Som poľ.hospodárom malého PZ a nedovolím si zneužívať svoje postavenie voči kolegom (mojim kamarátom).Snažím sa byť vzorom všetkým a hlavne svojim dvom synom. Poľovníctvo je môj koníček preto túto funkciu vykonávam poctivo.Kontrolujú ma štatutár PZ a kontrolór PZ,lebo to tak chcem.Používanie značiek ich evidenciu,vypisovanie povolenia na lov zveri a výsledok sa uvádza zápisnične v správe kontrolóra.Všetky tlačivá položím počas VČS na stôl a každý člen si môže nahliadnuť do tejto dokumentácie.Mal som kontrolu aj z LÚ a všetko OK.Nemám čo skrývať .Všetkým prajem príjemné sviatky a LOVU ZDAR!!!
Malá poznámočka : základom je niečo , na čo máte právo zo zákona .Sú to tajné voľby v PZ a tie ,možno nie hneď, ale postupne určite vyriešia všetko.Skúsenosti ma naučili, že lepších ľudí je väčšina, len tá je bohužiaľ naučená - mlčať. ◄ reagovať
inak dost dobre nechapem zmysel tejto diskusie,pokial si pholli na niečo take prišiel vo vašom PZ ,prečo to neriešiš tam,mysliš že tu ti s tým niekdo pomôže,jedine dva tu podane prispevky maju niečo s tvojim problemom a to od paviana a od 659525 inak su to všetko riešenia od veci,skus to predostriet na členskej schôdzi,pokial maš ovšem gule to povedat,inak tu nemá zmysel vyplakavat,držim ti palce:):):):) ◄ reagovať
Všetko záleží o kontaktoch . Ak si hospodár straži aby mal nadpolovičnu väčšinu mysliac si že je panom bohom a bude škodiť len preto lebo je sám obyčajna svina kolegom za potlesku LU je to samozrejme vysokopravdepodobné , že sa mu to podarí . Nie však na veky a to si malo hospodárov uvedomuje že sa nestali pani svetla ani večnosti . Príde deň kedy sa to hospodárovi vráti a s poriadným úrokom . Kto seje vietor zožne búrku . ◄ reagovať
PH schvaľuje na návrh PZ (spravidla voleného na členskej schôdzi) pri splnení zákonom stanovených povinností Okresný úrad - pozemkový a lesný odbor. Odvoláva ho zase PZ, odvolania iba zo strany úradu sú výnimočné, azda len pri preukázaní vážnych pochybení v oblasti riadenia a evidencie CHaLZ, prípadne páchaní trestnej činnosti v oblasti poľovníctva. ◄ reagovať
klobúk dolu pán kolega , aj tebe Príjemné sviatky ◄ reagovať
Som poľ.hospodárom malého PZ a nedovolím si zneužívať svoje postavenie voči kolegom (mojim kamarátom).Snažím sa byť vzorom všetkým a hlavne svojim dvom synom. Poľovníctvo je môj koníček preto túto funkciu vykonávam poctivo.Kontrolujú ma štatutár PZ a kontrolór PZ,lebo to tak chcem.Používanie značiek ich evidenciu,vypisovanie povolenia na lov zveri a výsledok sa uvádza zápisnične v správe kontrolóra.Všetky tlačivá položím počas VČS na stôl a každý člen si môže nahliadnuť do tejto dokumentácie.Mal som kontrolu aj z LÚ a všetko OK.Nemám čo skrývať .Všetkým prajem príjemné sviatky a LOVU ZDAR!!! ◄ reagovať
lovec84 presne tak,majko82 každá jedna plomba ktorú obdrží pol.hospodár je evidivaná a je to kontrolované a hotovo :) ◄ reagovať
Pani ale ak sa Vam hospodar nepaci treba si urobit hospodarske alebo vysie skusky a mozu zvolit Vas. Mate moznost. ◄ reagovať
Podľa príspevkov- musíte tam mať veľký bordel! ◄ reagovať
lovec84 by si sa čudoval ako sa ,,eviduju,, plomby :) ◄ reagovať
pravdupovediac by som si rad pozrel niekedy, ktory LU presne kontroluje vsetky tieto evidencie za kazdy jeden revir ◄ reagovať
zvolis si len takeho aky ma na to kvalifikaciu. A zvolit si ho vlastne mozes, ale problem je, ze ho nemozes odvolat legitimne ak zacne "vystrajat". Maximalne ak by ho LU odvolal. ◄ reagovať
Evidencia plomb, ulovenej zveri, vykazovanie, evidovanie a vsetky nalezitosti s tym spojene moze a pokial viem tak aj kontroluje prislusny organ. Svojvolne si nemoze hospodar vykazovat plomby ako sa mu zaziada. A pokial ide o cernotu tak ta tu stale bola, je a bude. ◄ reagovať
presne ako píšeš , nie tajné tajomstvo je že poĽ hospodár býva najväčší pytliak (česť výnimkám) podvojné vedenie značiek a povoleniek je bežná slovenská prax !!! ◄ reagovať
Samozrejme ze plomby su evidovane. Co myslis ze hospodar si kupuje zo 20 kusov pre seba? ◄ reagovať
Hospodara si teba zvolit takeho ktoremu verite. Ak nie zvolte si ineho. ◄ reagovať
lovec84 ale ved mne nejde o maso ani o to, aby som si s nimi prehnal kusok reviru. Moznosti na polovanie mam na stastie v okolitych reviroch dostatok. Ide o princip, nejaku zakladnu moralku a ze hospodar by mal ist vzorom a celkovo o to, ako funguje system kontroly. Ci vobec niekto kontroluje, ze ktory revir si kedy a kolko plomb zakupi, kolko ich pouzije, kolko ich vykaze, kolko zaeviduje a kolko vzoriek odovzda na veterinu a co z toho je vobec zapisane v knihe navstev reviru. Lebo podla mna tu vznika nekonecne velky priestor na cernotu zo strany pol.hospodarov. ◄ reagovať
Presne tak ako pise edu. Nezaluj a skus sa s nimi skamaratit mozno na buduce zoberu aj teba. :-) ◄ reagovať
Ano dopadne to presne tak ako si uviedol na konci príspevku . Pravdepodobnost je 99,9 % Ak by si však chcel presadzovať svoju pravdu je dosť pravdepodobné že ťa vylúčia z PZ ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.