Ano ražovicu, a riadne vmasírovať na postihnuté miesto. Ale nie masírovať nasucho.
Ano ražovicu, a riadne vmasírovať na postihnuté miesto. Ale nie masírovať nasucho. ◄ reagovať
Jazvečík má srsť už úplne v pohode, vykúpal som ho 2x v tom neostomosane a je OK. Jediný problém ktorý s ním teraz mám, je že ide vychyťať všetky mačky susedom na okolí :)))) ◄ reagovať
Skus selen a zinok,resp neaký výživový doplnok s týmito mikroprvkamy. ◄ reagovať
zdravím, potrebujem radu .. už je to asi dva až tri týždne čo moja jagdteriérka navštívila líščiu noru a asi dva dni do zadu sa u nej na chvoste a boku objavili lysé miesta .. takéto miesta má aj na tvári kde bola pokúsaná ale už jej to pomaly zarastá ..len tá lysina na boku sa stále akoby zväčšuje, zrejme si odtiaľ aj vykusuje srsť (škrabanie som nepozoroval) obávam sa svrabu .. pridávam fotky
◄ reagovať
To ti bude na dve veci, pretože ster je potrebné dať pod mikroskop a to ti doma neurobia. Navyše pri takomto probléme diagnóza od oka nie je najlepšie riešenie, pretože iné lieky sa dávajú na demodexa, iné na svrab, inak sa postupuje pri potravinovej alergii. Som zvedavá, čo ti povie veterinár, ktorý príde domov. ◄ reagovať
Zdravím Ťa, nemusí mať vysunuté, môže mať aj výrastok. Máme skúsenosť, takže viem o čom píšem. Naberá to dosť rýchly priebeh, najprv problémy s vyprázdňovaním, neskôr problém s dostupovaním na zadné končatiny, až ich začne ako keby ťahať za sebou...., pomôcť sa dá operáciou, ktorá je však dosť drahá...Ak ich má skutočne vysunuté, tak len veterinárna liečba, doma mu sotva pomôžete... ◄ reagovať
Jared1989 - Na základe popísaných príznakov sa žiaľ s veľkou pravdepodobnosťou môže jednať o tzv. "obrnu jazvečíkov ": odkaz ◄ reagovať
Vyskušal som a uviedol som aj prípravky a spôsob liečby.Môj príspevok skôr smeroval k otázke , či sa už s tým niekto stretol. ◄ reagovať
myslis ze to bude zdravotny problem nebude to psychicka porucha?? ◄ reagovať
alebo to moze byt aj alergia na nejaku zlozku v krmive alebo nieco podobne,tam niekde by som hladal pricinu ja mozno.nema lupiny?? ◄ reagovať
s niečím podobným som sa stretla a veterinár mi povedal že je to alergia... ◄ reagovať
peto dlhe roky chovam hefanov a podla mna su to nie vonkajsie ale vnutorne parazity su to škrkavky alebo pasomnice takze ho skus este odčervit a uvidis ci to pomoze je to 100%ono! ◄ reagovať
Parazity to 100% nie su, je odčervený tabletkami aj injekčne a niekoľkokrát okúpaný prípravkom proti vonkajším parazitom. Skôr to bude alergia, ale ako zistim na čo?U ľudí je to jednoduché - naočkuju alergény a reakcia ukáže výsledok. Ale čo psík? A ak je to psychická porucha , ako to zistím? ◄ reagovať
6petka1-ako si postupovala s tou alergiou? ja som skúšal dať tabletky dithiaden, ale veterinar mi povedal ,že na psy to neučinkuje. ◄ reagovať
Peter10: no veterinár mi na to dal nejakú mastičku, ktorá aj tak nezabrala a ked som sa opýtala na čo by to mohla byť alergia mi povedal že u ludí sa to ťažko určuje ako od neho môžem chcieť aby mi povedal z čoho to má pes. A to si zobral len za "diagnostiku" 3 eurá, tento týžden chcem ísť k inému zverolekárovi. U mojho hafana sa to prejavuje ako sčervenané bruško. Ak zistím niečo nové dám vedieť... ◄ reagovať
6petka1- u mňa to iste -,,skuste toto, potom zas hento " a výsledok nulový. Liečba funguje na princípe pokus omyl.Teda zatial len omyl.... ◄ reagovať
Skús aplikovať Front-line na kožu medzi lopatky a krk. Možno to nie sú parazity, ale nejaké baktérie. A hlavne psíka často nekúp, aspoň nie v šampónoch. A ešte niečo, keď už aplikuješ Front line, tak psík nesmie 3 dni zmoknúť a nesmieš ho ani len obliať. ◄ reagovať
Kto povedal, ze je to zdravotny problem ked si hryzie chvost a nahana sa za nim? Kopa psov to robi pravidelne ak sa nudia , takze skor je to psychickeho razu si myslim. Konkretne som sa s tym stretol aj ja. ◄ reagovať
ahojky,
milosbaca: som nevedela, ze Front-line je aj proti bakteriam. My ho aplikujeme proti kliestom...ucinnost 1mesiac a myslim, ze tam bolo v navode, ze den pred a den po nesmie ist do vody. Peter, drzim palce, nech zistis konecne pricinu problemu. ◄ reagovať
Asi tě to nepotěší, ale mám kámoše, co má drsňáka se stejným problémem a ta " lysivost" se mu objevuje každoročně v tomhle období a dlužno dodat, že ten pes je prakt. k ničemu. Lov upotřebení - 0. Zajímá se jen o vlastní lysiny. ◄ reagovať
Peter10 - co já vím, zkoušej všechno, ale nepomáhá to. Že prý je to asi chronický zánět žláz. Ale kdo ví. Jen vím, že se to zhoršuje a chlupy už vypadávaj i sami. Navíc se mu k tomu objevilo asthma. ◄ reagovať
nevidel som ako to prebieha u tvojho psika,a hlavne z akou intezitou. Stretol som sa stim už dvakrat ale pri NO raz sa to prejavilo u staršieho psa kolega tiež pobehal kopu veterinarou a nič.Dostalosato do dalšich štadii až sa psik musel dat utratit potom sa usudilo že to bolo psychyckeho pôvodu ALE o dva roky to začal robit aj môj pes ale podstatne mladši ako prvy pripad ,(cca 1 rok) už poučeny sme skusili to inak.Nenehal som ho to robyt aj som ho zato trestal ale hlavne som mu nenehal vydichnut aby nemal na to čas a myšlienky,furt som ho tak unavil že radšej išiel spat.A po pol roku to bolo vyriešene. Držim palce a neskôr napiš ako to pokračujete. ◄ reagovať
Peter10 mal som podobný problém s rotvajlerom, tiež som vzskúšal rôzne medykamenty, a nič nezaberalo. Až mi jeden ujko poradilrežné. A ver lebo never vmasýroval som ho tri krát dene a asi po tyždni sa to začalo zlepšovať, až to prešlo. A to isté sa podarilo aj so synovim foxom. Tomu sa to asi po roku vrátilo a liečbu sme zopakovali a psik má už tretí rok po poslednom preliečení pokoj. Skús ak chceš, a budem rád ked daš vedieť ako to dopadlo u teba. Držím palec. ◄ reagovať
Dal som mu veterinárom zobrat vzorku/zoškrab z kože/, ktoráby mal určiť,či sa nejedná o plesňové ochorenie.O týždeň udem múdrejší.Potom dám vedieť. ◄ reagovať
To už som tu raz radil, 90% týchto problémov vyrieši Front line!!! ◄ reagovať
možno to už sem niekto napísal: za samodeštrukčným správaním psa je najčastejšie nuda a snaha psa upútať na seba pozornosť ◄ reagovať
Vypadá to na svrab.Zejména pokud jsou vidět drobné krvácivé ranky. Je to přenosné na člověka.Celkem dobrá zkušenost injekce u doktora, a mazat tuším Trurived nebo tak nějak (pokusím se to zjistit).Já použil na koupání Orthosan po pár dnech viditelné zlepšení. ◄ reagovať
Měl jsem podbný problém, vše ukazovalo na alergickou reakci. Zdánlivě závařný problém vyřešil můj veterinář vyčištěním análních žláz. Do dvou měsíců ani stopa po poškození srsti. ◄ reagovať
sailormoon81, pokiaľ sa ti rád venuje mačkám, nezabudni, že aj oni sú zdrojom parazitov, tak si noestomostan opatruj. ◄ reagovať
To čo ti dal zverolekár bude pravdepodobne Neostomosan. Ničí svrab, blchy, odpudzuje muchy a pod. Po okúpaní psa nesmieš oplachovať. Všetko čo došlo so psíkom do kontaktu treba zahodiť, teda to čo sa dá a čo sa nedá treba dobre vystriekať Neostomosanom. Psíka potom treba kúpať aj preventívne. Ono je to všetko aj o imunite. Mal som Paterdalle teriera ktorý dostal svrab tiež od líšky a spával spolu s kopovom a tomu nič nebolo. Patíka som potom kúpal v roztoku preventívne každý mesiac a bol pokoj. Ak dodržiavaš bežnú hygienu, tak nehrozí že dostaneš svrab od psíka. ◄ reagovať
ahoj, moj jazvečik hrubosrsty začiatkom zimy zahrdúsil líšku. Tá vypadala zdravá. No a cca 2 mesiace uňho pozorujem slabšiu srsť okoloo očí na hlave na chrbte bokoch ušiaach, proste všade sa mi zdá že na to že je zima má dosť slabú srsť a furt sa oškrabuje. pýtal som sa veterinára po telefóne či to nechytil pprašinu alebo svrab tak povedal že určite a dal mi nejakú ampulku na rozriedenie vo vode v tom som ho ukúpal plus gél medzi lopatky. Ale nezdá sa mi že by to moc pomohlo. Nemá niekto nejaké overené rady+ ak je to nejakú svrab alebo či je to prenosné aj na človeka? Na sebe ziatiaľ chvalabohu nič necítim a pes je dobrý nechcem sa ho zbaviť. ◄ reagovať
Chovám jezevčíky více než třicet let.Je to běžný problém,který vyřešíš jednoduchým způsobem.Použítí šamponu Zincoseb.Jedná se o parazita.Šampon běžně objednáš na internetu ◄ reagovať
vďaka za rady vyskúšam, ono to asi aj chvíľu trva kým mu srsť dorastie a možno ak zmení srsť po zime tak to bude lepšie. Pravdepodobne som ho kupal v tom neostomosane aspon ta ampulka vypadala presne tak. Ten gél je CERTIFECT ale tam sa píše že je to na kliešte a blchy tak neviem či má nejaký vlyv. Skúsim ešte zohnať ten neostomosan a šampon a pár krát ho ešte okúpať. ◄ reagovať
Ak brloháriš, treba pravidelný kúpeľ v Neostomosane, na krk Stronghold a starať sa o srsť psa ;) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.