greenKorektor je super ,že Ty máš v hlave fantastické vedomosti . Zatiaľ si dokázal iba drístať hlúposti z podvojného utajeného konta . Takže rečí môže mať každý ako Palacký ,ale skutek utek . Moja sestra sa narodila v USA býva v Newyorku ako i veľa mojej rodiny .Ktorá pravidelne chodí na Slovensko minimálne raz do roka. Keď budem mať záujem puškohľad mi privezú .
Vôbec nevieš čo píšeš !!!
"Co sa tyka Monarcha - je to odpad.
Za 800 - 1100 EUR cista kradez.
Ma cenu tak do 300 EUR..."
Niekedy je dobré keď diskutujúci vie o čom vlastne točí !!!
Takže monarch je toto :
odkaz />
za 1288 €
Ale monarch je i toto :
odkaz />
za 434 €
Samozrejme netvrdím ,že tento obchod má najlepšiu cenu na svete . ◄ reagovať
Poznamka
mal som na mysli binokular - Monarch.
Puskohlad - neviem.
Ale asi v tom nebude velky rozdiel... ◄ reagovať
Samozrejme, ze Belson a moja malickost mame pravdu. EDU to mohol zastrikovat este na niekoho, kto nakupuje ako firma a nie ako jednotlivec - tam to nemam prechodene...
A uz ma ten clovek (EDU) vysilil.
Ak vie takto vrazat kalerabov zenam ako sa tu priet, tak blednem v nemom uzase.
Co sa tyka Monarcha - je to odpad.
Za 800 - 1100 EUR cista kradez.
Ma cenu tak do 300 EUR...
Nikon ma medzi svojimi rad. priepastne rozdiely. Nieco ako Zeiss.
Pokial ide o colnikov je aj tretia moznost. Su predsa zeleny...
Ich informacny system urcite nebude tak komplikovaný... Aby to nejak neslo urobit. A mame zlatu banu. Tu treba kontrolu.
Na zaver uvaha.
Ak by to bolo tak jednoduche a vyhodne ako uvadza v polemike EDU. Tak by mal Zeissa kazdy chruno. Je zname, ze v hlavach vela nemate. Do 1000 ale pocitat urcite viete. ◄ reagovať
Belson - jj , s tou amtikou to ešte zvládam. problém ejdnotlivca na SK je, že každý si povie (ako aj ja) že sám nič nezmôžem, ale čo keď si to takto individuálne povedia všetci ? A sme tam kde s ekonomikou sme. Ja osobne som využil poloneoficálne to, čo sa naskytlo. ◄ reagovať
Belson vieš dobre ako ja ľahko prebehnem na inú temu . Takže náhodou kurva je dobrá vec :) ale samozrejme nemôžem nespomenúť kurvu komunistickú :) Kamarat kupil nikona za 260 euro 3-9 x 5 vypadá to naozaj veľmi seriozne . Poradil som mu tam naštobovať uv filter na ochranu sklíčka . Naozaj veľmi pekný pohľad i osnova. Dúfam že bude služiť. Kupil ho na Slovensku tuším v megafoto. ◄ reagovať
To je pekný rozdiel Peter, takže si môžeš povedať, že si kúpil dobre :D . Dnes viem, že sú veci, ktoré si v zahraničí nikdy nekúpim a radšej si niečo priplatím, ale v prípade akýchkoľvek problémov mám predajcu nablízku a reklamáciu dokážem vyriešiť hneď na mieste.
Ale zas s tebou nesúhlasím v tom, že nekúpim nič čo nemám v ruke. Dnes nie je problém si rôzny tovar (či už elektro, oblečenie a pod.) vyskúšať v nejakom obchode na Slovensku a objednať si to zo zahraničia. Ja to tak robím napr. pri kúpe botasiek. Kúpujem ich stále v USA, lebo osmička danej topánky je taká istá osmička v USA :D
A keď niekto má niekto cholerickú potrebu neustále hľadať lacnejšie a lacnejšie aj kvôli jednému euru, tak mu proste odporúčam nákupy z krajín EÚ, kde sa vyhne dodatočným poplatkom. Nemecký a UK trh je dosť veľký a silný na to aby, sa tam dalo nakúpiť lacnejšie ako vo fyzickej predajni na Slovensku.
A ešte jeden dotaz. Tovar vo fyzickej predajni bude vždy drahší ako na internete. Dôvod je jednoduchý, ale to si už každý vie spočítať. ◄ reagovať
No tak páni ako vidím , ste sa tu už dosť rozbehli. Ja som ten Nikon monarch kúpil v SR, v riadnom obchode u pána Ragača, sídli na prístavnej ulici v BA. Nepáčia sa mi také obchody, keď si človek tovar, ktorý kupuje, a dá za to dosť peňazí nemôže,, ako sa povie ohmatať". Kúpil som ho v júni za 800 eur. V Zelenči mi ho pán Jedlička ponúkal v prepočte na eurá okolo 1100 eur.... ◄ reagovať
A ešte:
Poštovné z USA v poslednom období nenormálne stúplo. Predražuje mi to najmä strely, ktoré ako vieme, majú veľkú špecifickú hmotnosť. A bibasso má pravdu v tom, že každý US predajca uprednostňuje doručovatelské služby pred normálnou poštou, ktorá je lacnejšia. Ale predsa som si vyboxoval od nich poštu a už sa mi to aj vypomstilo. Balík prišiel poškodený a polovica striel chýbala. Ako dopadla reklamácia na ústredí v BB, si môže každý domyslieť. ◄ reagovať
Iboo, ako študent určite vieš dobre rátať:
Prirátaj si k tomu nejakých 30 € za shipping na SK (myslím, že s adekvátnym poistením to bude i viac). Spolu to je teda 365 €, plus clo a DPH a už si na nejakých 455 €. Za vystavenie JCD si prirátaj ďalších 10 €. Obchodník puškohľad bez dovoznej licencie doviezť nemôže, poplatok za ňu je 33 €. Suma sumárum si na nejakej päťstovke. Ak pracuješ z kuchyne a telefóny, poštovné a internet máš zadarmo, zvyšok by si mohol pokladať za svoj zárobok, ktorý by takto činil nejakých 100 €. Z utŕžených 600 € (tebou uvázané Košice) maš zisk necelých 17%. Ak pracuješ riadne ako firma a máš aj nejaké réžijné náklady (ktoré sme tu žiadne neuvažovali), bude to ešte menej. Keď budeš v budúcnosti podnikať, daj mi vedieť ako sa ti darí.
Jednoducho všetko so všetkým súvisí. Nemôžme mať americký blahobyt v krajine s málo výkonnou ekonomikou, ktorá si nedokáže vyrobiť ani zápalky a bez tradícií vo vykorisťovaní ostatnej časti sveta. Máš dve možnosti. Buď využiť služby slovenského gastarbeitra a ušetriť, alebo si ušetriť námahu a zaplatiť za to slovenskému obchodníkovi. Bodka.
Za posledných pár rokov som doviezol oficiálnym spôsobom toho dosť na to, aby som vedel o čom píšem. A môžem si dovoliť objektívny pohľad, lebo sa tým neživím, strely, optiku a ostatné veci si dovážam pre vlastnú potrebu, len sem-tam sa so mnou zvezie nejaká spriaznená duša. Uvádzam to preto, aby som ušetril námahu niekomu (napr. Edu), kto by ma chcel napádať ako “obchodníka s puškohľadmi“.
Ferenc, netreba sa vzrušovať nad tým, že sme mimo témy. Pokiaľ neprejdeme od puškohľadov ku kurvám, je to v norme. Zažil som tu ďaleko horšie úlety. Peter (alebo aj ty), to môže jednoducho prestať čítať. ◄ reagovať
Zdravíčko páni v tejto diskusii má jednoznačne pravdu Belson. Z USA nakupujem ročne približne 5 - 6x či už bežný spotrebný tovar ako aj elektroniku až po luxusnejší tovar. DPH a clo treba na Slovensku zaplatiť a obísť sa to proste nedá. Na stránke colného úradu sú presné limity, kedy sa clo neplatí ale dph je samozrejmosťou a či ju pri nizkej hodnote zaplatíš záleží len na úradníkovi (doslova).
Môj posledný prípad bol s notebookom, ktorý som si osobne kúpil v USA pred 2 rokmi. Na Slovensko som si ho doniesol na ramene a nikto sa ma nepýtal či som ho v USA kúpil a či som ho na Slovensku preclil.
- problém nastal keď sa mi pokazil a medzinárodná záruka je platná len 1 rok (čo vypršala), ale v USA mi záruka platí 3 roky. Jeden známy (američan) išiel na výlet do svojej rodnej zeme a zobral mi notebook so sebou, lebo z helpdesku mi napísali, že keď donesiem notebook do USA oni si poň prídu a doručia mi ho kdekoľvek na svete (samozrejme zadarmo). Tak som aj urobil, a keď som čakal že už príde DHL v schránke som si našiel pozdrav od colníkov, že môj notebook je zadržaný v colnom sklade v Bratislave a že si mám prísť vyplatiť svoj colný dlh a môžem si ho zobrať (lebo že keď som ho kúpil tak som ho nepreclil a neuhradil som dph).
- hral som to na všetky strany, ale colníci nie su idioti a nejakými rozprávkami ich nenakŕmiš, ako to dopadlo nemôžem presne povedať, lebo to nie je kosher. Ale proste sme sa dohodli a nejaký ten záväzok som uhradil.
A ešte ohľadom nákupu z USA, nakupujem aj cez ebay, cez stránky predajcov (obchodov) ako aj priamo od výrobcov. Problém s reklamáciou som ešte nemal, len väčšinou je záruka viazaná na územie USA (a ak je medzinárodná tak je maximálne v dĺžke 1 rok, ak si samozrejme nezaplatíš na dlhšie obdobie).
Poštovné nie je problém a všetci ti tovar s radosťou pošlú prevažne cez doručovateľskú službu a len vo vínimočnom prípade (ak ho o to výslovne žiadaš - väčšinou ebay) cez poštu. Ale podľa môjho posledného zistenia a porovnania cien sa už moc nakupovať v USA neoplatí (resp. už len úzkoprofilový sortiment). ◄ reagovať
Správne si to napísal Laik .Škoda ,že predajcovia nemyslia tak uvedomelo na zákazníka ako mnoho Slovakov ktorí chcú dať zarobiť na Slovensku. ◄ reagovať
chlapi skúste mi na Slovensku zohnať Burris Fullfield II 3-9x50 s osnovou Burris BalPlex v cene 335 € ;-) Takisto "Slovenská " varianta. v KE či kde som ho videl za cca 18 000 SKK. ◄ reagovať
ferencs, súhlasím, tiež idem takto klasicky poriešiť puškohľad - kúpiť a zaslať na adresu známeho v USA.
Laik - pravda je. ◄ reagovať
Aspoň vidíme, akí sú SKROMNÍ naši predajcovia, dovozcovia, ktorí to kupujú ešte lacnejšie, ako ceny zasielok v USA. No my ich v tom kúpou ešte podporujeme. ◄ reagovať
vážení prepáčte že sa vám miešam do vašej vysoko odbornej diskusie ale skúste si znovu prečítať tému, nevim či zle vidím ale je tam niečo ohľadne Nikon Monarch a Leupold VX 3..., ktorý z nich by ste Petrovi odporučili a on ho chce kupovať na Slovensku takže doteraz toto všetko bolo od veci...
Inak ja som riešil podobnú dilemu a rozhodol som sa pre Leupold .Kúpil som ho v amerike cez internet a dal som ho poslať na adresu známeho v USA ktorý mi ho pri najbližšej návšteve donesie. Zisťoval som predtým aj u colníkov legálny postup a po tom čo mi povedali som od toho upustil a zvolil túto slovenskú variantu, pre mňa najednoduchšiu a v konečnom dôsledku aj najlacnejšiu. Inak za ten Leupold som zaplatil už v prevode na EURO 493 E vrátane poštovnného na adresu v USA, zbrane Fraňo Nitra tento istý model ponúka za približne 1150 E a teraz ja nň akcia - 950 E
lovu zdar ◄ reagovať
Edu, neviem či je to celkom tak. Nech nám m98 povie, že prečo v rovnakom linku, ktorý si od neho fakticky odpísal, on píše cenu o 100 € vyššiu. Nevie prepočet na jurošíky, alebo žeby už vlastná skúsenosť? Na poštovné je to privysoká suma...
Daj potom vedieť, že ako si to zmanažoval. ◄ reagovať
No vidíš nemusíme si lámať hlavičku s dph tu je puškohlad za 450 € 3-9 x 50 odkaz ◄ reagovať
A ešte som zabudol: ja by som si taký puškohľad nekupoval, ale je to tvoj Gusto a proti nemu žiaden dišputát. ◄ reagovať
Z mojej “omáčky” si to dokáže vypočítať každý priemerne inteligentný jedinec, všetko bolo povedané.
Ak to nevieš, môžem ti to vyrátať aj ja (keď si už taký zdvorilý), ale z tvojho posledného gulášu som nevyrozumel, že sa to odo mňa očakáva.
Link, ktorý si uviedol o 11:54 asi nebude použiteľný. Posielajú len v rámci USA (a takto narazíš na väčšinu obchodov). Ale dá sa nájsť aj obchod, ktorý to tu pošle.
Uveď mi okrem ceny tovaru aj cenu poštovného, ja ti ešte venujem trocha svojho času a z tých dvoch čísel ti vyrátam výslednú cenu.
Nemáš za čo. ◄ reagovať
Belson veľa okrem omáčky som sa nedozvedel ani priamu odpoveď na moju otázku :) Takže ju položím ešte raz !
Koľko bude stáť Slováka puškohľad 3 - 9 x 50 Carl zeiss v cene 330 € na slovensku ? Po preclení daniach a poplatkoch ?
To by nás zaujímalo asi najviac !!!
Nebud unavený ešte je len jeseň ! :))
Milanko ty žiješ? Muflony teda ešte na Orave neskapali ? Nj len prečo máš v profile TN kraj to by bola otázka ne teba ? Nerob nám ostudu ! ◄ reagovať
Ešte dovetok:
Neviem, kde si mohol nabrať sadzbu cla na puškohľady 6%. Máš nejaký sadzobník ešte z totáča? V tom, ktorý ja mám k dispozícii, je to 4,7%. Už by si s tými bludmi ozaj mohol prestať..... ◄ reagovať
Nuž čo s takým tvrdohlavcom, čo nie je ochotný čítať protiargumenty a ako buldozér si melie dookola to svoje? Radšej sa v záujme svojho pokoja zdekujem ja. Takže azda naposledy:
1. ŽIADNA DPH SA DVOJMO NEPLATÍ, lebo z USA to ide BEZ dane.
2. Žiadna “legislatíva ebay” neexistuje, len e-bay upozorňuje extra pre SK a extra pre CZ na veci okolo cla a DPH podľa ich legislatívy. A veci SÚ ROZDIELNÉ, kto to tu číta bez klapiek a nie je retardovaný, ten to už vie. Link na slovenské podmienky tu dal Korektor včera o 11:33 a ja opakovane o 23:17. Nestačilo, on musí pohľadať český s informáciami pre nás neplatnými (je plno vecí, ktoré nie sú záväzné a každý členský štát si ich riadi po svojom).
Tak si už konečne toho Zeissa objednaj (jedno či cez e-bay či ináč) a neohlupuj tu už, potom uvidíš. Ak to príde na colnicu a tá pôjde podľa platných zákonov, zaplatíš aj clo, aj DPH (a pekne aj z poštovného). A nikto ti nebude nič vracať (ibaže by ti niekto z tých tvojich výplodov navracal za golier :o)…)
No, pre mňa je to už dlhšie zabitý čas, tak sa porúčam, kraľuj si tu s tými hlúposťami už naďalej sám. Edu, ty kluku, ty unavíš každého… ◄ reagovať
konecne ste toho ferda akoze EDU:)))precitali a zistili co je to za neomylneho najmudrejsieho samozvaneho akoze polovnika ◄ reagovať
Ešte dodám ,že na Slovensku a česku je legislatíva ebay totožná . Kedže som Slovenskú nenašiel preposlal som Česku . Ešte jedna maličkosť Slovensko je členská krajina EU ◄ reagovať
Belson vôbec mi nejde o to aby som mútil vodu ani aby som oklamal poľovníkov . Ide mi iba o to aby sme si povedali kde je pravda a za akú cenu sa dá doviesť napríklad optika Carl zeiss 3- 9 x 50 ktorá stojí v USA 330 € či za 330€ + clo 6% alebo naozaj treba zaplatiť dvojmo DPH . To by navršilo cenu o 62 € čiže by sme sa dostali po dvojitom zdanení na 392 € + doprava . Stále sa však motáme okolo 400 € alebo nie ? Ja tvrdím ,že dph platit netreba ty že ano . Treba teda zistiť kde je pravda . Samozrejme v obchodoch kde je koncová cena ako je to v obchode kde som poslal link .
odkaz ◄ reagovať
Edu, zase tu nekvalifikovane mútiš vodu tým, že cituješ z českej verzie e-bay, ale u nás predsa platí slovenská legislatíva! Európske dokumenty nie sú v tomto pre členské štáty záväzné. Česi pri úprave limitu z 22 Euro na 150 zdvihli aj limit pre vyberanie DPH (vyberajú až nad 150), kým podľa našej legislatívy z Nenažratej pri Dunaji sa výber DPH robí už od 22 Euro. V oboch prípadoch je výnimkou tovar s nulovým clom v sadzobníku (počítače).
Nebuď pohodlný a preštuduj si to, čo sme ti už dvakrát doporučili (Korektor aj ja), t.j. v linku, z ktorého cituješ, si písmená “cz” nahraď písmenami “sk”. Či tu už balamutíš z nevedomosti, alebo nedajbože zámerne, je čas, aby si už s tým radšej prestal.
Na vracanie DPH už zabudni, téma je trocha mimo. Jednak je tu už EÚ a jednak američan ti to už pošle bez dane, takže nemá ti čo vracať. ◄ reagovať
Belson keď zareaguješ na nekorektnosti budem naozaj len rád .Človek je tvor omylný . Samozrejme ,že ako fyzická osoba musím počítať s clom mimo krajín EU . Len ta dph mie nejako novinkou . Samozrejme keď nenakupujem bez dane .
Je dobré si uvedomiť, že pokiaľ napríklad kúpime v zahraničí 3 litre kvalitnej whisky v hodnote 200 USD zaplatíme tamojšiemu obchodníkovi v cene i spotrebnú daň a DPH platné pre štát nákupu. To by znamenalo, že naša whisky bude zdanená dvakrát (raz v zahraničí, druhýkrát u nás) a nám sa nákup trochu predraží.
Vo väčšine zemí sa však dá uplatniť tzv. vrátenie DPH, čo znamená, že pokiaľ splníme určité podmienky, DPH zaplatené v cene tovaru dostaneme späť.
Podobne sa vracala Dph ešte nedávno v rakúsku ,česku a iných krajinách.
odkaz sa uvádza :
Daně při dovozu (DPH):
Dovážené zboží může podléhat kromě cla také DPH a spotřební dani. Proto zde uvedeme další pojem, a tím je celní dluh. Celní dluh znamená povinnost zaplatit clo při dovozu zboží, přičemž jeho součástí jsou kromě samotného cla i další daně (DPH, případně spotřební daň) a poplatky vznikající během celního řízení.
Celní dluh je tak zastřešujícím pojmem, který ve svém souhrnu pro dané zboží vyměří a vymáhá celní orgán v rámci celního řízení.
Zopakujme, že pokud je zboží osvobozeno od cla, je také osvobozeno od všech dalších daní a poplatků. Pokud však osvobozeno není, může se ho týkat následující text. (Jsou to případy při osvobození placení celního dluhu celní správou. Pak se osvobození týká i DPH, které také neplatíte. ◄ reagovať
1. Nie som obchodník s puškohľadmi.
2. Aj keby som bol, toto celé je o súkromných dovozoch pre vlastnú potrebu a nie o obchodných dovozoch.
3. Neplačem nad ničím, upozorňujem na bludy ktoré tu zazneli a objasňujem skutočný stav vecí.
4. Aj ja osobne by som bol radšej, keby sa veci (nielen puškohľady) dali zaobstarávať bez DPH a ďalších poplatkov (clá, spotrebné dane). Ale na drvivej časti zemegule to, žiaľ, bez toho nejde. Možno uveríš, že platí ich pri dovoze aj američan. Áno, to som chcel povedať, že ak si necháš poslať niečo z USA a prekročíš spomínané finančné limity, clo a DPH ťa neobíde (alebo nemusí obísť).
5. No a chcel som napokon povedať aj to, že aj všelijakých iných nekorektností a nezmyslov (technických, balistických a pod.) som tu čítal veľmi veľa (aj od teba), aj keď som na nich nereagoval.
Ale oceňujem (vážne), že v tvojej poslednej reakcii sa nenachádzajú už ošúchané témy ako komunizmus a osobná identita. LaL ◄ reagovať
Belson ako obchodníka aj s puškohľadmi sa ti zrejme takýto dovoz nepozdáva. Pred tým sme si poplakali čo ked sa to pokazí ako s tým nazad do USA .Teraz plačeme nad DPH .Ok teda v amerike si kupim v obchode puškodľad od ktorého ako súkromná osoba na Slovensku zaplatím okrem 6% cla i 19 %DPH ? To si nám chcel povedať Belson? ◄ reagovať
1. V USA to, čomu hovoríme DPH (alebo VAT - Value Added Tax) NEEXISTUJE. Majú tam obchodnú daň (sales tax), čo je niečo ako daň z obratu, ktorá u nás existovala pred DPH-čkou. Aký je v tom rozdiel, vie každý priemerný ekonóm, ako aj zbehlejší podnikateľ, či živnostník, na nejaké školenia tu nie je priestor. Každý štát americkej únie si stanovuje vlastnú percentuálnu výšku tejto dane a inkasuje ju predávajúci len pri pultovom predaji alebo pri zasielaní na adresu v tom istom štáte, t.j. predaj nerezidentovi sa realizuje bez tejto dane. Ak si napr. obyvateľ štátu New York objedná niečo z Texasu, dostane to bez dane a takýto predaj bez účtovania dane sa samozrejme týka aj MEDZINÁRODNÉHO obchodu.
2. Dohoda o zamedzení dvojitého zdanenia sa týka výslovne daní z príjmov (rôznych druhov) a daní z majetku. O žiadnych obchodných daniach, akými sú DPH a daň z obratu tam nie je reč a dohoda sa na ne nevzťahuje.
Preto tvrdenie o tom, že daň už raz bola v USA zaplatená a legálne ju nemusíš platiť na SK, je kravina vyplývajúca buď z úplnej neznalosti veci, alebo jednoducho vedomé klamstvo (ani jedno, ani druhé nie je ospravedlnením). Žiaden Vaňhara zo shipita za teba žiadnu daň neplatí. Platíš ju jedine, ak by si objednal do jeho skladu v Los Angeles tovar v rámci toho istého štátu, t.j. od kalifornskej firmy. Ale ani to ťa nezbavuje povinnosti zaplatiť clo a DPH na SK. A to podľa limitov, ktoré sú uvedené na linku odkaz, ktorý tu uviedol Korektor, doporučujem si to preštudovať.
Mimochodom, nákup trocha lepšieho puškohľadu je už v sume, ktorá podlieha aj clu aj DPH. Edu, o 11:19 spochybňuješ Korektorov postup, kedy DPH nasadil nielen na tovar a clo ale aj na dopravu. Si vedľa, ak tomu nerozumieš napriek tomu, že ako píšeš, si živnostník, daj si vysvetliť od nejakého ekonóma §24 zákona o DPH.
Mne je v zásade jedno, ak tu niekto patologicky vypisuje rôzne hlúposti. Je to už tak, že na stránky “eduzdar” sa pre seriózne informácie veľmi chodiť neoplatí. Reagujem len preto, že sú ľudia, ktorí takéto bludy môžu zobrať vážne a dostať sa tak do prekvapivých a nemilých situácií.
Tým nechcem spochybňovať výhodnosť ani nákupu cez e-bay, ani cez Vaňharu, ale tie výhody spočívajú v čomsi inom ako v obchádzaní colnej legislatívy.
A samozrejme toto všetko sa týka neobchodných dovozov pre súkromnú potrebu. Na podnikateľa (obchodné dovozy) sa vzťahuje celkom iný režim. ◄ reagovať
Suhlasim. Ak plati medzinarodna zaruka. Osobne s tym problem nemam. Mojho Kerna sa to uz netyka...
------------------------------------------------------------------------
Co sa tyka posty.
Nechal som si poslat trenky - outlast. 3ks. Z USA do krajskeho mesta na Slovensku. 02.08. Po mesiaci a pol stale nic. Pisem do USA (-:
Prislo mu to spat - adresat neznamy.
Preposlal znovu na tu istu adresu - po mesiaci stale nic.
Znovu mail. Nasledne dofinancovanie tretieho preposlania.
Znovu mu to prislo spat.
Riesim danu vec na centrale Sl. posty v BB. Nic.
Vyhovaraju sa, ze oni nie DHL a este min. jedna dalsia spolocnost co dorucuje. Navzájom nie su prepojeny...
Jun 08 na malicku postu prisli stvore trenky (bonus). Aj s vratenym prvotnym balikom do USA z februara 08.
Na treti krat.
Na postu som uz nesiel - aj ked som mal rukolapny dokaz.
Adresa na nedorucenom baliku bola spravna...
Ked vezmem do uvahy, ze ostatne mi prislo presne. Nie je to take zle. ◄ reagovať
Aha hej ebay som spomenul ,ale nie v súvislostiach nákupu puškohľadu cez ebay . Čo sa samozrejme tiež dá.
Len som preposlal zopár linkou kde predávajú veci pre americký trh ale sú obchody i pre celý svet prípadne ebay ktorý má ročný zisk v miliardách dolárov a to napriek kríze . K dodávkam hmmm tvrdenia ,že dovoz je stráááášne zložitý môžem iba povedať blbosť !!! Tak ako objednáš cez pay pal čokoľvek z ebay a za týždeň to máš doma za smiešne poštovné . Tak presne podobne si môžeš objednať čo ťa len napadne v obchodoch USA cez firmičky zaoberajúce sa dodávkami tovaru na Slovensko z USA . Osobne im niekoľkonasobne viac dôverujem ako nášmu monoplu Slovenskej pošte ktorá ma viackrat sklamala . Takže obchoduj zo serioznymi ľudmi prepošlú Ti veci za seriozne peniaze . Aby som len nefukal pomyselne baloniky a nemusel sa nadychovať a vydychovať tu máš link .odkaz />
Keď niekomu stúpiš na otlak a kafreš do remesla nebude ťa chváliť :) Naopak bude hľadať milon dôvodov prečo si to nemáš kupovať inde ale práve od neho za niekoľkonásobok :) Nie len puškohľad ! Ono je tam toho oveľa viac ak nie všetko :) Ja nakupujem v ebay dosť vecí min . za polovicu :) ◄ reagovať
Edu, ved v tomto vlakne si eBay spominal...
Dal som tam casove znacky.
20.09. 2009, 14:23
24.09. 2009, 23:28
Teda som korigoval temu vyhodnosti nakupu cez eBay. ◄ reagovať
greenKorektor ebay si uviedol Ty :) Ja si na môj odkaz na ebay nepamätám :) V ktorom príspevku som uvádzal ebay? ◄ reagovať
Ano aj.
Ale aj eBay si uviedol.
20.09. 2009, 14:23
24.09. 2009, 23:28
Dobre, tak najvacsi blsak na svete. ◄ reagovať
Reč bola o optike Carl zeiss 3- 9 x 50 ktorá nás bude stať s clom a dovozom približne 400€ . ◄ reagovať
No blšákom by som zrovna toto nenazval :)))
Spoločnosť eBay medziročne zvýšila svoj čistý zisk v priebehu prvých troch mesiacov o 52 % na 377,2 milióna USD, v prepočte 9,3 miliardy SKK. Tržby vzrástli o 27 % na 1,8 miliardy USD. V stredu po uzatvorení burzy o tom informoval koncern eBay so sídlom v San Jose. ◄ reagovať
To je OK. Rec bola o eBay - blsaku. Dvojite zdanenie nie je - to mas pravdu. ◄ reagovať
greenKorektor ja nenakupujem v metre ani na ebay . Tu su ceny s DPH . Tovat ti nepošlu z obchodu ,ale ti ho zakupi firma zaoberajuca sa týmto predajom . Takže DPH sa neplatí dva krát !!! Tu je zaplatené v cene 499 dolarov už i DPH. Ak by si ju mal platit na slovensku
odkaz />
platit 2 x dph je nepripustne. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.