Ahojte. Som poľovníčka začiatočníčka a obraciam sa k vám ako ku skúseným s otázkou výberu svojej prvej guľovnice. Výber je hodne široký a aj keď mám nejaký ten prehľad, radšej si nechám poradiť. Zhruba: hľadám niečo univerzálnejšie (na všetku raticovú zver), vzhľadom na to, že nie som veľké žieňa, tak niečo s menším spätným nárazom. Cenovo do 800-900 €. Budem vďačná za každú radu.
on citulik, včera o 19:45 Viki 22 308w je dobrá volba,nekupuj umelu pazbu,je nepolovnicka. Nesúhlasím s Tebou! Prečo by mala byť nepoľovnícka? Pretože naša generácia vyrastala v dobe, keď ešte neboli. Vývoj napreduje aj v zbraniach a ich vyhotovení. Ja ešte stále chodím do pohonov, a kým ma mladší kolegovia nevyženú, že im tam prekážam, tak aj budem chodiť, takže keby som si teraz kupoval novú zbraň, tak si isto kúpim guľovnicu nerez/plast. Jej údržba a odolnosť je úplne inde, ako klasická kombinácia brunír/drevo, aj keby ma hanili, že je to "nepoľovnícke"!
on citulik, včera o 19:45 Viki 22 308w je dobrá volba,nekupuj umelu pazbu,je nepolovnicka. Nesúhlasím s Tebou! Prečo by mala byť nepoľovnícka? Pretože naša generácia vyrastala v dobe, keď ešte neboli. Vývoj napreduje aj v zbraniach a ich vyhotovení. Ja ešte stále chodím do pohonov, a kým ma mladší kolegovia nevyženú, že im tam prekážam, tak aj budem chodiť, takže keby som si teraz kupoval novú zbraň, tak si isto kúpim guľovnicu nerez/plast. Jej údržba a odolnosť je úplne inde, ako klasická kombinácia brunír/drevo, aj keby ma hanili, že je to "nepoľovnícke"! ◄ reagovať
Goret nerozumiem Tvojmu vyjadreniu ohľadom rozumnejšej investície do opakovacej guľovnice. Holčina nenapísala, na aký spôsob poľovania bude zbraň väčšiou využívať. Niet poľovníckejších zbraní, ako broková, guľová prípadne kombinovaná zlamovačka. Opakovacie zbrane sa do poľovníckej praxe infiltrovali z vojenského využitia, pre ich nízku cenu a možnosť hromadnej výroby....a inak tieto dnešné bakelitové haraburdy vnikajúce do slovenského poľovníctva, to je jak by povedal klasik "des a hruza"... Ale to je len môj nepodstatný názor, každý podľa svojej chuti... ◄ reagovať
Jednoranová guľovnica BERGARA SCOUT BA13 čierna, čiernená oceľ 560€; Dostupná je v kalibroch: 222Rem, 243Win, 6,5x57R, 270Win, 308Win, 30-06Sprg. ◄ reagovať
CZ 527 má mizerné technicke prevedenie. Pred mesiacom som jednu kúpil. Je to zbraň, ktorá má hodnotu tak 100€. ◄ reagovať
VIKI22 ... tu ti nik neporadi...kazda líška svoj chvost chváli.... ja len jednu radu ti dám . . . Choď do viacerých veľkých poľovníckych obchodov kde majú viac značiek zbraní a skúšaj ktorá zbraň ti bude oku aj tvojmu telu lahodiť a rozhodni sa sama ... to vsjo... :) ◄ reagovať
Hlava ma nebolí, nebojte sa. Mám hlavu vlastnú a zatiaľ filtrujem vaše názory. Koľko ľudí, toľko chutí a určite si vyberiem sama, čo mi sadne. Len som bola zvedavá na skúsenosti a rady od skúsených. Dostala som niekoľko dobrých rád, za ktoré som vďačná. Ďakujem. Určite budem informovať, ako som sa rozhodla. :) ◄ reagovať
Chlapi co jej radite ist do obchodu a nechat si poradit od predajcu, ste predajcovia? Lebo spravit taketo nieco v Svk obchode, tak vam predajca natlaci to, co potrebuje predat a nie to, co vam sedi a skutocne to je najlepsia volba v danej cenovej hladine. Pre ziena by som odporucal jednoranovu zlamovacku, za tu sumu moze mat pouzivaneho effecta brnackeho, pripadne sabatti.. zlamovacky su proste polovnicka klasika, musim sa aj ja po nejakej uz poobzerat... ◄ reagovať
Pre ženu by som odporúcal kaliber 6,5×55 a lebo kaliber 6,5×57 a lebo ešte kaliber, 6,5×54 MS, ale tam je problem zo strelivom. Co sa týka zbraní, to si musís vybrat sama. Ja uprednostňujem staré zbrane lebo maju dušu, su jednoduché a pekné. Napr. Mannlicher Schönaver a lebo stará Zetka. ◄ reagovať
citulik..tak som ochotný,dať ti za ten šrot (527) 150€...zbavím ťa trapenia :-) ◄ reagovať
citulík,len nechapem prečo ju kompletuješ a davaš na nu montaž a davaš na nu Zeiss ked je to šrot ◄ reagovať
Paci sa mi ako hned ked niekto povie ze cz nie je zla tak v rukach nic ine nemal. Napriklad ja mam plece zodrane z S202ky a hovorim ze cz 557 sa mi paci a rozhodne to nie je metrove poleno. Ano 550ky co som drzal v ruke boli aj podstatne mohutnejsie ale 557 je pre mna ok. Spust bola naladena dobre a dokonca aj zaver chodi o dost lepsie ako na 550 samozrejme netvrdim ze nieto lepsiej zbrane. Az sa mi miestami zda ze tie cz zhadzuju ti co ich v rukack nikdy nemali.Ale ak sa mame drzat zadania tak 557 by som z vyberu nevylucoval. Samozrejme najlepsie by nolo dosetrit a ist o nieco vyssie. U mna rozhodne dobra montaz nezacina na 30e puskohlad na 700. Dufam za sa niekto najde co ma zahriakne lebo existuje aj delta alebo puskohlady s pevnym zvacsenim ........ ale kedze nevieme aky puskohlad a ci vobec tak sa tu zasa len budeme natahovat o nicom. rozhodne vsak suhlasim ze sa treba vybrat do obchodov a skusat ◄ reagovať
Viki-Viki :-) mala si sa čo opýtať ,za cvílu sa tu začnú hádať a budeš mať z toho taký "guláš" že už nebudeš vedieť čo,aj vzduchovka bude dobrá :-)Ak by Ti tu vedela poradiť nejaká polovníčka to by bolo super,ale ako tak pozerám,žiadna sa nezapojila.Takže asi ti tie odporúčania budú na 2 veci,(vieš na aké )100 ludí sto názorov,choď do obchodu ,vezmi si to do rúk aby Ti sedela pažba a ráž Ti odporučí v predajni každý predavač.Ved už len vedia čo predávajú.Poprípade si vezmi sebou niekoho kto sa vyzná a poradí Ti na mieste. ◄ reagovať
Myslím, že som si dobre vybrala. Sedí úplne perfektne a dobre sa mi z nej strieľa.
Tikka T3x Forest 308Win + Hawke Endurance 30 3-12x56
◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Viki22, 27.6.2018 o 7:07 :
Zbraň super ... a puskohlad uvidíš.... ◄ reagovať
Opakovacia guľovnica HAENEL Jaeger 10 LADY TIMBER LUXUS (1469€) ak máš možnosť došetri pár eur a kúp si radšej túto. Má kratšiu pažbu, perfektnú dostupnosť kalibrov, 4-ku drevo. A kvalitou je niekde úplne inde v porovnaní z konkurenciou. ◄ reagovať
Pandur1ov tip sa mi páči, lebo investícia do opakovacej guľovnice isto rozumnejšia, než do jednorazovej. Pomerne ľahká zbraň je aj Tikka T3 Compact, na bežný lov v niektorom medium kalibri. ◄ reagovať
Viki Ahoj!Univerzálne na všetku raticovú zver a malý spätný ráz..Už to nieje moc možné bez použitia rôznych doplnkov..527 to ani nerieš takú hlúposť a nedaj sa nahovoriť Camilla ak sa tebe páči tak prečo nie no osobne škaredšiu zbraň v dreve asi ani nepoznám keď si predstavím že v tej istej cene máš Sauer 100 classic tak pre mňa osobne nieje o čom..Prípadne ak nepotrebuješ v dreve a stačí aj plast tak možností je naozaj veľa..A ten kaliber naozaj min. 270win/308win ◄ reagovať
To ja nechápem, čo tu furt dakto nadáva na cz 527carbine 7,62x39. Určite to nie je šrot, jak podaktorí píšu. Ja ju mám so strelivom sako gamehad sa bez problémov zmestim do 3 CM aj menej na sto metrov. Strop pre ten kaliber je 150 metrov na zver. Záver chodí jak na tikke, ľahúčko, bez problémov. Je lahučká, spratna, mám s ňou streleného jelena, diviaka, jelenicu, líšky atd... na cz zbraniach sa dá úžasné vyladiť spúšť, netreba hneď lapovať plochy, ale stačí skrutkami nastaviť chod, odpor a prepad. Zaberie to asi 10 minút času. Účinok na zver dobrý, prestreluje aj cez kosti napríklad jelenica na 127 metrov durch, z druhej strany kosť rozbitá... Keď dakto povie, že je to slabe, tak asi nevie, čo má v rukách. Treba dobre mieriť a nie strieľať ho bachora, stehna a podobne. Maximálna vzdialenosť pre tento kaliber (7,62x39) je 150 metrov. To si treba uvedomiť. Pre tých, ktorí nestrieľaju ďalej je to velmi dobrá volba. Opakujem, presný zásah je dôležitý, ale to u každého kalibru. Na pochodzky je to ideálna zbraň. Ďalšie plus je to, že záver je krátky, má krátky chod a dá sa dosť rýchlo opakovať. Naboje berie a vyhadzuje spoľahlivo bez akéhokoľvek zasekovania. K samotnej strele gamehead asi toľko, že nie je bondovana, ale olovo v plášti drzi, záleží, z akého uhla je chytena kosť, resp. bez zásahu kosti sa ukážkovo deformuje.Skoda, že plast nie je spojený pevne s jadrom...pokiaľ by mal niekto dajake pochybnosti, nech mi napíše do správy mail a odošlem foto dajakych úlovkov s popisom. Túto zbraň mám len ako doplnkovú k 375H&H, to už je o niečom inom....
◄ reagovať
Páni poľovníci mňa ČZ 527 konštrukčne sklamala,Drhne zásobník,kohútik hrká,poistka ide ťažko a je hlučná,kovové časti neodihlené,hrany neopracované,Tak mi to pripadá ako Ruské IŽ, len cena je niekde inde.Viki22 Cal. 308W je perfektná voľba,zbraň treba vybrať podľa obsahu peňaženky a nezabudnúť na kvalitnú optiku a montáž. ◄ reagovať
357- pises ze "ráže" je odporuci predavac? Nespoliehal by som sa na predavaca, ved Viki je predsa dama a preto sama najlepsie vie, ake "ráže" potrebuje :-) ◄ reagovať
Viki22 - Asi máš rada honosné značky tak tu dávam jednu "trefu do čierneho" odkaz !!! ◄ reagovať
Počuj ty fták operený, skús vysvetliť (zdôvodniť), prečo je zlamovací jedinák pre žieňa ako stvorený? Môžeš aj ftipne. ◄ reagovať
dosť dobre nechápem tieto žiadosti o radu akú pušku vybrať,ved chodte tam kde sa zbrane predávajú a určite fundovane poradia a najlepšíe je aj vyzuálný kontakt,tu si určite z tých rad nevyberieš to čo je pre tvoju priateľku dobre ◄ reagovať
Nájdi si diskusiu jednoranove zlamovačky.... tam máš toho veľa popisaneho... ale drž sa toho čo napísal teraz LUBENKO... ◄ reagovať
v lavorukom prevedeni toho vela na vyber nie je. Browning je jedna moznosr (ak ho maju na sklade), dalsia moznost je napr. Tikka T3x Hunter LH cena cca. 1280 Eur napr. kaliber 6.5x55 SE, velmi dobra volba aj pre zenu. Pripadne Sabatti Rover 870 M tam je cena 990 Eur. Jednoranove zlamovacky vacsinou maju len pazbu prisposobenu na lavu stranu ale mechanizmus nie. ◄ reagovať
Viki 22 308w je dobrá volba,nekupuj umelu pazbu,je nepolovnicka.Zbran je dolezita,ale aj puskohlad a montaz.Puskohlad sa musi dat nastrelit a musi drzat nastrel.Pocitaj ze puskohlad a montaz bude drachsi ako zbran.Na trhu je dnes mnozstvo roznych puskohlDov, ale polovica su nepouzitelne.Pozor na cinu. ◄ reagovať
aku si vybrala taku bude mat ak snou bude spokojna NIEJE co riesit ◄ reagovať
Aj takto moze vyzerat zbran urcena pre damy. Weatherby Vanguard Camilla.
◄ reagovať
Reakcia na príspevok od kajsmetke1, 31.7.2018 o 21:07 :
Kajsmetke1, Vanguard Camilla je skor pre zeny, aj ked nie je vylucene ze ti pazba bude sediet treba vyskusat. Pazba je udajne tvarovana tak aby vyhovovala viac zenam... zalezi od toho ci chces drevo alebo plast. Ak drevo tak potom model Sporter a ak plast tak bud Synthetic, Select alebo Weatherguard. Ja mam weatherguard a som velmi spokojny. Zbran je to presna a nie je je co vycitat. Celkovo Vanguard je podarena zbran, mozem vrelo odporucat. ◄ reagovať
Viki urcite by som Ti odporucil Weatherby Vanguard Camilĺa. Je to puska "vymyslená" zenou pre zeny. Je v razi 243 win a 308 win. Ja sam mam dve gulovnice od tejto fy. a som velmi spokojny. Ak by si mala zaujem si ju pozriet daj info do spravy. Pre viac info kontaktuj nick motaq alebo pandur1. ◄ reagovať
a treba myslieť aj na optiku v približne rovnakej cene ako flinta ◄ reagovať
Belgie, dievčina bude rada aj za tvoj tip. Hľadá guľovnicu, niečo univerzálnejšie na všetku raticovú zver s menším spätným nárazom a predpokladám, že jej záleží aj na celkovej hmotnosti zbrane. ◄ reagovať
Ďakujem vám všetkým za postrehy, názory a rady. Určite zvážim každú možnosť. U nás sú revíry skôr holé, lesov tu máme veľmi málo, takže pravdepodobne pôjdem do .308 Win. Weatherby Camillu som mala na zozname vybratých, vyzerá, že by sadla. Rozmýšľala som aj nad CZ 527,ale na väčšiu diaľku by som s tým veľmi nepochodila. ◄ reagovať
JJhunt - Jozef zaujimalo by ma kolko krat si videl model Camilla nazivo ked si dovolis povedat, ze skaredsiu zbran v dreve si nevidel. Akokolvek pazba ma tvar taky ako ma lebo je svojou ergonomiou prisposobena zenam, na rozdiel od Sauer 100 Classic. Akokolvek rozhodnutie je na Viki22, ona musi vediet co jej sadne do pleca a co sa jej paci. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.