Tak,perete do psov už od štenaťa samú chémiu a neprirodzenú stravu,granule,a podobné sra.ky a potom to má kdeaké choroby,daj mu žrať prirodzenú stravu,mäso surové ,alebo len obvarené,čistú vodu bez chlóru,dostatok pohybu v hore a sám sa odčerví,vybehá ,vytrávi mu potom poriadnu kosť na prečistenie zubov a tak je pes zdravý a spokojný,nie zo všelijakých psích "dobrôt" ,dáte sa predajcom oblbovať a napchávaťe im vrecká a potom aj zverolekárom.Stále sa len píše,"pes nie je vec" ale ani pokusný králik,/oblečky,grabulky,pasta na zúbky,vatička na ušká,zeleninka,cukríčky,dobošky,čokoládka ,konzervička / a kopec ďalších neptrebných sprostostí,každý večer osprchovať aby v posteli nesmrdel . Zavrieť by som dal takých chovatelov za týranie zvera ! ◄ reagovať
U bígla by som dysplázie nebála. Skôr by som dávala väčší pozor na luxáciu pately alebo alergie. Ako prevenciu by som odporúčala dohliadať na váhu a dbať o kvalitnú stravu (najlepšie nejaký hypoalergénne krmivo alebo krmivo bez obilovín), keďže majú bígle vyšší apetít ako väčšina psov a sú schopné pojesť kdečo. Chondropreotektíva mu podávať môžeš, to mu určite neublíži (Alavis, Artivit, Geloren, Canvit, Apto-Flex...). A pre stredné a väčšie plemená určite nie je dysplázia "bežne sa vyskytujúci" problém. Majú na to plemená nad 30 kg len väčšiu predispozíciu. ◄ reagovať
Nám veterinár preventívne doporučil užívať doplnok výživy na kĺby canvit chondro maxi nakolko naše šteňa stále rastie a krmivo pravidelne sledovať zloženie a vyvarovať sa kuracine nakoľko má na ňu alergiu. Máme len ročnú sučku československého vlčiaka takže zatiaľ problémy nemáme ani bedrových ani lakťových kĺbov a dúfam, že ani nebudeme nakoľko dodržiavame všetko presne tak ako nám poradil vet. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.