To som zvedavý ako budú vyplácať náhrady za zabavené a zničené zbrane, pojem súkromné vlastníctvo k niektorým byrokratom ešte evidentne nedorazil. Celkovo som už z niektorých smerníc z dielne Bruselu unavený, rád by som naživo videl ľudí, čo za takýmito pamfletmi stoja, niekedy sa mi až nechce veriť aké absurdity ich môžu napadnúť (ala zakrivenie banánov). Človek má až chuť s takýmito ľuďmi zatriasť a tak ich upozorniť na realitu živého sveta, ktorý existuje mimo ich papiera. Periodicky sa to opakuje, po každej streľbe bez ohľadu na jej dôvod, aktérov a legálnosť či nelegálnosť zbraní pri nej použitých idú "trestať" bezúhonnú a preverenú majoritu legálnych držiteľov namiesto tvorby prevencie pred vznikom nedovoleného ozbrojovania. Takto prišli nezmyselné psychotesty, obmedzenia kapacity zásobníka a podobné hlúposti, ktoré neriešia problém, ale naoko "chránia nevinné obete" a nahrávajú politické body. Táto ochrana je však účinná asi len ako piktogram s preškrtnutou zbraňou na dverách banky, neviem o prípade, kedy lupiča so zbraňou v banke zastavil, človeka, ktorý ide zákon vedome porušiť nezaujíma jeho znenie. Toľko k logike týchto smerníc. Každopádne netreba tu riešiť či sa nová smernica dotýka poľovných zbraní alebo nie, v tomto musí byť zbraňová komunita jednotná, mnoho poľovníkov vlastní aj iné zbrane, nielen poľovné a prípadne aj športovo strieľa. Keď budú zakázané samonabíjacie zbrane, prestanú sa byrokratom páčiť pištole a nakoniec aj malokalibrovky a lovecké nože. A prečo by vôbec mali byť zakázané? Spravili sme niečo zlé, môžu za súčasnú bezpečnostnú situáciu vo svete držitelia legálne držaných zbraní? Sú legálne držané zbrane plošným problémom, ktorý potrebuje celoeurópske riešenie formou takéhoto "diktátu"? Nie. To už viac trestných činov je spáchaných v súvislosti s motorovými vozidlami či alkoholom a ani jedno, ani druhé legislatíva Bruselu obmedzovať čo do vzťahu k vlastníctvu nejde. Stále nerozumiem tomu ako niekto môže uvažovať spôsobom, že zníženie počtu legálne držaných a evidovaných zbraní vrátane ich majiteľov zníži kriminalitu, vo väčšine prípadov páchanú zbraňami nelegálnymi. Keby vo Francúzsku v miestach teroristických útokov bolo aspoň pár ľudí, ktorý by mali na mieste legálne držanú zbraň situácia by mohla vyzerať a dopadnúť inak. Niet lepšej obete ako je tá bezbranná.
Ale raz bude!!! raz bude !!! ◄ reagovať
zatiaľ sa netýka.. Cielia na samonabíjacie zbrane, ktoré sú v zákone o poľovníctve aj tak dosť limitované. Ale neverím, že zastavia tu ◄ reagovať
polovníkou sa to vôbec netýká ◄ reagovať
Páni, ja neviem čo dnes presne schválili, treba sem dať presné zverejnenie dokumentu a potom diskutovať. keď budeme poznať text, tak môžme sa vyjadriť a pokúsiť sa o riešenie.. ◄ reagovať
sipik: K tomu uz niet co dodat. Opisal si to velmi spravne! ◄ reagovať
Ak ešte niekto pochybuje, že snahou EU je len a jedine postupné odzbrojenie obyvateľstva, aby sa stalo len nemohúcou masou neschopnou sa brániť, nech sa nad sebou zamyslí. Dnes sú to športoví strelci, zberatelia... Zajtra držitelia krátkych zbraní na ochranu osoby a majetku, pozajtra poľovníci. Tomu sa hovorí salámová metóda - postupné odkrajovanie, až zo salámu nezostane nič. ◄ reagovať
Ved oni ju ani menit nemusia, je presne podla ich gusta. co vam nakazeme, to budete robit,ci? No ved keby to bolo tak, ako to pises, tak ok... ◄ reagovať
Stále platí to čo som povedal.. :) Implementácia sa dotýka bežnej legislatívy, nie ústavy.. Tá sa vždy musí na SR meniť 3/5 väčšinou NRSR. A samotné EU predpisy a nariadenia neumožňujú smernicou/nariadením meniť ústavu členskej krajiny.. :) ◄ reagovať
Matvej: Lenze my na SK mame v ustave, ze zakony EU su nadradene tym slovenskym... Chaaaapes nadradene. To uz kde sme totok. A Dali to tam dobrovolne, nikto to po nikom nechcel, aby to tam dali... Dzurinda aspol. tusim. opravte ma, ak sa mylim... ◄ reagovať
Európskym parlamentom dnes úspešne a takmer bez odporu prešiel návrh na ďalšie obmedzenia práv legálnych držiteľov zbraní. Napriek tomu, že som veľkým zástancom európskej integrácie kvôli jej nepopierateľným ekonomickým prínosom, osobné slobody si cením viac ako hrubšiu peňaženku. Európska komisia a neskôr aj parlament bohužiaľ napriek odporu odborníkov z rôznych odvetví pokračovali vo varení legislatívy z vody, pričom sa podľa vlastných slov snažili zamedziť budúcim teroristickým útokom spáchanými nelegálnymi zbraňami.. Akosi pritom zabudli, že drvivá väčšina útokov je spáchaná nelegálnymi zbraňami už podľa aktuálne platnej EU / štátnej legislatívy.. Znova raz na kriminálne živly doplatili ľudia, ktorí legislatívu s radosťou rešpektujú. Krásna ilustrácia toho ako neefektívne sprísňovanie legislatívy je prišla hneď dnes, keď španielska polícia zadržala desiatky tisíc zbraní - útočných automatických pušiek, výbušnín aj granátov, nelegálne importovaných, predávaných a držaných aj podľa dnešnej legislatívy (zdroj: BBC, odkaz).. Takýchto zbraní sú v obehu milióny.. Bohužiaľ si EK a EP neuvedomujú, že svojím počíňaním dávajú teroristom naopak len výhodu - tí budú mať istotu, že je podstatne menšia šanca, nájsť občana ktorý bude mať v rukách zbraň ktorou by mohol proti ich útoku ubrániť seba, svoju rodinu alebo spoluobčanov. Preto až kým EU nezmení svoj prístup, alebo z EU nevystúpime, budem od dnes zastávať negatívny postoj voči tejto medzinárodnej organizácií, ktorá sa z európskeho spoločenstva zmenila na agresívnu federáciu.. Tu v ČR zajtra prebieha demonštrácia organizovaná pod záštitou Petície za práva držiteľou zbraní, ktorá vyjadruje podporu snahe ČR ukotviť právo držať zbraň na osobnú ochranu do ústavy, čo by zaistilo, že EU smernice nebudú na odobratie tohoto práva postačovať. Je na mieste zvážiť podobné kroky aj v rámci SR. ◄ reagovať
Pozmeňováky boli zmetené zo stola, ani sa o nich nehlasovalo. Dnes EU-Parlament schválil to, čo vzišlo z trialógov. R má na implementáciu do národnej legislatívy tuším 15 mesiacov. Uvidíme. Keď LT pripraví nejaký ucelenejší záver z tohto celého, tak sa to tu samozrejme objaví. Nečakajte nič dobré. ◄ reagovať
Keby obmedzenosť kvitla tak by bola väčšina poslancov Europarlamentu rozkvitnutá ako ružová záhrada !!! odkaz ◄ reagovať
Tak pred 25 min Europarlament schválil novelu o zbraniach, som zvedavý....Dúfam, že tu budú zverejnené informácie... ◄ reagovať
Zdravím poľovníci, dnes začína znova diskusia pred hlasovaním o zbraniach v Europarlamente. Naši europoslanci p.Sulík a ďaľší spolu s českými kolegami pripravili mnoho pozmeňovacích návrhov. Držíme im palce, treba ale informovať, že p. Kaliňák tento nezmysel podporil.. ◄ reagovať
Smernica EÚ o kontrole zbraní – analýza stavu k 31.1.2017: odkaz . ◄ reagovať
inde to funguje 22. feb 2002 V supermarkete v izraelskej osade Efrat pri Betleheme na západnom brehu Jordánu zastrelil izraelský zákazník Palestínčana, ktorý sa snažil odpáliť výbušninu. Terorista, ktorý mal zrejme na opasku výbušniny, prišiel do obchodu a pokúsil sa bombu odpáliť. Hneď po tom, ako jeden zákazník vytiahol pištoľ a vystrelil, muž sa pokúsil o útek. Zákazník znovu vystrelil a Palestínčana usmrtil. Jedna žena bola pri incidente ľahko zranená, ------------- 20. apríl 2015 Najnovší prípad, kedy ozbrojený civil zabránil masovému zabíjaniu, sa stal v apríli tohto roku. Vodič taxislužby Uber šoféroval svoje auto, keď sa pred ním objavila hrozná scéna. 22-ročný muž Edwardo Custodio začal z krátkej strelnej zbrane strieľať do davu ľudí. Vodič taxislužby neváhal a vytiahol svoju zbraň, ktorú mal v legálnej držbe a vypálil na útočníka šesť striel, pričom ho niekoľkokrát zasiahol. Po tom ako policajti dorazili na miesto, Custodia našli ležať v kaluži krvi, silno krvácal, no nebol smrteľne zranený. Záchranári ho okažite previezli do nemocnice na ošetrenie. Súd ho následne odsúdil za nelegálne prechovávanie strelných zbraní a pokus o vraždu. Voči 47-ročnému vodičovi Uberu nebolo vznesené obvinenie, nakoľko mal zbraň v legálnej držbe a splnil podmienky ustanovené americkými zákonmi. ◄ reagovať
dúfam že nie, lebo je to hlúposť a nepochopenie vlastných zákonov a ich možností ... ◄ reagovať
Nuz, nasi susedia pouzivaju rozum a ja dufam, ze ich budeme nasledovat odkaz ◄ reagovať
Na pobavenie alebo na zaplakanie ?!?!?! odkaz ◄ reagovať
A je to tu zas.Terorista použil ako zbraň proti bezbranným neozbrojeným civilom kamión a únia to otočila proti nám.zase nám idú zobrať a zakázať držať niektoré druhy zbraní.vivat únia. ◄ reagovať
Za enormnou snahou Komisie sa s vysokou pravdepodobnosťou skrýva niečo "prozaické" a to buď strach (samozrejme nie z legálnych držiteľov),ale z niekoho komu tie zbrane mocensky prekážajú,alebo prísľub poriadneho "bakšišu" o ktorý by pri svojej nenažratosti nechceli prísť. Voči takýmto indivíduám nezaberá štandardný postup , najefektívnejšie býva dôkladné "preosiatie ich minulosti i prítomnosti"!!! ◄ reagovať
Co sme si tam zvolili to tam mame, cisty ko....tizmus najvacsieho zrna, rozum ostava stat nad tym, co to tam ti .... vymyslaju, absolutne proti zdravemu rozumu ◄ reagovať
Smernica EU o kontrole získavania a vlastnenia zbraní - V obave z porážky sa Komisia pokúša presadiť svoju agendu silou: odkaz ◄ reagovať
Všeobecne sa predpokladá, že Európsku komisiu zarazila diskusia zo 16.11. a prekvapila ich miera jednotnosti a odporu poľovníckej-streleckej komunity naprieč EU. Preto to tá snaha uzavrieť to čím skôr. ◄ reagovať
Znovu problém, Európska komisia sa drží svoho cieľa ako sovietsky politruk a silou-mocou to chce uzavrieť do konca roku. Z facebooku LEGIS TELUM: Zaznam z dnesneho zasadnutia vyboru IMCO, na ktorom hlavna spravodajkyna p. Ford podava vyboru spravu o doterajsom vysledku trialogov. Rozprava k zbraniam zacina o cca 59 min. 30 sec. a trva priblizne 30 min. Mozete pocuvat v anglictine pripadne si predvolit simultanne tlmocenie do slovenciny (predvoľba na lište pod videom dole vľavo). Tazko hodnotit. Posudte sami. Je zrejma snaha uzavriet trialogy do konca roku a zrejme sa nedockame zablokovania celeho procesu nakolko sa zial medzi Radou a Parlamentom crta dohoda aj v pre nas najzasadnejsich otázkach. LINK: odkaz ◄ reagovať
vieš čo ma povzbudzuje? že napriek veľkému časovému obdobiu - od vyslovenia názoru a spustenia jeho verejnej podpory až po takéto sedenie ľudia vytrvali a zjednotili sa. ono to už má dnes taký rozmer, že môže reálne hýbať s tými hajzľami. ospravedlňujem sa, ale nemám v zásobe jemnejší výraz pre takých "predstaviteľov". ano, takto chápanú zmenu beriem, nepochopil som ťa na prvý raz... a myslím, že takú nakladačku, akú dostal súdruh eurokomisár si bude pamätať aj po birmovke ◄ reagovať
Jarko - zmenenú "náladu" nemal predsa ten pridr...ý eurokomisár,ale tí ostatní !!! (Hoci aj po dlhej príprave ak sa však nedokážu "vyceriť zuby"platí,že "psí hlas do neba neide" !!! ). ◄ reagovať
jozef, je to výsledok dlhodobej prípravy a jednoznačných postojov. hajzlík z ek eurokomisár Alexis mlel svoje napriek volebným výsledkom v usa... ◄ reagovať
Nemožno však vylúčiť,že na zmenu "nálad" má vplyv aj výsledok volieb v USA ?! ◄ reagovať
stala sa úžasná vec: držitelia zbraní - ich reprezentanti sa zjednotili a obrazne povedané nakopali zadok navrhovateľom obmedzení. podľa mňa je to historická udalosť, keď sa ľudia naprieč európou vzopreli proti diktátu. za povšimnutie stojí, ako tomu mainstream "nevenuje" pozornosť a je potichu. Legis Telum zabojoval aj za nás, ďakujem... ◄ reagovať
Dňa 16. novembra 2016 sa v priestoroch Európskeho parlamentu v Bruseli uskutočnila konferencia pod názvom „EU FIREARMS DIRECTIVE REFORM“. Jej cieľom bolo prediskutovať a poukázať na problematiku návrhov Európskej komisie smerujúcich k drastickému obmedzeniu vlastníctva a držby palných zbraní s odvolávaním sa na boj proti terorizmu. Konferenciu organizovalo európske hnutie FIREARMS UNITED, ktorého aktívnym členom je aj Legis Telum. Konferencia mala pomerne dramatický priebeh. Posúďte sami. Jedným z rečníkov bol komisár Alain Alexis, ktorý má na starosti reguláciu vnútorného trhu EÚ a obhajuje reštriktívny návrh EK. Kontrovali mu europoslanci, zástupcovia FU ako aj nezávislí experti. Za naše združenie sa konferencie zúčastnili JUDr. Boris Draškaba a Ing. Ľudovít Miklánek... Klik sem: odkaz ◄ reagovať
Evropská Směrnice o zbraních vstupuje do závěrečné fáze – tzv. trialogu. Jde o jednání mezi Evropskou Radou a Evropským Parlamentem za účasti Evropské Komise o výsledné podobě Směrnice: odkaz ◄ reagovať
LT: Čo nového smernica 2? odkaz ◄ reagovať
nooo, dočítal som sa, pre koho budú pobrané zbrane.... odkaz tak nás odzbrojiť a ich vyzbrojiť... ◄ reagovať
Len tak pre rozšírenie obzoru "dostihových koní": Znehodnocovanie zbraní nie je len o zavarení nejakého samopalu. Za posledných pár mesiacov som znehodnocoval tri lovecké brokové dvojky určené do vitríny, či na zavesenie na stenu. Podľa bruselského nariadenia, ktoré u nás platí od 1.6., puškárovi síce pribúdajú dielenské úkony, ktoré mu môžu zvýšiť tržbu, ale dekoratívnosť takto vzniknutej kaliky sa dosť zníži. Ďalej, po novom puškár len urobí prácu na zbrani a jej označenie, očíslovanie a vydanie protokolu bude v kompetencii "overujúceho subjektu" (po starom puškár robil aj toto). Vyhláška platí vyše mesiaca a dnes ani srnky netušia kto bude "overujúci subjekt". KEÚ? Skúšobňa? Isté je, že okrem nárastu byrokracie to bude znamenať ťahanie ďalších euráčikov z vrecka majiteľa zbrane. Kto má vedomosť o páchaní trestnej činnosti reaktivovanou brokovou zlamovačkou (predtým znehodnotenou dôsledne rešpektovaným pôvodným technickým postupom), nech to ohlási u baču Žinčicu..... Nie... Brusel nie je len nejaký imaginárny "bubák". Pre mňa osobne to je reálny, hyperbyrokratický NETVOR... ◄ reagovať
Nie je zlá farba, ani národnosť, ani náboženstvo. Zlý su ludia, a mýšlienky ktoré ich k tomu zlu vedú - myšlienky vidieť nie sú . K strelbe nedošlo. ◄ reagovať
je to z cesty, takáto debata. použiť zbraň v metre je šialenosť... no a napadnúť v metre ženu nie je šialenosť? .... neriešte tu kadejaké aplikácie, podstata je v tom, že niekto - šialenci - so zlým úmyslom nám obmedzujú naše zákonné práva. basta. ◄ reagovať
Durell, no ja neviem, ale v metre použiť zbraň? Ja rozumiem príkladu, no strieľať v metre na ľudí? A mimochodom, ak nie som cvičený v používaní zbrane, tak sa ľahko môže stať, že budem zabitý práve tou vlastnou zbraňou. Takže ak nedostanem výcvik, ako sa správať v daných situáciách, tak mi tá zbraň môže byť na figu. Avšak v každom prípade sme si tu pustili háveď. Žil som ešte nedávno vo Švédsku, v Malmo, takže niečo o tom viem. Je potrebné robiť rozdiely. Lebo sú to rozdielni ľudia. A v tom je problém. Práve teraz si napríklad do čaju pridávam med, ktorý mi podarovala jedna staršia pani z Iránu. ◄ reagovať
Také belgicko - ak sa na volné m iesto hlási belgičan a prisťahovalec - imigrant - Tak PRISťAHOVALEC Má ZO ZAKONA PREDNOSť. !!! Stačí . Pomôcť im treba, ale tam kde boli. Ver tomu, že keď ti budú v metre alebo MHD 4 vagabundi, ktorý sú v krajine mesiac , obťažovať manželku alebo céru všetci slušný ludia sa budú dívať vom oknom a tváriť sa že sa v podstate nič nedeje. Možno tam bude jeden šialenec so zbraňou a pomôže jej - z holými rukami by skončil akurát na ARE on alebo žena. Takto je šanca, že kým pride Policia dokáže ich zadržať. - Skutočný prípad - ale o tom sa nepíše - lebo to nieje v mode. ◄ reagovať
a tu máme nejaké staršie info, z marca, odkaz no treba si pripomenúť. hlavne ako sa nás to netýka. ako sa nás netýka nečinnosť našej vlády, atd.. predaj legálnych hlavne krátkych zbraní všade narastá, lebo sa ľudia cítia európsky bezpečnečne. a kupujú si to na ozdobu. niektorí by povedali: čo sú hlúpi? nie - majú zdravý rozum, lebo tu nie je záujem chrániť pôvodné obyvateľstvo. jasne to vyjadril schapiro /v čr veľvyslanec usa/, že aj u nich rozhodujú prisťahovalci... má pravdu, pôvodní obyvatelia veru nie! takže tam spejeme, zrušiť národy, identitu a dať im novú - európskeho národa. ale to sa nesmieme brániť, všakže.... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.