Každý by sa mal správať tak aby sa mohol sám sebe pozriež v zrkadle do vlastných očí . Potom bude všetko ok! ◄ reagovať
Ok niekedy je treba sa na vec pozrieť s chladnou hlavou a reálne . Prajem veľa šťastia a lovu zdar ◄ reagovať
Edu a findula - já myslím, že pravdu máte vlastně oba. Záleží kde a v jaké situaci teď jste... Co já vím, je pravda, že myslivcům se říkalo ozbrojený brigádníci a někde tak fungovali. Ale někde taky ne...! A zrovna tak znám myslivce, kterých si vážím za jejich názory a postoje i teď a znám spoustu, kterým by bylo nejlepší papíry sebrat. Ale v tom nehraje roli ani jejich věk, ani vzdělání a mnohdy ani jejich postavení nebo majetek. Pařez zůstane pařezem a vůl volem... ◄ reagovať
Edu: Opytaj sa množstva polovnikov bez združení, množstva polovníkov, ktorym revír ukradli novodobí rychlokvasení polovnici- aký maju nazor na dnesné polovnictvo (chvalabohu polujem zadarmo a este ma za to aj platia, takze ja niesom zatrpknuty :-)). Co sa tyka vztahov- tie zavisia od ludi v zdruzeni a nie od politiky. Skratka- vsetko je v nas a nie v režime!! ◄ reagovať
Zlý ľudia celé to pokazili všetkú našu dobrotu ): Odkedy im dali možnosť slobodne si voliť odvtedy nechcú o tých fantastických komunistoch a nádhernom socializme ani len počuť hanba im ! Česť starým dobrým bolševíkom nemali zavraždiť 100 milionov ľudí ale asi všetkých :) chvála im :)
Ešte že sme všetci nezabudli od tej dobroty odkaz ◄ reagovať
Tak na osvieženie pamäti ľudového poľovníctva keď mohli polovať všetci :)
odkaz />
odkaz />
odkaz ◄ reagovať
Aj ja potvrdzujem v plnom rozsahu potvrdené a tým potvrdzujem že bolo dobre :) ◄ reagovať
Poľoval som aj za socializmu a tak mi neostáva nič iné, len potvrdiť Findulove slová- príspevky v plnom rozsahu. Aby sme nezabúdali.... ◄ reagovať
Krika veľmi silne pochybujem ,že keby sa niekomu žilo lepšie za vlády KSS tak by jej vo voľbách nedal hlas . Ja rešpektujem výsedky slobodných volieb . Robím niečo zle? ◄ reagovať
Findula i Slovenský poľovníci dali KSS 1% hlasov . Slovenské poľovníctvo riadi SPZ desiatky rokov . To ake je dnes je výsledkom slovenských poľovníkov nikoho iného .Máme ho také aké sme si ho urobili !!! Nerobili nám ho ani rusi ani američania . Zákony predkladali zväčša skupiny lesníkov tak ako bude predložený na jeseň nový zakon o poľovníctve . Ja neviem osobne som do zakonov nezasahoval ani nič nenavrhoval .Takže za to aké poľovníctvo je ja nemôžem . Ja som rádový člen tuším 20 rokov netúžiaci po funkciách a metáloch . Nemám také ambície ! I keď nejaké skúšky som si z recesie len tak urobil :))odkaz /> To na margo že nie som iba fotograf . Neberte to zas tak vážne to poľovníctvo . Faktom je ,že fotakom pálim oveľa račej ako gulovnicou :)) Nemusím pozerať ani na chovnosť len spustím davkami :)) ◄ reagovať
Edu. Pamatam si prve slobodne volby: Strana priatelov piva, Nezavisla eroticka iniciatíva, a vela podobnych zoskupeni. Islo o to, ako nevolit KSČ, ved nech bude zmena... Nie som si istá, keby sa to vratilo, ....no neviem. Priemerne je sice vsetko OK, no je to dost nerovnomerne rozdelené ( priemerna mzda je nejakych 900 E, no predavacky,..............makaju za 300E)- co myslis, zije sa im lepsie?? Tých par, ktorí tahaju priemer hore, su urcite spokojní... ◄ reagovať
Tedy poslední věc.Sedni někdy mezi slovenských polovníkov a chvíli jim necpi svoje názory a jen poslouchej.Pak se dozvíš pravdu.Ty názory jsou jejich slova.A nezbývá než s nimi souhlasdit ◄ reagovať
Krika mne komanči nezobrali vôbec nič naopak poriadne som sa na nich zabával :) Ja som im nedal 1 % vo voľbách to rozhodol ľud nie ja . K tlačeniu penazi neviem ako som už spomenul . Ak tlačili ok . Len ich nejako nebolo vidno :)) Už sa chovám ako Fico u toho môže za všetko opozícia a u mna za všetko komunisti :) Nie nie ja ich nechcem viniť za to čo neurobili ale iba spomínam na katastrofické následky ich komedialneho totalitného vladnutia :) ◄ reagovať
Fidula vôbec nie som zatrpknutý človek . Mám byť ztrpknutý človek lebo nevídím budúcnosť a dnešok poľovníctva takto:
-dnešní době je soumrak myslivosti
-totalitního režimu nám půlka světa záviděla naší
Československou myslivost
-Uvolněné mravy,závist,zloba,hlad po ráně
-těch špatných nebylo nikdy tolik jako nyní.
Veď to sú tvoje slová!!! Zatrpknutý si Ty nie ja . Ty vidíš a maľuješ poľovníctvo ako koniec sveta a katastrofu ! Ja si myslím ,že máme zveri habadej ,máme skvalitňovanie životného prostrenia ,liečivá rôzne fondy a projekty ktoré sa prejavujú i na zveri . Takže ja to tak čierno vôbec nevidím ! Uˇsa iba zbaviť tých nezmyslov ktoré som spomenul dolu ako sú povinne sčítanie zveri a iných duševných poruch a všetko bude v poriadku . ◄ reagovať
Edu, nehnevaj sa, ale DRÍŚTAŠ. Si zaujatý ako pes, ktoremu asi komančovia zobrali kosť. Niet azda témy, do ktorej by si komunizmus nezamontoval..... Zijem v lesnickej a polovnickej rodine odmalicka, kazdy chlap v nasej rodine mal gulovnicu (a to ani neboli v KSS), Lesne spravy tlacili kopu penazi do polovnictva,........ na 100 % suhlasim s Findulom! ◄ reagovať
Kamaráde pro Tebe je lež všechno.Ty jsi tak aktivní,že jsi myslivosti nechal a dal jsi se na focení.Bohužel snažil jsem ti říci pravdu bohužel komu není rady tomu není pomoci.Tímto naší debatu na dané téma alespoň z mé strany končím.Bohužel nezbývá mi nic jiného než aby mi Tě bylo líto.Jsi zatrpklý člověk ◄ reagovať
Findula začnem od zadu takže najposlednejší delník možno mal na jednušku brokovnicu ruskej výroby . Žial čo sa týka guľovnice mnoho ľudí nemalo to šťastie ,že by dostali povolenie na tento druh zbrane samozrejme keby aj take povolenie dostali gulovnica v obchode proste nebola tak ako všetko iné chýbali i guľovnice . Cena k pomeru plat - výzbroj a výstroj je momentálne oveľa lacnejšia ako to bolo za minulých časov komunizmu . Nehovoriac o tom že žiadna výstroj proste ani nebola :))) patrony sa predávali v Novom Meste nad váhom v obchode zo šijacimi strojmi a byciklami respektíve tak sa to volalo lebo ono tam žiadne stroje nemali a bycikel Ukrajina :) Kto poznal správnych ľudí /súdruhov / vybavil aj povolenie na guľovnicu ,aj guľovnicu samozrejem na to bolo potrebné mať PENIAZE tie mal totiž bolševík račej ako lenina najračej mal marky ,dolare ale uspokojil sa i z bonami 1 BON sa rovnal 1KČS čo málo kto vie lebo zvratenosť trhu urobila s tohoto datumom orazeneho papierika uplne inú hodnotu . Auta chýbali samozrejeme lebo bola bieda a auto malo iba zopar zbohatlíkov zväčša zlodejov ,ktorí uplatnovali známe heslo : KTO NEKRADNE OKRÁDA SVOJU RODINU . Ku kvalite krmiva a rôznych granul a medikamentov sa nebudem vyjadrovať siahodlho . Je to proste lož .
Lesní závody vynakládaly statisícové částky na chov zvěře a její zušlechťování/medikamentní léčbu/
ano dbalo sa v režijných revíroch pre súdruhov . V normálnych revíroch sa žiadne statisíce nedavali lebo tak ako nikto nemali statisíce ani poľovníci . To že lesné urady rozdavali statisíce poľovníkom je pre mňa naozaj novinka .
Baterka na puške sa používala uplne bežne vtedy ako i dnes . Je lepšie zasvietit ako zver zle oboznať alebo nepresne zasiahnuť . Teda ak máme na mysli selektívny lov zveri . Ja netúžim po tom aby mi niekto niečo zavidel ale poľovníctvo v rakusku ,nemecku atd ma vysoku spoločenskú uroveň . To že v dnešnej dobe poľuje 5 x toľko ľudí ako v časoch komunizmu tiež hovorí o tom či je to skupinka boháčov alebo poľovníctvo ľudové . Každy si môže kupiť zbraň akú len chce podla svojich možností . Čo sa týka čiernych skladok nepribudaju !!! Vykydali sme po rusoch vykydali sme po komunistických fabrikách a čo sa týka odpadoveho hospodarstva je pod takým drobnohladom ako nikdy nebol . Kontrolujú sa už i šípkove sady ktoré vypestoval komunizmus . Prísne sa dbá na používanie ekologickej chemie . Môj názor je že keď nebude poľovník finančne zainteresovaný do zazverovania a chovu zveri nebude si tejto ani vážiť a stale sa nájde veľa tých čo si budu chieť ukrojiť z kolača zveri najväčší kus . A vôbec mu nebude vadiť či je prezident gotvald alebo Gašparovič ! V dnešnej dobe si nikto nedovolí lietať po Tatrách vo vrtulniku a strielať kamzíky . Máme tu slobodné media ktoré nedovolia taketo kusky aké boli bežné u červenej šlachty . Tú stranícku príslušnosť si nezosobnuj . Verím že Ty a tvoja rodina vykonala kus práce v poľovníctve a lesníctve za čo Ti úprimne ďakujem . ◄ reagovať
V čem byla ta předlistopadová myslivost lepší?Právě v těch mezilidských vztazích.Neustále sem taháš KSČ a já Ti znovu opakuji,že se bavíme pouze o myslivosti z doby minulé a té dnešní.Nikdy jsem nebyl členem zmiňované organizace a nikdo z mích příbuzných.To zmiňuji jen proto aby jsi si nemyslel,že jsem zaujatý.Jsem třetí generace lesácké rodiny,která strávila život v tvrdých podmínkách Krušných hor.Kdokoliv přijel ze zahraničních hostů záviděl nám naše zvyky a tradice,záviděl nám stavy zvěře i péči o ní.Lesní závody vynakládaly statisícové částky na chov zvěře a její zušlechťování/medikamentní léčbu/Tvrdě a nekompromisně se dbalo na zásady správného odlovu a to nejen na LZ ale i na okresních přehlídkách.Ač se někteří lidé chovali jako tupci/stejně se chovají dnes/ bylo to ku prospěchu zvěře.Bylo běžným zvykem a nepsaným pravidlem,že se nechávaly tzv.zóny klidu v lesních úsecích kde se nejen nelovilo ale probíhala tam i minimální lesnická činnost opět ku prospěchu zvěře.Byla spousta kvalitního krmení včetně granulí různého charakteru se speciálními přísadami pro jednotlivou zvěř.Ano máš pravdu měl jsem tehdy jen jednu kulovnici a jednu brokovnici české a ruské výroby osazené puškohledem Carl Zeis Jena ale snad Tě překvapí,že obě zbraně jsem získal bez větších problémů.Snad jediné co mi v té době chybělo byly motorkáři,terénní auta v lese se zapnutým hledáčkem a světla na puškách.A o životním prostředí se nemusíme dlouho dohadovat.Černé skládky jsou na vzestupu,kyselé deště padají dál a emise stouply o několik desítek procent.Pokud k tomu ještě přičtu ekologické aktivisty tak je dokonáno.Ano máš pravdu v tom,že kontroly na alkohol jsou v současné době aktuální.Musím přiznat,že v minulé době jsme po honě kde jsme seděli pohromadě a světe div se ne na partičky rozdělení,sestřelili nejednu pouliční lampu nebo dopravní značku.Nikdy se nestal žádný malér a po vystřízlivění jsme rukou společnou a nerozdílnou uvedly věci do původního stavu.Taková byla soudržnost myslivců a lesáků.Mohl bych vyhledat výkazy své práce pro myslivost z dob minulých i těch dnešních.Jsou to tisíce hodin obětované pro zvěř/ne pro lov/,tisíce korun obětovaných pro zvěř.A ještě jednu věc Ti povím.I ten nejobyčejnější dělník pokud chtěl mohl se stát myslivcem.Dnes už se to stává jen výsadou bohatých neboť prostý člověk na to nemá.Už nebudu s Tebou polemizovat co se děje v současné době se zvěří.Je to jen mlácení prázdné slámy a k ničemu to nevede.Myslivcem nemůže být člověk,který má lovecký lístek ale člověk,který má k tomu vztah.Pokud tuto zásadu splní pak může být kapitalista,komunista nebo třeba Číňan ◄ reagovať
Findula netvrdím však že pred rokom 1989 boli všetci zlý a teraz sú dobrý . To by som iba potvrdil to čo hovoríš ale v opačnom garde . Ja si myslím ,že dobrý ľudia boli aj vteda a sú i teraz . Prestne tak je to i zo vzťahmi medzi poľovníkmi . Aj vtedy sa na schôdzi pobili aj vtedy si vypili aj na čierno strelili . Tak je to doposial . Vdedy sa pytiactvo nerišilo dnes môže človek dostať 10 rokov kriminálu . ◄ reagovať
Findula klamal som v niečom ? Zavádzal som v niečom ? Klackem by mne utloukli možno i dali doživotie v gulagu . Lenže je rok 2009 nie rok 1989 . Samozrejme že sa s tebou stretnem rád a rad sa budem baviť o úspechoch českeho a slovenskeho poľovníctva a hlavne v čom bolo kvalitnejšie oproti tej pulke sveta . Teda ak si nemyslel antarktídu a arktídu + oceany . Ja som konkretizoval čo sa mne na poľovníctve nepačilo pred 1989 a čo dokonca za pomoci starých štruktúr dožilo až dodnes . Ved mi konkretizuj v čom som silne zavadzajuci ??? Rad sa tým poctivým chlapom ospravedlním ak som ich poškodil . Ono ked niekto vstupoval do KSS vstupoval tam nie preto že by bol poctivý chlap ale preto aby ťažil výhody . Totiž iný dôvod ani neexistoval . Podobne ako ked sa niekto stal poľovníkom či si to pripustí alebo nie hlavný dôvod bol ten aby mohol zver loviť !!! To že vykonáva i inú činnosť je síce ok ale prikrmovať ,podávať soľ a ine veci môže slobodne robiť aj bez lovenia zveri . Ono sa ťažko priznava že bol som komouš lebo som chcel výhody ,bol som eštebak a udaval som kolegov lebo mi za to platili ,som polovník lebo chcem zver loviť . Vieš take slova ako sa budovala českomoravska myslivost a AKO SME BUDOVALI SOCIALIZNUS to su iba take veľmi ale veľmi srandovné slovíčka . Navodiť tu atmosferu že po tom ako si človek ma možnosť slobodne zvoliť svoju vládu sa z neho stane zlý človek hladný po rane a nad myslivostí je zraz souuumrak a zlo. Hm ja si komančizus veľmi dobre pamätam a našťastie o tejto dobe a totalitnej vlade vie dosť i náš ľud . Preto KSS vo voľbách dostava 1% hlasov a jasné NECHCEME VÁS !
Tie rozprávky o soumrakoch a čiernych mrakoch mi priomenulo toto odkaz />
Ja somrad kes sa bavíme o realnych veciach konkretizujeme nie tu iba prskneme že bolo dobre :)) Mňa zaujímaju i fakty čo bolo lepšie ,Krmivo ?Liečivé soli ? vakcinácia líšok ? Vakcinacia proti KMO ? Oblečenie ? Zbrane? Zver a jej hodnota ? Životné prostredie zveri ? Ochrana prírody? StaROSTLIVOSť O ZVER? Poľovnícke zariadenia? Prísnejšie kontroli alkoholu na polovačkách atd. Treba si povedať aké že to boli tie fantastické veci . Rád si ich vypočujem . ◄ reagovať
Edu myslím chlapče,že Tvé názory jsou silně zavádějící a většina těch poctivých chlapů,kteří tady budovali československou myslivost /a o ní se zde bavíme/ by Tě utloukla klackem.Je vidět,že nevíš o čem mluvíš.Rád bych se s Tebou setkal někdy osobně abychom si věci vyříkali ◄ reagovať
Findula nezavidela iba sme si to tak opakovali a vštepovali na straníckych schôdzach . V Čase komunizmu sa pre zver robilo tak strašne malo ak vôbec niečo !!! Zver danielu,muflonu ,bažanta atď sem priviezla zväčša šlachta čiže nie KSS . Stav zveri sa velmi zdecimoval v čase 2 svetovej vojny . Estetika -etika a komunizmus sú najväščími nepriatelmi . Tak ako sme mali katastrofálne ošarpane a špinave mestá a obce tak sme mali katastrofálne vodné toky ktoré sa za komanča menili na odpadove kanále a lesy na smetiská . Do pôdy sme sypali DDT rokovinotvornú nezničitelnú latku a na 1mája sme sa povinne usmieval ako nám je prevelice dobre v tom krasnom socíku . To slovko že nam svet zavidel družstva a polovníctvo žial nemôžem potvrdieť . Ano mali sme jedno JZD Slušovice kde sa nerobilo ale viacmenej iba ukazovalo ako nám to krasne funguje :) Osobne som robil vodiča na JRD za 1200 kčs mesačne tak viem ako to vypadalo u nas . Stroje hrdzave z 90% nefunkčné zarastene v 2 metrovej žihlave všade špiny ako v ciganskej kolonii . Nikoho to ani netklo. V poľovníctve sa strielalo čo bolo . Boli bažanty strielalo sa až neboli nestrielalo sa nikoho ani len nepohlo niečo urobiť troška zazveriť obnoviť krv .Podobne to bolo z bažantom a jarabicou . Teraz ked už asi 30 rokov nie je zajac ,bažant,ani jarabica striela sa diviak a zver srnčia hlavne . Nikto nič neobnovoval ani nekupoval . V posledných 10 rokov začalo vela chalanov doma chovať napríklad kralika a potom ho na vlasné naklady vypúštaju. To sú veci kedy sa človek chyta rozumu nie len čaka ako žobrák čo by mohol kde ukradnuť alebo zastreliť. Podobne výstroj a výzbroj bola nedostatková ako vlastne všetko počnuc hajzel papierom a končiac uplnými banalitami . Na polovačku sa chodilo často vo vyfasovaným monterchach prešívak alebo ukradnute vojenske zvršky boli v 99% zakladným odevom komunistickeho polovníka . Na nohach ukradnute kanady a nástup ako lusk . To že neklamem sa da overiť v starších číslach PaR napríklad . Napriek tomu niektoré perličky komunizmu prežili aj 20 rokov ešte stále sa tu hrame povinne na sčítavanie zveri povinne a dvojdnové ,ešte stale mame birokratický aparat za 55 000 000 korun ročne , ešte stale si rozdavame metale ,schôdzujeme ,zjazdujeme ,tlieskame ani nevieme prečo . Ešte stále sa hrame že zver lovíme selektívne kde tzv komisia šublerou premeriava parožky srnca či nie su o pár milimetrov väčšie na druhej strane vystrielame geneticky fantastické srny a za to nikto postihnutý nie je !!! Prečo je to tak ? Prečo živíme nezmyselnosti ? Nuž keď tam hore sedia 80 ročný straníci ono sa ťažko bude niečo meniť . Treba odborníkov a lesníkov ktorí rozumeju polovníctvu !!! A hlavne sa treba opýtať čo som ja urobil aby sa genofond zveri zveladil ? Nie čo poľovníctvo urobilo pre mna . Podobne to je i v rybarstve v komunizme každy schamtal kapra a ťahal na hrdzavom bicykli rýchlo domov do mrazaku a chytit čo najviac :) Dnes sa bežne kapre púšťaju . Sme už totiž diametralne inde ako v žobráctve komunizmu /ktorý nam mohli zavidieť ale tak v dobe kamennej/ ◄ reagovať
edu, ja som nemyslela poprednych komosov, ale, ze dnes je fakt, ze takito skoro polovnici su medzi nami, co nemaju potuchu o nicom, len maju bohuzial prachy.................. ◄ reagovať
V době tzv. totalitního režimu nám půlka světa záviděla naší Československou myslivost.Dnes už nám nezávidí nikdo nemá totiž co.Nejsem zastáncem časů minulých ale to co se děje v dnešní době je soumrak myslivosti jak u Vás tak u nás.Uvolněné mravy,závist,zloba,hlad po ráně.Každý kdo má v riti díru tak dělá myslivost ne proto,že má k tomu vztah ale pro to,že to v současné době je in.Mohl bych vyprávět hodiny příběhy o lidech se kterými jsem měl možnost za minulého režimu lovit.Příběhy o lidech dobrých i špatných ale těch špatných nebylo nikdy tolik jako nyní. ◄ reagovať
Aj v minulosti boli ludia dobrý aj zlý . Rozdiel bol iba v tom ,že o tých zlých sa v minulosti nemohlo písať ani hovoriť . Preto sa zdalo ,že sme všetci dobrý :)) ◄ reagovať
pokial to berieme ze prisiel na prvu hodinu a potom na skusku ktora je o pol roka tak potom ano ! a pokial sa jedna o tie polovne listky ktore su darovane tak to poznam aj ja vela ludi a to co pise edu je svata pravda tak skoda je tu rozoberat ci vztah v minulosti bol lepsi alebo teraz asa je to zbytocne ◄ reagovať
bystrička Ty si naozaj myslíš že popredný komunistický funkcionari chodili na hodiny poľovníckeho kurzu ? Alebo na skúšky ? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ◄ reagovať
Hmmm čo sú to vzťahy ? Faktom je ,že niektorých ľudí lomcuje zavisť že ten či onen má lepšie auto ,lepšiu guľovnicu atd . To však lomcovalo i pred 20 rokmi . Tak ako dnes aj vtedy boli ľudia rovnejší . Červená šlachta poľovala v zverniciach . Vlastne je to tá ista šlachta ako dnes . Akurát že z komančov a eštebakov sa stali privatizeri . Tak ako niekedy zakazali vlastniť iným guľovnicu a ine veci tak dnes majú svoje revíri a svoje pravidlá hry. Či je to Čaučesko ,Májsky alebo Baco vôbec nie je podstatné . Chcú strielať ! Strielať veľa a veľké ! Vzťahy ich nikdy nezaujímali a nezaujímaju ich ani dnes . Bohaty a chudobný tu sú tisícročia a budúm tu stale . Možno to akože naruša najviac vztahy . K normalnym bežným združeniam poviem toto: Niekedy sa hlasovalo v strachu a jednomyselne . Štandartný polovník vlastnil brokovnicu a mohol tak chodiť na lišku :) Zopar vyvolených malo guľovnicu a chodila si na čakanú . Dnes ma gulovnicu každý človek počet poľovníkov sa niekoľkokrat znasobil . Kto má zaujem o polovníctvo tak poľuje kto je udavač kuje pikle a udáva pripadne inak škodí . Je to o charaktere človeka . Neverím že sa stane z normálneho človeka chrapúň len preto ,že si môže slobodne zvoliť svoju vládu . Tiež neverím že keby mu vládu určili Ruský otrokári stal by sa z chrapúňa čestný človek ! Ťažko mať dobré vzťahy zo zlým človekom ! ◄ reagovať
ja nevravim že chyba je v nas, že mi sme tý zlý, ja len vravím podme to zmeniť, urobme prvý krok a tý ostatný ked uvidia že sa dá žiť v PZ aj ináč ako neustále sa vadiť , tak sa pridajú k nám. ◄ reagovať
mily ralf, nas sest co si tu spolu debatujeme si mozeme vstupit do svedomia a zacat od seba, ale co ten zvysok? a myslim si, ze u nas chyba ani nebude, lebo ludia ktori debatuju na tejto stranke su dobri ludia, maju rady prirodu, to hovori za vsetko, tych netreba prerabat, chyba je niekde inde ◄ reagovať
Peniaze, stres, uponáhľaná doba...... To je všetko pekné ale pripadá mi to že sa len výhovárame. Ja myslím že je to aj trošku v každom z nás. Najprv treba chcieť to zlepšiť a následne začať sa zlepšovať od seba. Možno to znie staromódne a trochu v zmysle budovateľských čias ale tento postup (ísť príkladom a urobiť prvý krok) sa mi už viac krát oplatil. Amen :o) ◄ reagovať
Môj kamarát ( dlhé roky sa poznáme ) vlastní poľovný lístok. Nepoľoval a ani nepoľuje, ale to nie je podstatné. Podstatné je, že poľovný lístok získal nie za vedomosti, ktoré musí uchádzač preukázať, ale za to, že má kamaráta - významného podnikateľa, ktorý má nadštardantné vzťahy s tajomníkom OkO. Spomínaný kamarát nevie o poľovníctve vôbec nič a to ani z jedného predmetu!!!!!!!!!! a nikdy nenavštevoval kurz!!!!!!!!! ale PL vlastní.
Vždy som si myslel, že niečo také nemôže v poľovníctve existovať, ale existuje a to mi verte. ◄ reagovať
solimkenajko, ja poznam takych, ktori boli na otvoreni kurzu a potom na skuske, ktoru samozrejme uspesne zvladli, hadaj ako? ◄ reagovať
GABRIELSO kde sa da robit 2 tyzdnovy kurz ? ◄ reagovať
Vzťahy sa nezmenili len v pz, je to všeobecné akosi sme sa stali otrokmi času, na nič nemáme čas honbou za peniazmi aby sme uživili rodiny nám uteká v prírode to čo sa nezopakuje,z poľovníctva sa stáva biznis pre novodobých poľovníkov ktorým stačia peniaze a dvojtýždňový kurz a už sú z nich lovci, veľmi pekne to opísal jaro1- 16,47 niet k tomu už čo dodať. ◄ reagovať
zdravim debatujucich, velmi nerada, ale aj ja musim s vami suhlasit, nie preto, ze by ste nemali pravdu, ale ked sa clovek nad tym zamysli, musim si priznat, ze kedysi sa fakt zilo inak a mozno aj lepsie, dnes je to o drzku, na nic nie je cas, stale sa iba nahaname, aby nam bolo dobre ◄ reagovať
Ide o to, kolko chces pre SEBA a pre rodinu. Volakedy stacilo priemerne auto, byt, dovolenka cez ROH,.... Teraz na super auto, byt, dovolenku,.... potrebujes viac makať a na ukor niecoho to byť musi. ◄ reagovať
BYSTRICKA dakujem solimkenajisko to je skoro ako to hrozne psisko !!! radsej budem ten kenajko a pokial sa jedna o tuto diskusiu uplne suhlasim s JARO 1 a HORARSTEVO ked boli este komanci tak clovek odkrutil tych 8 hodin a fajront dnes bohuzial pokial chceme nieco pre seba a rodinu tak od mrku do mrku a vtom je ten hacik niekedy trval den aj 1000 hodin a dnes rano sa zobudim a uz je tu zajtrajsok doba je tak strasne rychla ze clovek nechce tomu ani verit skoda je to tu rozpisovat asi viete o com pisem zatial pekny den ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.