Za mňa najkrajší a najvyčačkanejší náboj aký kedy munička mala, z brutálnou reklamou ale ...! V celom diametri 30 veľmi zle nevyrovnané účinky v celej terminalnej balistike. Mám všetko pofotené a zdokumentované. Veľmi veľa poľovníkov si ho kúpilo hneď ako prišiel do predaja a malo kto pri ňom zostal . To asi hovorí za všetko. Munička zistila že EVO nebol zásah do čierneho ale nepriznala to ale rýchlo prišla s inováciou a spravila EVO green . Tej strele sice veľmi vylepšili vonkajšiu balistiku ale v termináli ma tá strela tiež neoslovila. Stačí ti to takto ak nie napís čo ťa ešte zaujíma.
Tiež by som chcel pridať moji skúsenosť čerstvú so strelou. Vlastním Blaser r8 kal 300 Wsm a munície teda moc na výber neni . Čo lepšie ako rws by som si mohol priať ? Ale bohužiaľ obrovská chyba . Prvý jeleň na ktorého som strieľal cca 100 metrov , 1.VT. Po výstrele som išiel po stope asi 300 metrov nenašiel som ani kvapku krvi a ani jeleňa . Bol som nešťastný tak na druhý deň na strelnicu skontroloval som zbraň a 100 percentná , sugeroval som si že asi sa stalo netrafil som. O 2 týždne neskôr jeleň 3 VT asi na 120 metrov. Po výstrele nič neznačil, na nastrele ani kvapka krvi , prečesával som nešťastný cely les. Našiel som ho asi 500 metrov po nastrele. Vstrel bol tesne za lopatkou , stred tela , čiže 100% pľúca . Pri vyvrhovani to bolo ako výbuch hirosima a vystrel ?? Ani sa nepriblížil na druhu stranu k rebram, strela explodovala už pri vstrele. Mám hroznú skúsenosť a tie 2 škatuľky čo mám nedarujem ani najväčšiemu nepriateľovi . Takze to zhrniem , nikdy viacej a neodporúčam . Skúsim niečo od SAX keďže výber je ozaj veľmi malý alebo budem musieť kúpiť inú hlaveň . ◄ reagovať
Z firemnej dokumentácie fy RWS vyplýva ,že náboje RWS EVO a RWS EVO Green sú dva rôzne náboje pre rôzne dlhé hlavne.Dokumentácia neuvádza ,žeRWS EVO Green je inováciou náboja RWS EVO. Náboj RWS EVO bol konštruovaný pre hlavne dlhé 60 cm a viac.Súčasný trend preferuje hlavne kratšie ako 60 cm pre ktoré náboj RWS EVO nie je vhodný.Preto bol vyvinutý náboj RWS EVO green so silnejšou zápalkou a prachom s rýchlym horením.Strela je bezolovnatá s konštrukčne definovanou fragmentáciou.Toľko firemná dokumentácia. ◄ reagovať
Ďakujem pekne za ochotu máš prehľad ◄ reagovať
Za mňa najkrajší a najvyčačkanejší náboj aký kedy munička mala, z brutálnou reklamou ale ...! V celom diametri 30 veľmi zle nevyrovnané účinky v celej terminalnej balistike. Mám všetko pofotené a zdokumentované. Veľmi veľa poľovníkov si ho kúpilo hneď ako prišiel do predaja a malo kto pri ňom zostal . To asi hovorí za všetko. Munička zistila že EVO nebol zásah do čierneho ale nepriznala to ale rýchlo prišla s inováciou a spravila EVO green . Tej strele sice veľmi vylepšili vonkajšiu balistiku ale v termináli ma tá strela tiež neoslovila. Stačí ti to takto ak nie napís čo ťa ešte zaujíma. ◄ reagovať
Deformácia RWS EVO 10,3 gr. strely po zásahu veľkého diviaka. ◄ reagovať
Mám guľobrok 7x65R,12.Niekoľko rokov používam tieto náboje.Je to nemecká kvalita.Po zásahu guľka vytvorí hríbik a zver prestreľuje(výnimkou bol silný kanec keď strela uviazla v koži na druhej strane hrudníka a tak som mohol skontrolovať deformáciu pričom strela ostala celá).Na výstrelnej strane je otvor len málo väčší v porovnaní so vstrelom. Zverina je minimálne poškodená.Balistika je výborná (bez korekcie líška na 200m).Po komorovej rane zver odbieha na cca 30m. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.