Reakcia na príspevok od dede, 18.12.2024 o 15:21 :
Miro, ale tento rok asi už bude, ptetože mne Ježiško pod stromček priniesol toto :D viď foto Pekné sviatky, Tebe aj rodine!
◄ reagovať
Reakcia na príspevok od jared, 18.12.2024 o 10:08 :
Sedem ( 7 ) rokov už nebola zima, tak sa tu nič nepísalo... ◄ reagovať
Ahoj, oživujem tému, pretože som tento rok dostal poukaz na nové topánky a vyskúšal som kanadskú značku Kamik, no zatiaľ som otestoval v mrazoch okolo -8 a úplne v pohode, tak sa teším až ešte prituhne. V snehu tiež v pohode. Mal som cestu cez česko, tak sme vyskúšal priamo v obchode, kde ich majú a nakoniec som vzal tie Cody XT. Majú tam toho viac, ale tie Kamik sú fakt super. odkaz viem, že sa to tu už riešilo, ale chcel som sa podeliť s čerstvou skúsenosťou. ◄ reagovať
mmasska- pozriem sa na tie lepidlá sám vďaka ◄ reagovať
Hartge30 no prerazená diera v neopréne nieje nieje boh vie čo ale ani katastrofa , da sa s tým niečo robiť. Buď si to dáš za veľké prachy spraviť renomovanej opravovne alebo skúsiš zalepiť sám. Ja osobne som skúšal tieto lepidlá Seac Sub alebo ešte je dobré aj chloroprenové lepidlo CEYS , len dodrž správny postup odmastenia. ◄ reagovať
Poradte cim zalepit neoprenovu cizmu, konar mi na nej vysekol dieru o priemere cca 1cm. Vdaka... ◄ reagovať
Ma prosim niekto skusenosti s MUCK BOOT MUCKMASTER HI, pripadne inym typom od tohto vyrobcu? ◄ reagovať
ja som dostal od polovicky zateplene vojenske goratex kanady, v zime su super, podrazka vibram, jazyk spojeny s topankou az navrchu.Je ich plny Bazos, odporucam ◄ reagovať
Mne gumené čižmy vydržia tak 2-3 spoločné polovačky než ich o niečo roztrhnem, alebo prepichnem. Preto hovvorím nieje nad kvalitnú membránovú koženú obuv. Ak čižmy do lesa tak meindl. ◄ reagovať
Ano agbar, dobré botičky, ale pozor už jsem se setkal s velmi podobnou napodobeninou, která nic nevydržela. Minulý týden jsem s nafasoval rovnou troje. Všem vřele doporučuji... ◄ reagovať
Asi pred mesiacom som si ako pracovne cizmy do lesa zakupil odkaz no z ineho obchodu a musim priznat, ze ma fakt milo prekvapili. Celkom odolna podrazka - podstatne pevnejsia ako hunter a o to mi slo, je vnich teplo, lepsie ako v neoprenoch a hlavne je vinikajuce to, ze ked sa spoti noha, tak vsetka vlhkost je odvedena cez vlozku na spodok cizmy a vobec necitit mokro. Po vybrati vlozky je tato na spodnej strane mokra a vlhko je aj na spodku cizmy no noha v suchu. Po osuseni opat v pohode. Na posede 6 hodin v pohode. Uvidime ako to bude ak pridu mrazy, no kupoval som na prechodne obdobia a som spkojny a za cenu 42 ecok pri vypredaji niet o com. Kamos mal na posede, kde sme sedeli spolu, kozene goratex cizmy z bardejova - policane a stazoval sa, ze mu je chladno na prsty. Ja som v tychto gumakoch chlad vobec necitil a to tiez prekvapilo. Cas ukaze co a kolko vydrzia. ◄ reagovať
hunterr9 ........ Nemá niekto skúsenosti zo zimnými čižmami z EVA (ultra ľahkého) materiálu.?? Myslím - či niečo vydržia(kvalita materiálu) ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Gumáky na polovačku (autor: Arkadius111).
Dobre vysledky v tomto smere naozaj ma slovensky vyrobca v Partizanskom, da sa povedat, ze je pre znacnu cast tohoto trhu OEM vyrobca, staci kontaktovat p. Kuchtu na a vybrane kvalitne gumaky vam zasle na dobierku az domov. Mam s nim uz par dobrych skusenosti. ◄ reagovať
Aj tu sú nejaké so zosilnenou podrážkou jack-pyke-wellington-boots-neoprenove ◄ reagovať
Mam este jedny kozene topanky Chiruca a je na nich made in spain, tak ale asi mas lepsie info. nic to nemeni na tom co som pisal, len si dosad miesto "od spanielov" akukolvek inu narodnost aku chces ◄ reagovať
Gumáky od Španielov Chiruca sú vyrobené v Partizánskom . ◄ reagovať
pavian, diky za doporucenie, uz by som chcel len take, co sa uz niekomu osvedcili.... celkom sa mi pozdavaju (myslim podrazku) aj tieto cizmy-le-chameau-country ◄ reagovať
agbar, prave tieto Vulkany mi zomreli po prvej polovacke - rakosie mi prepichlo podrazku na pate. Reklamaciu neuznali, vraj mechanicke poskodenie, aj ked gumaky si nekupujem na prechadzku po namesti.... ◄ reagovať
Tiež som dlho hľadal a skúšal, nahnevaný po 3 reklamáciách som od jedu kúpil a musím povedať, že ma milo prekvapili. Nemajú síce taký strih ako som bol zvyknutý (mám rád, keď mi všetko presne sedí a nie je voľné), ale zaujala ma práve ich pevnejšia, dobre zalisovaná podrážka. To najväčšia slabina všetkých gumákov. Keď niečo prepichne človek na sáre, dá sa to jednoducho zalepiť, no keď sa odlepí podrážka, tak iba reklamácia. ◄ reagovať
Ja mam tieto novesta-s-neoprenom-bocne-stahovanie Za tie love su perfektne. Ale pozor ak ma sirsie chodidlo budu po dlhsej dobe na nohe tlacit, lebo su dost presne tvarovane a normalnemu chodidlu sedia perfektne. ◄ reagovať
Dakujem za odkazy..., ak ma niekto pozitivnu prakticku skusenost s nejakymi gumakmi, tak napiste... ◄ reagovať
gumaky si vyberieš aké len chceš, kľudne aj II.tr vôbec sa jej neboj, sú tam iba malé estetické vady. Väčšina je to produkcia pre renomované firmy vyrobené u nás ◄ reagovať
Merkel, trebars tieto jack-pyke-countryman-boots-neoprenove ◄ reagovať
Tiez by som potreboval poradit gumaky do tazkeho terénu - rákosie. Nieco s plnou patou - podrazkou. Vacsinou maju gumaky dutu podrazku a po prvej polovacke v rakosi su derave... Celkom sa mi pozdavali Seeland Estate(ak ich niekto ma, tak napiste skusenost), pisali podrazka Vibram, ale na fotke v reze je vidiet tiez dutu podražku....., tak neviem.... ◄ reagovať
na zimu ja použivam čižmy hunter special vnutro je z ovcej vlny a su vyborne pohodlne. ak by si chcel objednať tu ich majú ◄ reagovať
Ak na kačky atď a psíkovi sa nechce do vody, tak tieto ◄ reagovať
Po mnohých pokusoch a omyloch som vyriešil podobné požiadavky týmito čižmami, vysoké, pohodlné aj celodenné nosenie, nekĺže v nich noha, sú pomerne teplé, akurát pri dlhšom nosení sa v nich spotia nohy, ale to asi v každých :-) odkaz ◄ reagovať
No teraz v sobotu som bol na spolocnej polovacke, a bolo po dazdoch dost mokro...na poliach bolo kopu blata a ja som bol cely dohnuseny od blata aj na nohaviciach a dost blata som dovliekol domov. Cize malo by to byt nieco na dlhsie chodenie, na celorocne chodenie do mokra... ◄ reagovať
Ja mam tieto odkaz 5 rok a som spokojny,su pohodlne na nohu(aspon mne su)nie je problem s obuvanim a vyzuvanim(maju zips az do dola)nepotia sa nohy ako v neoprene(myslim pri chodzi)jedine co sa im da vytknut je cena,inak max spokojnost ◄ reagovať
zakladne otazky su: 1/ chces gumaky na mokry teren, baziny, mokrade, alebo len obuv co je vodeodolna a rychlo umytelna? 2/ chces ich na zimu alebo letne, alebo celorocne? 3/ Chces v nich dlho chodit? na spolocnych XY kilometrov, alebo len par krokov v zlom terene? podla toho sa daju kupit s lepsou podrazkou na chodenie, lebo horsou na kratsie pobyty v nich, zateplene alebo lahke nezateplene aby sa v nich noha zase nepotila a dychala, hrubsie aby odolali pripadnym konarom a prekazkam, ktore (z vlastnej skusenosti) vedia prerazit gumu, alebo tensie len na zabranenie rosy a vode aby zamokrili nohu... ◄ reagovať
dakujem za odkazy, ale zaujimaju ma vyslovene gumaky... ◄ reagovať
Ja som mal este mam a pouzivam Slovensky vyrobok Vulkan gumaky s 3 mm neoprenom. Vyzdvihujem podrazku je primerane hruba. Tvar podrazky ma nikdy nesklamal v terene. Gumaky su specificke ak ked budes mat kvalitnu hrubu ponozku bude v nich zima ked z vnutra omoknu zarosia tazko sa vyzuvaju. Ale maju aj vyhody dalo sa v nich vydrzat pri minus 10 na stande hodinu a pol. Na posede v zime 45 min. Nie kazdemu sadne noha do nich mozu tlacit a zneprijemnuju chodzu alebo statie. Pouzivaju ich aj moji znami aspon 3 urcite je to doplnkova obuv urcite nie ako hlavnu by som ju nepouzival. za 60 eur posluzia urcite dobre drahsie by som nepreplacal nestoji to zato. Este so si spomenul ze nas hospodar mal neake francuzske za 150 eur vydrzali mu asi 2 roky kym sa mu nepredral neopren na pate potom je chladno v nej v bote. Potom sa daju pouzit uz len na take clapave pocasie kedze ta vulkanizovana guma je velmi kvalitna oproty klasikam gumakom. ◄ reagovať
Ja som si teraz kúpil tieto DEMAR CARIBOU a zatiaľ v poho len potom keď je blato tak sa ťažko odstraňuje z vrchnej časti . ◄ reagovať
Pred týždňom som naskocil na Meindl Kiruna , doporučujem či uz na posed, stand alebo prechádzku! Sú drahšie ale určite obuv do ktorej sa oplatí investovať, ◄ reagovať
Ja používam MEINDL KIRUNI v pohode v nich sedím na posedoch 4 hodinky pri - 10 zatial to je do tejto teploty odskušane používam do nich meindl podkolienky max spokojnost super sa v nich chodí odporučam . ◄ reagovať
Soson, dobrý tip, ja som ich videl za podobných 150 eur odkaz ◄ reagovať
goret Meindl Solden vypadaju presne tak isto a su za 99 ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.