CZ 557 lux.270win.pouzivam Geco TM 9,1g.Presnosť vinikajuca.Ťažšia zver bez priestrelu.Diviaky na komoru do 30-60m.V poľnom revíri môze byť ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od ferinec, 2.12.2019 o 13:10 :
Rad skúšam a veľa čítam tu na LZ co rádia za strelivo do 308 nehal som si poradiť aj od Mmska tak len preto ale väčšina išla do papiera keďže nepolujem v združení a klasické otrepané strelivo ma neláka a nemôžem zohnať ešte interbond to by som rad skusil ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od lukas01315, 22.11.2017 o 11:30 :
zdr
preco si daval 10 druhov streliva ? ◄ reagovať
Zdravim páni. Ja mam tiez CZ557 lux v kal. 30-06sprg pouzivam naboje sako hamerrhead 11.7g a som maximalne spokojny diviaky padaju ako handry ked odbehnu tak do 20m vysoku som strelil asi na 70m cez oba lopatky presla parmetrov z tazkostami zatancovala a padla. Poskodenie diviny je minimalne. Optiku mam delta optical titanium 2,5-10x56 HD ◄ reagovať
Stará téma ale keď to niekomu pomôže: odkaz .sk/polovnictvo/kratka-je-dobra Ja používam do cz557 .308w monolit lapua naturalis 11.0 g a jelenica strelená na 100m mala priestrel cez obe lopatky a chrbticu. ◄ reagovať
Pozdravujem Vás. Idem si kupovať novú CZ557 LUX. Len neviem ci si mám zobrať 8x57 IS alebo 30-06 Sprg? Je to moja prvá guľovnica tak preto si nechám poradiť od skúsenejších. Budem vďačný za každú radu. ◄ reagovať
ja mam 557 a nemam snou ziadny problem .. komu nevyhovuje kratka hlaven nech to nekupuje no nie ? strielal som stoho uz asi 10druhov streliva rozne gramaze a som spokojny aj na vacsie vzdialenosti.. mam zatial streleneho diviaka naboje hammerhead 13g ostal v ohni .. a liska tak isto .. teraz som skusil hornady 9.7g presnist super uvidime ako divina ◄ reagovať
Ja mám cz 557 v kalibru 308 win strielam české strelivo spce 11,7g 2 diviaky a jedného spicera všetko prestrelene podľa mňa tá hlaveň že je 52 vôbec nevadí. Výhodou je že je kratšia a lepšia manipulácia je snou keď sa si niekde kde je veľmi hustý porast ◄ reagovať
To Tanak: Neviem, ale viac krat som cital ze pokles rychlosti strely je cca 6 m/sek na každý 1cm hlavne. to znamená u 557 mičky cca 48m/sek. Na energiu prepočitané to môže byť cca 500 Joule čo je pri niektorých podvýživených laboráciach od SB može byť 30-06 na úrovni cca 308Win. ◄ reagovať
K tomu poklesu vykonu asi tolko. Je jedno ci ta zrazi autobus alebo vlak. Aj tak ta rozbije. ◄ reagovať
Áno, je to jej štandardná vlastnosť. Kvoli vačšej bezpečnosti pri vybíjaní alebo keď sa chceš presvedčiť či máš v komore náboj. Na 550 k tomu slúžila stredná poloha poistky.Ale spat k téme... Netusim,co vlastne tym v CZ sledovali, ked hlaven tak vyrazne skratili ? Ak by mala povedzme 56 cm, tak to este beriem.Ale napriklad springfielda si polovnici kupuju pre jeho vykon. A v hlavni 52 cm dlhej bude mat strelivo vykon skor beznej laboracie 308 Win... ◄ reagovať
ano tu je
Charakteristické vlastnosti řady CZ 557
možnost otevřít závěr i při poloze zajištěno
◄ reagovať
Zdravím majiteľov CZ 557..., včera som sa dozvedel na brigáde, že niektorí vlastníci s "hrôzou" zistili, že na danej zbrani sa dá otvoriť záver aj po zaistení poistkou. Je to pravda? Nemám momentálne takúto zbraň "po ruke", aby som si to overil, lebo ju nevlastním. ◄ reagovať
100m ani nerieš , pokial by si odrezal z hlavne, citujem -- Zkrácení hlavně o 1 cm by mělo znamenat ztrátu úsťové rychlosti o 2,4 m/s.Uvádí se, že významný hydroefekt vzniká při pronikání střely organizmem až při rychlosti vyšší než 650 až 700 m/s. ◄ reagovať
A ako je to s prestrlovaním tazsej zveri ? resp.Použivanie tvrdších striel typu Accubond, CDP, resp.monolitov typu Exergy, HIT, apd? Možno na kratšie vzdialenosti OK povedzme max.100m a na ťažšiu zver. Ale na vačšie vzdialenosti asi to už nebude to prave orechove... Vie prosim niekto, aky je pokles rychlosti na 1 cm hlavne ? ◄ reagovať
Tiež kratka hlaven 508mm Steyr Mannlicher CL2 Goiserer LH 308 WIN strielam sako hamer head 11,7g 180grs cca do 120 m prevažne na diviaky a jeden jelen na cca 30m učinok streliva ok ,devastacia zveriny minimalna všetko zhaslo cca do 10m jelen presiel 15 m cca . Chcem skusit sako SUPER hamer head 9,7 150 grs na 200 m ◄ reagovať
Na takú vzdialenosť by som to až tak neriešil akurát pri šere alebo pri splne budeš mať po výstrele menší ohňostroj:D mám tikku t3 battue a tam je tuším 51cm lauf a napr.jelen 3VT.streleny na dobrých 150m presne na komoru vyskočil a dobehol asi 10m posledných 5m len šmykom.Čisty priestrel.kaliber mám 8x57JS a strelivo bolo použité RWS ID classic ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.