To som zvedavý ako budú vyplácať náhrady za zabavené a zničené zbrane, pojem súkromné vlastníctvo k niektorým byrokratom ešte evidentne nedorazil. Celkovo som už z niektorých smerníc z dielne Bruselu unavený, rád by som naživo videl ľudí, čo za takýmito pamfletmi stoja, niekedy sa mi až nechce veriť aké absurdity ich môžu napadnúť (ala zakrivenie banánov). Človek má až chuť s takýmito ľuďmi zatriasť a tak ich upozorniť na realitu živého sveta, ktorý existuje mimo ich papiera. Periodicky sa to opakuje, po každej streľbe bez ohľadu na jej dôvod, aktérov a legálnosť či nelegálnosť zbraní pri nej použitých idú "trestať" bezúhonnú a preverenú majoritu legálnych držiteľov namiesto tvorby prevencie pred vznikom nedovoleného ozbrojovania. Takto prišli nezmyselné psychotesty, obmedzenia kapacity zásobníka a podobné hlúposti, ktoré neriešia problém, ale naoko "chránia nevinné obete" a nahrávajú politické body. Táto ochrana je však účinná asi len ako piktogram s preškrtnutou zbraňou na dverách banky, neviem o prípade, kedy lupiča so zbraňou v banke zastavil, človeka, ktorý ide zákon vedome porušiť nezaujíma jeho znenie. Toľko k logike týchto smerníc. Každopádne netreba tu riešiť či sa nová smernica dotýka poľovných zbraní alebo nie, v tomto musí byť zbraňová komunita jednotná, mnoho poľovníkov vlastní aj iné zbrane, nielen poľovné a prípadne aj športovo strieľa. Keď budú zakázané samonabíjacie zbrane, prestanú sa byrokratom páčiť pištole a nakoniec aj malokalibrovky a lovecké nože. A prečo by vôbec mali byť zakázané? Spravili sme niečo zlé, môžu za súčasnú bezpečnostnú situáciu vo svete držitelia legálne držaných zbraní? Sú legálne držané zbrane plošným problémom, ktorý potrebuje celoeurópske riešenie formou takéhoto "diktátu"? Nie. To už viac trestných činov je spáchaných v súvislosti s motorovými vozidlami či alkoholom a ani jedno, ani druhé legislatíva Bruselu obmedzovať čo do vzťahu k vlastníctvu nejde. Stále nerozumiem tomu ako niekto môže uvažovať spôsobom, že zníženie počtu legálne držaných a evidovaných zbraní vrátane ich majiteľov zníži kriminalitu, vo väčšine prípadov páchanú zbraňami nelegálnymi. Keby vo Francúzsku v miestach teroristických útokov bolo aspoň pár ľudí, ktorý by mali na mieste legálne držanú zbraň situácia by mohla vyzerať a dopadnúť inak. Niet lepšej obete ako je tá bezbranná.
akosi som trochu neistý... čo sa to deje? odkaz ◄ reagovať
Pozdravujem priatelia poľovníci a strelci. Rád by som sa zapojil článkom s poslednej Myslivosti (verím že sa to môže) a položil otázku, čo si asi o zamýšľanom zákaze spomínaných “vojenských“ ráží myslia napr. páni s Ruagu a ostatný výrobcovia? Alebo celkovo taký Sig a Glock. Veď by im to vymazalo minimálne polovicu civilnej produkcie pre Európu. Podľa mňa v zákulisí tvrdo tlačia na pílu. Tiež Španieli s iným ako samonabíjačom na poľovku ani nejdú. To si myslia že im ich odovzdajú bez nároku na kompenzáciu? Nie moju CZtu za päť stoviek, ale tie dvoj tisícové Beretty ... ◄ reagovať
Dobry odkaz aj pre inspiraciu, chvalim Čechov, pouzivali rozum a vzdy sa vedeli zomknuť PS- konfrontujem posledne dva odkazy (10:11 a 5:52) a cosi mi tam nehra. Prvy spominany odkaz najmä v stvrtom odstavci sa vyjadruje o ČR tak ako sa vyjadruje. Ked precitam druhy odkaz a porovnam s prvym, tak sa podla mojho nazoru clanky spolu "biju". Alebo sa mylim? ◄ reagovať
Bruselské novinky alebo ako sa má naša vec? odkaz ◄ reagovať
Ešte raz zo stránky Legis Telum: odkaz ◄ reagovať
Sloboda!!! - konečne politik, ktorý sa nebojí slobodného a nezávislého občana. Ešte že som ho volil. Ako sa to vraví : " Rýchlejší jak policajt na telefone, je 357 magnum na páse . " :-))) ◄ reagovať
Zástupcovia LEGIS TELUM v Bruseli. FB R. Sulika, stretnutie p. Vicky FORD: odkaz FB I. Štefanca, zbrane a bezpečnosť: odkaz ◄ reagovať
Prosim vsetkych, aby tiez opatovne nezabudli (slusne!) kontaktovat nasich europoslancov a vyjadrit im podporu, aby odporovali akymkolvek tlakom, ktore na nich budu zrejme vyvijane. Zoznam tu: odkaz ◄ reagovať
VELMI ZLE SPRAVY - nase zdroje z EP hlasia, ze na dnesnom mimoriadnom stretnuti ministrov pravdepodobne bude pod zamienkou boja proti terorizmu vyvinuty enormny tlak na okamzite prijate smernice v jej povodne navrhovanej podobe, tj. so vsetkymi drakonickými zakazmi. B. Draškaba, Legis Telum. Link: odkaz ◄ reagovať
Aktuálna situácia: Ako sa vyvíja zákaz zbraní zo strany EÚ? - odkaz ◄ reagovať
zaujímavá info, trochu mimo, ale .... odkaz ◄ reagovať
ako sa odstanem ku petícii, aby som mohol podpísať? ◄ reagovať
PETÍCIA - prekročili sme 20.000 podpisov: odkaz ◄ reagovať
igor, poprosím ťa, mnohí by sme privítali krátky koment zmeny.... ďakujeeem ◄ reagovať
Revízia smernice o strelných zbraniach - kryštalizovanie pozície EP a členských štátov: odkaz ◄ reagovať
Dobrý článok na českom gunlexe: odkaz ◄ reagovať
Ešte jedna kuloárna informácia: "... tie pokyny sú už týžden na PPZ a poniektorí zaplačú." (PPZ - prezidium pol. zboru) ◄ reagovať
Znepokojujuce neoficialne novinky z Bruselu Podla viacerých nemenovaných ale dobre informovaných a dôveryhodných zdrojov zo zakulisia bruselskej politiky je Europska komisia rozhodnuta za kazdu cenu "nieco zakazat". EK momentalne vedie silnu kuloarnu kampan a pripravuje sa upraveny navrh novely smernice ktorym namiesto plosneho zakazu samonabijacich zbrani maju byt zakazane take veci ako kratsie hlavne, ma byt obmedzena kapacita zasobnikov, zakazane bullpupy, predpisana minimalna dlzka dlhej zbrane a zakazane vybrane druhy nabojov. Je to este idiotskejsi napad ako ten ktorému celime v sucasnosti. Bohuzial vsetky obavy o kvalite prace komisie a jej organov sa naplnaju. Tato smernica nema riesit skutocny problem. Ide o rydzo politicky diktat. Sledujte prosim pozorne situaciu. Vyzera to ze jar bude horucejsia ako sme cakali. Boris Draškaba, Legis Telum ◄ reagovať
Ja len ešte pripomeniem, že podpisy pod petíciu sa zbierajú až do konca januára, hárok je možné stiahnuť tu: odkaz a je tam aj zoznam miest, kde je možné hárky odovzdať. ◄ reagovať
igor, dám citát z diskusie k článku, ani nekomentujem: "Ti, kteří své meče překovou v pluhy, budou orat pole pro ty, kteří tak neučinili." ◄ reagovať
„Teroristé si nechodí žádat o zbrojní průkaz,“ - odkaz ◄ reagovať
Článok na českom gunlexe k problematike: odkaz ◄ reagovať
Podrobná analýza dopadov smernice EÚ č. 91/477/EE: odkaz ◄ reagovať
Nepriatelmi našich zbraní sú len dve veci hrdza a blazniví politici ◄ reagovať
Zobuďte sa !!! Ak si necháme ako držitelia zbraní s..ť na hlavu, tak dopadneme ako celá naša motoristická verejnosť. V rámci akože znižovaniu nehodovosti sa plní iba státna kasa a nehôd rapídne neubúda.Naopak pribúda n......ch vodičov pri pohľade na kameramanov. ◄ reagovať
Dakujem za láskavosť že niekto konečne zavrel hubu hentomu m******i a prestal nás aspoň teraz cez sviatky obťažovať,píšem o tebe Edu! Pekné sviatky priatelia Lovu zdar ! ◄ reagovať
EDU ty si živý príklad toho čo admin písal v odkaze " Teba sa to bytostne netýka, nestaráš sa" vieš ale toto sa samo nezahojí a nevstrebe sa. Tento návrh na novelu keď sa nepodarí zastavit , tak pokračovanie bude že ani poľovnú zbraň nebudeš môcť mať doma. Vyzdvihneš si ju na zberom mieste keď pôjdeš do revíru a keď pôjdeš domov ju budeš musieť vrátiť späť. Taktom to už v niektorých štátoch funguje a je len otázka času kedy to navrhnú duté hlavy pre bezpečnosť národa. Predsa nebudeš mať stále po ruke zbraň, aby si náhodou. ... . Potom sa to už bude týkať aj teba, ale už nebude mať kto podpísať petíciu. Prosím ani na mňa nereaguj, nemám chuť sa s tebou vôbec baviť mudrlant jeden. ◄ reagovať
už som to sem raz dal. no pre menej chytrejších to ešte raz podrobnejšie zacitujem: "Návrh SMERNICA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY, ktorou sa mení smernica Rady 91/477/EHS o kontrole získavania a vlastnenia zbraní ...... bod 9) posledná veta: ""Preto by sa mali zakázať poloautomatické zbrane na civilné použitie."" táto veta je limitujúca pre znenie smernice, ostatok sú pokecy, ktoré nemajú žiadnu právnu účinnosť. no ak toto už nie je obmedzovanie držby poľovných zbraní, tak potom už neviem. a čomu sa čuduješ, že spomínam sulíka? ved pre teba to je bubák čo zavádza!!! to si napísal o všetkých, čo sa venujú problému! edo, čím ďalej, tým viac drístaš.. prepáč, iné slovo ma nenapadá! čo je vyriešené???? už je nejaká smernica schválená???? možno to máš už ty vyriešené v tvojej hlave, no na papieri je stále niečo iné. a sa jedná o nejakých zmenách, tak to je preto, že bubáci,- na rozdiel od takých intelektuálov ako si ty- zabrali a vytvorili reálny tlak. a ty tu ideš drístať o zavádzaní a že to nie je o poľovníkoch. našťastie sú i takí, čo nemajú v hlave prázdno a veci sa pomaly hýbu aj bez takých, čo si myslia že sa ich to netýka a ostatných od aktivít odrádzajú klamstvom a hlúpymi názormi. sed tam kde si a radšej sa nemiešaj do vecí, o ktorých nič nevieš. či chceš nasilu presvedčiť aj zvyšok tých, čo ťa "brali" takého, aký si a zastávali sa ťa? o jedného si už prišiel a moc ti ich už neostáva. a reaguj si koľko chceš, už nemám čo nové povedať. prajem ti dlhý život! ◄ reagovať
apple diskusný príspevok by mal mať funkciu argumentačne reagovať naň inak by to nebol diskusný príspevok iba monolog podľa istých fantazí by mal byť prísne cenzurovaný . Chápem že niektorí poľovníci sú odchovaní na diskusii alias cenzurovanom blude po ktorom smútia . Neviem prečo mi chceš nanútiť , že ak poznám Richarda a som poslancom za sas na komunalnej urovni musím mať automaticky nenázor alebo dokonca nejakú dogmu . Ja som Riša do europskeho parlamentu volil na rozdiel od množstva tých čo sa mu zrazu chcú pod sukne schovať . Veď nech oslovia tých europoslancov , ktorých volili !!! Osobne nemám s petíciou nejaký výrazný problém . Môj názor na ozbrojovanie poznáš . Čiže osobne som za uplne voľný predaj zbraní bez obmedzenia . So Sulíkovou aktivitou nemám najmenší problém . Ja fajn , že sa dá na niekoho obrátiť . Na to sme si volili europoslancov . Nedávam vysokokvalifikované odovede lebo na to nemám vzdelanie . Považoval som za vhodné uviesť úmyselné zavádzanie a strašenie poľovníckej verejnosti na pravú mieru. To ostatné ako je rozpredávanie desatisícov samopalov medzi verejnosť je podľa mňa dosť velký nezmysel avšak dnes je už i tento nezmysel vyriešený . Na môj príspevok nevyžadujem zmazanie ani nereagovanie atd . ◄ reagovať
edo, najskôr si vyjadril, že sme bubáci včetne sulíka, ktorý sa o to stará v bruseli. dookola presviedčaš o tom, aká si individualita i v o vzťahu k okolitému svetu a že naň kašleš. tvoja vec, no až zistíš, že sa neobídeš bez okolitého sveta a že veci nie sú tak jednoduché a budeš potrebovať pomôcť, tak sa tu na niekoho s dôverou obráť... dovtedy by si si mohol aspoň prečítať, k čomu tu máš vysokokvalifikované poznámky, lebo pôsobíš ako mudrlant, než niekto, kto vie, o čom hovorí. a len na okraj, toto nie je diskusný príspevok, tak naň nereaguj. za pochopenie ďakujem. ◄ reagovať
Kalach2 chápem , že by si chcel striktnú cenzúru všetkých čo nezdielajú tvoj názor . Tá doba je už za nami našťastie . Diskusia je od toho diskusia aby sme mohli diskutovať , argumentovať a vyjadriť svoj názor v medziach unosnosti fóra . Inak by to nebol diskusia . Len na okraj . To čo si podpísal nesplňa náležitosti petície ako i elektronická petícia avšak dušu to môže potešiť . ◄ reagovať
Ja som už petíciu podporil priamo podpisom v jednej predajni. Len sa čudujem že niektoré príspevky sa mažú a príspevky "užitočných idiotov " nie. Vysvetlí mi niekto prečo? ◄ reagovať
Priebežné výsledky z Európskej petície: odkaz - Češi sa snažia, majú síce len približne 2x viac držiteľov ZP ako my na Slovensku, ale počet podporovateľov európskej petície majú niekoľkonásobne vyšší. Tu je odkaz pre tých z nás, ktorí by chceli podporiť hlasovanie: odkaz ◄ reagovať
Klídek, netráp sa vecami presahujúcimi tvoje obzory. Keď chceš byť užitočný, tak si stiahni petíciu Legis Telum a zbieraj podpisy. Link máš tu: odkaz Pokiaľ by bolo možné, nech to nie sú samí tvoji bubáci, to by nám neuznali, veď vieš. ◄ reagovať
xwolf robíš bubákov a úmyselne zavádzaš poľovnícku verejnosť . Zabudol si dodať slovko automatické vysokovýkonné zbrane s veľkým obsahom zásobníka . ◄ reagovať
Aktuálne informácie z prostredia EP hovoria o tom, že v hľadáčiku bruselských zakazovačov sú aj "vysokovýkonné" zbrane v rukách civilistov. Pamätáte sa na staršie obmedzenia, ktoré u nás platili (max. úsťová energia, rýchlosť, atď.)? Zároveň je na stoloch už pripravený návrh na vytvorenie európskeho úradu pre kontrolu zbraní... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.