Reakcia na príspevok od tthunt, 4.8.2018 o 20:39 :
No vidis, ja som mal taku skusenost ako som napisal... Aj som ho pretrepal a aj ho este doma mam a skusil som ho na testovacich skrutkach a vobec nevytvrdol.
Na gulovnicu som uz kupil ten loctite 270 a skrutky uz nepovoluju... len v buducnosti to bude problem vobec povolit... ◄ reagovať
Loctite243 je treba pretrepat pred pouzitim. Pouzivam ho roky na 10tky gulovnic roznych kalibrov a vzdy pekne vytvrdol a sroby samovolne nikdy nepovolili. Ide bezproblemov povolit srobovakom a loctite sa rozsype na prasok. Z mojej praxe nie je nic lepsie a jednoznacne doporucujem kazdu montaz zalepit srobiky loctite243. Vyhnete sa tym roznym neprijemnostiam. ◄ reagovať
pifo kúp zaisťovacie podložky ŠNOR príslušného rozmeru,daj na skrutku a dotiahni ako sa dá imbusovým kĺúčom.Na momenťák zabudni,ten potrebuješ na dotiahnutie poškohĺadu v objimkach, aby si nezmáckol tubus puškohĺadu. ◄ reagovať
pifo - Radšej neriskuj ! a mrkni na loctite-242 ◄ reagovať
takze vyzera to ze ten Loctite 243 je pokazeny alebo co... sice je na nom expiracia az 12/2019 ale nechce vobec zatvrdnut. Skrutku ktoru som vcera skusobne na vzduchovke zalepil, som teraz bez problemov vysrouboval a to lepidlo je na zavite tekute skoro rovnako ako ked som ho tam vcera nanasal... Takze 9EUR do kosa, kedze blok som si nezobral.... Skusim nejake ine. To co radi citulik ani neviem nikde najst, takze risknem ten cerveny Loctite pre silne spoje.... ◄ reagovať
Pifo toto ti to zafixuje.Používal som to 15 rokou v strojarstve na fixovanie skrutiek v automobilovom priemysle v celej Európe.Mám osobné skúsenosti.Odkaz ◄ reagovať
Ja mam dve 8x68 S a aj 9,3x74 R a okrem toho som vystriedal už asi 10 ďalších guľovníc anikdy som skrutky nelepil a nebol žiaden problém. Pokial su zavity Ok tak by to nemalo povolovať. ◄ reagovať
tak ako píše lanus, treba to lokálne nahriať a potom to povolí, je to bežná prax... dá sa to nahriať tenkým horákom tepelné ovplyvnenie okolia je minimálne samozrejme riziko je tu vždy... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od lanus, 30.7.2018 o 13:44 :
Stalo sa... Som poriadne odmastil skrutku na vzduchovke a dal som tam L-243. Necham to do zajtra vecera stat a skusim to povolit... ◄ reagovať
pifo - sprav ešte skúšobný pokus s L-243 pri dokonalom odmastení ak nevyjde , jedná sa pravdepodobne o nepodarok !!! Problémom však môžu byť aj "vyťahané" závity skrutiek ,keďže sa jedná o použitý materiál !!! ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od lanus, 30.7.2018 o 13:01 :
ved preto radsej cerpam informacie, aby som nespravil kravinu... Ako som spominal, na 308W som ziadne skrutky nelepil a dlhe roky sa nic nepovolovalo... ◄ reagovať
pifo - Povoľovanie pevnostných lepidiel nahrievaním je bežná prax ,ale pozor tu by došlo aj k nahriatiu puškohľadu !!! ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od zekon, 30.7.2018 o 10:33 :
Zekon a mas s tym LOCTITE 620 aj osobnu skusenost? Akoze podla popisu to vyzera velmi dobre, len aby potom v buducnosti isli tie skrutky povolit. Lebo to mi aj ten predajca povedal, ze mi moze predat LOCTITE nejake cervenej farby, ale ze to nikdy nepovolim bez nahrievania... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od lanus, 30.7.2018 o 8:25 :
aha, to je pravda ze na vzduchu to nevytvrdne... ◄ reagovať
ahoj, daj tam toto a mal by si mať pokoj ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od pifo, 30.7.2018 o 1:16 :
pifo - Skúška na papier je bezpredmetná lebo sa lepidlo vytvrdzuje bez prístupu vzduchu !
◄ reagovať
ten LOCTITE 243 co som pouzil ma expiraciu 12/2019, takze je v zaruke. Samozrejme som vsetko odmastoval technickym benzinom. Pre skusku som kvapol to lepidlo na papier a zatial preslo len 12 hodin a je stale tekute... ◄ reagovať
citulík - Nemusí !!! "úplne postačí " aj Threadlocker !!! ◄ reagovať
Na lepidle musi biť napísane SCHRAUBEZICHERUNG a material treba dôkladne odmastit acetónom. ◄ reagovať
pifo - stav lepidla aké uvádzaš mi veľmi pripomína stav po použití mojej starej zásoby Loctite ; skontroluj dátum výroby !!! ( Inak na závity sa v strelectve používa najčastejšie Loctite 242 je to tiež lepidlo strednej pevnosti ; dôležitá je jeho čerstvosť a náležité očistenie a odmastenie závitu). Tikka Lite je super v 308W ; pre 300 WM by som použil niečo ťažšie . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.