Čo by pasovalo na taky trojak je asi puškohľad zo šínkou od vyrobcu Hendsoldt Wetzlar, Zeiss, Kahles a predchodca Schmid Bendera tušim Hubertus. Pokiaľ máš uz kamene osadene na hlavni, nebol by az taky problem klapkovu montáz vyrobiť. Či kridelkovu a lebo Shull. Viem vyrobit obi dve. ◄ reagovať
maco- podla mna nebude problem kupit takyto puskohlad v dobrom ci dokonca velmi dobrom stave a dokonca v normalnej cene povedzme od 40-do 150€ (pri 150€ to byva spravidla uz aj s montazou a kamenmi). Problem vidim skor v urobeni starej dobovej zastrckovej ci klapkovej montaze ( nevynimajuc tiez cenu) cize najprv by som konzultoval veci s dobrym puskarom atd. a az po dohode s nim by som kupoval puskohlad. Tiez si treba uvedomit, ze pri tejto montazi vznika zasah do pusky a preto treba domysliet vsetky veci okolo toho s predstihom aj do buducnosti, napr.pri pripadnom neskorsom predaji pusky, atd... ◄ reagovať
Polujem v lese. Vzdialenost max 100-120 m. Kaliber to je 6,5x52r/16. Problem bude asi najst starsi puskohlad v dobrom stave. ◄ reagovať
Jaro 1 - suhlas. Ja by som doplnil. V starom puskohlade nemozes čakat svetelnosť a ine oprickévymoženosti ako v novom. Teda na aku dobu lovu chceš zbraň využit ? Streľba na akuvzdualenosť ? ◄ reagovať
Puskar Jan Novotny bol "Ceskej narodnosti" a tak by som ja uprednostnil na jeho trojak najlepsie stary (dobovy) puskohlad "Ceskej" vyroby z byvalej tovarne Srb a Stys, alebo z Meopty. Cize trojak by som osadil puskohladom SrbaStys, alebo puskohladom z Meopty, napr. Lovec, OP Lovur, Lesar atd..., pripadne puskohladom Nemeckej vyroby napr. Hensold Dialytan, atd..., pripadne Rakuskej vyroby nepr. Kahles Heliavier, pripadne ine. Nedaval by som tam „asi“ 40 ci 42mm (vyst. priemer puskohladu), ale 30,5 ci 32 do max. 36mm kvoli celkovemu vzhladu flinty s osadenym puskohladom. No a samozrejme stara zastrckova (klapkova montaz). PS- ale kolko ludi tolko chuti, vsak :-o) ◄ reagovať
Na starú zbraň patrí dobre opravený starý puškohľad. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.