...argumenty k čomu? K povoleniu spoločných poľovačiek? Aj ja ako predseda spoločnosti som mal záujem na uskutočnení troch spoločných poľovačiek na diviakov, ktoré máme schválené. Ja neviem či sa v rámci takejto akcie niekto nakazí alebo nie, ale v žiadnom prípade nemám záujem nikomu zdravotne alebo aj možno fatálne ublížiť. Zdôvodňovať nevyhnutnosť spoločných poľovačiek tým, že "Účelom spoločnej poľovačky je radikálne zníženie stavov poľovnej zveri", svedčí o maximálnej neodbornosti pri celoročnom obhospodarovaní poľovného revíru. Čo robili celý rok v tých revíroch kde sa tešia, že splnia plán lovu holej zveri na spoločných poľovačkách na diviakov, kde je tu selekcia a poľovnícka etika vôbec. Teda ja sa viem s týmto zmieriť a nemienim hľadať nezmyselné argumenty, ktoré naviac môžu niekomu ublížiť. Už vidím nástup účastníkov spoločnej poľovačky v niekoľko metrových odstupoch a vedúceho poľovačky ako na nich vykrikuje cez megafón či ako sa to volá.
Dá sa to riešiť, stačí, ak všetci účastníci budú mať negatívny test. To nevymyslíš... To musia vymyslieť "odborníci". Takže nástup bude pred nemocnicou a potom hurá na bažanty :D odkaz ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od lubenko, 16.10.2020 o 8:57 :
Áno, a preto sa tu rieši, či sa môžu konať členské schôdze a spoločné poľovačky. Svedkovia Matovičovi čo odporúčajú? Neschôdzovať, nepoľovať, ale ostať doma s natiahnutou plynovou maskou a bojovať tak proti "hnusobe"? ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od sipik, 16.10.2020 o 6:30 :
skús si léčit komplexy z toho že nemáš rád Matoviča niekde inde, tu si na stránke Lovu zdar ◄ reagovať
LESY SR, š.p. spoločné poľovačky v revíroch kde poľujú v réžii a v revíroch, v ktorých predali odstrel zakázali. ◄ reagovať
Matelkovej zapredaneckej bande ide len o to, aby ľudia nešli proti nim štrajkovať. Na spoločné poľovačky pri prijímaní (mimochodom neplatných) opatrení ani len nepomysleli. ◄ reagovať
a nejde skor o to ze su zakazane vsetky hromadne podujatia ? nejde o zhromazdovanie ale o hromadne podujatie. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od lanus, 15.10.2020 o 14:53 :
áno, nie je to originál ale je tam všetko ◄ reagovať
Hekler - Mal si na mysli toto ? odkaz ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Sager, 15.10.2020 o 8:02 :
asi máš na mysli Uznesenie vlády č. 645 z 12.10.20, ale to neplatí od 15. ale 13.10.20, ale to je nepodstatné, toto uznesenie obmedzuje LEN právo sa zhromažďovať v počte nad 6 osôb, okrem osôb z jednej domácnosti ale pozor !(na základe zhromažďovacieho práva)nevidel si včera na zástavke MHD, pred obchodom alebo v čakárni u lekára viac ako 7 ľudí ? to boli všade rodina ?, vznikol chaos lebo niektoré OÚ iniciatívne poslali predsedom PZ (PO) znenie uvedeného uznesenia a vznikol dojem že to platí pre výkon práva poľovníctva a aj pre spol. poľovačky, takto to ale neplatí (dôkazom je reportáž v Markíze kde sa to pokúsili veľmi správne vysvetliť), ... no a ako teda organizovať spoločné poľovačky ? ak si prečítate konečne opatrenie ŠVPS SR zo dňa 12.8.20 č. 7165/2020 spis. 2910/2020-220 tak to bude každému jasné, lebo toto musíme dodržiavať pri spoločných poľovačkách ... k tejto téme končím, kto chce nech si prečíta ... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od MarekPO, 15.10.2020 o 9:32 :
... ono ani v ČR to celkom nedomysleli, pýtam sa prečo nemôže prebehnúť hlavná skúška farbiara IHF. Tam je menej ako šesť ľudí. Rozhodca, prípadne dvaja, zástupca užívateľa revíru, zástupca OPK, vodič + pes. U nás to neodporuje opatreniam a IHF by sa mohli realizovať. ◄ reagovať
V ČR majú jasno, len naši sa zatiaľ nevedia rozhýbať... odkaz ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Hekler, 14.10.2020 o 18:31 :
Hekler, lacomaco sa pýta ako začať spoločné poľovačky na malú zver (drobnú) vzhľadom na platnosť zákazu zhromažďovania osôb od 15.10.2020, a nie zabráneniu šírenia AMO. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od lacomaco, 14.10.2020 o 12:34 :
55 ods. 4 ??? ... ŠVPS poslala všetkým svojim regionálnym správam usmernenie o "Organizáci lovu diviačej zveri, malej zveri, vykonávania výcviku a skúšok poľovných psov z dôvodu zabránenia šírenia AMO u diviačej zveri" 12.8.20 č.j. 7165/2020, regionálne správy to poslali na OÚ, poz. a lesné odbory vypracovali pokyny Organizácií lovu diviačej zveri, malej zveri, vykonávania výcviku a skúšok poľovných psov z dôvodu zabránenia šírenia AMO u diviačej zveri pre poľ. organizácie v okrese, poslali to všetkým predsedom a niekde aj poľ. hospodárom ... a tam to asi zaspalo a členovia o ničom nevedia ◄ reagovať
Radikálne zníženie stavov je jedna vec ale ako začať spoločné poľovačky na drobnú zver, ktorú môžeme loviť len dva mesiace v roku a to na spoločných poľovačkách? (§ 55 ods. 4.) ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od lanus, 13.10.2020 o 22:23 :
...argumenty k čomu? K povoleniu spoločných poľovačiek? Aj ja ako predseda spoločnosti som mal záujem na uskutočnení troch spoločných poľovačiek na diviakov, ktoré máme schválené. Ja neviem či sa v rámci takejto akcie niekto nakazí alebo nie, ale v žiadnom prípade nemám záujem nikomu zdravotne alebo aj možno fatálne ublížiť. Zdôvodňovať nevyhnutnosť spoločných poľovačiek tým, že "Účelom spoločnej poľovačky je radikálne zníženie stavov poľovnej zveri", svedčí o maximálnej neodbornosti pri celoročnom obhospodarovaní poľovného revíru. Čo robili celý rok v tých revíroch kde sa tešia, že splnia plán lovu holej zveri na spoločných poľovačkách na diviakov, kde je tu selekcia a poľovnícka etika vôbec. Teda ja sa viem s týmto zmieriť a nemienim hľadať nezmyselné argumenty, ktoré naviac môžu niekomu ublížiť. Už vidím nástup účastníkov spoločnej poľovačky v niekoľko metrových odstupoch a vedúceho poľovačky ako na nich vykrikuje cez megafón či ako sa to volá. ◄ reagovať
laco11 - Miesto "čudovania sa" skús uviesť zopár argumentov ,ktoré by podľa teba zabrali . ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od majochalani, 13.10.2020 o 19:37 :
...prečítal som si žiadosť a nestačím sa čudovať "Účelom spoločnej poľovačky je radikálne zníženie stavov poľovnej zveri." a podobné argumenty nemôžu obstáť. Máme to odborne fundovaných zástupcov, ale tak nám treba. Už nech príjmu novelu zákona, v ktorej po komore zostane iba trápne prázdne miesto. A naši expertní zástupcovia sa pôjdu živiť zmysluplnejšie, ak neskončia na Úrade práce lebo nikto nebude môcť dostatočne doceniť ich vysokú erudovanosť. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od MarekPO, 13.10.2020 o 10:05 :
komora zaslala ziadost o moznost organizovat spol.polovacky a skusky PUP.
odkaz ◄ reagovať
Ahojte, nebudem zakladať novú diskusiu na tému Korona. V sobotu mám ísť so psíkom na spoločnú poľovačku na diviaky. Ako to teda je v nadväznosti na súčasné opatrenia? Môžu sa konať spoločné poľovačky alebo nie? Zatiaľ som žiadne oficiálne info o zrušení spoločných nezachytil... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od mitko, 8.5.2020 o 12:31 :
keď neviete ako na to chodte to urobiť do kostola ◄ reagovať
Miro, ved kostoly a nielen kostoly su uz, samozrejme s istymi pravidlami, otvorene :-o) ◄ reagovať
Zákaz zhromažďovania je platný naďalej, takže odpoveď na otázku je viac než jasná. ◄ reagovať
Zavolaj na hygienu, tam Ti kvalifikovane poradia. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.