Reakcia na príspevok od dede, 9.4.2025 o 6:41 :
Miro,u nás sú väčší problém rybári.Tí nám jazdia po revíre 24/7 a zver rušia omnoho viac ako poľovníci... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od schmetterling, 8.4.2025 o 22:05 :
Tie opatrenia sú pre nás - poľovníkov, zhodárov nik , ničím nezabrzdí, rovnako tomu je aj pri ajtívnom AMO. ◄ reagovať
Aktuálne vydané usmernenia pre UPR; odkaz (údajne zverejnené 4.4., reálne zverejnené dnes) ◄ reagovať
Už teraz sa líšia pokyny pre výkon PP v restrikcnom pásme Nitra oproti napríklad Dunajskej strede. ◄ reagovať
Dnes sa uskutočnilo rokovanie medzi SPPK, SPK a ŠPVS SR, výsledkom ktorého bude úprava možnosti výkonu práva poľovníctva v reštrikčnom pásme. V najbližších dňoch usmernenie vydá hlavný veterinárny lekár. ◄ reagovať
Ja pravda, že zver bude mať teraz kľud. Farmárom zdecimuje stáda SLaK a polia/lesy zase zver... Majú to teraz farmári perné. Čiže na zamyslenie, či je úplný zákaz na mieste, aj keď ho v plnej miere rešpektujem. Každoročne "strážime" kukuricu deň/noc, hlavne pár dní po zasiatí. Nielen lovíme, ale aj svetlo atď. Vtedy si tam diviaky robia eldorado. Ale teraz, no som zvedavý celkovo na dopady zákazu. ◄ reagovať
Reštrikčná zóna rozšírená na územie celého BA, TT a NR kraja.odkaz ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od schmetterling, 3.4.2025 o 14:11 :
aspon si zver od vas oddychne..-) akoby nestacili nezmyselne vynimky..-( ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od MarekPO, 4.4.2025 o 12:07 :
Marek, pohrebná kolóna jazdí zo Štvrtka vo veľkom..dnes už 12 kontajnerov. Dúfam, že k Vám na farmu sa to nerozšíri.a s tým rešpektovaním nariadení súhlasím, v našom revíre máme chov hovädzieho dobytka, nechcem ho ohroziť. ◄ reagovať
Ahojte páni, sám som zvedavý ako toto celé dopadne a kedy budeme môcť ísť do revíru. Poľujem a som z dediny, ktorá je v reštrikčnej zóne a dokonca u nás má aj Firstfarms jednu zo svojich fariem. Musíme vydržať a dúfam že to úspešne zvládneme. Škoda zákazu, viem že to je potrebný a nevyhnutný, ale akurát som bol v príprave môjho mladšieho jazvečíka na skúšky. Ale čo už narobím, toto neviem ovplyvniť, treba rešpektovať nariadenia. Držím palce hlavne farmárom! ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Mysho22, 3.4.2025 o 6:42 :
Mišo, toto fórum je verejné, v profile mám aj svoje meno. Môže sa nájsť nejaký iniciatívny jedinec, ktorý sa Tvojej správy chytí a pošle nám do PZ kontrolu z veteriny. Sám dobre vieš, že mnou ulovený diviak, o ktorom píšeš, bol ulovený dňa 08.03. teda pred výskytom SLAK v SR. :) a ak si chceš u nás uloviť diviaka, ozvi sa jednému dôchodcovi, ten loviť môže a rád ťa zoberie.
, ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od schmetterling, 2.4.2025 o 10:07 :
Tak toto budem musieť napísať tvojej Zuzke a budeš sedieť doma a nevalať sa po poliach a strielať moje diviaky. ◄ reagovať
Ďakujem veľmi pekne. Snáď ten zákaz nepotrvá dlho. Lovu zdar! ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od LovuLesuZdar, 31.3.2025 o 15:23 :
Hlavný veterinár uvádza nasledovné:
Ak prejde tri krát 14 dní, čo je inkubačná doba vírusu, a nové ohnisko sa neobjaví, budeme môcť povedať, že sa situácia zlepšuje,“ uviedol šéf Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Martin Chudý.Ja mám momentálne poľovnícku stopku. Hoci poľujem v čistej zóne, bývam 5 km od posledného ohniska. Takže sám som zvedavý na aký dlhý čas som mimo. Zaujímavé však je, že ak by som bol rybár, tak kľudne môžem ísť loviť ryby do nášho poľovného revíru, no na brigádu ani na poľovačku ísť nesmiem. A pritom by som sa pohyboval v tej istej lokalite. ◄ reagovať
Dobrý deň, neviete približne ako dlho môže trvať zákaz vstupu do revíru v reštrikčnej zóne od depopulizácie nakazeného chovu dobytka? Niekto mi vravel, že 3 mesiace, ale nebude to aj viac? Predom ďakujem za všetky odpovede. ◄ reagovať
Zdravím, áno, ako poľovnícky hospodár som tiež dostal mailom od RVPS odkaz na ten link na stránke SPK. U nás hneď za Levicami zakopávajú usmrtené zvieratá v priestoroch vojenského cvičiska. ◄ reagovať
Posielam link o opatreniach na zabránenie šírenia SLAKu u voľne žijúcej zveri zverejnenej na webe SPK. odkaz ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.