslim si , že je velka priepast medzi bohatymi a chudobnymi a aj ,ako si pisal z historickeho hladiska , to aj vždy bude. A takisto viem ,že chudobny sa necitia dobre medzi prachačmi, ale naopak to tak nie je, lebo šlachta potrebuje posluhovačov za par stovak. A tam je pes zakopany, chudoba nepojde medzi panov robit im poskokov a tym padom nemaju inu šancu ,len sedet doma a snivat o svojom reviri, kde by sa citili dobre medzi svojimi, ale nemaju na to many. A ano ak niekto chce može sa pchat šlachte do riti a nosit im pušky po lese , ako golfove palice po greene. Inak maš dobre fotky. ◄ reagovať

off Edu, 31.5.2009 o 20:22

bleskj cena mlieka v tescu je 9,50 výrobná cena mi nie je známa . K tým 9.50 ked prirátaš balenie + tetrapack +dovoz do mliekarne +pasterilizovanie + vývoz z mliekarne všetku pracu okolo toho + zisk mliekarní a obchodu povedz mi kolo by za to mllieko mali platit ??? :))
Ja som povedal tolko že v roku 1989 nolo naše polnohospodarstvo v produkcii a strojovom parku 20 rokov po zadu . Asi to nám ten západ závidel :) Ked si prešiel toľko JRD určite si si všimol tú špinu ,hrdzave strojove parky hnus na každom kroku a samozrejme i tie platy . To či je to pekné alebo škaredé že som robil na JRD je mi jedno . Ja mám spomienky na tento podnik skôr zle ako dobré . Všetci čo chceli prežit museli kradnuť . Kradnutie v práci bola sučasť komunistického života ako i RVHP . Bolo take heslo : Kto nekradne okráda svoju rodinu . Smutné bolo že to bola absolútna pravda ! Nuž nie každý mohol kradnuť lebo nie každý sa dostal k hnojivam,osivám,pohonným hmotám atd. Tiež počas straníckych schodz nie každý mohol požierať chlebíčky a piť kafe ked slušný ludia makali . ◄ reagovať

off bleskj, 31.5.2009 o 19:44

Edu tvoja odpoved je celkom pekná Že si robyl na JRD to je pekné. Ja lež som sa usadil v senici som prešiel PP Topolčianky, ŠM Galanta, A JRD Radošovce. Tak neviem Ale asi som si tam ničoho nevšímal. A tie nové traktori a kombajny? Veď v 40tich rokoch sa oralo koňmi, a kosilo kosami, a v 80tich rokoch boli už traktori, a kombajny. A to že su dnes pohodlnejšie? To by bolo veľmi smutné keby nie. VeĎ od tých 80tich už ubehlo dosť času, tak neviem čomu sa čuduješ. Jednoducho obnovovanie vozového parku ide s dobou. A tak to bolo i v mynulosti. A ked to bolo dakedy tak zlé prečo boli družstvá v každej dedine, a zlučovali sa a aj tie kolosi fungovali. A dnes? Dnes nejde nič. Lebo to sa neoplatí, hento sa neoplatí a ak máš možnosť porovnaj sinapr. výrobnú cenu mlieka, cenu za ktorú ju kupujú mliekarne, a v obchodoch. A to môžeš urobyť s hovädzím a bravčovím mäsom. Zaujímavé, ale výrobcovia zarobyť nemusia hlavne že majú byznysmeni.A prístup k zamestnancom? Ja som nikdy ani od nikoho nečul že by niekomu dakedy povedali " KEĎ SA TI NEPáČI MôŽEŠ ISŤ" A dnes to je uplne bežná veta.To je asi to pravé orechove. Nehovorím že teraz mi je zle, ale určite mi mebolo ani za komančov. Do polityky som sa nestaral a ani sa nestarám. A nehnevaj sa ale končím s touto debatou. Už ma to vôbec nebaví. ◄ reagovať

off Edu, 31.5.2009 o 17:38

blaskj aj týmto závideli družstvá :
Veľký hladomor na Ukrajine v rokoch 1932-33, počas ktorého zahynulo až desať miliónov ľudí, vyvolal sovietsky diktátor Stalin v rámci kampane na donútenie ukrajinských roľníkov, aby sa vzdali svojej pôdy a vstúpili do kolchozov.
Nuž bola to naozaj fantastická vymoženosť :) Preto skončila tak ako skončila ! ◄ reagovať

off Edu, 31.5.2009 o 15:50

Pan polovník ja volím ľudí ktorý ma nesklamali a o ktorých si myslím ,že sú pre Slovensko prínosom . Máme viac ako 100 strán takže vyberať si naozaj je z čoho . Ja som volil ľudí ktorý nás dostali späť do vyšehradskej štvorky ,ľudí ktorý nas zastrešili v NATO ľudí ktorý nás dostali do EÚ a umožnili nám sa zaradiť medzi najbohatšie krajíny sveta . Umožnili nám čerpať prostriedky pre rozvoj a infraštruktúru . Aj preto je naša krajina čoraz krajšia a čistejšia . Preto sú naše rieky zasa plné flory a fauny .Preto Ružomberok nesmrdí ako stará žumpa ,preto mame zlikvidovanu besnotu ,preto môžeme budovať nove dialnice .Prave preto maju naše námestia nový nádherný šat a nie su to ošarpané šedé ulice plné špiny ako to bolo pred rokom 1989 .Práve preto má každý človek auto ,slušne bývanie ,mobilný telefon a ine technicke vymoženosti . Práve preto sú potraviny najlacnejšie za posledné stroročia . Prave preto na Slovensko prišli investori ktorý nakupujú pracu ľudí . Ked ich nebude nebude ani praca ani mzda a ak bude bude veľmi zle platená pretože jej bude veľa . ◄ reagovať

off Edu, 31.5.2009 o 15:41

U nás sa iba prikrmuje . A to je sakra rozdiel krmiť a prikrmovať ! Prikrmuje sa v čase nudze presne podľa nariadení . Jadrom najviac z jesene objemovým počas celej prikrmovacej doby . Dužinatým podľa nariadenia hospodára .
Soľ sa podáva celoročne . ◄ reagovať

off PanPolovnik, 31.5.2009 o 15:39

A koho stes ale poto volit ked su tam ti isty!sak ja viem ze len poprezliekali kabaty,ale co teda navrhjes? ◄ reagovať

off PanPolovnik, 31.5.2009 o 15:38

u vas sa nekrmi???nerozumiem???to co potom robite v tom vasom PZ? ◄ reagovať

off Edu, 31.5.2009 o 15:38

bystricka všetko je politika politika prikrmovania,politika prímania do PZ,Politika návrhu nového zakona o poľovníctve ,Politika selektívneho lovu ,Politika prebirokratizovaneho SPZ atd . Je všade okolo nás Nemáme politiku iba parlamentnu a komunálnu . Panpolovník Tých čo prišli po nich myslíš zasa komunistov ??? Mečiara,Fica atd ? Ak hej neprišli ! Iba tu zostali ! Zostali tu preto lebo im to tolerujeme ◄ reagovať

off PanPolovnik, 31.5.2009 o 15:35

Ja som za!len ked problem je ze ta politika a politici sa nam mesiaju uz aj do toho polovnictva!!! ◄ reagovať

off Edu, 31.5.2009 o 15:34

Pan polovník u nas sa zver nermí neviem ako je to u vás . U nas sa proste nekrmí !!! Neviem kto ti natrepal o nejakých stropoch . Poviem ti že sudruh sediaci na OV KSS zarábal 10 x toľko ako ja makajuci na JRD . Takže to boli tie rovnosti :)
Majský mimochodom ex sudruh a eštebak a jemu podobný ludia hrajuci sa na kapitalistou sú stale len červene udavačske hovna v mojich očiach nič iné . To že sme sa nevedeli vyrovnať s minulosťou je náš problém . Všade zostali eštebaci . Nuž ťažko očakavať od hajzla školeneho štb pre organizovaný zločin ,podvrhy ,udavie a veci ine morálke . To že práve toto sú novoprivatizeri za to môže ľud. Dovolili sme im to kričali sme nie sme taký oko oni a máme to tu ! ◄ reagovať

off bystricka, 31.5.2009 o 15:32

ahojte, tato debata je zas o politike, v poslednej dobe, ked sa zacne nejaka debata skonci sa politikou, uz mi to lezie na nervy......preco radsej nepridate najake poznatky a skusenosti od vas z pz, ved sme tu z celeho slovenska, aspon sa poucime a budeme vidiet ako to kde funguje ◄ reagovať

off PanPolovnik, 31.5.2009 o 15:31

Zvolte mna:-)))) lenze dozil by som sa asi tak tyzden lebo ludom ako je Blaser 300vm by som isto nepasoval.
sak preco sa zvysuje najom za revir?to len preto aby normalne PZ nestihalo platit a aby mohol prist nejaky panko ktory na tom a mohol tam polovat.peniaze pojdu do statu a zas tyto pankovia si ich tam rozdelia.no jaka nadhera:-D ◄ reagovať

off PanPolovnik, 31.5.2009 o 15:27

Komunisti boli hajzli ale tito co prisli po nich su este horsi!!! ◄ reagovať

off PanPolovnik, 31.5.2009 o 15:26

Edu ty si vazne chory!!!myslis si ze ja to neviem co robil stalin?!sak ten bol stokrat horsi ako hitler!moj ded bol nepriatel statu lebo ked sa ho prisli spytat ci vstupi do strany povedal ze radsej stupi do hovna jak do strany!tieto vsetky veci ja viem a odsudzujem ich.ale za cias socializmu mal aspon kazdy pravo na pracu,dokonca aj cigani robili,mohol si polovat a boli stanovene stropy!kazdy zil na rovnakej urovni a urcite sa neskupovali reviry majetnymi ludmi ktrory vyhodia celu clensku zakladnu len preto lebo oni su ti ktrory maju peniaze.v mojom okoli uz poostavali povatsina pre obycajnych polovnikov doslova len jarky!!!a v danych super reviroch s modernymi ludmi s pokrokovym myslenim poostavalo hovno lebo tam sa to mlati vsetko aj naspolocnych polovackach a krmi sa len do 31.12 lebo len dovtedy sa striela vacsia cast zveri.toto su tvoje kone? ◄ reagovať

off Edu, 31.5.2009 o 15:25

Panpolovník tak ako Cubánsky vodca Fidel v zriadení komunizmus patrí medzi najbohatších ľudí sveta . Podobne sem patrili rumunský diktátor Caucesku a mnoho iných komunistických hajzlov . Prečo to tak bolo ked vyhlasovali že všetci sme si rovný ??? Nuž hlupaci si to neuvedomovali že tu mame červenu šlachtu lebo mediá boli zmanipulovane a nesmeli haniť komunizmus ani vladarov . Tiesicročia sú ľudia bohatý a chudobný ba až biedy . Tak to vždy bolo i bude . Demokracia je iba možnosť ľudu vybrať si ktorou cestou chcú aby sa ich krajina uberala . Tuto možnosť sme za zločineckeho režimu komunizmu nemali . Teraz ju máme .Môžeme si vybrať či chceme isť cestou Cuby ,Severnej koreii ,Bieloruska alebo chceme žiť ako slušný ľudia v dôstojnom štate . To čo si väčšina vyberie musí menšina rešpektovať . Ak poznaš spravodlivejšie zriadenie daj do placu určite dostaneš Nobelovu cenu . ◄ reagovať

off Edu, 31.5.2009 o 15:17

Panpolovník teraz hovoríš ,že je jedno či je bohatý alebo chudobný . Pokiaľ nepozname konkrétnu hranicu čo si predstavuješ pod chudobou ťažko o tom polemizovať . ◄ reagovať

off Edu, 31.5.2009 o 15:16

Panpolovnik ja viem ,že si to myslíš že komunizmus bol lepší . Práve preto som naražal na niektore tvoje príspevky ohladne chválenia zločineckého režimu majúceho na svetomí genocídu a 2 násobne väčšie vyvraždenie ľudí na svete ako fašizmus . Ten však takto konal v čase vojny . Vieš tebe sa ľahlo spomína na režim kedy si bol male deco . Na osvieženie pamäti : odkaz
Je to to čo sa ti páčilo ?
Naštastie ľudia sa v slobodných voľbách nevyjadrujú ,že by chceli návrat KSS . Prečo práve na poľovníckej stranke stale pripomínam KSS a jeho katastrofický prínos nie len pre poľovníctvo ? Nuž preto lebo v Poľovníctve sa vôbec nič nezmenilo a bolševizmus v jeho pravej tvári je tu všade prítomný . Na jar sa hráme na prakticke sčítavanie zveri a to povinne . Zjazdujeme ,snemujeme,schôdujeme,funkcionárčime, chválime zločinecké režimy ,rozdávame metále,vazičky presne ako v komančizme tragikomickom zriadení . Dedkovia sa pevne držia svojich pozící ,bojujú aby sa nám náhodou nedostala do združení nová krv :) Robí sa všetko škoda ,že len tak málo sa robí pre zver !!! ◄ reagovať

off PanPolovnik, 31.5.2009 o 15:12

jardo318

mas pravdu na sto percent!!!!!presne o toto sa snazim aby sa tu pochopilo.sak sme ludia,ci bohaty ci chudobny stale len ludia,naco rozdieli?!ale skus to povedat Blaserovi 300vm co ti odpovie? ◄ reagovať

off PanPolovnik, 31.5.2009 o 15:07

Edu ty furt meles len o tom komunizme!!!uz si s tym trapny!!!ved kto chce?!ani ja ho nechcem!ja len tvrdim ze urcite veci boli vtedy dobre, urcite veci su dobre teraz.bolo by dobre to nejako zlucit!a urcite boli druzstva natom lepsie ako dnes.aspon sa nieco pestovalo kdezto dnes vsade rastie len burina a na drustve robila polovica dediny kdezto dnes polovica dediny je doma a nema ani tych 1200kcs.tak co bolo lepsie? ◄ reagovať

off PanPolovnik, 31.5.2009 o 15:03

Ja sa mu jebem na jeho zbrane noze jachty gulomety!!!tu ide o vyvysovanie sa!!!ja osobne patrim do strednej vrstvy a tiez by som mozno aj sam uzivil nejaky ten revirik ale mam ja vyhadzovat a osocovat ludi len zato ze su natom financne trosku zle ked vidim ze to polovnictvo ich bavi?castokrat za to ani nemozu sak je uplne spinava doba!urcite su medzi nimi aj darmozraci ktory vidia len maso ale nie vsetci su taky.a povedz mi Edu ako toto nase zriadenie moze dovolit take financne rozdieli medzi jednotlivy ludmi.podla teba je v poriadku ked niekto ma 5 miliard a niekto nema co do huby?alebo musis do 65 rokov robit?nemozes si najst pracu a musis sa obracat na vsetky smery?!podla toho co usudzujem tebe je asi dobre ze?!ale co ostatny??? ◄ reagovať

off PanPolovnik, 31.5.2009 o 14:49

Chcel by som podotknut ze ja som sa neohanal ziadnym Leninom ani socializmom.vyjadrenie Blasera bolo doslovne!Ze polovacka nie je zabava chudoby,cize on je nieco viac pretoze je bohaty a tym padom on ma pravo polovat!!!
A Edu ty mas co stale s tym Leninom a socializmom.jedine co v diskusiach robis je ze pranieris tento system!Ja si ho nezastavam ale myslim ze v urcitych veciach bol oproti dnesku daleko lepsi!!! ◄ reagovať

off Edu, 31.5.2009 o 14:41

Lesnyk u nás sme si v PZ odsúhlasili že v časti kde je najhustejšia populácia srnčej zveri ju nebudeme selektovať ani vôbec loviť . Urobili sme si tzv .komoru . Podľa mojich znalostí je to absolútne antichovateľský krok !!! Po rokoch sa už dostavili výsledky . Každá druha srna nevodí srnča . Srnce sú chudáčikovia . Lesnyk ja som mal na mysli práve to že selektovať netreba iba samce u parohatej zveri ,ale nositeľom genetiky minimálne v 50% je samica . Ktorá sa vôbec neselektuje . Pri parohoch sa vymeriava každý milimeter a často i komisia sa nevie za stolom zhodnúť zo šublérov v ruke či je to tak alebo naopak . Nuž ľahko mudrovať keď je lepka na stole . Iné to je keď je srnec na 150m v šere . Pritom u samičieho pohlavia nikomu nič nevadí tak už nie je potrebné selektovať ??? Všetko sa schyluje k tomu že budúci poľovníci budú robiť skúšky formou testu . Možno by nebolo zlé takto pretestovať aj terajších poľovníkov aby si občerstvili svoje vedomosti !

Jardo 318 ak máš len tento problém vybavím ti bezplatné krmenie a pozorovanie zveri vlastne všetko čo len chceš okrem lovu zveri v akomkoľvek revíri . ◄ reagovať

off jardo318, 31.5.2009 o 13:31

Polovnik by mal byt v prvom rade milovnik prirody, až potom lovec." Chudobny" može byt tiež milovnik prirody a starat sa o zver v PZ, ale kto ho tam zobere? Možno ani nechce lovit , len sa starat o zver a pozorovat ju. Čo keby ty bohaty pomohli tym svojim chudobnejšim kamošom a zobrali by ich do PZ a starali sa o zver spoločne. Pripadne keby aj mal zaujem polovat, čo takto vytiahnut jednu zo svojich piatich ,alebo šiestich zbrani a pomoct si navzajom. Skratka je to len pre solventnych. ◄ reagovať

off lesnyk, 31.5.2009 o 12:56

Edu si myslis ze je spravne strielat len same jelene a ziadnu holu? ze to prospieva kvalite populacie alebo kvalte prostredia? Lebo prave s takym clovekom suhlasis a pokladas ho za znaleho problematiky. Inak s tymi skuskami a fynanciami s tebou aj tak trocha suhlasim ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Edu, 31.5.2009 o 11:47

bleskej v čom boli na vyšej úrovni družstvá ??? Mali lepšie stroje ,budovy ,krmivá, výnosnosť ??? Preboha veď družstvá boli anarchistický bordel rozkrádaný svojimi pracovníkmi . Samozrejme nie Slušovice . To bola výkladna skriňa na ukazovanie sa západu . Ostatné boli v špine a nehoráznom bordeli zarastené v žihlave :) Sám som robil na JRD v Bošáci s platom 1200 Kčs mesačne viem o čom hovorím . V dobe 1989 pri mojom uplnom stredoškolskom vzdelaní ktoré bolo v tej dobe dosť . To nebol plat hodný človeka . To že najhorší pán je štát dokázali úplne všetky štúdie .Takže debatovať o tom ,že sa všetci mýlili nemienim ani o tom prečo zomieraju v severnej koreii ľudia hladomorom . Určite za to nemôžem ani ja a ani Blaser300VM :) Môže za to zbabelí národ ktorý nedokáže povedať už dosť ! Tak ako vo všetkých krajiných zhnije komunizmus i na Cube v Koreii a všade kde napáchal nenahraditeľné škody . Práve preto i na Slovensku hovorí národ vo voľbách komunisti nechceme vás a to v 99% .Treba sa i nad tým zamyslieť prečo nechce ľud ten komunistický blahobyt v Nemecku ,Poľsku,Česku,Madarsku,Rumunsku,Bulharsku atd. Prečo ľud nechce aby bolo dobre? Tak ako to tvrdia komunistický pohlavári ! Po zvrhnutí totalitnej moci v roku 1989 chodili popredný funkcionári pozerať sa do Nemecka ,Rakuska ale i iných štatov . Vždy prišli šokovaný s tým že "pane bože kde sú oni a kde sme mi . Ved sme nemali ani sejačku na presný výsev repy :) Stado babičiek nadopovaných alnagonmi prašilo motyčkami ako v praveku v letných upekoch za par stoviek . Moja babka takto makala od nevidim do nevidim 12 hodin denne za 600 korún . V neľudských podmienkach . V žatve na kombajnoch nive by tiež vedeli povedať ludia čo zažili nie len prepravu po Slovensku ale hnus ,prach ostne jačmeňa . Takto sa pracovalo v uplne zverských podmienkach nehodných ľudskej dôstojnosti . Dnes v tej podľa teba hroznej dobe si sadne vodič do John Deara zapne si klimatizáciu ,prachove filtre šáhne do chladničky počúva rádio alebo cd . sediac vo fotelke :) Proste produktivita práce je uplne inde. Ako i prístup k človeku. To že sme členmi EU a EU robí kvoty proti nadprodukcii potravin /preto aby sa nemuseli potom likvidovať / neschvalujem ani neodmietam . Ja ako osoba som proti zasahovaniu politikov do slobodného trhu . Práve nerozumne zasahovanie do trhu spôsobilo svetovu hospodarsku krízu . Keď sa vlada USA zaangažovala ručiť za dlhy ľudu potom ju nasledovali europske štaty ,dotuju sa potraviny dotuje sa tamto či ono . Výsledok je rovnaký zdegenerovanie ceny realnej na cenu vymyslenú . Normálnu realnu cenu môže určiť jedine trh nie politik ani strana ani vlada. ◄ reagovať

off Edu, 31.5.2009 o 11:43

Lesnyk ja nikoho neobhajujem iba súhlasím s tým čo je divné panpolovníkovi. Že poľovačka je len pre tých čo majú na to prostriedky . O Blaserovi300VM magnum nemám nazor že by nemal zakladne znalosti o poľovníctve . I keď je sila poľovníkov ktorých by som ja cez skúšky /frašku/ nikdy nepustil . Proste dolu som spomenul minimálne množstvo finančkých prostriedkov ktoré človek ktorý chce byť členom PZ minimálne potrebuje . Keď ich nemá ide všetko na ukor zveri . A to je zle !!! Osobne račej zver lovím mojim fotoaparátom . Je to vzrušujúce presne ako lov :) Doporučujem :) Ešte sa vrátim k Blaserovi . Mám pocit ,že mnoho reakcií bolo dosť ovplyvnených tým ,že blaser ma dobre zbrane ,nože,auto atd . A závisť proste nemám rád !!! ◄ reagovať

off rys2, 31.5.2009 o 11:25

opr:

Najlepší príspevok roka. ◄ reagovať

off rys2, 31.5.2009 o 11:19

lesnyk- 31.05. 2009, 00:46

Myslím si a som presvedčený, že tvoj príspevok by vyhral súťaž o najlepší príspevok za rok 2009 na tejto stránke. ◄ reagovať

off bleskj, 31.5.2009 o 9:19

Edu to že prídem o prácu si nevedel, tak sa nemáš začo ospravedlňovať. Za prianie novej a lepšej ďakujem, ale už mám dosť rokov, a dnes všetci hladajú takých 20ročných s 30ročnou praxou, ale stým už nič nenarobý. Takže sa musím o seba postarať sám.Ale to mi nerobý problém. A k tomu ziazdovaniu? Ajh ked som tiež v zásade proti. Ale tiež to má niečo do seba. Zober si polnohospodárske družstvá dakedy keď sa ziazdovalo, a celoplošne plánovalo, a dnes. Neviem, ale myslím že boli na ďaleko vyššej urovni ako dnes. Takže aj to ziazdovanie má asi niečo do seba. Aj ked by nebole na škodu tiež to aspom trošku obmedziť. ◄ reagovať

zobrazené 321-360 z 379 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM