dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Nikon Monarch 2,5-10x50 vs. Leupold VX III 3,5-10x50 - diskusia

autor: off Peter333
pridané: 29.5.2009 11:04
Chcel by som na môj guľobrok CZ 586 - 15 cal. 7x65R nejaký dobrý puškohľad.Teraz mi vŕta v hlave Nikon monarch 2,5-10x50 - osvetleny bod alebo ten Leupold 3,5-10x50 tiež s osvetlením bodom, budem to kupovať v SR.Čo by ste mi z týchto dvoch odporučili, nikona alebo toho leupolda? Ako by ste sa rozhodli vy?!
počet zobrazení: 30 285
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 201 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Edu, 21.9.2009 o 8:27

Blaser300VM samozrejme ,že Zeiss ktorý máš Ty je v uplne inej kategorii 30mm tubusu ,osvetlenou osnovou atd . Nejde tu o vyznávanie ameriky je tu proste puškohľad Carl zeiss za 350€ ktorý sa mne zdá v danej cenovej relácii pomer značka zeiss 3-9x50 lepší ako všelijaké belarus,enenberg,tasco a podobné hračkárske puškohľady . Jano Slota je známi svojou nenávisťou voči USA /vlastne okrem seba ku každému /:)ale americké veci si kupuje :) aj keď táto optika je nemecká samozrejme. To či mali USA kantriť teroristov v afganistane ,alebo mali čakať na ďalšiu útoky nemá s puškohľadom vôbec nič spoločné . Ide iba o obchod v USA považujem obchody za veľmi seriozne . Sú internetové obchody i v Rusku ale verím ,že tam by si nikto nemal odvahu niečo objednávať na dobierku :) Prečo to vie isto každý sám :)Osobne si neotvorím ani len mail v ruštine :) Žial tiež nepovažujem Slovenských obchodníkov za lepších a korektnejších ako tých v USA . Ako uviedol xwolf pošlu ťa reklamovať si tovar u výrobcu samého ,alebo čakať 3 mesiace ako som zažil ja pri meopte. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 21.9.2009 o 8:14

xwolf môžeš tie vety konkretizovať ? ◄ reagovať

off xwolf, 21.9.2009 o 8:12

Edu: Jednoducho napis,ze si neporozumel dvom-trom vetam a vysla ti z toho somarina. Niekedy su veci jednoduchsie ako sa zdaju. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 21.9.2009 o 7:24

No vidim, ze sa tu rozprudila vazna debata o Zeissoch a "Zeisssoch". Ja som si myslel, ze Igorko bojuje v Trnovci na zavode, co tu tak propagoval a on si zatial ohrieva polievocku a vychvaluje svoj biznis. Co si uz predal Zeisssov vsetkym styrom horarom, ked si sem na tuto stranku upriamil svoju pozornost? Mimochodom, videl som pravdepodobne jeden z tych Tvojich Zeisssov. Myslim si vsak, ze bud firma znizila latku na kvalitu, alebo sa jedno s nezoskriabalo pri distribucii? Nebolo ich tam viac? Povrchova uprava sa mi teda velmi nepozadavala pri porovnani s mojim, ale mozno sa to pouzivanim vyhladi. :o)))
Zaruku na svoje vyrobky poskytuje kazda seriozna firma, teda aj Zeiss a je jedno cez ktoru garaz alebo unimobunku "velkopredajcu" vyrobok prebehne. Dolezite je jedine, aby to prebehlo cez branu tej firmy pri expedicii, co nie je vzdy iste a zarucene, ci hej? Na koniec si este dovolim podotknut, ze nie zanedbatelna cast kolegov polovnikov by si podstatne zdvihla standart polovania, keby si zakupila ten dalekohlad z USA a to nie som ziadny obdivovatel Ameriky. ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 21:20

:))))))))nj dve LL su o trieru lepšie kto vie možno Carllllllll Zeiss vo Vietname bude ešte lepší :) ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 21:17

xwolf dnes, 12:55
Edu,vidis to silne idealisticky.
Dalsia silna deziluzia je v tom,ako si zapadne/zahranicne/zamorske firmy vazia svoje meno.Hahaha. Robim s viacerimi a viem co je to za bandu. Este drobnost - nazov firmy je Carl Zeiss,s jednym "L" v Carl.

tak tu som to :)))))) ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 20:38

Nedalo mi cez mobil :))))))))))))))) haha chlapci hlavne ,že sa bavíme :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) veselé vianoce a šťastný nový rok :)))) ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 20:32

vlastne ani nemám na čo :)))))))) tak obchodujte a predávajte na Slovensku prajem veľa štastia :))) V USA fabrikanti chcú viac :))))))))))))))))))))) Práci česť rys 2 :)) ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 20:23

:) odpoviem neskôr :) ◄ reagovať

off rys2, 20.9.2009 o 17:16

Lovec, si ma o minútu predbeho - ako vždy :-))) ◄ reagovať

off rys2, 20.9.2009 o 17:14

„Darebácke obchody v USA“
Kuá, tu sa človek nesmeje na tomto fóre :- ))) a to dokonca nahlas DD - chlapi, ( Igor+ Eduard, dnes Ste mi naozaj spríjemnili Nedeľu, toľko som sa ešte nenasmial, vďaka.
P.S.- Edu, inak Igor tomu rozumie a to mi ver!!! O belsonovi sa hádam tiež netreba osobitne zmieňovať!!! Títo ľudia rozumejú veciam okolo poľovníctva a nie len im!!! Edu, Tvoja parketa je zas vo fotografovaní, politike ( kde si neporaziteľný ), atď a aj v poľovníctve, len v tomto sú bohužiaľ aj šikovnejší a hlavne znalejší, ktorý dokážu ísť v debate kedykoľvek do hĺbky a podstaty! prejednávanej veci! A to bez zbytočných „pomocných“ slov!“ a okolkov a úskokov, ktoré nesúvisia s prejednávanou vecou. Ja osobne skladám pred takýmito ľudmi klobúk dolu. LaL zdar. ◄ reagovať

off xwolf, 20.9.2009 o 17:13

Edu: JA som niekde napisal alebo povedal,ze su to napodobeniny???? To si kde vycital???? Skus citat este raz a POMALY. Ja som ta upozornoval na to,ako sa vola firma,pretoze si nespravne pisal jej meno.Ked ty si z tohto odvodil,ze hovorime o napodobeninach,tak si INY detektiv. Alebo mas jednoducho bujnejsiu fantaziu a pises rychlejsie ako rozmyslas. Bez urazky. Vyrobok firmy Carl Zeiss,konkretne Zeiss Conquest je regulernym produktom firmy pre americky trh. Neplet sem nezmyslene dedukcie,iba niekoho pomylis,alebo vyplasis ked uz taku optiku ma. Zeiss predstavil v rade Conquest tento rok dva spickove pozorovaky 8x56T* a 10x56T* a na "prekvapenie" je ich mozne kupit aj v Europe za velmi slusne ceny zohladnujuce pomer cena/vykon. Preco prekvapenie v uvodzokach? Lebo ich vlastnosti dokazu uspokojit aj europskeho zakaznika,ktory sa s tym vecer vytrepe na posed a rad by za svoje €€€€ volaco videl. Presne preto tu oficialne neponukaju puskohlady Conquest.
Dalej - NIKTO tu nepisal,ze su straaasne zlozite dodavky. Zozita je pripadna reklamacia a zarucny servis. To su veci,ktore zo zasielanim tovaru NEPLET dokopy.
Ozaj, napis potom prosim navod,ako by mal pripadny kupec uplatnit ZARUKU cez sprostredkovatelsku firmu z USA,ktora mu posle tovar sposobom,aby neplatil clo a DPH,vo vztahu k americkemu predajcovi optiky,od ktoreho to kupil. "Urcite" to bude jednoduche ako malina,vsak. A preco? Lebo Amerika? Nie,nie, skutocnost bude taka,ze ked si to bezny zakaznik sedliackym rozumom financne a casovo prerata,tak oplace super-vyhodny nakup a radsej kupi dalsi kus,nez by stary reklamoval. Tolko k moznostiam zarucneho servisu spoza Velkej mlaky. Alebo - zatne sa a podstupi niekolkomesacnu torturu bez puskohladu,kde ho nakoniec naklady MOZU a nemusia vyjst v konecnom dosledku tolko ako samotny puskohlad. To uz vsak nejakym sposobom zabudnes spomenut.
Pisat teda,ze ja som spochybnil fakt,ze US obchody predavaju Conquest ako napodobeninu,ci co za ZLEPENEC nezmyslov mi chces podsunut a len kvoli tomu,ze TY nevies spravne opisat meno firmy je kapitalna blbost. Takisto si dufam neveril v to,ze ti tu odrecitujem moje obchodne kontakty. To sa nerobi ani v Amerike,vies?
Inak predstav si,ze ti staci iba POLOVICA (+/- 50€) z tych tebou spomenutych 2500€ a mozes si aj na SK kupit puskohlad Zeiss,napr. 2,5-10x50 s osvetlenym bodom a zo ZARUKOU,ktora sa da aj uplatnit a vyuzit v pripade reklamacie.
CELE je to o tom,ze jednoducho puskohlady,ktore vznikli ako lacna alternativa pre trh kde sa nekladie na opticke vlastnosti hlavny doraz,nie su tym pravym pre niekoho,kto poluje v podmienkach Slovenska. Aj ked su peniaze ako sa moderne hovori az na prvom mieste,nemusi znamenat nizsia cena/vyhodnejsia kupa v konecnom dosledku vyhru pre kupca. Potom zostava spoliehat sa na kvalitu vyroby,ze ku ziadnej zavaznej vade nedojde. Na druhej strane, ak tam niekto lieta "kazdy tyzden" ma to jednoduchsie v pripade mozneho problemu. ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 16:06

m98 práve o to v debate ide vymeniť si skúsenosti a seriozne si poradiť navzájom ako si urobil i Ty . Práve preto som i ja preposlal link na puškohľad ktorý síce nevlastním ale sa mi celkom pozdáva ako i široký sortiment iných značiek . Tiež som pridal ako sem dopratať z USA napríklad . Dať za puškohľad 350€ značky Carl Zeiss i keď je tam iba 25,4mm tubus nie 30 mm je podľa mňa slušná cena v pomere s kvalitou . Spochybniť ,že je to napodobenina,ako to urobil xwojf je smiešne :)ako i vyjadrenie ,že v USA sú darebácke obchody :) Ja túto skúsenosť nemám ,ale práve opačnú . Preto som dal do placu odkaz /> Je tam toho viacej od odevov ,topánok atd .
Nejde tu o to hádať sa či je Carl Zeiss tým naozajstným Karolom - proste je :) Takže ten kto nemá okolo 2500 € na to aby si kúpil Zeiss na Slovensku môže využiť napríklad tento link za 3-9 x 50 Carl Zeiss za približne 350€. Nič viac nič menej komu sa nepáči nech nekupuje . Niekedy sú veci jednoduhšie ako sa zdajú . ◄ reagovať

off m98, 20.9.2009 o 15:51

Nechcem sa veľmi miešať do Vašej diskusie, ale skúsim len pár postrehov,skúseností.
Kým sa puškohľady rady Conquest predávali v Európe/ napr.Kettner 05/06/ tak sa cenovo pohybovali okolo 850 euro.Takže šmejd to rozhodne nie je, ani podľa ceny.
To, že sa teraz dajú doniesť lacnejšie z USA je fakt. Ja som to využil /odkaz a vôbec neľutujem. Urobím to asi znova a k 3-9x40 a 3,5-10x44 možno pribudene 3-9x50.Keďže vlastním radu Classic aj Victory môžem povedať, že Conquest rozhodne nie je šmejd, alebo zlá voľba. Práve naopak, na pušku s menším kalibrom a cieľovou lovenou zverou- škodná, srnčia: SUPER VOĽBA. ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 14:53

Ja som nikoho nespochybňoval že predáva neoriginalne výrobky Call zeiss . Xwolf Ty si spochybnil obchod v USA že originál je Call Zeiss . Aj na Slovesku je biznis a v česku byznys a je to to isté !!! Ja som iba uviedol meno človeka ktorý sa volal : Carl Zeiss : odkaz /> možno Ty poznáš nejakého iného Karola :) ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 14:35

Pre tých starších ktorí majú rečovú barieru je tu google prekladač odkaz /> skopčíte adresu do okna zadáte jazyk a stránka sa načíta v slovenčine . Viem ,že to pozná veľa ľudí ,aleee nie každý . Nie je to síce na 100% ale určite to pomôže a nie málo . ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 14:23

xwolf že nepovieš ani jednu firmu ktorú si nazval bandov s tým som vopred počítal .:) Je to také pľasnutie balonika puk a je to :) Ja som naprosto v poriadku :) nepotrebujem tu písať o tom že v Carll zeiss nie je vlastne Carl zeiss :) ako sa hráš na odhalovatela pokútnych obchodov ktorí na americkom trhu predávajú napodobeniny a hrajú sa zo slovíčkami ako vietnamec na adibaskách so 4 pružkami po bokoch . Nuž toto v USA neplatí :) Také adibasky sa dajú predávať iba v anarchi Turecka,ukrajiny,a podobných krajín. Neviem odkiaľ si zobral ,že som zamilovaný do amerických velkoobchodov . Len som preposlal zopár linkou kde predávajú veci pre americký trh ale sú obchody i pre celý svet prípadne ebay ktorý má ročný zisk v miliardách dolárov a to napriek kríze . K dodávkam hmmm tvrdenia ,že dovoz je stráááášne zložitý môžem iba povedať blbosť !!! Tak ako objednáš cez pay pal čokoľvek z ebay a za týždeň to máš doma za smiešne poštovné . Tak presne podobne si môžeš objednať čo ťa len napadne v obchodoch USA cez firmičky zaoberajúce sa dodávkami tovaru na Slovensko z USA . Osobne im niekoľkonasobne viac dôverujem ako nášmu monoplu Slovenskej pošte ktorá ma viackrat sklamala . Takže obchoduj zo serioznymi ľudmi prepošlú Ti veci za seriozne peniaze . Aby som len nefukal pomyselne baloniky a nemusel sa nadychovať a vydychovať tu máš link .odkaz /> Ja mám rád konkrétne veci nie len virtualne tipu jedna teta povedala ako to bolo s tým Carl zeissom falošným :) Peknú nedelu :) ◄ reagovať

off xwolf, 20.9.2009 o 13:52

Edu,nadych-vydych,nadych-vydych....upokoj sa. Nikto tu nehani tvoje milovane velkoobchody,ktore ti aj tak 75% sortimentu neposlu do zamoria,kvoli "boju s teroristami". To nie su katastroficke scenare,to je normalna skutocnost,s ktoou ty nemas skusenost pretoze si sa s tym nestretol. Je pekne davat v kazdej jednej teme odkaz na ten isty low-cost puskohlad,len co z toho,ked - v pripade problemov plati to co som napisal.A urcite nie za tu cenu,ale to tu uz bolo spomenute. Takze ziadna neserioznost,ale normalny pristup,ktori na teba uplatnia vsade-aj v Amerike. Tu ti tiez zoberu Conquest do opravy-ale zaplatis opravu a postovne. So zarukou musis vyrukovat na toho,kto ti to predal v Amerike,tam kde si si to objednal.
Ozaj a kto predava tie napodobeniny s dvomi LL? Daj link,rad to omrknem.
S tym Tescom,Nay a Baumaxom si ale nenapisal tu NAJPODSTATNEJSIU vec - je pravda,ze ti bez problemov vymenia tovar alebo vratia peniaze,ALE za tovar ktori si kupil u NICH,vsakano.Neviem,ci to nemas trosku popletene,ale takto to funguje VSADE,dokonca aj v Amerike.

Menovat tie firmy?Ty si odkial pricvalal? :-))) ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 13:27

PS: XWOLF je tento Carl zeiss pravý ???
odkaz /> alebo je to tá napodobenina z USA :) ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 13:21

xwolf kto chce predávať na Slovensku s 300% prirážkami :)) bude veeeľmi ale veeeľmi haniť zámorské veľkoobchody + zostavovať katastrofické scenáre prečo všetko je nevhodné kupovať tovar práve tam . Dokonca som sa dozvedel, že tam predávajú nejakú napodobeniu zeissu :) Lebo mal byť carl z dvoma LL . Nuž podľa mňa bol Carl Zeiss tento človek .odkaz To že sa to v katalogu v USA píše správne považujem za normálne . odkaz /> USA nie je čína ani ukrajina :) Nuž to je práve ten problém ako si spomenul neserioznych obchodíkov ktorí na Slovensku povedia zákazníkovi aby si reklamoval svoj tovar sám:) To je také ukrajinské myslenie . V amerike donesieš tovar položíš na stôl že ho nechceš napríklad za týžden a oni ti proste vrátia peniaze . V záruke to funguje podobne . Tento trend sa už dostal i k nám. Podobné reklamácie sú už bežné v Baumaxe,Tescu,Nay a podobne nikto tam nikoho nespovedá čo sa to len stalo položíš pokazené ok chcete peniaze alebo iný tovar . Tým to hasne . Reklamoval som tak x vecí . Podobne to fungovalo v objektívoch žiadne spovede a vyšetrovanie nejde! ok tu sú peniaze . Takže robiť z obchodníkov v USA Bielorusov,Ukrajincov ,Rusov alebo Číňanov nie je košer . Tak vymenuj nejakých zámorských banditov nech vieme ktorí že sú to ! :) Moje skúsenosti sú tie najlepšie !!! Preto sa čudujem tým diametrálne odlišným pohľadom . Možno neobchoduješ s američanmi :) ◄ reagovať

off xwolf, 20.9.2009 o 12:55

Edu,vidis to silne idealisticky. Oficialny europsky dealer ti NEMUSI zobrat na servis optiku,ktora nebola zakupena u neho,ale za velkou mlakou.Moze,ale nemusi.Je to zmluvne osetrene medzi vyrobcami a predajnou sietou. Prave pre taketo pripady,ze niekto si objedna puskohlad v zamori za par dolarov a tu sa domaha komplexneho servisu. To,ze pokazeny puskohlad tejto kategorie ti tu duplom nebudu servisovat (pretoze je urceny specialne do zamoria) je prva vec,druha vec bude postovne a poistka do USA (samozrejme ked to tam pojde mesiac - dva,bude to lacne),ale na to nadvazuje tretia vec a to je casova strata.
Dalsia silna deziluzia je v tom,ako si zapadne/zahranicne/zamorske firmy vazia svoje meno.Hahaha. Robim s viacerimi a viem co je to za bandu. Este drobnost - nazov firmy je Carl Zeiss,s jednym "L" v Carl.
Ad Meopta - kamosovi sa pokazila A2100 3-12x50,tunajsi nemenovany predajca sa staval na zadne (to je ina story),tak som mu jednoducho povedal nech to posle priamo do Meopty. Za menej ako 30 dni naspat,opravene a plne funkcne. ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 12:08

solimkenaj to že sme u nás najmä v menších obchodoch zvyknutý na neserioznosť v USA neplatí . Tam si také výmrdy nemôžu dovoliť ani to nemajú prečo robiť . Zdevastovali by svoje ťažko vybudované meno a kredit ktoré budovali roky za nemalé peniaze reklamou a prívetivosťou k zákazníkovi . Viem ,že tento syndrom ešte niekde žije ,ale doba fuzatej predavačky kričiacej po zákazníkovi ktorí uplne maličký potichu odchadza lebo sa dozvedel ,že tovar neni ani nebude je už za nami. Žial konzervatívci ešte dnes kupujú české škodovky ani nevedia prečo to robia . Podobné to bolo i pri mojej meopte i keď naozaj v tej dobe výber nebol takmer žiaden . ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 12:00

je tam sila puškohľadov ktoré sa pre europu vôbec nerobia
napríklad odkaz ◄ reagovať

off posed33, 20.9.2009 o 12:00

EDU ja viem len aby to nedopadlo ako stou tvojou MEOPTOU ?! :)) ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 11:57

aby sme nezužili výber v tomto obchode na jeden puškohľad môžete si pozrieť cenník iných výrobcov

odkaz ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 11:52

xwolf renomné značky majú servis po celom svete . Takže oprava nemusí prebiehať len v USA . Pri Carll zeiss by som nemal obavu ,že bude padať kríž alebo veci podobné . Keby sa to stalo a v europe sa to nedá opraviť dá sa to poslať do USA kde okamžite dostaneš novučký kus alebo vrátené peniaze. Trh USA je na veľmi serioznej úrovni . Ja som reklamoval u pána Fraňa moju meoptu a bol som bez puškohľadu 3 mesiace . Pán Fraňo mi povedal že to poslal do Česka a tak som čakal a čakal a čakal . Nazad mi prišla tak isto vyfučaná ako aj bola na čo som došiel až v zime . Ano mohol som sa sťažovať na 30 dňovú lehotu atd. Ale ja na súdy nemám žalúdok ani čas . Tak mám vyfučanú meoptu ktorá sa mi pri teplotách pod bod mrazu rosí :) Lebo mám národné cítenie :) Meoptu už nikdy viac !!! Samozrejme v dobe ked som meoptu kupoval toho zasa na výber veľa nebolo pár plastových blbostí nejaké swarowské alebo Carll zeiss som mohol vidieť tak v zahraničných katalogoch . Nedovážali sa hlavne preto lebo nikto nemal pár tisíc mariek na puškohľad :) Dnes sa predávajú bežne ba dajú sa doviesť za menej ako polovicu z iných krajín . Hlavne mladý flexibilný ľudia využívajú informácie internetu k zvyšovaniu si svojej životnej úrovne . Starší už menej a celkom konzervatívci by doporučovali poľovať Zeiss JENA 6x32 :) ešte aj za 100 rokov. A vôbec ich nesere nejaká tma v puškohľade :))

solimkenaj tvoj problém sa týka Slovensko - českej birokracie ohľadne zbrojného zákona a iných vecí . To sa však nevzťahuje na puškohľad . Ten je obyčajný tovar nie zbraň. ◄ reagovať

off posed33, 20.9.2009 o 11:22

XWOLF presne ako si napisal ja mam pusku z ciech a este doteras nemam reklamaciu vybavenu z dovodu neschopnosti legislat. slov zakonov !!!!! ◄ reagovať

off xwolf, 20.9.2009 o 11:19

Len im este napis aj to ako to bude v takomto pripade zo zarucnym a pozarucnym servisom,kolko ich bude stat postovne k predajcovi do USA a ako dlho sa v takom pripade budu musiet zaobist bez puskohladu. ◄ reagovať

off Edu, 20.9.2009 o 10:11

Belson rodená američanka je napríklad moja sestra takže tam by som problém vôbec nevidel . Tiež moja sestrenka ,bratranec ,krstný rodičia a mojich niekoľko strýkov má občianstvo USA . Ale kto nemá možnosť zohnať cez známeho čo má asi každý kedže emigráci bola v státisícoch Slovákov môže osloviť firmu ktorá mu uvedený tovar kúpi a približne za 25 dolárov prepošle na Slovensko . Takých firiem je na nete veľmi veľa . Napríklad odkaz /> nechce sa mi hladať kedže ja to naozaj nepotrebujem ale v google sa nájde kvantum firiem ktoré majú dlhoročné tradície ,veľke obraty a recenzie zákazníkov . Červený bod bol veľmi spropagovaný reklamou a prešla naň i svetová špička . Menej sa už spomína že keď do zorničky svieti svetlo má automaticky reflex sa zmenšovať a tým nezaostrovať v tme . Ano svetlo nie je veľké ale proste je . Môj strýko v USA poľuje . Poľovať v USA si môže na rozdiel od europana dovoliť naozaj každý za smiešne ceny . Čom sa týka neosvetlenej osnovy možno je to zvyk ale ja strielam nitkou po strane zhrubnutou osnovou A . Hodinu po západe som ešte nemal problém nikdy zo strelbou tiež nie počas splnu . Keď vidím čierneho diviaka vidím i osnovu . Darmo by bude blyšťať do oka červená bodka keď nebudem vidieť cieľ . Používam meoptu 7x50 s tým katastrofickým tubusom jednopalcovým :)
Takže napríklad leupold odkaz /> Ano je tam jednopalcový tubus ale cena môže osloviť tých čo proste 3000 dolárov na swarowského nemajú a nechcú edenberga ,tasco či tactical . Okrem iného sa dá v usa kúpiť veľa iných výborných a lacných vecí čo samozrejme nie je tajomstvo :)Nejaké veci pridám aby bolo možné porovnať či sa dovoz oplatí :) ◄ reagovať

off Belson, 20.9.2009 o 6:57

Edu, ja by som si konkrétne tohto Zeissa nekúpil ani jednoznačne, ani náhodou.

1. Priemer tubusu má jeden cól, dnes sa už nosí 30mm. Daj si do pomeru druhé mocniny priemerov a dostaneš približný údaj, čo to môže urobiť so svetelnosťou (ale pozor, vyskytujú sa na trhu aj typy s priemerom tubusu 30mm a vnútorným optickým systém 1").

2. Nemá možnosť osvetliť zámernú osnovu. V Európe je už málo poľovníkov, ktorým to nechýba (vrátane mňa).

Ani jeden z uvedených nedostatkov nie je dôležitý pre severoameričana, pre ktorých sú Conquesty určené. Tam kde to poznám (ale zrejme na drvivej väčšine tohto kontinentu), ak nemáš polhodiny po západe slnka zbraň vybitú a zazipsovanú v puzdre, koleduješ si o pokutu, ktorá poznateľne rozkolíše tvoje financie, alebo v extrémnych prípadoch aj o basu. Ranger je obvykle prednedávnom prisťahovaný z druhého konca provincie a obvykle nie je ani ničím bratrancom, ani členom SDKÚ, Smeru alebo SMK, že by si si to mohol žehliť cez nejakú stranu. A obvykle si svoj job veľmi váži. A žiadne poľovačky počas splnu nehrozia ani náhodou.
Takže tie 500 dolárové, v šere menej výkonné puškohľady by som len pekne nechal amíkom a pohľadal by som si radšej niečo vhodné do našich podmienok.
A na cenu tam uvedenú sa veľmi neteš. Tá je pre američana mimo štátu, v ktorom sídli predajca. Rezident si ešte priráta obchodnú daň. A o Európanovi nehovorím. ◄ reagovať

off Edu, 19.9.2009 o 20:50

ja by som si kupil Zeiss Carll za 500 dolarov jednoznačne odkaz ◄ reagovať

off Edu, 17.9.2009 o 17:02

súhlasím s Laikom správne to napísal to je ako dohadovať sa či je lepší mercedes,audi či BMW . Ten Nikon ma tiež veľmi zaujal naozaj excelentne sklo Peter 333 podla mna neolutuješ . ◄ reagovať

off laik, 17.9.2009 o 16:23

Pri špičkových puškohľadoch, je to iba o sympatií k značke.
Rozdiely si my iba vymýšľami, aby sme boli doležití. ◄ reagovať

off Peter333, 17.9.2009 o 11:59

Ja som sa tiež rozhodol pre nikon Monarch 2,5-10x50 mám ho osadený na guľobroku 7x65R/16, mám s ním zatiaľ dobré skúsenosti, vrelo odporúčam. .... ◄ reagovať

off marek38, 14.9.2009 o 19:59

dobre si bral ja ho mám tiež ◄ reagovať

off Edu, 10.6.2009 o 17:41

Nikon i leupold je super značka ale
odkaz /> zeiss je zeiss !!!
Za takú cenu niet viac čo riešiť ◄ reagovať

off xwolf, 30.5.2009 o 12:02

Hovorili sme spolu tusim vcera.....ber Nikon,alebo ked chces lepsie,mozes mat odo mna Zeiss za super cenu. ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 201 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov