dnes je streda,  25. december 2024,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:41,  dnes západ slnka: 15:52
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Diviacie maso aj po dlhom vareni tuhe? - diskusia

pridané: 14.10.2019 21:08
Ahojte, zaujimalo by ma, cim to moze byt ze je diviacie maso sk po niekolko hodinovom vareni guladu stale tuhe, ako keby zuvackove. diviak nebol stary, mal tak 70-80 kg. Nechapem, stehno som piekol cca 3 hofiny a bolo fajn, v gulasi maso uz 2 krat a stale nejake tuhe. cim to moze byt? pride mi to akoby bsa jednalo o stareho diviaka, no nie je tomu tak. prosim poradte kde moze byt chyba, dakujem
počet zobrazení: 1 553
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia
 

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
off sumcar, 18.12.2019 o 15:31

naskor mäso nebolo správne vyzreté tak ako hovorí Mirec99 ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off sniper7x57, 18.12.2019 o 6:03

pridaj do varenia trosku sódy bicarbony uvidis potom .... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off gancarcik, 15.10.2019 o 21:03

Pozdravujem, je vhodne dat do zeleninového laku,alebo vopred naložit(sol,cesnak) minimalne 12 hodin v chlade, ak nepomôže pridať trošku sody bikarbony,urcite povolí. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Mirec99, 15.10.2019 o 18:40

Je možné že keď mäso nevyzreje v chladiacom boxe aspon 2dni,alebo ja som nakrájal trochu prituhnuté nie celkom rozmrznuté a vtedy sa mi stalo že mäso bolo stále tuhé. Takže odporučenie: dostatočné vyzretie v chladiacom boxe a už pri samotnej príprave celkovè rozmrznutie mäsa ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Arkadius111, 15.10.2019 o 17:28

Mne je jasne ze nie podla vahy sa urcuje vek, len som tym chcel poukazat na to ze to nebol ani vzhladom na telesnu konstrukciu stary jedinec. tvoj prispevok nejdem komentovat. poprosim vyjadrovat sa len k veci, velmi pekne dalujem ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off citulik, 15.10.2019 o 15:22

Vek diviaka sa neurčuje podĺa hmotnosti, ale podĺa chrupu. Doporučujem na 3 dni zakopať do zeme a potom variť. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk