darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
dnes je streda,  2. apríl 2025,  meniny má Zita,  spln: 13. apríl 2025,  dnes východ slnka: 05:24,  dnes západ slnka: 18:15
IBO Poľovník je teraz ODIMON
Chyba! Skúste sa prihlásiť znova a skúste to ešte raz.

kurz poľovníctva - diskusia

autor: off mlady
pridané: 12.12.2008 10:59

Kurz poľovníctva a všetko ohľadom toho.

počet zobrazení: 15 567
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Hekler, 12.10.2020 o 16:38

ja to viem a aj napriek tomu trvám na tom čo som napísal, SPK na to nebola v zákone splnomocnená a je povinná dodržiavať zákon a nie vydávať metodické pokyny nad rámec zákona,(nikto ani SPK nesmie občanovi ukladať povinnosti ak to nemá určené v zákone)ak by to zákonodarca chcel tak by to dal do zákona alebo zmocnil SPK v splnomocňovacích a prechodných ustanoveniach aby si to upravila, to sa ale nestalo) preto prípravu na skúšku o pol. lístok môže občan absolvovať v rámci celej SR (či sa to vedeniu SPK páči alebo nie,(nie sú oprávnení meniť a vylepšovať nedokonalosť zákona)celý pokyn je nezákonný a vhodný tak na zakúrenie na chate ...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 204 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Finist, 12.10.2020 o 18:38

A čo hovoríte na toto školenie? Má,alebo nemá SPK právo od niekoho žiadaď psychologický posudok,ak také niečo nemá oporu v zákone? kurz poľovníctva - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Hekler, 12.10.2020 o 16:38

ja to viem a aj napriek tomu trvám na tom čo som napísal, SPK na to nebola v zákone splnomocnená a je povinná dodržiavať zákon a nie vydávať metodické pokyny nad rámec zákona,(nikto ani SPK nesmie občanovi ukladať povinnosti ak to nemá určené v zákone)ak by to zákonodarca chcel tak by to dal do zákona alebo zmocnil SPK v splnomocňovacích a prechodných ustanoveniach aby si to upravila, to sa ale nestalo) preto prípravu na skúšku o pol. lístok môže občan absolvovať v rámci celej SR (či sa to vedeniu SPK páči alebo nie,(nie sú oprávnení meniť a vylepšovať nedokonalosť zákona)celý pokyn je nezákonný a vhodný tak na zakúrenie na chate ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

on schmetterling, 12.10.2020 o 10:43

Citácia z metodického pokynu SPK pre organizátorov skúšok o poľovný lístok platný od 01.05.2019: Záujemcovia o kurz vykonajú teoretickú, streleckú prípravu a záverečné skúšky z poľovníctva v OPK, ktorá je príslušná trvalému bydlisku uchádzača. V územnom obvode inej OPK môže uchádzač vykonať prípravu a skúšku len po predchádzajúcom písomnom súhlase miestnej OPK, ak preukáže niektorú z týchto skutočnosti: a) preukáže potvrdenie obce o prechodnom pobyte v územnom obvode inej OPK, b) preukáže sa pracovnou zmluvou, menovacím dekrétom alebo dokladom o voľbe, že miesto výkonu práce je mimo územného obvodu trvalého bydliska OPK, c) preukáže sa potvrdením školy, že je študentom riadneho denného štúdia, jej stážistom alebo doktorandom, d) príslušná OPK nevykonala v uplynulom kalendárnom roku prípravu o skúšky uchádzača o prvý poľovný lístok a nebude ho vykonávať ani v roku kedy uchádzač žiada o súhlas, e) súhlas uchádzačovi udelí prezídium SPK v iných zreteľa hodných prípadoch. Písomný súhlas podľa písmena a) až d) vydá uchádzačovi do 30 dní predseda miestne príslušnej OPK a podľa písmena e) prezident SPK. celý pokyn je možné nájsť tu: odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off dolfi, 9.10.2020 o 14:27

Čaute,ja som robil Kurz v Kežmarku,nikoho som sa nepytal vopred a trvale bydlisko mam v Poprade..Tam som si s vysvedčenim o skuške siel kupiť polovny listok,nikto nic nenamietal...Zbrojny preukaz som mal uz 2 roky predtym urobeny v PP na vsetky skupiny okrem D-čka,preto mohol byt problem,ze v mieste bydliska sa musi robiť doplnkova skuska pri kurze ohladom zbrani a streliva.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku |