Takže na výrobu sirupu potrebujeme / jedna dávka / - bazový kvet-40 až 50 ks ,podľa možnosti čím menej zelenej stonky, 80 g kyseliny citrónovej, 2 kg kr.cukor, 2 litre vody. Postup pri príprave : Dané množstvo vody prevaríme a necháme schladiť na cca 70 stupňov, potom pridáme kvet a necháme lúhovať 24 hodín pričom občas zamiešame. Po uplynutí doby zmes scedíme cez gázu a zahrejeme na 70stupňov celzia, prídáme cukor a miešame až sa rozpustí, tak pridáme kys. citronovú a opäť premiešame do úplneho rozpustenia.Už hotový sirup / stále má mať cca 70 st./ nalievame do pripravených sterilizovaných sklenených fliaš a to až po vrch . Ihned zatvoríme, dáme na nejaký ručník a zakryjeme s ďaľším ručníkom, takto necháme pozvoľne vychladnúť. Nakoniec studený sirup odložíme na tmavé chladné miesto, kde vydrží až tri roky. Takže na Vaše zdravie .. ◄ reagovať
akoze iba vodu prevarit,alebo celu zmes aj s cukrom a bazovym kvetom citronom?Vdaka za rady kamarati:) ◄ reagovať
Presne tak, a keď vodu prevaríš musí ju vychladiť pretože keď do nej dáš hneď kvety tak zhnednú. ◄ reagovať
Ja som dal cerstvo natrhanu bazu do 3l poharov,citron a cukor.Chytilo to zelenkastu plesen.Neviete co som spravil zle?Nemozem sa otravit?Ono ani po dvoch tyzdnoch to neni bublinkave a nic sa stym nedeje.Co je zle na recepte? ◄ reagovať
40 ks bazového kvetu, 50 g kyseliny citrónovej, 2,5 kg kryštálového cukru, 2 – 3 citróny, 2 litre vody. 2 litre vody uvaríme, vylejeme do väčšieho hrnca, alebo nádoby a necháme vychladnúť. Do studenej vody pridáme 40 kvetov bazy, kyselinu citrónovú a umyté a pokrájané citróny. Nádobu prikryjeme pokrievkou alebo utierkou a necháme na chladnejšom a tmavšom mieste (podlaha v špajzke) odstáť 24 hodín. Občas premiešame. Po 24 hodinách precedíme cez sito, kvetinovú hmotu vyžmýkame - ja som cedila 3x a poslednýkrát cez celkom husté sitko, môžeme aj cez gázu. Potom pridáme cukor a miešaním ho rozpustíme - nevaríme. Naplníme do fliaš až po okraj a odložíme najlepšie do chladu. Z tohto množstva urobíme 3 litre sirupu. ◄ reagovať
Cauko, ja to mam takto: Zhruba 100 velkych kvetov bazy, 4l vody, 4kg cukru, 80g kyseliny citronovej, A postup mam takto: do horucej, skoro vriacej vody, zamiesam cukor a kyselinu, tymto horucim roztokom zalejem kvety, neham ich 48 hodin luhovat na chladnom mieste, cele to potom scedim a sirup prevarim - staci par minut na teplote 76 a vatsej, naplnim flase, zakonzervujem a je to, sirup je trocha riedsi, ked ho chcem mat riadne husty, davam iba 2l vody, good luck ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.