Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

vztahy medzi polovnikmi kedysi a dnes - diskusia

autor: off bystricka
pridané: 6.5.2009 14:44
aky mate nazor na dnesne vztahy medzi kolegami polovnikmi v PZ, myslim v porovnani v minulosti a dnes, zmenilo sa nieco podla vas?
počet zobrazení: 8 210
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 81-120 z 208 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off kasari, 24.7.2009 o 13:20

Myslím, chlapi, že by to stačilo... Za takovýhle antisemitismus se leckterý server dostává do hledáčku Policie a podobných orgánů. A to si tyhle stránky nezaslouží. Navrhuju proto, abyste si tohle vyříkali jinde a admin ať tuhle výměnu smaže. Díky...
P.S.: Žid nejsem a nejspíš jsem žádnýho v životě nepotkal. A i kdyby jo, nepoznal bych to... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 24.7.2009 o 12:16

Rys 2 aby si netrpel nejakým syndromom ,že židia sú iba v Rusku a v USA : odkaz ◄ reagovať

off Edu, 24.7.2009 o 12:08

Rys 2 židia nie sú len v popredných funkciách v USA ,Rusku a Izraeli ale všade na svete . V holandsku sú to brusiči diamantov samozrejme ,že ich brúsia iný za nich :)Na Slovensku ich žije 0, niečo % ale v parlamente na Slovensku ich je vždy dvojciferné číslo %. Nájdeš ich na tých naj postoch na svete . Aj najväčší podvod ľudstva komunizmus vymysleli židia Marx,Engels . Žid Lenin bol už iba zvrátený popravca zvrátenej ideológie a hlavne veľmi zlý človek . odkaz /> Takže toto vám asi na straníckych schôdzach nehovorili rys 2 :)
PS : Moj otec a veľká časť mojej rodiny má občianstvo USA sme katolíci krstený a v mojej rodine nikdy žiaden žid nebol . To len na margo ,že si ma nazval ako židom :) ◄ reagovať

off Edu, 24.7.2009 o 11:52

rys tie tvoje čísla poprosím !!! Aby si nezavádzal ◄ reagovať

off rys2, 24.7.2009 o 11:42

Vzťahy sú výborné, zo dňa na deň sa to zlepšuje.:-) ◄ reagovať

off Edu, 24.7.2009 o 11:20

Pozerať indianky o dobrých indianoch nosiacich sa na mustangoch ktoré im mimochodom doviezli španieli oblečených v paradnych odevoch s vybíjanou puškou a vysokými morálnymi danosťami je tak pre deti . Indiani mal luk v šípe kusok kameňa a palicu na ktorej bol uviazaný kameň a svojho boha. Ich myslenie bolo na hranici debility. Odev nemali žiaden,kone žiadne,zlato ani ine kovy nepoznali , chov dobytka tiež nepoznali .Proste utekajúci holý ľudia . Keď biely človek osídloval ameriku a chcel urobiť napríklad cestu prišlo ku konfliktom buď pre boha alebo z iných príčin. Nikto im nič nekradol .Proste nemali nič zrazu mali majetky stravu ktorú nepoznali ,chov dobytka pestovanie plodín odstránil častý hladomor kde masovo hynuli . Biely im doviezli kone,zbrane ukázali čo na čo slúži a preniesli o tisícročia do predu . Zrazu chcel mať 2x toľko :) ◄ reagovať

off Edu, 24.7.2009 o 11:10

solimkenaj koho sme vyvraždili mi europania a koľko tých indianov bolo neviem ani ma to obzvlášť nezaujíma . Tu sa bavíme o poľovníctve a vzťahoch kedysi a dnes . Indiani nechoval nič nič nemali boli to lovci ako u nas boli pred 25 000 rokmi v dobe kamennej. Kto prečo ako čo portugalci,angláni,španieli bojovali z divochmi nie je predmetom nášho poľovníctva ani politiky ktorá poľovníctvo ovplyvňuje. Je taká obohratá komunistická platňa ako sú indiani dobrý a biely zlý. Ako sa používa v Bruseli aký sme zlý Slovaci a ako veľmi ubližujeme a šikanujeme cigáňov.A ako musia žiť v hrozných podmienkach. Pravda je však uplne iná a cigáni šikanujú väčšinu Slovákov okrádajú nas ,vydierajú ,poberajú nadštandartné davky oproti bielim,ničia všetko okolo nás špinia . To už nikto v Bruseli nespomenie . ľudia by mali mať rovnaké práva cigáň alebo biely ja však ten pocit nemám ! ◄ reagovať

off posed33, 24.7.2009 o 10:04

EDU zabudol si dopisat 250 000000 indianov ktorych vyvrazdili europania !!! ◄ reagovať

off Edu, 24.7.2009 o 8:15

Rys zrazu si veľmi presný :)) Keď som Ti položil otazku v inej teme neodpovedal si . Takže Medzinárodný kongres rozhodol a preukázal :
ZSSR 20 miliónov
Čína 65 miliónov
Vietnam 1 milión
Severný Vietnam 2 milióny
Kambodža 2 milióny
Východná Európa 1 milión
Latinská Amerika 150 tisíc
Afrika 1,7 milióna
Afganistan 1,5 milióna
Medzinárodné komunistické hnutia
a nevládne komunistické strany 10 miliónov
Celkové straty na životoch: približne 100 miliónov.
Tj približneeeeeeeeeeeeee !!!!!
odkaz /> Uplne presné číslo nájdeš v knihách zločiny komunizmu tj 110 milonov,ako i 105 000 mien perzekuovaných Slovákov na priloženom cd nosiči . Takže minimálne týchto 105 000 ľudí poľovať nemohli a naďalej boli perzekuované ich rodiny . Keď tu navodzujeme nádherný život v roku 1948 :)))
Pri druhej svetovej sa píše Diskutované počty [upraviť]Štatisktiky obetí druhej svetovej vojny sa v závislosti od zdroja výrazne rozchádzajú. Najoptimistickejšie odhady hovoria o 50 miliónoch, tie najhoršie o viac než 70 miliónoch mŕtvych.
Preto som uviedol 60 milionov.odkaz /> Rys 2 Ty máš nejaké iné čísla ??? Možno vám na straníckych schôdzach hovorili niečo iné :) Ale celkom určite len a len ocasoviny :)) Ved iné ani nemohli :) ◄ reagovať

off Edu, 24.7.2009 o 7:55

rys 2 uveď prosím ťa správne čísla Ty !!! ◄ reagovať

off rys2, 24.7.2009 o 1:17

Edu, neuvádzaš správne čísla a prekrúcaš slová, ako žid. Dohľadaj si to ešte raz!!! ◄ reagovať

off Edu, 23.7.2009 o 21:25

rys 2 ja prekvapený ? :)) Ja som už nejakí krajiny prešiel otec môj ma občianstvo USA . Indiani :)) známi to komunistický symbol :) Nuž Indiani žili po zadu 25 000 rokov nemali kone ,zbrane nechovali nič ! Nemali odev ,nepoznali zlato atd . Všetko im zrýchlili europania . Španieli doviezli kone portugalci ,angláni atd . všetko ostatné ale naučiť Indianov žiť sa asi nedalo žili inde ako naši cigani v Letanovciach . Tam meškajú 100 rokov indiani mali dobu kamennú čiže 25 000 rokov meškali zbraň bola luk a kus kamena na nom a tomahawk palica a uviazaný kameň oblečenie nebolo !!! :)) Rys 2 ja neobhajujem ani kapitalizmus ani komunizmus !!! Ja som liberál . Čo si národ vyberie nech má ! Aby mu to určovalo ruske KGB nepovažujem za vhodné !
Hitler vyvraždil v čase vojny a koncentrovaných ludi 60 milionov ludí Komunizmus v čase mieru 110 milionov . Dzlubo ďakujem za názor s priateľkov možno manželkou máte isto čo riešiť :) Komunizmus ako rakovinový nádor sveta :)) ◄ reagovať

off dzlubo, 23.7.2009 o 20:46

EDU môj otec bol v socíku predsedom ODS pri OV SPZ a ja som povolenie na guľovú zbraň nedostal. No spolužiak, čo v tom čase aj s ockom vtedy pravidelne chodievali do kostala a boli verejne proti vtedajšiemu režímu dostali obaja povolenie na nákup novej guľovej zbrane - spolu sme končili poľovnícky kurz. Takže korupcia bola vtedy aj teraz a neboli žiadne slušná a zákonné pravidla. Akurát si spomínam ako 20 ročný som si vážil starých poľovníkov a s akou láskou ma zasväcovali do tajmstva poľovníctva a hlavne ochrany prírody. Mäso bol iba bočák, ich život bola príroda. A dnes ? ... ◄ reagovať

off rys2, 23.7.2009 o 19:14

To je škoda, že ju neriešiš.:-)

Edu, keď už si taký antikomunistický a vehementne obhajuješ kapitalizmus a dávaš ho za vzor „nositeľa demokracie“, treba objektívne povedať aj BÉ. Povedz, koľko ľudí dal Hitler vyvraždiť? Vieš, koľko bolo koncentračných táborov?
Napíš dačo o vyvraždovaní indiánov a vymretí ich rodu. To, že nemali žiadne práva toľko rokov!!! ( priznané im boli až v roku 1961) hovorí za všetko. Napíš niečo o černochoch, o ich vyvraždovaní ku-klux-klanom, dozorcami, o neľudských podmienkach, diskriminácií, ktoré sa datuje zhruba od 17 do polovice 20 storočia! Napíš aj o tom, či im bolo umožnené študovať na vysokých školách, keď chváliš tak ich demokraciu. Napíš aj o napalme, o fosforečných bombách, popravách duševne chorých a detí, vraždách civilistov a mučením väzňov. Napíš aj o amerických väzniciach. Tu na Nete sa dá dohľadať kopec vecí.
Edu, do školy sme myslím každý chodili a čosi vieme. Poznáme aj rétoriku, používanie geoblesových metód a propagandy, poznáme aj ľudí s dlhými ušami a veľkým nosom – židov. V Amerike ich je viac než dosť! Ak Ti bude treba, mám už dopredu pre Teba pripravené tu z Netu názory ľudí okolo 25-35 rokov, ktorí tam boli, alebo sú ( 2 až 5 rokov ) ako je to v súčasnosti s americkou demokraciou. Trošku budeš prekvapený.:-)) ◄ reagovať

off Edu, 23.7.2009 o 8:12

Polovník ja neriešim spravodlivosť. Iba som sa vyjadril že v dobe prd rokom 1989 tiež nemohol polovat kazdy . Vyborne revir mala k dispozicii červena šlachta tak ako i dnes ◄ reagovať

off polovnik40, 22.7.2009 o 23:30

EDU vtedy nemohli niektorý polovať Kovoli režimu ,dnes kvoli tomu, že niekto na dochodku čo celý život zasvetil lesu a dnes nemá na obnovenie P.L. a niekto si prenajme revír len preto lebo má aj kamarát a on nebude horší. ◄ reagovať

off Edu, 22.7.2009 o 20:22

Bystricka čo je to vzťahy kedysi ??????????
To je kedy včera ? Keď tu spomína 90 ročného dedka a jeho pamäte z detstva a 1948 rok kedy ľud žil v strašnej biede vojnou zlikvidovanej krajiny do toho prebiehalo odvádzanie ľudí do koncentračných táborov kde hynuli v dobytčakoch a masovo pri megalomanských stavbách ako otroci . V roku 2009 tu niekto píše ako len bolo ľudu dobre a ako mohol poľovať každý a nasledne mena peňazí ktorá zožobračila 100% narodu . Rys kruci šak maj trocha chochmesu nepíš tu hluposti . Treba prezentovať veci po pravde . Vymenujem Ti x poľovníkov ktorí poľovať nemohli počas celých bolševizmu napríklad Hurtoň Ján s Trenčianskych Bohuslavíc . Takže keď všetci tak všetci . ◄ reagovať

off rys2, 22.7.2009 o 15:42

bystricka, máš pravdu, ale v tomto prípade je téma o vzťahoch kedysi a dnes a my sme poľovníci. ◄ reagovať

off rys2, 22.7.2009 o 15:40

Edu, keď nesúhlasíš, s dolunižším príspevkom, tak to povedz na rovinu, alebo vôbec. A nie sa točíš okolo nejakej babky, alebo dedka. Tí majú koľkokrát lepšiu pamäť, ako koľkokrát v minulosti cenzurovaná a zmanipulovaná história. ◄ reagovať

off bystricka, 22.7.2009 o 15:07

ale chlapci, skuste postu, alebo chat, ved to sa sem nehodi, takze sup sup ◄ reagovať

off rys2, 22.7.2009 o 15:03

Edu, dám Ti to aj tu.

Nehľadaj žiadneho nepriateľa a ak ho hľadáš, hľadaj ho u seba. Ja som nikdy nič netvrdil
a netvrdím, že by si informoval dačo zlé na Váš výbor. To by som si ani voči Tebe nedovolil, pretože ja mám iné starosti, ako sa venovať a strácať energiu a zmysel života kokotinami. Informoval si nás Ty sám tu na fóre, že Ťa niekto na Teba žaluje. Písal si o tom už najmenej tri-krát, teda to mám výlučne na mysli! Teda si nedomýšľaj kraviny. A prosím Ťa, večer mi mič neupresňuj ohľadne PZ a SPZ. Nemienim sa baviť a diferencovať, kto je zlodej, kto je veľký zlodej, kto je šéf zlodejov, kto koho chytá, kde sa čo dá alebo nedá a tak. Ani ma to nezaujíma ( nemyslím z Tvojej strany ).
P.S.- Vodu káže a víno pije :-)))D aspoň Ťa trochu podpichnem, keď už nič iné. Zdar ◄ reagovať

off bystricka, 22.7.2009 o 14:58

edu, ale ved rysik to spravne, momentalne sme v teme vztahy kedysi a dnes ◄ reagovať

off Edu, 22.7.2009 o 14:48

polovnik 40 aj ja ked som bol dieta som vnimal svet inak. Zlych ludi ani zavisti nebolo menej.Rys 2 ked sa mame bavit o historii mali by sme pouzit historiu nie sučasnost alebo jeden dedko alebo babka storočna povedala ◄ reagovať

off polovnik40, 22.7.2009 o 14:16

Pametám si ,bol som chlapec ,ked sa strelil v dedine jelen,alebo 2-3 diviaky.To bola udalosť,zišlo sa pol dediny a "ríbezlák "sa nosil v smaltovaných vedrách.Bola to udalosť a nemal som pocit že tam bola závisť.Ludia si boli rovnejší.Dnes si ludia závidia viacej .Majetkové pomery. Ale taká je doba nikto s tým nič nespravý. ◄ reagovať

off rys2, 22.7.2009 o 11:21

Len sa tu preboha nezačnime baviť o rasizme, ku-klux- klane, Hitlerovi, semitizme. Všade bolo a je niečo a história to zaznamenáva. ◄ reagovať

off Edu, 22.7.2009 o 11:02

Rys to polovanie každeho malo vynimky . Vela kazdych sedelo v gulagoch alebo mali štempel politicky nespolahlivy ty polovat nemohli ani v roku 48 ani v roku 1988 a vela inych .symbolicke 2koruny nebolo 7 centov ◄ reagovať

off bystricka, 22.7.2009 o 9:20

rysik, mne to pripada ako pekna rozpravka, verim samozrejme, ze to tak bolo, ale dnes? myslim velmi tazko, ale bolo to pekne zariadene ◄ reagovať

off rys2, 21.7.2009 o 20:54

Vzťahy medzi poľovníkmi, medzi poľovníkmi a občanmi a spoločnosťou.

Bol som navštíviť starého ( myslím 88 rokov ), už nepoľujúceho dlhoročného poľovníka. Skončil myslím pred 4-5 rokmi. Debatovali sme skoro výlučne o poľovníctve a vypočul som si zaujímavé poznatky, o ktorých som ani doposiaľ nevedel. Podstatou je, ako sa poľovalo po roku 1948 nejaké roky. Citujem jeho slová, reč:
Tesne po roku 1948 poľovať mohol každý, kto chcel a na to mal ( samozrejme poľovný lístok a zbraň bola podmienkou ). Poľovalo sa tak, že po ulovení zveri – výrade sa táto rozporcovala a za symbolickú cenu ( myslím dve koruny ) sa dávala v obci občanom ( rodinám ), teda kto chcel. Pri tomto sa robila evidencia. Trofej patrila strelcovi. Čiže poľovníci plnili v obci takéto prospešné poslanie pre všetkých. Ľudia v obci a na verejnosti si poľovníkov nesmierne vážili a ctili. Poľovník bol niekto, pretože musel zariadiť, mrznúť, chodiť po nociach a strážiť polia a úrodu všetkých občanov. Občania pomáhali nezištne poľovníkom aj v prikrmovaní, starostlivosti o zver a sami hlásili poľovníkom prípadné pytliactvo osôb. Neboli súdy a konflikty poľovník verzus poľovník, resp. poľovník verzus občan. Z uvedeného pre mňa vyplýva, že poľovníci boli pre obec a seba nepostrádateľní.
Ďaľej mi rozprával, že filozofia uvedeného spočívala na spravodlivosti ( majetku všetkých ľudí ), to znamená, že zver, ako aj prírodné bohatsvo je vlastníctvom štátu a štát tvorí ľud, občania, čiže im to patrí. Zaujímavá filozofia. Ako som už hore uviedol, poľovník vtedy bol niekto a občania si ho tak ctili, vážili a rešpektovali, ako farára.

Čo poviete na to priatelia, bolo to spravodlivé, alebo nie? Chceli by Ste aj Vy takýmto spôsobom poľovať? A byť niekto a byť vážení? Nehádať sa, nepodozrievať a nezávidieť si? Poľovať mohol každý, kto chcel, len vtedy sa do toho ľudia nehrnuli, lebo vedeli, čo obnáša tvrdý život poľovníka.

P.S.- samozrejme, že mali mäso aj poľovníci, ako by to bolo. ◄ reagovať

off Edu, 3.6.2009 o 9:24

A to všetko v Malej Fatre .:) ◄ reagovať

off bystricka, 3.6.2009 o 8:59

vidite, chlapci ako pekne si tu teraz hrkutate, uz len padnut si do naruce ◄ reagovať

off orol, 2.6.2009 o 20:54

No veď, to nie je ono, lebo chlapi majú pri rozhovore sedieť :))) Začiatkom budúceho týždňa budem vedieť viac ohľadne cesty - dám vedieť. ◄ reagovať

off Edu, 2.6.2009 o 20:41

Orol rad sa stretnem len ked som autom neožereme sa :)
moj fon 0905382210 ◄ reagovať

off orol, 2.6.2009 o 20:28

Aha, tak Ty takto. Ku koncu mesiaca budem znovu na spomenutom mieste, ak pôjdeš, povedz. Dúfam, že sa z mojej strany nič nezmení. Môžme sa stretnúť. ◄ reagovať

off Edu, 2.6.2009 o 20:21

Orol ja sa presúvam rýchlejšie ako Juraj Jánošík :) ◄ reagovať

off Edu, 2.6.2009 o 20:21

Nuž v Stankovanoch býva jedno pekné dievča z tejto stránka som pozeral či ju nezhliadnem ale nič Jafurka nebola . Škoda. ◄ reagovať

off orol, 2.6.2009 o 20:19

No vitaj Ed, už si nás odhalil. Kuá, ja som bol dnes tiež v Istebnom a v Párnici. Bol som tam blízko chovných rybníkov. Kedysi mi tam robil aj kámo z MT - neviem, či tam ešte je. Stankovany sú ale myslím kdesi od Kralovian na Ružomberok a Párnica na Orave, či nie? To si toho dnes hodne pochodil. ◄ reagovať

off Edu, 2.6.2009 o 20:16

Jasne kožu mam už na stene ◄ reagovať

off bystricka, 2.6.2009 o 20:12

a co tigre.........beru? beru? ◄ reagovať

off Edu, 2.6.2009 o 20:09

Teraz chodím na tigre :))) ◄ reagovať

zobrazené 81-120 z 208 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama