M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  13. marec 2025,  meniny má Vlastimil,  spln: 14. marec 2025,  dnes východ slnka: 06:05,  dnes západ slnka: 17:45
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Nastrelenie guloveho dvojaku. - diskusia

autor: off sniperjp
pridané: 9.2.2025 14:17
Zdravím páni, chcel by som vás poprosiť o skúsenosti s nastrelovanim guloveho dvojaku. Ako mám postupovať, ako sa korigujú hlavne a podobne. Ďakujem za radu.
počet zobrazení: 979
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

správca MMasska, 11.2.2025 o 15:48

Chalani veľmi dobre ste mu odpovedali od prvého komentára až po posledný. Správca dole lepšie by som nebol reagoval ani ja. Miro ta usmernil ze sa jedna o gumový expres niekedy označovaný ako gulova kozlica. Slavomír ti to napísal presne ako máš postupovať. S predu medzi hlavnými je šróbka imbus ktorúi musíš odskrutkovať a pod ňou nastavuješ sústrel. Nedá sa ze jedna hlaveň je správne a druhu ladíš ku nej posuv je na oboch. Len nebuď prekvapený keď to nebude len výškovo ale aj stranový posuv. Za druhé strielaj obe hlavne a striedaj ich pri nastrelovani. Je to veľmi zdĺhavý proces lebo chce to na koniec ponechať tak dlho kým sú obe hlavne úplne studené. Nie letné ale studené vyčistiš a vytrieš ich do sucha. Ak sa ti na 50m podarí sústrel do 50mm tak si na to super. Ak to nepôjde je tu šanca použiť iné strelivo. Ja som to ak sa nemýlim nastreloval na Nosler partition 200gr.Nezabúdaj nieje to sólo guľa ale musíš sa uskromniť s kompromisom . A posledná rada aj tebe aj ostatným keď žiadajú o radu, keď ti niekto odpovie v diskusii patrí sa odpovedať a poďakovať. Mne nemusíš ale dole spomenutím pánom, nikdy nevieš kedy budeš potrebovať poradiť znovu Nastrelenie guloveho dvojaku. - diskusia

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

flinty.sk

komentáre

zoradiť
správca MMasska, 14.2.2025 o 14:24

A zabudol som ak sa ti podarí zosúladiť sústrel potom. Nastrelujes puškohľad a ten bud ideš neutrálne ani jednu hlaveň presne ale stred osi sustrelu alebo nastrelíš ako ja. Majiteľ chcel aby vedel streliť na hlavu ak bude treba, tak som nastrelil na 50m bod 0 spodnú hlaveň a vrchná išla práva strana 15mm a 25mm hore. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

správca MMasska, 11.2.2025 o 15:48

Chalani veľmi dobre ste mu odpovedali od prvého komentára až po posledný. Správca dole lepšie by som nebol reagoval ani ja. Miro ta usmernil ze sa jedna o gumový expres niekedy označovaný ako gulova kozlica. Slavomír ti to napísal presne ako máš postupovať. S predu medzi hlavnými je šróbka imbus ktorúi musíš odskrutkovať a pod ňou nastavuješ sústrel. Nedá sa ze jedna hlaveň je správne a druhu ladíš ku nej posuv je na oboch. Len nebuď prekvapený keď to nebude len výškovo ale aj stranový posuv. Za druhé strielaj obe hlavne a striedaj ich pri nastrelovani. Je to veľmi zdĺhavý proces lebo chce to na koniec ponechať tak dlho kým sú obe hlavne úplne studené. Nie letné ale studené vyčistiš a vytrieš ich do sucha. Ak sa ti na 50m podarí sústrel do 50mm tak si na to super. Ak to nepôjde je tu šanca použiť iné strelivo. Ja som to ak sa nemýlim nastreloval na Nosler partition 200gr.Nezabúdaj nieje to sólo guľa ale musíš sa uskromniť s kompromisom . A posledná rada aj tebe aj ostatným keď žiadajú o radu, keď ti niekto odpovie v diskusii patrí sa odpovedať a poďakovať. Mne nemusíš ale dole spomenutím pánom, nikdy nevieš kedy budeš potrebovať poradiť znovu Nastrelenie guloveho dvojaku. - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off spanik, 10.2.2025 o 16:26

Reakcia na príspevok od sniperjp, 10.2.2025 o 12:32 :
sniperjp,prvá skrutka ktorú je vidieť medzi hlavňami sa vyskrutkuje von(je to len zaisťovacia),tou čo je pod ňou sa nastaví sústrel,povolovaním idú hlavne k sebe, keď to ide ok,tak sa to zaistí vrchnou skrutkou. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off dede, 10.2.2025 o 16:12

Diskusiu - otázku si zadával včera 9. februara 2025, a až dnes si sa dozvedel ( ako uvádzaš v príspevku dnes o 12,32 hod ) , že o akú zbraň ide, trochu zmetené ... Guľový expres ( dve guľové hlavne nad ) Guľový dvojak ( dve guľové hlavne vedľa seba ) , nedávaj , nezmiešavaj dva rozdielne hlavňové zvazky spolu. Neviem, či tú zbraň kupuješ novú, teda sú k nej aj prospekty ( tie zvyknú bývať aj k nábytku ako návod na poskladanie) tam býva aj uvedené spôsob ladenia sústrelu. K zbrani zvykne byť pribalený aj nastrelovací terč cez volné mieridla. Na tomto terči by malo byť uvedené na akú vzdialenosť bolo strielané, druh použitého streliva, sústrel samotný. Po zadaní do vyhľadávača na You t...Verney-Carron express Sagittaire One (30.06 Spg), v čase o 1,49 sek. je viditeľná skrutka. Predpokladám, že v danom prípade sa ,, sústrel ,, bude ladiť zbiehaním - rozbiehaním osí hlavni. Ak to chceš nastreliť do jedného bodu ako guľovnicu, nato zabudni. Osi hlavní sa v určitej vzdialenosti pretínaju v jednom bode. Po minutí tohoto bodu je to lotéria. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off sniperjp, 10.2.2025 o 12:32

Plne chápem vašu odpoveď správca, len až dnes viem aká je to zbraň. Ide o zbraň Verney Carron Express Iné, guľový dvojak kal. 8x57JRS/8x57 JRS. Sustrel hlavní sa dá nastaviť skrutkou. Nastrelit to chcem na náboje Norma Alaska 12,7grm. Tak ak dakto má skúsenosti a rady s nastrelovanim tejto zbrane tak sem s nimi! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off spravca-lovuzdar, 9.2.2025 o 18:07

Treba pootočiť o dva závity prvú skrutku do ľava a o jeden závit lavú skrutku. Prepáčte že si s vás robím srandu ale vy ste začali. Ked napíšete aky je to dvoják aka značka tak vam nikto nemôže adekvátne poradiť. Niektore dvojaký sú od výroby napevno letované iné maju nastavovaciu skrutku, tak preto bola moja odpoveď taká aka bola. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

reklama

Poľovníctvo TEREM