Heming hunting
dnes je pondelok,  25. november 2024,  meniny má Katarína,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:13,  dnes západ slnka: 15:53
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Terénne auto pre poľovníka - diskusia

autor: off riso11
pridané: 13.12.2008 22:25
Každý z nás navštevuje revír na nejakom tom aute. Podľa Vás aké auto je najlepšie do hory a aké máte s ním skúsenosti???
počet zobrazení: 230 024
počet hlasov: 7
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off dusanbe, 27.3.2015 o 20:09

Najlepšie je ak má človek zdravé nohy.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 41

komentáre

zoradiť
zobrazené 521-560 z 1117 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off bakchus, 25.12.2012 o 19:31

Lada niva, ale najlepsie stara bez elektroniky, musi mat original kolesa a ruske gumy letne a zimne(Kama)... moj nazor. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Turbiak, 25.12.2012 o 19:10

Edu: no pecka proste ◄ reagovať

off richardstk04, 9.10.2012 o 15:01

záleží na teréne v revíri. niekde sa da aj s plážovou 4-kolkou /rav 4/ a niekde neprejdeš ani mercedes G ani landom. ja mam Landacruis. 90 super auto ale je mi ho zas lúto drat ho po skalách. Pick-up má slabšiu priechodnost z dovodu velkého rázvoru, malý jimny je zas malý....atd´. doležitý je terén a peniaze. ◄ reagovať

off hubert2012, 7.10.2012 o 20:41

Po lese najlepšie pešo, ale bez auta sa nedá, mám už druhý Opel Campo pick-up. Nič lepšie som nemal, je to Isuzu.5 osôb v kobíne pri spoločných poľovačkách, zvoz diviakov, už som viezol na jeden raz aj 11 ks. To že je dlhší, vôbec nevadí, po polovačke vystriekam všetko vodou a auto je čisté. ◄ reagovať

off perazzi22, 7.10.2012 o 16:40

áno samozrejme tá spotreba bola asfaltka Land Cruiser 9.2l a Pajero 9.5l ... ◄ reagovať

off jano27, 7.10.2012 o 15:31

Doteraz som chodil na Felicii Pick up.Keby mala vyšší podvozok iné auto nechcem.Keďže lesné cesty pred rokom vymyla búrka už sa s ňou do hory nedostanem.Preto som si kúpil Suzuki Grand Vitara 2.0 TD.Ak si budeš kupovať auto, zisti si,čo ťa budú stáť náhradné diely (brzdy, tlmiče, čapy...). A druhá vec do felicie som naložil jelenicu sám, do suzuki nemám šancu. Menšie kusy áno ale veľké nie aspoň dvaja musíme byť. ◄ reagovať

off lct-S, 6.10.2012 o 22:50

S tou 9 litrovou spotrebou si ma trosku pobavil. S Toyotou Land cruiserom sa mozes priblizit,len by si nesmel ani odbocit z asfalt. cesty a na to 3,2 Pajero sa pridem pozriet ked bude mat taku spotrebu. Jazdim obidve, takze viem o com hovorim. A neviem si predstavit, kto jazdi teren a kameniste cesty aby to po ceste pustil 180km/h. (vzdy pusti neaky stuplik na pneumatike od kamenov) Ale chcel,by som sa spytat, ci niekto nema skusenost s Toytou Tacoma 4x4 4,0 l. V6, 249 koní. Vdaka. ◄ reagovať

off perazzi22, 6.10.2012 o 20:37

Nie je nad Mitsubishi Pajero 3.2 DI-D poprípade Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D rok výroby 2004+ , vysoké , kvalitný, silný motor, nevadí tomu ani 180km/h po diaľnici ani blato, kamene, koľaje podľa mňa ideálne auta a dá sa jazdiť aj za 9l ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off matulkoh, 27.8.2012 o 12:00

auto by malo pomahat, ale treba mat aj zdravy usudok a povedat si tych par metrov to mozem aj odniest. s tym traktorom je to uplna pravda, vlastne skusenosti, jazdim Disco 2, uzavierka, TC, bridgestone do tazkeho terenu, navijak, zdvihnuta... ◄ reagovať

off Edu, 26.8.2012 o 11:19

Čím viac je auto terénne, tým ďalej pre neho treba volať traktor... ◄ reagovať

off Edu, 14.8.2012 o 8:23

v kufri môjho mercedesa e class sa viezla laň i jeleň a vošli tam . Ako som písal všetko záleží kto na čo má . Jednému vyhovuje fungel nové auto s 5 ročnou zárukou za 12 000€ so spotrebou 5 ,5 l iný sa potrebuje ukázať s hodinkami za pol milona v nablýskanom G mercedese AMG a je mu jedno že žerie 20 či 30 l a stojí nie 12000e ale 250 000€ ak na to má mal by si dopriať . Kúpiť roztrasené oprdené staré auto ktoré má už po zenite . Upresním že životnosť automobilu je 6 rokov je tiež riešenie . Kupca takéhoto vetešu však kupuje kočku v mechu ceny dielov sú priamoúmerné nadobudajucej cene automobilu . Rozhodne duster nie je nič pre malomeštiakov . ◄ reagovať

off pepies, 13.8.2012 o 22:50

Akurát som našiel novinku pre Eda v nej odvezie aj jeleňa a nie jedneho odkaz ◄ reagovať

off seky1111, 17.7.2012 o 21:04

Pani z vlastnej skúsenosti môzem odporučiť Land Rover Discovary 1. Gumy T3 a Bez problému,blato,po kolena snehu,skala,trava ide. ◄ reagovať

off mesek, 14.6.2012 o 13:06

jednoznačne ARO 240 :) ◄ reagovať

off durko59, 13.6.2012 o 20:03

Edu... palec hore :))) ◄ reagovať

off Edu, 13.6.2012 o 18:29

marcelbyk 1 nie ,2 ano. Škoda favorit je výborné priestranné auto vojdu do nej 4 ľudia a 16 oviec . odkaz ◄ reagovať

off marcelbyk, 13.6.2012 o 10:33

Edu: mam na teba dve otazky? neni si ty obchodný zastupca renaltu? a druha vlastnil si niekedy alebo vlastnis nejake SUV ? ◄ reagovať

off luBOSSco, 13.6.2012 o 10:17

To LeTuCeR: Odvtedy má nový šat, a prešiel trochu úpravami.... ◄ reagovať

off LeTuCeR, 12.6.2012 o 15:52

luBOSSco čo sme boli u vás tak som toho čierneho Samíka videl skvelé auto :) aj Pneu :) ◄ reagovať

off Toxi, 12.6.2012 o 12:11

3006sprg palec hore. Kto tu píše o love z auta, o prechádzkach autom po lese? Spamätajte sa! ◄ reagovať

off luBOSSco, 11.6.2012 o 23:19

Pred zhruba rokom sme si do lesa kupili s otcom a bratom Suzuki Samurai. Je to model na listovych perach, rok 96, 1.3i bez tej rakusko-svajciarskej bezpecnostnej uzavierky. Spotreba je na tereniak komicka. Mame na tom obute protektory Vranik Truck 2000. Poruchu zatial nemal. (klop klop klop) Prechodnost terenom neuveritelna, treba vidiet. Ak by som mal niekomu poradit pri kupe auta na polovacky tak je volba jasna... ◄ reagovať

off 3006sprg, 11.6.2012 o 19:43

co tu teraz riesite to ze polovnik ma chodit pesi? a lanstiaka ako mam zviezt? prehodit cez plece a ide sa alebo ako si to predstavujete? tak uz tolko nemoralizujte, v dnesnej dobe sa ani jeden z vas nezaobide v hore bez auta. ◄ reagovať

off duso2, 11.6.2012 o 16:10

Pani terenak pre polovnika je najma na premiestnovanie nakladu,krmiva,zvozu ulovenej zvery,ale nie na objavovanie a obchodzky reviru.Vsak najkrajsie situacie clovek zazije napeso...ale holt v tejto uponahlanej dobe asi poniektori aj lovia z terenaku... ◄ reagovať

off Ondrik, 11.6.2012 o 15:35

Toxi čo sa vytáčaš? :)len veta ,,v konečnom dôsledku keď už prídem do lesa, tak nech nechodím veľa pešo...,, mi nesedí na 26 ročného poľovníka. Pre mňa za mňa aj vyvrhuj cez stiahnuté okienko! :) ◄ reagovať

off Toxi, 11.6.2012 o 15:14

Neviem pochopiť takých ľudí, ktorí neporadia v ničom, ale len hľadajú zámienky na stupidné komentáre! Prečítaj si tému ty ... a potom diskutuj! Asi keď mám terénne auto tak ho nenechám na asfaltke! MUDERLANTKO! ◄ reagovať

off Toxi, 11.6.2012 o 14:56

Ondrik tak ty určite chodíš pešo čo? Sorry asi nemáš na čom... ◄ reagovať

správca admin, 11.6.2012 o 13:23

Poprosím venovať sa téme a daciu duster už nespomínať. Už sa tu rozpráva stále to isté. Zhrniem - dacia duster SUV, téma je terénne autá do lesa. Nepreberajme v tejto téme SUV. Ďakujem za pochopenie. ◄ reagovať

off Ondrik, 11.6.2012 o 9:59

Toxi ,,páči,, sa mi tvoja veta: dnes o 9:53,,v konečnom dôsledku keď už prídem do lesa, tak nech nechodím veľa pešo...,, 26 rokov máš v profile, to ta už tak bolia nohy? nejako zavčasu? ◄ reagovať

off Toxi, 11.6.2012 o 9:53

Duster je auto pre ženy, do mesta na jazdu cez obrubníky a po ťažko zjazdných "asfaltových" cestách... Vysporiada sa aj s poľnou cestou ale o tom potom.Je to zjavné že každý bude chváliť svojho boha, ale môžem vám povedať, že túto problematiku som si prešiel a vyskúšal v marci tohto roka. Stál som pred kúpou SUV. Samozrejme musel so brať ohľad na tieto faktory:1)rodina, auto do ktorého môžem posadiť aj deti 2)úložný priestor, jednoznačne 5D 3)80% jazdy po meste, teda aj nejaký ten confort 4) v konečnom dôsledku keď už prídem do lesa, tak nech nechodím veľa pešo... Zo všetkých vyskúšaných vyhrala Grand Vitara 2.0TD. Už len preto že to je aj konfortné auto a v teréne... proste tam kde som išiel ja kamoš z RAV4 nemal šancu. Ale keby som nebral ohľady na už spomínané faktory tak jednoznačne TERANO II 3d ◄ reagovať

off Ondrik, 11.6.2012 o 9:47

Čo sa týka toho rakúska a ich lesov, pár týždňov som tam strávil. Tam majú lesné cesty v lepšom stave ako naše cesty 1 triedy! Väčšinou však používali lesníci či už v štátnom alebo súkromnom všeličo napr. aj toto: odkaz to bude asi podobné ako ten duster. Za takúto ,,škatulu,, zapojil vozík a bŕkal celé dni po ,,teréne,, Samozrejme prevažovali značky ako nissan či mitsubishi ◄ reagovať

off Leon, 11.6.2012 o 0:05

dobrá vychytávka duso já jsem si teď sehnal litinový závěs na kouli tak si udělám nosič dozadu,světla ani značku mi to zakrývat nebude samolepku s atestem někde seženu tak to snad bude pohodě :-)) ◄ reagovať

off duso2, 10.6.2012 o 21:56

No kdeje Xwolf aby nam to tu osvetlil a uviedol na pravu mieru?Edu uz nevladzem nech si kupia ti co su o tom presvedceni dustra a my co sme znali tak hoc aj wrnglika.Inak ukazem tu jednu vychytavku.Vyklopny ram z nosnostou 200kg,nic idealnejsie na nahodenie nakladu (vrece z krmivom,nejaka srna,mensi kus),pokial nie je extremny teren.Podotykam je to certifikovane,takze polisi mi mozu. odkaz Pandur ako vidis je to kratka 20r klasika s odnimatelnou stechou,kabina vystuzena ramom (nemam sa problem prevratit) s hranatymi svetlami.Ziadny plastak.Od 96ky vsetko je z plastu.Napriek tomu,ze je to stare,vzdy sa po tom pozrie oko viac ako po nejakej X5ke,ktorych je mrte.Je to legenda,milujem to auto... ◄ reagovať

off motaq, 10.6.2012 o 19:34

Edu ale duso hovoril o redukcnej prevodovke nie o uzavierke diferencialu. A to co ma duster to sa len vola uzavierka diferencialu, ale z uzavierkou po konstrukcnej stranke to nic nema spolocne. Len tebe je to tazko vysvetli. toto je system, ktory v zasade ma kazde auto vybavene ESP. teda aj oktavia, ci mercedes E. funkcne je to to iste, pribrzduje sa rychlejsie sa tociace koleso....to ze to niekto nazval elektronickou uzavierkou bol len dobry marketingovy tah. a s tou zarukou a kvalitou dustra by som az taky presvedcivy nebol, skus sa opytat tych co ho realne maju pripadne tych co s tym realne robia...a aj s tou spotrebou 5,5 litra ci kolko to dokola omielas, by som bol opatrny v terene taku spotrebu tazko dosihnes, a papier znesie vselico... ◄ reagovať

off duso2, 10.6.2012 o 18:38

edu edu uz by si mohol vediet,ze wrangler do 96teho ma klasiku a ja som este na benzine nevidel aby odisli vstreky,moc citas.A tou dekalamitkou je to raz za uhorsky.Nebojim sa ze by ma nechal,je to ciste hypoteticke ak sa o to staras jak mas! ◄ reagovať

off pandur1, 10.6.2012 o 18:34

duso2, môžem sa opýtať aký typ wranglera to máš? ◄ reagovať

off Edu, 10.6.2012 o 18:22

pri pohone 4x4 na dustri je elektronická uzávierka v každom jednom automobile . Pri wranglíku sa môže ľahko stať že sa odvezieš 1000km a prdne ti vstrekovacie čerpadlo za tisíce € . Následne to môže byť čokoľvek na aute ktoré má 20 rokov ťa nemôže prekvapiť žiadna závada . Ano kto sa rád 50:50 vrtá v aute ako vozí bude určite premazávanie dekalamitkou staručkého ojazdeného auta zážitkom . Pochybujem ,že by sa takto ukájali lesníci v Rakúsku či Nemecku a to ich poznám naozaj dosť a osobne !!! Zhodou náhod práve v Nemecku si veľmi pochvalujú profi lesníci daciu duster a to skoro dennodenne ťahajú i vozík . ◄ reagovať

zobrazené 521-560 z 1117 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk