Diskusia ku každoročne organizovanému stretnutiu priateľov portálu LovuZdar.sk
Stretko LovuZdar.sk 2017 - Chcel by som sa spýtať či by bol záujem o stretko LovuZdar.sk v termíne cca koncom júna (piatok - nedeľa). Ubytovanie by bolo v Areáli Zdravia v Jedľových Kostolanoch ( viac informácií si môžete pozrieť na odkaz ) cca 15 km od Zlatých Moraviec. V tomto čase je už i napustený bazén, sú tam rôzne ihriská pre športové vyžitie. V sobotu je možné realizovať turistiku na zrúcaninu hradu Hrušov, v blízkosti je Kaštiel Topoľčianky, Žrebčín Topoľčianky, ... V sobotu by sme prenajali strelnicu na asfaltové terče v Obyciach (cca 8 km od ubytovania), uskutočnili by sme súťaž v streľbe i na asfaltové terče i pre deti súťaž zo vzduchovky. Bude k dispozícii biliardový stôl, laserová strelnica. Cena za ubytovanie (2 noci) a polpenziu (2x večera + 2x raňajky) je cca 35 €. V sobotu zabezpečíme na obed guláš. Mali by ste o takéto víkendové stretnutie záujem? Mám to začať vybavovať? Prosím na znak súhlasu = záujmu dajte tomuto príspevku hlas. Ďakujem.
Samozrejme že môžeš,len sa prosím snaž čím skôr mi potvrdiť na pevno Tvoju účasť i Tvojho kamaráta.Ďakujem ◄ reagovať
Plánujem sa zúčastniť aj ja môžem doviesť aj priateľa ktorý nie je na Lovuzdar? ◄ reagovať
Tak o ten strach mať nemusíš, demižonček je už odložený. Ja si tú smotanu donesiem na halušky a ešte trochu údeného oštiepku nastrúhať, potom dáme ten rizling. ◄ reagovať
nekrúť, pôvodne si machroval s ryzlingom :) ◄ reagovať
Mne to je jedno, len nech je tých halušiek veľa. Ja si donesiem aj kyslú smotanu. ◄ reagovať
U nás bača vyráva len syr. Na bryndzu máme bryndziareň s hygienickým EÚ certifikátom. Otázkou ostáva, čím bude zamiešať bryndzu do haluškiek šéfkuchár :) ◄ reagovať
Chlapci, keby ostatní vedeli čím bača mieša bryndzu, myslíte že by im chutila :-))) ◄ reagovať
pri najhoršom dáme syrokrém :) ◄ reagovať
V pohode,to by v tom bol čert aby som v Turci nezohnal dobrú bryndzu :-) ◄ reagovať
Ty prídeš tiež v stredu a pomôžeš :-) ◄ reagovať
májová bude na Jána stará :) ◄ reagovať
Andy Jožo v Kláštore máva určite májovú bryndzu, vždy ju tam kupujem, takže ak by nebola zabezpečím. ◄ reagovať
Chlapi so surovinami môžem pomôcť aj ja, treba povedať čo treba doniesť. ◄ reagovať
Jasné, len neviem, či budem môcť na krájanie držiek použiť vlastný nožík :) ◄ reagovať
Môj plán je prísť už v stredu pred akciou a všetko pripraviť.Jasné že Ti zavolám ako aj Braňovi,keď budete mať trošku čas tak by ste mi pomohli :-) ◄ reagovať
Majú tam aj syr a baran-džús, ale ja viac verím produktom od Paľa Jesenského. Ak by si nestíhal, daj vedieť koľko bryndze. Chodím okolo každý pracovný deň. ◄ reagovať
To som nevedel Dušan,oki kúpim tam :-) ◄ reagovať
Andy, keď pôjdeš najbližie k nám, v Košťanoch na križovatke pri autobusovej zastávke je stánok, v ktorom predávajú aj váženú bryndzu z turčiansko-teplickej bryndziarne. Tá, ktorú som kúpil včera bola čerstvá a fajná :) ◄ reagovať
Zdeněk halušky nebude robiť.Tie spravíme spolu s Aňou,ostatné suroviny donesiem.Ide len o bryndzu a žinčicu. ◄ reagovať
Andy, ja mu nebránim ich variť, stačí ak povie koľko brynzde a slaniny na ne potrebuje. O zemiaky, múku a ostatné ingrediencie, nech sa radšej postará on sám. Oki, pre 25 ľudí skúsim zabezpečiť 12 litrov žinčice, 6kg hrudu čestvého a 6 kúskov (cca 3kg) údeného. ◄ reagovať
Obávam sa že presné počty do poslednej chvíle nebudú úplne jasné.Hrajme sa však čo je reálne ,25 ľudí.Skús preveriť či by nebola aj májová bryndza ,tá Carpinova myšlienka s haluškami ma zaujala :-) ◄ reagovať
Andy, ja ju priveziem pred úvodnou zahrievacou pitkou, viac znesieme:) Len mi oznám koľkí budeme, skúsim zabezpečiť cca pol litra na dušu. ◄ reagovať
Prý pro maximální využití všech užitečných látek v žinčici, prý je dobré jí pít na noc a zapít pomocí jí prášek na spaní. ◄ reagovať
Goret-žinčicu navrhujem dať pred prechádzkou ,stane sa tak výrazne akčnejšia :-) ◄ reagovať
Na vyvetranie: Horná Svinná - Jedľovské - Struhárov - Rybô. Na vyváženie: žinčica, čerstvý a údený syr z Jasenského salaša. ◄ reagovať
Zdeňku, cez cestu na druhej strane od chaty v Kláštore pod Znievom je salaš a tam mám kamaráta baču Joža. Nieje problém tam skočiť a bude aj čerstvý syr, pravá bryndza, oštiepky a žinčica. ◄ reagovať
Zdeňek skúsim to zariadiť s chatárkou.Aj zákvas môže byť? ◄ reagovať
Jak tady čtu, veškeré speciality slovenské kuchyně, kterou tu presentujete, jsou z masa. Nic proti tomu, ale já osobně bych zase jednou rád ochutnal pravé slovenské halušky... Je mi jasné, že mě někteří budou kamenovat, ale trvám na tom. Bez halušek = bez moravské slivovice! A co takhle bramboráky? Ty umíte taky? ◄ reagovať
Admin jasné že sa prejdeme :-) Spolu s Fatranským endemitom slengovo nazývaným Fatran vymyslíme nejakú "výživnú prechádzku".Tú čo navrhuje je však diplomaticky povedané likvidačná:-)Uvidíme aké bude počasie a chuť a podla toho si zvolíme náročnosť trasy.Jedna z možností je aj z chaty do riečiska potoka a spať (cca 150 metrov) ◄ reagovať
Braňo ja to beriem, ale na oplátku pôjdeš k nám na drobnú keď bude napršané, som zvedavý kto bude viac nadávať. ◄ reagovať
Ty si straaašne drastický fatráň :) ◄ reagovať
tuho rozmýšľam po ktorom pirši by som vás previedol aby ste si dobre zapamätali tú chvíľu kedy ste sa rozhodli kochať sa krásami našej Fatry.Ideálne by to bolo hore havranovskou na vrch madáčova odtiaľ po hrebeni na Borišov vrch a potom po hrebeni cez kratiny a borišovec dolu do havranova čo ty na to Andy prežili by to?Ak by neprežili všetky tie špeciality by boli naše!!!!!!!!!!!!!!!§ ◄ reagovať
operak tak ja dúfam, že budem mať tú možnosť prejsť sa po vašich krásnych horách! ;-) ◄ reagovať
Patrol-pár zrýchlených presunov po jeleních vexloch v našom revíri a bude z Teba nádejný anorektik :-) ◄ reagovať
Já taky přivezu chuťovku a jak to taky vypadá, tak z mím hubnutím bude asi konec :-) ◄ reagovať
se šipkovou nebo se zelím :-)) ◄ reagovať
Gotet myslim si že som odbornik vo svojom fachu tak obidve bude super.Len ja osobne guláš nemusím a mam rád držky a ešte na gril by sme mohli zabalit nejaku živánsku v alobale... ◄ reagovať
Myslím že bude fajn keď jedlo nebude postavené len na gulaši.Spolu s nejakým napácovaným masom,kuracím,bravčovým,nejaké špekáčky ,slanina a pepiesov držkový perkelt by mohli stačiť.Pokiaľ by nám všetko zhorelo stále máme istotu v polpeenzii :-) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.