Edu. Nevychadza to.
Cenu mas $499.99 - v USA.
Tu mas link na vysek z aktualnej vyhlasky colneho uradu.
odkaz />
Je pravda, ze v praxi pri "tovar v jednej zásielke do 150 EURO" z USA DPH vacsinou nedaju. Je toho asi jednoducho vela.
Ale teoreticky moju moznost ulozit DPH uz od 22 EURO. Co vela jedincov prehliada.
Pokial to prejde cez colnicu, je jedno ktora firma to zabezpecuje. Vznika colny dlh (aj ked je to DPH) - co musis platit.
Nie clo je polozka co to predrazjue ale DPH.
Tebou popisovany pripad moze vzniknut co ma napada asi takto.
1. proste mas stastie a gumkaci - su tiez zeleni - si to nevsimnu
(suma je celkom vysoka - mas VELKE stastie)
2. zatajil si nam, ze nakladaaas letusku, ktora Ti to prinesie medzi kozami ◄ reagovať
Okrem toho neviem prečo si počítal slovenské 19 % dph ?:) ešte si ho zarátal aj na dopravu a ešte si zdanil i clo :)) Takže netreba silou mocou dokazovať veci, ktoré nie sú pravdou. Ako som povedal Carl zeiss na ktorý som poslal link 3 - 9 x 50 aj keď iba z 1 palcovým tubusom vyjde našinca s poplatkami približne na 400€ ◄ reagovať
greenKorektor cena je koncová . 499 dolárov čiže s dph. Doprava po USA je tiež v cene . Čiže objednáš si a doručia Ti . Nemusíš isť následne na daňový úrad či nechcú dph :) ◄ reagovať
To je vsetko pravda co pises. V Tebou popisovanom pripade to moze byt presne tak. Ide ale o to, ze musis plati DPH. Iba ak by na to zabudli... Comu moc neverim. Takze to stupne povedzme na 720 zo 600 v tomto konkretnom pripade. Pokial su ceny premrstene 2-3x tak je to stale vyborne. Nanestastie pri binokularoch to tak nie.
Myslel som to obecne, ze na DPH treba mysliet. ◄ reagovať
greenKorektor ja nikoho nezavádzam .
Tu je Carl zeiss 3x-9x, 50mm odkaz />
Tiež som poslal niekolko linkov na firmy ktorých je na nete desiatky a možno stovky . Ktoré tovar zakúpia vybavia všetky formality pripočítajú cenu za dopravu okolo 20 dolárov + 6% clo . Takže zhrnuté za 600 dolarov čo je približe 400€ už s clom a dovozom na Slovensku určite nekúpiš Carl zeiss 3 - 9 x 50. Takže netreba zavádzať verejnosť treba popísať veci ako sú . Samozrejme nikoho nenútim si niečo kupovať z USA . Môže si každý zvažiť či chce edenberg :)tasco:)tactical . Je to každého vec . ◄ reagovať
Ahoj Majko.
Som opravár.
Zaoberám sa opravovaním zelených mozgov, gúm a lampasov.
S pozdravom.
Tvoj GR. ◄ reagovať
Jaj Edu. Nechcel som vediet ako to spapierovat... K tomu nemoze prist - to som davno zavrhol. Potom sa to uz tak neoplati. Netreba zavadzat osadenstvo. ◄ reagovať
greenKorektor, kedy sa nám už konečne predstavíš? ◄ reagovať
greenKorektor až sa raz predstavíš ako človek nie len ako tajné hovädo ,rád Ti rozpoviem príbeh o cle, dph,spoločnostiach dovážajúcich tovar z USA včetne vybavenia cla ,dopravy atď . Ak si už objavil google všetko sa môžeš dozvedieť ihneď :)))
Ako živnostník zaoberajúci sa obchodom Ti môžem tiež zodpovedať nejaký testík ohladne 19% dph či vplyvu Ficoizmu na Slovenskú ekonomiku ! Otázne je či sa mi chce :)) ◄ reagovať
Edu.
Zda sa mi, ze vela mudrujes.
Tak nam to prosim pekne objasni, ako je to s DPH a s clom.
A ci je to aj potom tak suuupr.
Co si nalozil nejaku coll-paňenku? ◄ reagovať
Milanko 12 Ty si kup cez firmu PROARMS CZ :))))
Keď niekomu stúpiš na otlak a kafreš do remesla nebude ťa chváliť :) Naopak bude hľadať milon dôvodov prečo si to nemáš kupovať inde ale práve od neho za niekoľkonásobok :) Nie len puškohľad ! Ono je tam toho oveľa viac ak nie všetko :) Ja nakupujem v ebay dosť vecí min . za polovicu :) Ako mnoho iných ľudí :) Zisk v miliardách doláčov to iba potvrdzuje ! To ,že dam link na výbornú cenu neznamená ,že si musíš kúpiť ! To je iba rada a ukážka ako neplatiť dvoj až 10 násobok ceny! ◄ reagovať
zaujimave:)..
* V drtivé případě u nabídek tohoto typu se jedná o NEAUTORIZOVANÉ dovozy - zaslání přez známé z USA, bez patřičných daňových povinností (clo, DPH atd.). Řešení případných garancí je v tomto případě komplikované né-li nemožné.
* Každá optika Leupold má výrobní číslo a lze lehce dohledat její původ.
* Firma Leupold má k dispozici stále doplňovaný seznam překupníků jak v USA tak i především v Evropě. Tento seznam má k dispozici i firma PROARMS CZ a může ho na žádost poskytnout.
* Dále se začaly vyskytovat "kopie" optik Leupold vyráběné v Asii, které se zaměřují především na řady MARK 4 a VX-3. Proti těmto aktivitám podniká firma Leupold se svými autorizovanými, zahraničními zástupci právní kroky.
* Firma PROARMS CZ jako autorizovaný distributor poskytuje na produkty Leupold DOŽIVOTNÍ záruku a má smluvně zajištěnu spolupráci se servisním centrem Leupold pro Evropu v Německu (lovecké, sportovní a taktické optiky) a přímo s výrobcem - firmou Leupold v USA na spec. produkty. Je třeba podotknout,.že pokud dojde k problému s optikou Leupold, zakoupenou přez autorizovaného dovozce nebo jeho prodejce, reklamace řešena výměnou za nový kus - okamžitě.
* V poslední řadě jsme se rozhodli, že pokud zákazník, který má zájem o zakoupení optiky Leupold a bude mu tato "někým" nabízena za nižší cenu, dodá mu firma PROARMS CZ přímo nebo přez své prodejce optiku Leupold za cenu minimálně stejnou se všemi zárukami a garancemi. Podmínkou je předložení kopie nabídky od daného subjektu, který tuto nabídku učinil. ◄ reagovať
iboo v USA sa dava na vela vecí doživotná garancia . Napríklad i na automobil . Teraz keď je mercedes už americká značka dávajú garanciu tiež doživotnú ako dával GM napríklad . Ale životnosť auta je 6 rokov :) Takže tak je to :) Zippo zapalovač ju ma na 100 rokov :) Takže všetko je relatívne . Americké veci sú obyťajne kvalitné v globále k tomu ich donutil trh ! ◄ reagovať
MSmarian jasne môžem problem nastal,že vyfučala proste som to reklamoval raz mi to uznali potom mi to po troch mesiacoch Frano vrátil že je to opravené a v zime sa mi začala rosit . Kamarat Milan Kuchta tomu samozrejme tiež vyfučala a pada mu kríž . Jozef Hakar ma nikostirling 15 rokov a nemenil by vraj za par korun . Takže moja meopta 7x50 je u mna velmi zlá volba žial . Ale komu služi tomu prajem aby mu služila stale ! ◄ reagovať
...a síce náhoda je sviňa - asi bez debaty. Tak ako sa ale náhoda spojená so značkou Meopta vybúrila na Edovi, to si naozaj nezaslúži ten, čo sa odhodlá byť verný tejto značke. Ako napísal (hmm..xwolf?belson?, neviem presne, neva...) pokaziť sa môže čokolvek, aj tá najväčšia značka. Mal som meopty dve - Artemis 7x50 a Artemis 2000 7x50, samozrejme že to nieje nočné videnie, akurát tá stará sa v zime sem tam zahmlila, pevnostne sú dobré ( mal som ich na 7,62x54R, 308 Win, 6,5x55 SE).Od jari poľujem s Burrisom Fullfield II 3-9*50, môžem takisto vrelo doporučiť, akurát absencia klasického hrubého Tčka pri nočných lovoch trošku chýba,ale zvykol som si na osnovu BalPlex, aj za šera je použiteľná. Niesom človek, ktorý dá viac % na situáciu v reklamáciách a nepripravujem sa na to ako na hotovú vec, a síce to, že je niečo značkové neznamená že je nezničiteľné, ale keď som objednával Burrisa z USA som sa dočítal o pre mňa vtipnej poznámke "Forever warranty" - doživotná záruka. Je mi jedno, či bude záruka 10 ročná, 20 či doživotná, či je to z ameriky,a či nie, ale nepredpokaldám, že pokial použijem podla rebríčka kvalitatívnosti druhý puškohlad na americkom trhu na guľovnicu 6,5x55 v našich podmienkach, že by som musel niekedy nad reklamáciou uvažovať. Šanca tu je,ale malá. Pokial človek má mať šťastie, tak kvalita mu len dopomôže, pokial je človek "od prírody" smoliar, tak mu nepomôže ani Blaser s Kahlesom :)) ◄ reagovať
EDU, mohól by si nalísať konkrétne problémy s MEOPTou? Ja mám MEOPTU a som s ňou spokojný, nemám žiaden problém. Nemám bežný sériový puškohľad. ◄ reagovať
meopta auto škoda motorka jawa už chýbajú len nerozbitné skleničky odkaz /> Ja mám s meoptou len najhoršie skúsenosti podobne ako strelivo S&B zaspali na vavrínoch . Chabá kvalita za obrovskú cenu ! ◄ reagovať
inak meopta je moja znacka:) ◄ reagovať
rada concuest je urcena pre kalibre s malym vykonom ,len pretoze pre europsky trh su pridrahe sa zamerali na trh bohatsi nikto si na slovensku na malorazku neda ZEISS za 500eu.to ze vydrzia aj silnejsie kalibre je skutocnost ale urcene su vyrobcom na kalibre 5.6...takze uz racej zarypat do leupolda vysej rady alebo zeiss ale nie concuest... ◄ reagovať
ešte pridám jedeho leupolda :)
odkaz />
samozrejme majú i viac druhov :)
odkaz />
Dokonca darebáci poznajú i nikona :)
odkaz />
Samozrejme upozorňujem nekupujte to veď čo ak sa vám to náhodou pokazí budete to trepať toľkú diaľku ked si to môžete pohodne za niekoľkonásobnú cenu kúpiť na Slovensku od obchodníkov ktorí vám to síce nevyreklamujú ale možno vám dajú aspoň adresu na výrobcu :) Tam si to môžete poslať na vlastné náklady :) ◄ reagovať
Som v lese tak iba cez mobil :)))))))))) ked budem pri pc popozeram to . ◄ reagovať
EDU, Ty si iny vtak. Mohol si dat tie linky uz skorej. V klude som sa pozrel na tie inzeraty a nieco mi do oka uderilo. Dal som dnes dve foto do galerie. Na jednej sme isli stavat lavicku a skoncili sme posedom, :o))) ale druha bude urcite pre tuto debatu zaujimavejsia. Je na nej moj Zeiss o ktorom si myslim, ze asi v Zeisse aj bol. Stal ma kedysi 1800 EUR. Eura sme este nemali, ani nechyrovali, ze mat budeme, tak som si musel po 42 Sk kupit. Ked tej fotke venujes trosku pozornosti, urcite sa to podari aj Tebe. Nebudem Ta napinat, ale nevidim tam na inzerovanom Zeiisse prisposobenie dioptrii, co pre nas, co mame kazdu chvilu lepsi a lepsi zrak nie je zanedbatelne. :o))) Mozno keby som mal moznost drzat ten priatelov Zeiss trosku dlhsie, tiez by som daco "nenapadne" zbadal.... :o))))) ◄ reagovať
Unahlene zavery a podla vsetkeho si skutocne nepochopil o co tu islo. Po prve - ja sa zivim niecim inym a toto je moja vedlajsia cinnost a hobby. Takze nejaky link do Alabamy alebo kam, mi je fuk.
Inak vdaka za reklamu :-)))......ale musim zial skonstatovat jednu vec. Myslel som si,ze dokazes samostatne mysliet a uvazovat v suvislostiach.....ty si ale tusim nechas nakukat hocijaku blbost,ze ano.
Po druhe - sam si horko-tazko neochotne musel uznat,ze lacny puskohlad lupeny z Ameriky cez x-ruk bude problematicke reklamovat V RAMCI ZARUKY u americkeho predajcu. Hlavne ak sa jedna o model aky sa v Europe oficialne nepredava. Kedze to DOBRE vies,tak radsej budes bohorovne TVRDIT,ze sa to nepokazi s istotou ktora hranici niekde s vesmirom.
Ja viem,ze s tym podla toho co pises absolutne nemas skusenost a nevies co to presne obnasa. Ja ked nieco neviem,tak si necham poradit,alebo sa spytam niekoho kto danej veci rozumie.
Kedze tebe to asi urazena hrdost nedovoli,tak budes verklikovat dookola to iste. Urcite mas pravo na svoj nazor,ten ti nikto neberie. Ale to,ze s danou vecou skusenosti nemas si uz dokazal dostatocne sam.
Ak chces este nieco porovnavat,tak si vyber dva ROVNAKE modely optiky,ceny tu a v Amerike a skus si porovnat (objektivne,aj ked to moze byt zasadny problem),ci sa to v konecnom dosledku tak strasne oplati.
U niektorych veci bezpochyby,len zial toto nie je ta oblast. ◄ reagovať
Až raz budem obchodník s optikou a niekto dá link mojim potencionálnym zákazníkom ,kde sa dá kúpiť Carl zeiss za 350 € 3-9 x50 tiež sa naseriem a vymenujem 1000 dôvodov prečo to tam nekupovať ,ako sa to nedá ,ako sa to určite pokazí,aký sú tam zlý obchodníci ,ako tomu nerozumejú ,ako je to ďaleko , ako to dlho sem pojde , ako to nie je možné reklamovať , a x iných blbostí . :) Vlastne v tej amerike možno ani nevedia čítať a písať a ktovie či tam majú internet :) Načo špekulovať treba si ho kúpiť pekne na slovensku za niekoľko násobok ceny aká bola v USA a máte i poistku :) Len aby to nebol zrovna ten istý puškohľad z USA :))
odkaz />
odkaz />
odkaz />
odkaz />
Nuž ked niekto takto predáva ako povedal BlaserVM samozrejme že sa mu nepoznávajú takéto linky podobne ako sa nepozdávajú takéto inzeraty obchodníkom ktorí maju kamenné obchody a platia nemalé dane ,odvody a poplatky.
Takže zhrunuté a hotové xwolf len si sa proste bránil chápem to . Mohol si napisať internu správu nech tu nedávam linky na puškohlady 8 x lacnejšie ako na slovensku lebo sa tým živíš a nemuseli sme tu mlatit práznu slamu . ◄ reagovať
Pozerám, že sa tu za tie dva dni pekne toho namlátilo. Napriek tomu tu nezaznelo nič relevantné, kvôli čomu by som mal revidovať postoj zo svojho prvého príspevku ku propagácii “Karollového Conquestu“, z ktorého to celé vzniklo. Zhutnene ho vyjadril xwolf, citujem: “CELE je to o tom,ze jednoducho puskohlady,ktore vznikli ako lacna alternativa pre trh kde sa nekladie na opticke vlastnosti hlavny doraz,nie su tym pravym pre niekoho,kto poluje v podmienkach Slovenska.“ Dodávam: Amen.
Mám absolvovaných niekoľko desiatok objednávok (takmer každá objednávka s 10-15-20 položkami) z oblasti prebíjacích a puškárských nástrojov a pomôcok, striel, nábojníc a aj trocha optiky, u renomovaných firiem z USA a k xwolfovému negatívnému hodnoteniu niektorých amerických obchodníkov sa nielenže pripájam, ale dodávam (možno sa rys2 zase pobaví), že sa medzi nimi nájdu neskutečné nemehlá. Jedného z nich, zo známeho zásielkového obchodu, si len tak pre seba nazývam „Josh (tak sa volá) -ko pletko, čo poplietol všetko“. O administratívnom bordeli u nemenovaného výrobcu špeciálnych puškárskych nástrojov by som mohol písať román. Kto vlastné skúsenosti nemá, môže tu pindať čo chce, ale ohurovať môže tak akurát sám seba.
O užitočnosti nakupovať cez autorizované distribučné kanály písať je tu asi zbytočné. Ako garážový slovakoamík vybavuje reklamácie, by som rád počul. Najmä som zvedavý ako to dopadne, ak svojho takto kúpeného huntingstorového Leupolda by niekto reklamoval v Európe. Burris a Leupold totiž nedovolia svoje výrobky dodávať do Európy ináč ako autorizovanými distribučnými kanálmi (zamietajúca reakcia na moju objednávku z renomovaného US zásielkového ochodu). Samozrejme, že sa dá spoliehať na to, že reklamácia asi nikdy nebude potrebná, napokon, aj bez rôznych typov existujúcich poistiek sa dá žiť.
Edu, budem povďačný, ak ma odignoruješ, dva xwolfove zabité dni by ti mohli ako trofej postačiť……:-))))) LaL ◄ reagovať
Mal som na mysli tie 4 puškohľady čo spomenul BlaserVM vraj boli nejaké divné preto som sa opýtal čo to bolo zač . Samozrejme i zeiss sa môže pokaziť aj meteorit ťa môže trafiť do čela . Len to netreba tak dramatizovať ,že každý puškohľad sa pokazí možno jeden z 1000 ks . A keď sa nepokazí samozrejme ,že reklamovať netreba nič aj to treba povedať . To je totiž oveľa pravdepodobnejšie ako to ,že ho bude treba reklamovať . ◄ reagovať
Edu: Skus ten balonik a nafukovanie......Ked si myslis,ze sa nikdy nic nepokazilo na veciach s logom Zeiss,Swarovski,Leica atd. tak asi nie si z tejto planety,alebo si take nieco videl len vo vyklade. Konkretne Zeiss dava v Europe zaruku 10 rokov,cize jedno jedine desatrocie. Mas to v zarucnom liste na prvej strane,teda za predpokladu,ze si uz nieco take videl. To iste plati pre Swarovski a onedlho to bude ujednotene u vsetkych firiem z tejto oblasti kvoli spolocnej europskej legislative. Tolko k zaruke.
Jej podmienky a trvanie - mozem ti to aj treti krat zopakovat,ked si este neporozumel.
Ja mam v garazi auta,neviem co tam mas ty. Mozno nejaku hydinu.
Ked uz sme pri tom,co ja predavam - tak to nic pokutne nie je.Zial viem, ze ta to nepotesi ale je to tak.Co uz narobis,vsak. Inak pis s kludom,pretoze "odpovedat na odpoved" je aj pre mna dost tazke. Keby ze odpovedat na otazku,to by som snad zvladol.... :-))) ◄ reagovať
xwolf reklamácia nebude vôbec zložitá a Carll Zeiss to opraví v nemecku tak isto rýchlo ak nie rýchlejšie ako nejaká meopta :) Ale hlavne reklamácia nebude !!! Pravdepodobnosť že sa niekomu pokazí Carl zeiss je dosť malá . Keby sa to stalo reklamacia je možná . Ale ty sa snažíš navodiť atmosferu že sa to stane . Preto značky renomných výrobcov udávajú zaruku puškohľadov na desať ročia lebo sa na nich nemá čo pokaziť . Na zeisskách nepadaju kríže ani nefučia a veci podobné . Takže strašenie je dosť nafuknuté a zbytočne vlastne asi účelovo . Ty tu spochybnuješ obrovský obchod v USA spôsobom že je to nejaký obchod na farme v Texase ? Kua predávaš nejaké pokútne puškohľady doma v garáži na odpoveď čo sú to za puškohľady nechceš odpovedať . Posielaš ma na trh v Poľsku :) Tak neviem kde je tá kvalita či na polských trhoch v tvojej garáži či v najbrutalnejších poľovníckych obchodoch v USA :) ◄ reagovať
Takze si to zhrnieme:
1.) Reklamacia do USA bude zlozita a casovo narocna,ked to chce zakaznik riesit v ramci zaruky.To si zatlkal az do konca.
2.) Podobny puskohlad za nasobky ceny na SK nekupis,pretoze ich predajna siet neponuka. Skus znovu citat,ja len doporucim pomaly a pozorne.Som si isty,ze ked by si si takto plietol objektivy k fotaku,vela vody nenamutis,vsak. Takze to nie je zial pravda.
3.) Vyrobcovi mozes poslat na SVOJE naklady hocico,pripadnu potrebnu opravu uhradis.Preco? Lebo to nie je v ramci zaruky poskytovanej cez siet predajcov. Takze opat "vyhodny" nakup. NEPLET si pojmy oprava a zarucny servis. To su dve rozdielne veci v tom,ze jednu zacvakas a druha je zadarmo.
Preco sa pokazi Zeiss? Preto,lebo aj Audi alebo Mercedes....ale to je detinska otazka a ty to dobre vies,len ti uz davnejsie dosli argumenty. No nic,tym sa netrap,ber to tak, ze vdaka tomuto pokecu kopec ludi zistilo,ako to v skutocnosti je v pripade problemov s puskohladom kupenym za par dolarov z nejakeho "velkoobchodu" kdesi na farme v Texase.
4.) Chces nejake dobre kopie? Skus na trhoch v Polsku. Otazne je,ci na tak "kvalitnu" vec, nebudes potrebovat uver od Providentu..... ◄ reagovať
xwolf ja som nič nemaloval :) iba som dal do placu zeiss za 350 to že sa dá podobný kupiť na Slovensku za 4 až 5 násobok prípadne 8 násobok samozrejme viem . Neviem čo by si chcel na puškohľade Carll zeiss stále reklamovať :)) Tiež neviem prečo by som to nemohol poslať výrobcovi priamo na reklamáciu ako to doporučujú seriozny slovenský podnikatelia :) Ale ako som povedal na zeisske sa nemá čo pokaziť a skôr sa zabiješ v aute ako sa ti zeisska pokazí :)
xwolf ako je to s tými garážovými zeisskami? Sú nejaké ešte a za akú cenu . Nie je tam vybrúsené Made in China alebo Karol s tými dvoma LL ? :) ◄ reagovať
Ano toto je logické pri firme ako je Carl zeiss uplne bežné ,že opravia dokocna netreba ani záručák všetko vyčítajú z výrobného čísla. Tak kúpil kamarat canon v USA na slovensku mu ho opravili i ked mal stratený zaručák . Podobne sa to stalo pri apple laptope ktorý vymenili na Slovensku za iný kus . Takže tu by som nejakého strašiaka nevidel. ◄ reagovať
Edu: Pomaly a pozorne citat.....to je zaklad v tvojom pripade. 3-9x50 si mozes kupit v Amerike,nie na Slovensku. Na SK si kupis radu Diavari, napr. 2,5-10x50 a nie low-end Conquest. Tak jednoduche to je.
Este napis kolko tak asi trva reklamacia do Ameriky a naspat a uz sme aj pomaly doma. Vsak to nebude nakoniec take ruzove,ako si to tu maloval na zaciatku? ◄ reagovať
Neviem, nechcem tu nikoho urazit, ale aj dakedy boli Levis-ky a Levís-ky. Zdalo sa mi, ze ten dalekohlad, co som mal v ruke, ako keby ho tesne pred dokoncenim stiahli z linky. Nenasiel som nejake zjavne rozdiely, ale nebolo to celkom to prave orechove. A tiez stal tusim 1280 EUR alebo tak nejak. Ta finalizacia mi tam nejak nesedela. Nechcel som to nejak rozmazavat, tak som ho kolegovi radsej pochvalil, nech nie je smutny, najma ked som mu ja tu vymenu za Meoptu doporucil a na Meoptu uz cakal kupec cely stastny. :o))) ◄ reagovať
Ja by som to poslal rovno do Zeissu a nemyslim, ze by s tym mali najmensi problem, aby to vyriesili k spokojnosti. Pozorovaci som mal minule v servise v Zeisse a za par supov mi ho vycistili a opravili, napriek tomu, ze bolo evidentne, ze bol mechanicky poskodeny. Pri mojej starostlivosti.... ◄ reagovať
Blaser ja by som tiež nemal problém zo strachom ohladne kazivosti Carl zeiss :) Čo sú to za zeiss puškohľady tie garážové ? Nebudú to tie z USA ? Alebo ,že by honkong :) Ako to bude s reklamáciou. ◄ reagovať
Ako si uviedol xvolf stačí iba polovica z 2500€ a môže si zákazník kúpiť 3-9x50 zeiss na slovensku Treba povedať že za túto polovicu si kúpi v USA 4 puškohľady keď tri na inzerát predá po 500€ ten jeho mu zostane zadarmo a ver mi ,že sa minú len sa po nich zapráši :) Asi som naozaj prirýchlo čítal v tom zeisse :) Tak sa ospravedlňujem naozaj som si to zle prečítal !Tak to som veľmi rád ,že sme obaja mysleli rovnakého Karola :)Už som myslel ,že sa nám namnožili :)
Pri reklamáci zo zámoria sa puškohľad dá poslať priamo do obchodu v USA . doprava + 6% clo netvorí žiadne zaujímavé náklady naviac možno 30 - 40 € ◄ reagovať
Ja som pri povrchovej uprave mal na mysli ten Zeiiis z Igorkovej garaze a nie z americkeho int. obchodu aby neprislo k mylke. :o))) Ten som pravdepodobne mal moznost vidiet na vlastne oci. A pri Zeisse sa vyhrazat reklamacnymi problemamy sa mi zda trosku smiesne. :o))) Inak z Ameriky teraz frcia u nas ine optiky a tam je to zatial bez problemov a za ine loove, ale reklamovat to mozes asi len na lamparni. Co narobis... ◄ reagovať
Ved si ich sam citoval nizsie preboha..... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.