Bezmesačné noci treba tráviť pri žene, či milenke a tam zažívať orgazmus a nie pozeranim kancovi na strapec cez nejakú rúrku. A za mesačnej noci stačí dobrý dalekohlad.
Mne to nevadi ze sa to dá vidiet. Som zvedavy na to ci na 850 vlnovu dlzku reaguje zver alebo nie. Lebo na 810 nm skoci ako zaba. ◄ reagovať
Peter presne ako vravis,treba prisvit,aby ho este nocne videlo. Ako som povedal,nocne videnia reaguju na vlnove dlzky 900nanometrov a nizsie,cize 890,880... 880 nano uz vidno volnym okom ako temne cervenanie. Vsak si pozrite kamery pri cestach,tam su tiez IR prisvity a clovek to vidi z auta ked sa k tomu priblizuje.Infra neni neviditelne ako sa vravi.Jedine vlnove dlzky 940nm,980nm ktore ako opakujem niekolkokrat uz nevidia noktovizory ziadnej generacie!!! Cize nadpis prispevku IR nevidelny laser 850nm je blbost ako voda v kosi!!! 850 nm vidno volnym okom bezpecne (aspon 80% ludi to vidi) ◄ reagovať
Podľa mňa je to takto,850nm prísvit zver dokáže vidieť, ale zver sa nebojí prísvitu ako takého ak ho všetci v lokalite používajú výlučne len na pozorovanie. Logicky mi vychádza, že ak si tento vnem zver nespojí s nebezpečenstvom, tak ani nemá prečo byť nepokojná. Iné je to, keď po rozsvietení červenej bodky nasleduje výstrel... neprezentujem to ako fakt! Je to len moja domnienka, ale zatiaľ sa mi to potvrdzuje. Inak ak chcete kvalitný neviditeľný prísvit výborný je tak ako už spomínal nižšie MartinHudak tento ako na mojom obrázku ale pre Gen. II a vyššie. Pri kúpe „extra neviditeľného“ prísvitu treba dať pozor aj na to či nie je až tak neviditeľný, že ho nebude vidieť ani vaše nočné videnie :-). ◄ reagovať
Apple my sa bavime o pozorovakoch!!! ◄ reagovať
duso2, nepoučuj ma prosím, o zákone. máš dojem, že po tebe kričím? a ešte aj od veci? kazím kšeft? ◄ reagovať
To spito270: Este mi povedz s akym nocnym pristrojom pouzivas 950 nanometrovy laser,ked nocne videnie vidi do 900nm? To all: Mne reagovala zver na infra,odvtedy ho nepouzivam. To borza: Poriadne nocne je tretia generacia, ta nepotreuje prisvit funguje aj pri hviezdach. To steattila: 810 nm vidno volnym okom (aj 850nm),je to nafigu, vidno cervenanie. Treba kupit noktovizor,ktory nepotrebuje prisvit. To apple: Bavime sa o pozorovacich noktovizoroch,tak tu prosimta nevykrikuj. ◄ reagovať
naozaj nerád by som tu viedol debaty o ničom. môj pohľad je takýto: bavíme sa tu o niečom, čo zákon definuje takto: " Zakazuje sa propagovať, ponúkať a predávať prostriedky a zariadenia na lov zveri, ktoré sú zakázané podľa odseku 2 písm. a) až c) a " ... takže pokladám za neseriózne viesť takúto diskusiu na poľovníckej stránke. pochopili sme sa, dúfam ◄ reagovať
Neviem preco maju niektorí pocit ze sa tu stale bavíme zameriavačoch ?? možno sa budete tomu čudovat ale nočnym videním sa da skutočne aj pozorovat ◄ reagovať
veru tak rado, nadišiel čas.. " označiť ako nevhodnú" ◄ reagovať
Chlapi to všetci chodíte poľovať do Maďarska? To už na Slovensku naozaj nie je zver? Tak potom nechápem načo ministerstvo každý rok dáva v januári výnimky. ◄ reagovať
Takze 850 nm bude dobre pre mna? nebudu odskocit diviaky? Mal som 810 nm a v tom momente odskocili, kedy som dal laser na nich. ◄ reagovať
Duso2 a co je to pre teba nočné videnie vyššej generácie ? To je ako keby si doporučoval...nekupujte si lacnejšie pušky lebo tam je počuť poistku, ale kupujte vyššie generácie. Nemôžu mať všetci špičkové prístroje za 3000 Eur a viac...to je čistý nezmysel. ◄ reagovať
ja používam nayris 850 a tiež mi zver na to nereaguje a to s tým môžem aj pohybovať a svietiť priamo do očí ◄ reagovať
Presne ako pise spito270 nad 915nm a nereaguje vobec,jedine nato prdnutie :ä ◄ reagovať
zver moze citit akurat ked si tak prdnes. Pouzivam 950 nm prisvit a este som nikdy nezaregistroval, aby sa nejaka zver zavrtela, ked ju pozorujem. Chcel by som vidiet infra prisvit napajany 3v bateriou, aby mal taky vykon, ze by bolo citit teplo z neho vyzarovane na bezne pozorovacie vzdialenosti ◄ reagovať
ANo zver reaguje na infra,je nekludna vrti sa.Moja osobna skusenost. Infra ma tepelny efekt minimalne.Najlepsie je nocne videnie vyssej generacie,ktora nepotrebuje infra prisvit. ◄ reagovať
Povedzte mi niekto, prisvit co je na obrázku ( Dipol 85nm) , dá sa to vidiet luce? Vidi to, reaguje na to zver??? ◄ reagovať
850nm nie je neviditelne,este vidno slabe cervenanie. Dobre nocne vyssej ako 2plus generacie nepotrebuje prisvit.Prisvitom dohanaju neseriozni predajcovia necitlivost menicov v noktovizoroch. Zver citi IR. ◄ reagovať
Niekto tu odporúčal Nayvis 850. Údajne je veľmi dobrý a je lacnejší. Ale dá sa kúpiť len v Čechách. ◄ reagovať
steattila: Jednoznacne Laserluchs 50mW PRO IR Laser 905nm Mk 2 tu zver nereaguje vobec ked sa pozries na zver oci im svetia ako neonky je drahsi ale je super. ◄ reagovať
Tak darmo nemusis komentovat! Ked nevies o tom nic, takto mi nepomozes vobec. ◄ reagovať
nie ja take blbosti nepotrebujem ◄ reagovať
Mám binokulárne nočné videnie D212 s objektívom F120 so 6x zväčšením. K tomu potrebujem taky prisvit, na ktory nereaguje zver vobec. Más aj nejaké skusenosti ? ◄ reagovať
Jasne,oplati a este napis ze to chces len na pozorovanie zveri a bude to ok. :D ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.