zubna ambulancia klinika
dnes je utorok,  29. apríl 2025,  meniny má Lea,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:33,  dnes západ slnka: 18:54
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Skupina fanúšikov blaser K 77 / K 95 - diskusia

autor: off Peter10
pridané: 30.3.2025 18:05
Pozdravujem priatelia. Bol by som rád, keby ste sa podelili so svojimi skúsenosťami s touto jedinečnou zbraňou od Blasera. Určite aj na Slovensku si našla svojich priaznivcov, ktorý nedajú dopustiť na jednoranovú klasiku. Sám som čerstvým vlastníkom zbrane Blaser K 77 v kalibri 7x57 R. Som neskutočne prekvapený presnosťou, vyváženosťou zbrane a samozrejme krásou samotnej pušky. Aké sú tie vaše postrehy a skúsenosti so samotného lovu ?
počet zobrazení: 399
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
off Peter10, 31.3.2025 o 8:38

Reakcia na príspevok od dede, 31.3.2025 o 8:09 :
Ďede ďakujem za upozornenie, ale ako z názvu témy vyplýva jedná sa iba o fanúšikov konkrétnej zbarne značky Blaser. Takže nemyslím si, že sa jedná o duplicitnú téme. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Peter10, 31.3.2025 o 8:26

Reakcia na príspevok od MMasska, 30.3.2025 o 22:58 :
Pred tým, ako som išiel do kúpy tejto zbrane som si o nej dosť naštudoval. Zistil som, že technicky je to to isté ako K95. Dokonca na ňu pasujú aj hlavne z K95. Akurát v prípade založenia hlavne z K95, by sa musela urobiť malá úprva podpažbia. Ale bežne sú v prevádzke K77 s hlavňami K95. Za seba o výmene hlavne neuvažujem, kedže sa jednalo o trezorovú zbraň. Hlaveň pred kúpou prezretá kamerou. Všetko OK. S vekom sa netrápim, keďže zbraň nie je auto. Nehrozí že sú prestáte tesnenia, gumičky atď. Ak s ňou nepoľuješ je jedno ako dlho stojí v skrini, na kvalite nestráca. A so zlamovačkou sa športová streľba veľmi neprevadzkuje, takže tam nie je veľký predpoklad, že bude zbraň vystrieľaná. Jediný rozdiel medzi novým modelom K95, je v uchytení mantáži a spúšťaní naťahovacieho mechanizmu. Ináč je to to isté. Dokonca aj vyberanie spúšťača uderníka ( neviem či som to nazval správne) ma aj K77. Myslím si, že sa jedná o konštrukčne kvalitné zbrane. Stačí sa pozrieť, za akú cenu sa predávajú v Nemecku. Skôr ma ale zaujímali postrehy a skúsenosti vlastníkov zlamovačiek od Blasera z praxe. Pretože, ako raz povedal vlastník tejto zbrane ,, K 95 má len jednú nevýhodu , keď si ju raz kúpite, ostané zbrane zostanu v skrini" ◄ reagovať

off dede, 31.3.2025 o 8:09

Je tu založená diskusia Jednoranové zlamovačky… ◄ reagovať

správca MMasska, 30.3.2025 o 22:58

No zjavne si si prekúpil 30 ročnú balíčku ale ak sa o nu niekto dobre staral a venoval jej lásku tak ti bude dobre slúžiť. Horsie je ak by si chcel dajaky nahradny oreginal diel s tym uz je problém ako aj vymena hlavni za novú. No rozdiely medzi nimi sú technickeho charakteru aky je natahovanie bicieho mechanizmu a poistky trochu ina spúšť, ale co mne vadilo najviac tak bola montáž. K95 uz má klasiku blaser satel (Saddlemount) ktora prisla v 93 roku s R93 oproti K77 ktorá má ešte krúžky Recknagel a vzadu je ta šróba. Co sa tyka prestnosti je to super ak jej das strelivo ktorej jej dobre sedi tak presahuje schopnosti bežného poľovníka. Ja som ju sice nikdy nemal v 7x57 lebo ta raž ma obmedzuje ale ked to tebe vyhovuje tak je to ok. Želám ti až ti dobre slúži bez poruchy a aby sa ti s nou darilo. Lovu zdar ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

reklama

Poľovníctvo TEREM