Neverím , že niektorý kolega povedal takú sprostosť , AMO je na európskom kontinente od roku 1957, prípady boli zaznamenané v Portugalsku, Taliansku a na Balkáne, Sardínii. A nemám pocit, žeby sa tam konal nejaký prasačí holokaust. K veci - na to aby sa objavil AMO na určitom území potrebujeme vnímavé zviera - sviňu a rezervoár, ktorým je určitý druh kliešťa, v ktorého populácii môže vírus prežívať niekoľko rokov. Samozrejme choroba sa prenesie aj infikovaným mäsom, živými zvieratami, krmivom,kadávermmi atd. Potom vírus v populácii koluje, pričom zvieratá postihnuté chronickou formou choroby môžu vylučovať vírus až rok po nakazení. Čiže žiadne sprisahanie EU, Soroša, chemitrails a iluminátov, ale dôsledok globalizácie a presunu zvierat a tovarov na veľké vzdialenosti za krátky čas. Vakcína neexistuje. V roku 2014 už boli zaznamenané prípady v Litve a Poľsku, takže to bolo len otázkou času. Človek nie je vnímavý na AMO.
Kamarat z CZ bol v Estonsku a Lotyšsku...tam je tento afr.mor velmi rozšírený. Masivne lovia diviaky..Zaujimavý poznatok maju,že ak nejaka zdrava črieda objaví miesto kde je viac uhynutych diviakov,nezožeru to ale odmigruju preč..akoby sa samé div.takto chranili.V Poľsku je tento mor tiež veľlmi rošírený.. ◄ reagovať
Tak tak bývam pri hranici z UA a sme ako na ihlach.. ◄ reagovať
Pred cca: dvoma-troma mesiacmi sa zmienili v tv-novinách,že africký mor ošípaných je na Ukraine cca:70 km od našich hraníc. Takže ma prekvapuje že ide aj z Čiech. Boh nás ochraňuj. ◄ reagovať
Když už nemají radioaktivitu (Šumava), tak se do toho dá AMP ◄ reagovať
Tak už je to potvrdene v čechách už ho maju ◄ reagovať
dúfam aj ja pretože ,ked bol mor na Slovensku ,tak to bolo likvidačne pre hodne domácich chovou ◄ reagovať
Tak tak. Ja chváľabohu nie, ale toto je asi pravda (podľa najnovších informácií). Ja bývam pár km od Zlína takže obavy mám. ◄ reagovať
Už raz som mor zažil v našom revíri a pevne dúfam že sa to už nikdy nezopakuje. ◄ reagovať
Lubenko, dúfam že to je len fiktívna nemoc. Inak riaditeľ SVS povedal že v okruhu 10 km sa odstrel neplánuje ale že ich nebudú kŕmiť a pod. Tak som zvedavý ako to bude v skutočnosti. ◄ reagovať
dalo sa čakat,že sa objaví dajaka fiktívna nemoc,nedarí sa snižit diviaky odstrelom pojde to nariadenim vlady z dovodu ohroženia domaceho chovu,to bude masaker a diviaky nie zožrat,ale do kafilerky ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.