Ludze dobrí ,tak tu ja budzem chodzit, bo tu je vešelo, aj o mléku rečujete aj o komunistoch, tak šem rád...A víte ludze dobrí, že toten Edu je dodneska veľkej komunista, však on dodnes toten odznak aj knizku pod perinou schováva! Však kdo číta a dobre vidzí ,tak toten še tu dočíta....Edu mi mušíme bucz kamarádi bo i ja toten poľnohospodar po vašim..no a po našim še to volá gadžo sprostý...mám i traktor, fungel nový JohnDeere toten z USA, tak ťa na nem povozím i do leša vezmem za jedno Euri! ◄ reagovať
orol máš pravdu, no Edo je dosť skromný. Ale ak už sme zašli na tejto stránke k problematike ceny mlieka, tak si dovolím prisiieť od veci stránky lovuzdar.sk ale k mlieku. No čuduj sa svete aj na Slovensku poľnohospodári za iných podmienok sa dostali na výsokú úžitkovosť dojníc, vsadili ekonomiku firmy na produkciu mlieka a zrazu sú "triedný nepriateľ".
Aby som nebol "tiežodborník" tak citát Roľnícké noviny z dňa 5.6.2009:
" Cena mlieka je nízka, lebo ho je viac ako treba. Európskí poľnohospodári sú zajedno, cena mlieka sa už niekoľko mesiacov drží na takmer nízkej úrovni, že to vážne ohrozuje existenciu celého odvetvia prvovýroby kravského mlieka. Slovensko nie je v tomto smere výnimkou, sjôr naopak, na naších producentov mlieka dolieha táto kríza ešte tvrdšie než na ich kolegov z väčšiny členských krajín EÚ..." Takže žiadna naša domáca politika ale problém vyspelejších štátov. A kým naši poľnohospodári v súčasnosti dostavajú vysoké dotácie oproti minulosti, tak Rakúsko, Nemecko a podobne nedobehneme ani vtedy ak budú bežať proti nám... ◄ reagovať
Akože v čom si odborník....Ty nevieš? Však máš tu jedny z najlepších fotiek, si šikovný, pravidelne prispievaš do fóra, pomáhaš a dávaš dobré rady neskúsenejším, si kolektívny a kamarátsky, poznáš humor a vieš rozosmiať diskutujúcich, si dobrý taktik, stratég a psychológ a o ostatných kladných vlastnostiach pomlčím, aby som ťa náhodou neprechválil. Vždy sa teším na Tvoje príspevky a hlavne na tie s komunistickým podtextom...:- )))) ◄ reagovať
PS : V čom že som to ja vlastne odborník ? :)) To ma zaujíma lebo ja mám poľohospodársku školu :)) Takže potom neviem k čomu by som sa mal vyjadrovať keď nie k poľohospodárstvu . ◄ reagovať
Nezbedníčka vyjadril som iba svoj názor možno je nesprávny a možno je nesprávny ten tvoj . Nie som ekonom ale môj obyčajný sedliacky rozum mi stačí na to aby som sa snažil logicky uvažovať . Okrem toho som pracoval roky v politike i keď len v komunálnej ako starosta obce . Dotacie nie sú tajomstvom všetci máme google takže sa môžeme vzdelávať koľko len chceme . odkaz /> Niekedy je voliť a byť sa za Mečiara ako za spasiteľa málo taktiež nasledne za Fica a taktiež riešiť prebytok mlieka vylievaním do kanála je sice ľubive ale vlastne nezmyselné . Keby neexistovali dotacie v EU ,v USA atd na potraviny fungoval by trh uplne normálne kedže existuju je tu anarchia ktorú si spomenula nezbedníčka jedny maju viacej dotacií iný menej alebo inak vypočítané a potom podme na trh . To nie je fer ani normálne je to strelba od pasu do cenotvorby . Zasa byť ekonomkou na družstve neznamená byť odborníkom na dotacie EU alebo zakonotvorbu dph a veci podobné. Takže neponižoval by som iných do pozície sprostejších :) ani múdrejších :) ◄ reagovať
Škoda EDU, že Ty sa do všetkého vyznáš, ešte aj do môjho odboru, už sme spolu komunikovali, že robím ekonómku na družstve. Nemáš ani poňatia o nákladoch na liter mlieka. A vieš aké dotácie dostavajú farmári v starých štátoch EÚ ? Ani netušiš a mútiš ti vodu akolo dotácií. venuj sa radšej tomu v čom si odborník, to robíš dobre. Alebo diskutuješ tu preto, že máš veľa voľného času ? ◄ reagovať
Ake jednoduche...
HOSPODARSKA KRIZE
Pise se mesic srpen, jedno male mestecko na Riviere, hlavni sezona. Prsi a prsi, takze mesto je prazdne. Vsichni se zadluzuji a ziji na kredit. Najednou prijede k jednomu hotylku bohaty Rus. Pozada recepcniho o pokoj, polozi na pult stodolarovou bankovku a jde si pokoj prohlednout. Hotelier vezme bankovku a pospicha k dodavateli masa zredukovat dluh. Dodavatel masa vezme bankovku a bezi k chovateli prasat flastrovat dluh.
Nyni vezme 100$ chovatel prasat a bezi k vyrobci krmiv platit. Tento vyrobce prijme s velikou radosti penize, vezme je do ruky a pospicha k prostitutce, kterou nedavno navstivil a pritom jeji sluzby uzil na sekeru. (Je prece krize).Prostitutka bere s radosti penize a jde do hotelu srazit dluhy, ktere tam mezitim nadelala. Ve stejne vterine prichazi Rus zpet z pokoje a rika, ze pokoj neni dost dobry. Vezme svoji stodolarovku a opusti mesto. Nikdo tedy nevydelal, ale mesto uz je bez dluhu.
Divejte se optimisticky do budoucnosti... ◄ reagovať
555pa keby sa nemontovali politici do cenotvorby všetko by bolo v najlepšom poriadku . Keď však niekto vymyslí cenu z brucha + nejaku dotaciu družstvu inú obchodu jednotnu alebo nejednotnu dph má to za nasledok anarchiu . Práve zasahovanie vlady usa do trhu a ručenie hypouverov vladou USA a nasledujucich vlad spôsobili také zasahy dotovania a ručenia všetkeho ničím že tu máme hospodársku krízu . Mlieko budeme predavať bud po 30centov alebo ho nebudeme predavať vôbec lebo si ho budú ľudia nakupovať v česku po 7czk alebo v Maďarsku . Prave preto sa ceny upravili tak ako sa upravili . Vymyslené ceny sa totiž nedajú upraviť normalitou lebo nie sú normálne ale scestné . Šabnuť do mešca a rozhadzovať len tak od pasa je síce na prvy pohlad pekne a ľubive ale v konečnom dôsledku nekoncepčné čo ukaže čas . Takže socialne cítenie nášho neomylneho premiera je v konečnom dôsledku iba drístanie a hadzanie omrviniek dôchodcom pre potlesk a hlas vo voľbách . Skutočnu politiku reforiem sme zažili za dvoch vlad pravice ktorá nás dostala nazad do vyšegradskej štvorky ,zaradila do EU ,zastrešlia pod NATO a našlapla ekonomiku správnym smerom . Za čo im ďakujem ,že sme nezažívali socialne cítenie ako bolo v česku a Maďasku :) Nuž nárd rozhodol cuvať tak proste cúvame :) ◄ reagovať
555pa Tak nejako ale nebudem to tu už rozvýjať lebo tomu asi nerozumiem aj ked som mal možnosť nahliadnuť do niektorých zmlúv. Len ma mrzí že sa tu kváka o dotáciách, ako to všetko oni kazia, ale ako to žo o nich nevedia tý ktorých by sa malo týkať. No čo asi su to tiež neschpný hlupaci ked to nevedia vybaviť. ◄ reagovať
Ak ak je to od témy, tak cena plnotučného kravského mlieka, za ktorý ho nakupuje Tatranská mliekareň je po starom 5,8 pri tuku 3.9% a obsahu bielkovín 3,4 %. To akciove Tescové je s obsahom tuku 0,5% !!! Nie dotácie ale cena mlieka ničí poľnohospodársvo a o chvíľu aj prírodu ◄ reagovať
ako pekne a nenapadko sme presli od polovacky k mlieku, ocenujem vasu napaditost.................. ◄ reagovať
Súhlsím s Edu, a mimoriadne ocenujem jeho antikampan i počas moratória....:))) ◄ reagovať
:) poho mám internet aj 1500 tv kanalov :) takž som minimalne zo Slovenska :) nákup je 17 centov :)) a predaj v tescu 9.50sk . :)) Ceny degradovali dotácie .Trh nee :) Napriek tomu si ista skupina myslí že treba ešte viac dotovať a ručiť ako ručila vlada USA hypo uver bankam :) Samozrejme ničím :)
Horsa Robo :)))))))))))))))))))))))))))))))) ◄ reagovať
Blackowicz to mlieko v TESCU ked je v akcii fakt stoj9 cey deväť korún, po starom. ale práve tieto velké reťazce pokladajú napríklad aj mliekarne aj družstvá, a zároveň aj malé(rodinné) predajne na klená. Lebo oni si ceny určujú pri nákupe, a ešte sa snažia presadiť aj to že čo sa im nemine tak vrátia speť. Ale to je tu škoda rozoberať. ◄ reagovať
Edu s tou cenou mlieka zdá sa mi akoby si nebol ani z tohto sveta. ◄ reagovať
tak to som rada, skoro som si pokazila o tebe mienku ◄ reagovať
no zo šoferovaním uplne s tým alkoholom samozrejme ked vodím nepijem :) Na to mám veľmi rád môj vodičák ◄ reagovať
to nemyslis vazne, vsak? ◄ reagovať
Nj ale všetci nebudeme šoferovať potom 300km :) ◄ reagovať
tie 2 promile budeme mat poobede vsetci, bude konecne po oficialitach a budeme sa moct odviazat ◄ reagovať
No vidíš to zrovna sa budem vracať zo stredka vo Vavrišove piatok sobota nedela . Máme tam vivo seansu :) Tak sa hadam zastavim. Ak budem mať pod 2 promile :) ◄ reagovať
s akym nemcom? nase halali je 28.6. t.j. v nedelu v skanzene od 10,00hodky, a som zvedava ci prides ◄ reagovať
Bystricka ja prídem len tu žijem s tým nemcom a som nejako pozabudol kde a kedy? ◄ reagovať
hej, to vidno z tvojich diskusnych prispevkov, ale ja sa nikomu prosit nebudem ◄ reagovať
ze by som si zmenila nick? ale chlapci ja som vas srdecne pozvala na nasu akciu v skanze na den polovnictva v turci, a vy? nic.......... ◄ reagovať
ja v sebe ziadne emocie nezadrziavam, co na srdci to na jazyku, a slivovicku milujem ◄ reagovať
Niekde som počul ,že keď ženy pijú uvolnujú sa im emocie tak neviem či si trúfneš Bystricka :) ◄ reagovať
a so mnu si nedate nikto? ◄ reagovať
Nj Lanštiak aj ja s tebou . S Lanštiakom som ešte nepil :) ◄ reagovať
Ja som skúšal niekoľkokrát a stále som prehral...,ale stebou Edu na všetko dobré si poldecáčko veľmi rád dám... ◄ reagovať
Ed, ale poznám len jeden prípad, kde sa podarilo chlapovi nad pálenkou remizovať. Údajne je to nejaký východniar a tí čosi znesú. Inak že majster pálenka dokáže poraziť každého. ◄ reagovať
na dnes stacilo, mam ordinaciu, smiesne co? ale priority maju prednost, papa ◄ reagovať
bystička pôvabná žena môže robiť so mnou čokolvek :) Tak máš všetko povolené :) ◄ reagovať
no vidite chlapci nechce nielen debatovat, ale ani pit, co s nim urobime? ◄ reagovať
Bystrička so mnou sa neda nielen debatovať ale ani piť :) Zatial vydržal iba jeden fotograf z Revucej . Okrem toho mam 193 cm 110 kilo Niekoľkoročnu prax ako vyhadzovač v jednom nemenovanom nočnom podniku a 7 rokov jedneho najuspešnejšieho Slovenského športu :) Kto by sa už som mnou chcel hádať v krčme alebo nebodaj mlatiť , keď je to v utajení netu oveľa oveľa ľahšie :)) ◄ reagovať
edu, ty musis mat vzdy posledne slovo, ale nic k teme, mali by ste sa zist v krcme a vyjasnit si to, tak to robia chlapi....... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.