Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Poľovačka nie je zábava chudoby - vyjadrenie Blaser300VM - diskusia

pridané: 29.5.2009 14:58
co nato povedat?!
počet zobrazení: 26 075
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 241-280 z 379 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off orol, 11.6.2009 o 16:46

Okrem toho Edu žiadny milionár alebo miliardár to nemá tiež ľahké a tiež je len človek! Ani by som ním nechcel byť, lebo viem, čo to obnáša! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off orol, 11.6.2009 o 16:43

Ed, nechápeme sa. Vôbec nejde o žiadnu závisť! Milionár alebo miliardár môže byť predsa úspešný a šikovný a dobrý človek v jednej osobe a pokiaľ sa jednoducho snaží, tak má! Takých ľudí je predsa dosť. Jednoducho nie je lajdák a hlupák, pracuje 24 hodín denne tak má! Na rozdiel od druhých, ktorí si myslia, že peniaze a úspech príde za nimi domov. Teda prečo by som mal takémuto úspešnému človeku závidieť? Nie som z tých!!!
Vieš, ako som to myslel? Náväzne a chronologicky na seba, na príspevky podo mňou. Chcel som povedať, že ak som s milionárom na poľovačke ( a nemusí to byť len taký ), vieš takého človeka po pár rozhovoroch, resp. po pár poľovačkách identifikovať, čo je v ňom. Či pozná aspoň základy poľovníctva. Pokiaľ ich nepozná, tiež mu nemám čo závidieť. Iba si pomyslím svoje!!! ( to, čo som popísal dolunižšie v príspevku ). Nič viac a nič menej ◄ reagovať

off PanPolovnik, 11.6.2009 o 16:32

a ktory mozu vsetko, maju vsetko a su najmudrejsi na svete! ◄ reagovať

off PanPolovnik, 11.6.2009 o 16:30

Edu ja mam I.stupen vysokoskolskeho vzdelania TUZVO v odbore aplikovana zoologia a polovnictvo takze o narocnosti skusok viem svoje a nezavidim nikomu absolutne nic pokial nieco,i ten svoj majetok nadobudol cestou spravodlivou a poctivou.lenze vatsina s tych ludi ktory su bohaty su obycajny zlodeji a klamari bez chrbtovej kosti! vid blaser300vm a takyto ludia hybu celou nasou spolocnostou,tvoria zakony vid novy polovnicky zakon a bezny obycajny obcan i vzdelani radsej aby mal s nimi pokoj je ticho lebo oni su ti ktory robia problemy ◄ reagovať

off bystricka, 11.6.2009 o 15:38

je to presne tak su to zadubenci zadubeni, vies co je napr. sranda, ze si pride predlzit polovny listok a jeden sa cuduje , ze potrebuje vypis rt, iny zas, ze sa za to vobec plati, a treti ani nevie, ze s tym treba este na lesny urad, ja by som mohla pisat romany, a to su len legislativne kroky, co stvaraju pri polovacke to je ina kapitola ◄ reagovať

off Edu, 11.6.2009 o 15:31

Kto sa nevzdeláva zomrie sprostý :)) Ako si povedala Bystrička bez vzťahu k prírode a zveri sa množia poľovníci /lenlovci/ Ani nevedia prečo vlastne v mnohých prípadoch ich nebaví už ani ten lov . Len sa chcú začleniť :) Všetko zlé je na niečo dobré :) Minimálne sa z nich da super uťahovať a oni o tom vôbec nevedia :)) ◄ reagovať

off bystricka, 11.6.2009 o 15:25

edu, upne s tebou suhlasim, ze vela polovnikov je obmedzenych na minimum, namaju o niektorych veciach ani paru, nic necitaju, ani sa nejako nevzdelavaju, proste spravili skusky otec kupil gulovnicu a hotovo, nic viac nespravia..........smutne je, ze su to nielen mladi ludia, ale aj vela strych kolegov dnes poluje ako za starych cias ◄ reagovať

off Edu, 11.6.2009 o 14:51

Neviem ako to funguje a neviem na čo by mal niekto podplacať na tak trapnej skúške aká je skúška s poľovníctva .
To je uplná trapošina . Po novom sa má testovať testami tak uvidíme ako to bude . Osobne by som dal pretestovať všetkých poľovníkov aby ukazali svoje hlboke vedomosti . Vieš ! Nevieš ! Dovi dopo. Naozaj ťažká skúška bola skuška na poľovného hospodára . Doporučujem všetkým ! Len tak na prehlbenie vedomostí.
PS : Veľa ľudí ani nevie čo ich škre nechcu ani za boha pripustit ,že vlastne iba prepadli zavisti a čim sa bude rozdiel medzi bohatými a chudobnými zväčšovať tým bude i závisť väčšia. Keby nebolo závisti stačí jedna pi .. pre celú dedinu ! ◄ reagovať

off orol, 11.6.2009 o 12:36

Preukáž svoje vedomosti, alebo davaj déngy (prachy). Takto nejak to funguje, či nie? ◄ reagovať

off orol, 11.6.2009 o 12:30

Páni, obaja máte pravdu.

Bolo to tak, je to tak a bude to tak. Nič nie je také pevné, opevnené, čo by sa nedalo dobyť peniazmi. Kde hovorí zlato, nič nezmôže nijaké slovo.

Takto sa vybavujú mimo mnohých vecí aj vysvedčenia o skúške z poľovníctva. Kto vie dobre zaplatiť, alebo inak sa odmeniť, dostáva viac výhod. Pokrivených ľudí chodí po tomto svete dosť a títo sú mnohokrát na najvyšších miestach.

No ľudia, ktorí získajú takýmto spôsobom poľovnícke vysvedčenia, sú ľahko medzi poľovníkmi odhaliteľní, pretože sa „trápia“ hlavne preto, lebo nepoznajú aspoň základy poľovníctva. Preto si myslím, že svedomie v týchto prípadoch je za tisíc svedkov. ◄ reagovať

off Finist, 11.6.2009 o 11:46

PanPolovnik my sme mali v kurze troch takych. Na skúšky nám však prisliel pán Hell a spol ...nespravil ani jeden. Naštastie! ◄ reagovať

off PanPolovnik, 11.6.2009 o 10:58

patrí poľovníctvo preukázateľným nevzdelancom?
Odpoved:nie nepatri!!!a jedno z akej vrstvy sapochadza! ako priklad uvediem jeden priklad z obdobia kedy som robil polovnicke skusky ja.jeden nemenovany pan ktoremu patri siet restaracii v mojom okoli si jedneho pekneho dna spomenul ze aj on chce byt polovnikom,sak ma dost penazi tak co s nimi.a tak sa vystrojil robit si polovnicky kurz.pocas teoretickej pripravy som ho nevidel ani na jednej s prednasok dokonca nikto z nas ani len netusil ze niekto taky chodi s nami do kurzu, zucastnil sa az strelieb aj to len preto lebo si chcel zastrielat pretoze dovtedy este nestrielal,vtedy sme sa dozvedeli ze aj tento pan je ucastnik kurzu, no a na samotnej skuske z predmetu zoologia na otazku ako sa zivy jariabok horny odpovedal ze zerie mysi!!!no a takyto clovek dnes vlastny krasny polovny revir v ktorom si poluje sam+par dalsich jeho nie menej chudobnych kamaratov. ◄ reagovať

off Edu, 10.6.2009 o 14:38

Určite hej:) ◄ reagovať

off orol, 10.6.2009 o 9:45

Tak takéto vychádzky áno, to by sudca zrejme povolil. ◄ reagovať

off Edu, 10.6.2009 o 9:42

Prípadne revír navštevovať môže i posedy ale iba v čase od 11.00 do 13.00. A bez zbrane. ◄ reagovať

off orol, 10.6.2009 o 8:00

Ed, komouši by to mali teda asi takto ošetrené: :))))))

Kto sa sústavne vyhýba statočnej a poctivej práci na tomto fóre a necháva sa vydržiavať na úkor iných tým, že nepracuje, neprispieva vhodnými príspevkami, fotografiami, alebo inou prospešnou kolektívnou činnosťou, potrestá sa peňažitým trestom, trestom nápravnovýchovného opatrenia, alebo podmienečným trestom, alebo 90- dňovým trestom zákazu návštevy revíru. ◄ reagovať

off orol, 10.6.2009 o 6:51

Edu, beriem. Príživníctvo jednoducho bolo zakotvené v trestnom zákone. Kto sa sústavne vyhýbal poctivej práci, nechával sa vydržiavať známymi, neplnil si....... tak to začínalo v TZ. Za príživníctvo bolo NEPOPIERATELNE odsúdených mnoho ľudí v bývalej ČSSR ! Tento paragraf podľa mojich vedomostí riešili súdy takmer denne!
To, čo uvádzaš s tou pani- prípadne s X ľudmi, súhlasím. V takýchto prípadoch predsa nemohli niekoho zavrieť za príživníctvo! Tiež poznám podobné prípady, tých však je málo. Aby som bol presný, poznal som dva takéto prípady v okolí. Tým však netvrdím, že ich počet nemohol byť vyšší. V rámci republiky ako celku určite áno. ◄ reagovať

off Edu, 9.6.2009 o 22:12

Vihunt možno pár bolševíkov by si vydýchlo ,ale to mi je srdečne jedno . Kto moje komenty nechce čítať nech nečíta . Kto moje fotky nechce vidieť nech si nepozerá .Kto má potrebu prezentovať sa cez urážky nech sa tak prezentuje keď sa nevie zapojiť do debaty aspoň nejaký vulgarizumus :) I to je určité odprezentovanie sa .
Bystička žiaden strach už tu máme normálny štat tak za članok v novinách tu našťastie 12 rokov nehrozí .
Orol na poľovníctvo treba mať kurz a zložiť skúšku z poľovníctva . To že sa to vlastne neskúša iba tak troška akože za to ja nemôžem . Poznám x ľudí ktorý nepracovali za bolševíka . Ako príklad uvediem pani Tinkovú z Moravského Lieskového . Celý život chodil do práce iba jej manžel ona sa starala o dom a okolie . Po čas celých 40 rokov komančizmu nebola v práci ani jeden jediný den ! Samozrejme takých bolo habadej . Mimochodom ani vexlaci z bonmi nechodili do práce 1bon = 1Kčs to že sa predávali po 5,5 kčs bol tzv nezdanený zisk ! ◄ reagovať

off vihunt, 9.6.2009 o 18:24

Edu toto je polovnicka stranka,Ilavu ti nikto nepraje ale keby si sa vytratil z tejto stranky na 12 rokov to by ti vela ludi podakovalo ◄ reagovať

off orol, 9.6.2009 o 13:41

a nevedomým? ◄ reagovať

off orol, 9.6.2009 o 13:13

„Šľachta“ aj v dnešnej dobe „nacvičuje“ na sociálne slabších akési reformy. Pri tejto príležitosti len pripomínam, že nevoľníctvo bolo zrušené a zaniklo v roku 1781 cisárom Jozefom II. Tieto doby pominuli a sú nenávratne preč!
Preto si myslím, že moderný človek sa má pozerať na svet nezameniteľnou prítomnosťou a na prípadné samoľúbe a roztopašné veci a reči „bohatých“by sa mal pozerať s nadhľadom!

Ed, celkom si nemyslím, že by bohatí ľudia ( česť výnimkám ) boli vždy prospešnejší a prínosom pre poľovníctvo. Je predsa známe, že títo ( česť výnimkám ) si dovoľujú oveľa viac a to obzvlášť vtedy, keď sú ešte na funkciách. V praktickom živote sa to nedá nevidieť a tak celkom nesúhlasím s Tvojim názorom, že materiálne bohatstvo je zárukou zdravia pravého poslania poľovníctva! Kompenzujú si všetci a jeden na druhého sa vyhovára, kto je viac!

Čo sa týka témy – jej otázky a vyjadrenia pána Blaser, na toto je ťažké odpovedať, pretože neviem kedy sa tak vyjadril, kde, čo tomu predchádzalo, ako to myslí, čo tým sleduje. Toto jeho vyjadrenie sa dá chápať všelijako! Pokiaľ to nie je myslené zlomyseľne a vystatovačne, celkom s tým aj súhlasím. Je predsa každému známe, že v knihách sa úplne bežne píše:, Poľovníctvo je výsadou bohatích, poľovníctvo bolo výsadou šľachty atď, atď., poľovníctvo nie je výsadou nevzdelancov atď. Inak poviem nahlas môj názor. Poznám človeka, ktorý bol 5x v minulosti trestaný za príživníctvo ( 14 mesiacov sedel v base ), má nedokončenú ZDŠ – ukončil osem tried. Po revolúcií začal poľovať a poľuje dodnes. Robí robotníka. O poľovníctve nevie takmer nič!!!!!!!! Nemám nič osobné proti nikomu, len sa veľmi veľmi čudujem a na záver tvrdá veta: patrí poľovníctvo preukázateľným nevzdelancom? ◄ reagovať

off Solirov, 9.6.2009 o 10:32

takze k teme - polovacka nie je zabava vylucne bohatych, ale chudobny clovek na nu tiez nema.. chudobny clovek sa v prvom rade stara o to aby mal co do huby a nie na to aby mal cim strielat a kde.. (berme chudobny ako skutocne chudobny).. co sa tyka tych bohatych - nie kazdy ma ten listok kupeny a nie kazdy je polovnikom lebo je to modne.. ale je ich takych viac nez dost.. ale medzi chudobnejsimi sa tiez najdu hovada co kaslu na polovnictvo ako take. len pri tych bohatych si to ludia skor vsimaju (mozno je to do istej miery akasi forma zavisti). zhrniem to takto - pokial sa clovek stara o zver a o revir a pri love dodrziava vsetky predpisy, zasady a tradicie - nech si jazdi kludne aj na Bugatti Veyron.. je mi to suma fuk. alebo ak je z druhej skupiny tak pre mna za mna aj na trabante.. ale ak pytlaci, kasle na vsetko a zaujima ho len lov, trofej a maso a neplni si povinnosti - nie je a ani nebude polovnikom aj ked ma papiere... mne skor vadiu ze su ludia (a neriesim ich majetok) ktori su v 4 -5 zdruzeniach - jednak si nestihaju riadne plnit povinnosti v ani jednom z nich (pokial sa nenaklonuju) a zbytocne beru miesto inemu zaujemcovi o clenstvo... a naco im je dobre byt na SVK clenom v tolkych zdruzeniach? to sa treba pytat ich... ono je vela pripadov kedy by realne nepotrebovali clenstvo ani v jednom zdruzeni u nas kedze sa tulaju po polovackach kade tade po svete - Sibir, Afrika, Finsko, Norsko a neviem kde vsade. :) ale ked chcu, tak preco nie? ale preco v tolkych? jedno, dve nestaci? ◄ reagovať

off bystricka, 9.6.2009 o 9:10

mily edu, je nam vsetkym luto, ze ta teraz 12 rokov neuvidime, ale aspon za seba slubujem, ze ta budem pravidelne v tej ilave navstevovat ◄ reagovať

off PanPolovnik, 9.6.2009 o 6:36

V tomto s tebou Edu plne suhlasim ,lenze dnesny problem je v tom a o tom mala byt aj tato diskusia ,ze i ked dotycny polovnik respektive PZ taketo financne prostriedky ma, je tu este niekto spolu so svojimi vyjadreniami a bohatstvom bohvie ako nadobudnutym ako napr. Blaser300vm ktory iste ma viacej kamaratov na vplyvnych miestach a penazi na rozdavanie ako bezny smrtelnik a hadaj komu sa potom revir prenajme?!jasne ze jemu!!!toto je krasa ,,naseho" systemu.a nepis mi tu zas s prepacenim picoviny o komunizme,korei a pred rokom 1989,to nikoho nezaujima!!!napiste niekto kto s tym mate skusenost. ◄ reagovať

off Edu, 8.6.2009 o 21:35

K teme som sa vyjadril už dávno . Na výkon práva poľovníctva je nutné mať finančné prostriedky minimálne v takej miere aby mohol poľovník financovať prikrmovanie ,soľ ,zazverovanie ,prenájom revíru ,chod združenia , poplatky /zbroják ,poľovný lístok a veci s tým spojené/ svoju výstroj a výzbroj a všetky veci na ktoré sú nevyhnutné finančné prostriedky . Ak ich má nedostatok môže sa stať ,že si takýto poľovník bude tieto kompenzovať napríklad divinou o čom sa často dočítate v čiernej kronike . ◄ reagovať

off Edu, 8.6.2009 o 20:30

Ok tak potom tu ale nemá čo robiť sekcia voľná diskusia . Treba ju zrušiť alebo zakázať . Navrhujem ako trest 12 rokov žalára v Ilave :) Minimálne treba zakázať čo sa smie alebo nesmie vo voľnej diskusi povedať . Takže máme č. 1 Z
ZÁKAZ HOVORIŤ O VECIACH VEREJNÝCH ako navrhla Bystricka a podporil ju vihunt . Treba si ujasniť čo sa vlastne smie a čo nie . Navrhujem ponechať vulgarizmus od vihunta a politiku -/ veci verejné/ zakázať . Veď na Cube a v Severnej korei je to tiež zakázané a ludia žijú a ako prekrásne :) Takže po vzore :odkaz /> Tiež by som zakázal dlhé vlasy,žuvačky,rifle v školách a všetky tieto zlé veci ! Naopak povoľujem chváliť nášho nedoceneného súdruha premiera a jeho súputníkov :) ◄ reagovať

off Lanstiak, 8.6.2009 o 19:43

A ak môžem tak ešte niečo mám....už dávno sa tu nevyjadrujeme k danej téme ,ktorú zadal PanPolovnik...sme volajako odbočili, no ale nech toto je náš najhroznejší problém v živote a potom si myslím ,že každý z nás bude veľmi šťastný..prajem to...Tak Zdar! ◄ reagovať

off Lanstiak, 8.6.2009 o 19:34

Tak trošku máte vihunt aj z bystričkou pravdu...tak soráč..Lovu Zdar! ◄ reagovať

off bystricka, 8.6.2009 o 13:46

vihunt, uplne s tebou suhlasim, toto tu nema co robit ◄ reagovať

off vihunt, 8.6.2009 o 10:39

o voľbách sa bavte na inej stránke.lovu zdar ◄ reagovať

off Edu, 7.6.2009 o 22:01

ved každý si mohol :) nie len ja a každý čo len checel :) ◄ reagovať

off Lanstiak, 7.6.2009 o 20:32

A z východu še tam zas nikdo nevtrepal, aši šme tu všetci šprostý ci co.....už ma to šere... ◄ reagovať

off orol, 7.6.2009 o 17:38

Nebol som, chodím komunálne, parlamentné a náčelníka štátu. Novidíš, dal si hlas a už sú tam ( myslím dvaja z SDKÚ ). Ja by som im hlas pravdepodobne nedal, ale ani presne neviem, aká bola kandidátka, preto len názor, nie tvrdenie. ◄ reagovať

off Edu, 7.6.2009 o 17:24

:))) No hej máš pravdu! Ja som asi myslel bežných ludi obyčajných :)Neovešancov :) Ano ked v zime bežali deti si často mysleli že ide mikulaš na saniach tak štrngali :))) Na znak mojej lojality ku komunistom priznávam ,že som v eurovolbách včera volil exkomunistu Kukana a Petra Šťastného . Prečo ?Lebo Kukan je excelentný diplomat uznavaný a veľmi sčítaný a Peter Šťastný je osobnosť ktorú pozná celý svet . V politike pôsobí skoro celý život . Od Kanady až po Slovensko . Bodaj by takéto dobré meno našej krajiny šírilo viacej ľudí . Keby som nešiel vyslovil by som súhlas že mi je jedno ked tam bude sedieť Maiga a hádzať potom naše dane do bední automatov . Ani EU nám nedava peniaze z neba museli sme sa na ne pekne vyzberať všetci v EU . Ja som i v kríze optimista a verím i v to že poľovníctvo a starostlivosť o zver sa bude stale zlepšovať ako i naše životné prostredie a príroda . Robí sa v tom podľa môjho názoru veľmi veľa najmä po roku 2004 . ◄ reagovať

off orol, 7.6.2009 o 13:50

Ed, komunisti mali a nosili na šatách odznakov až-až. Hrdili sa a navzájom predbiehali, kto má viac Kto nosil viac odznakov, bol „väčší šéf“. Pamätám si dobre na rád republiky, červenej zástavy, rád K.G., rád za víťazstvo, rád za slobodu, hrdina soc. práce, rád víťazného februára, červenej hviezdy, Fučíkov odznak, rád práce a ostatné už neviem, ale bolo ich ešte oveľa viac. Pamätám si to preto, lebo istý pán z rodiny to nosil na šatách nonstop. A keď si ešte k tomu pri nejakom výročí, resp. slávnostiach a sviatkoch pridal odznaky za odboj, tak nebolo pomaly vidieť, akú farbu má sako. ◄ reagovať

off Edu, 7.6.2009 o 13:34

Panpolovník preto lebo som viac nekandidoval . Prekuknuť ma nemal kto a starostu som nerobil pre plat dokonca som sa ho posledný rok uplne vzdal . Prešiel som troma voľbami a za výsledok by sa nemusel hanbiť ani fidel Castro :) Takže som si politiku užil v plnom prúde ! Nikdy viac starosta!!! Včera som si bol odvoliť ,lebo právo voliť si dosť považujem . Dlho sme za to bojovali aby sme okrem jednej strany povinne mohli voliť slobodne svoju vládu . Či som starosta ,alebo obyčajný radový človek môžem sa každému pozrieť smelo do očí a čo je najpodstatnejšie hlavne sám sebe !!! V budúcich voľbách pôjdem kandidovať za poslanca za stranu sdku .Lebo nie zo všetkým som spokojný a isté veci by som chcel ako poslanec riešiť nie len v obci ,tam sa to dá i z pozície občana .Zo starostom som spokojný veľmi takže tam niet čo meniť. Ale sú veci a inštitúcie ktoré ma musia ako poslanca prijať a riešiť veci . Chcel by som vydobiť prašule na novú cestu a trocha rozšíriť vodovod . Inak ja mám vodu zdarma a môže tiecť 365 dni do roka 24 hodín . Tak tečie od roku 1901 :) To na margo že chcem niečo pre seba . Treba sa starať o svoje prostredie kde žijeme ,vyzberať odpadky do vriec okolo cesty a podobné drobnosti ,ktoré veľmi rad robím pre vlasné potešenie . ◄ reagovať

off PanPolovnik, 7.6.2009 o 12:09

A preco ze si uz Edu neni starosta?co ta prekukli?:-))) ◄ reagovať

off matusko22, 6.6.2009 o 20:04

nemam co dodat .... ◄ reagovať

off Lanstiak, 6.6.2009 o 9:07

Tak, tak Edu ,totý pioneri nošily odznak, no veď šem ja sprostý, veď i ja šem mal a i sľub šem skladal, škoro šem zamrznul taká bola žima a tam trebalo na tom placi aši hodzinu stát....ale ten odznak šem už dal hetka, šem predal rómovi za 50-korún, s tým ,že keď ši ho dá hore ,tak má volný vstup do toho Teška a aj do toho Kamuflandu, či co to je ... Tak še majcze ludze dobrý.. ◄ reagovať

off Edu, 5.6.2009 o 22:14

Lanštiak ďakujem :) Komunisti nemali odznak :))) to boli pionieri :))) ◄ reagovať

zobrazené 241-280 z 379 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM