Aka je podľa vás najúčinnejšia vábnička nasrnca, postrehy a skúsenosti s vábničkami.
je zakázané rušiť chránené živočíchy - a to je v zmysle zákona 543/2002 aj poľovná zver, teda aj srnce /výnimku poľovníkom umožňuje § ods 2 - zákon o poľovníctve/. mám názor, že vábenie nepoľovníkom možno úspešne pokladať za rušenie chránených živočíchov. pozri §35 ods 1 písm b): Chráneného živočícha je zakázané b) rušiť v jeho prirodzenom vývine, najmä ho vyrušovať v dobe rozmnožovania, výchovy mláďat, zimného spánku, migrácie .... takže podľa môjho názoru je vábenie nepoľovníkom porušením zákona o ochrane prírody a môže byť podľa neho i sankcionované.
Osamelyvlk to bolo čo za školu kde ťa učili také veci ? :-DDD ◄ reagovať
Edu, ja nemám skúšku z poľovníctva, ja mám dva roky poctivého štúdia, zakončeného úspešnou maturitou na prvý krát. A mám aj bohaté vedomosti o škodlivosti prikrmovania neprirodzenými obilninami. Preto sa tak nedočkavo dožadujem veterinárneho dozoru nad zverou. A ak veterina potvrdí, že pšenica neškodí a hnedé zadky sú nejakým zvláštnym poddruhom srnčej, potom sa tu všetkým úprimne ospravedlním. Ale to sa načakáme, že? pepies, akú hnačkujúcu srnčiu mlaď mám pozdraviť, keď žiadnu nemáme? Ani mlaď, ani jej rodičov. To napíš Edovi. Ten sa nakýva klobúkom. ◄ reagovať
Edu skus ale obavam sa ze isty pan to aj tak otoci na neziaduce krmenie, ktore skodi ak diva svina....:-D ◄ reagovať
motaq ak chceš môžeme dať aj politické okienko :-D ◄ reagovať
motaq to je jednoduché váby prikrmovaním, mne keď dá žienka na stôl slaninku a cibuľku hneď pri ňom sedím:) ◄ reagovať
ako niekto dokaze prejst od vabenia k prikrmovaniu??? ◄ reagovať
Len už odíď Vĺčko zlatý nech sa na LZ kľud navráti.Jožko je vzor horárom pozná v hore každý strom,a dnes ho srna žiadna nevidela lebo v decembri vraj ešte srncov strieľa,stačí na neho zavolať,a nech radšej domov beží a pozdravuje hnačkujúcu srnčiu mlaď... ◄ reagovať
lovu zdar: Vĺčko , vĺčko neklameš ? Srnky repku nejedia! Vlk : To somári z lovu zdar nevedia. lovu zdar : Vedia pán vlk dobre vedia ale odkiaľ nepovedia! Vlk : Ani ja rád trávu nemám ani srnky ani kačky lebo všetky majú sračky , radšej hlúposť odpovedám! ◄ reagovať
Prikrmovanie jadrom neznamená postavenie zásobníka odkiaľ sa bude sypať 4 mesiace jadrové krmivo 24 hodín denne . To by som musel mať zásobník aspoň na 50 ton :-D . ◄ reagovať
jadrové krmivo sa podáva najviacej v prvých dvoch mesiacoch času núdze tj. November a december .Podáva sa spolu so soľou a dostatočným množstvom objemového krmiva . Kedže krmivo zveri podávame vo voľnej prírode jedná sa o tzv. prikrmovanie . Vo zverniciach sa jedná o krmenie . V mesiacoch január a február sa znižujú davky jadrového krmiva a doraz sa kladie na objemové krmivo najmä sušenú lucerku či letninu . Soľ podávame celoročne v neobmedzených dávkach . Je smutné ,že vyhlasuješ vraj máš skúšku z poľovníctva a neovládaš základné pojmi starostlivosti o zver ktoré Ti určuje zákon slovenskej republiky . Ako podávať krmivá dodržiavať hygienu atď sa tiež dočítaš v zákone a mnohých publikáciach Slovenských a Českých odborníkov alebo v publikáciach odborníkov z iných krajín . odkaz odkaz odkaz odkaz odkaz odkaz odkaz ◄ reagovať
Edu, ty si ešte nevidel zásobník na zrnoviny? Neklam! Ak nie, aj tu sú v ponuke neviem na čo, nezaujíma ma to, ale sú. Veď stále píšeš, že zver nekŕmiš, ale iba prikrmuješ. Tak ako? To jej každý deň nosíš, resp. iba raz za týždeň jednorazovku? Motáš mi mozgy. Alebo aj tie granule - to im ako podávaš. Teda - ako by som mal podávať. Každý deň čas nemám. Na pár dní, píšeš, že by škodilo. Tak ako? ◄ reagovať
osamelyvlk prečo píšeš o nejakých zasobníkoch plných pšenice kde sa neobmedzene sype pšenica ??? Ako si prišiel k tomuto bludu ??? Máme granulované krmivá namiešané presne pre zver v zime ,máme ovos jačmeň a mnoho iného jadrového krmiva . Prečo práve pšenica ??? Ano potreba vlakniny a podávanie vlakniny je veľmi dôležitá presne ako si podotkol tiež je veľmi potrebné celoročné podávanie solí . Najlepšie tej nemeckej kde si písal ,že sa nesmie používať v Nemecku :-D . Minerálna soľná pasta 2kg - pre minerálnu výživu zveri. Soľná pasta je vysoko kvalitný minerálny produkt hustej konzistencie. Flexibilné použitie umožňuje optimálne zásobovať zver potrebnými minerálnymi látkami a soľou na každom požadovanom mieste v revíri. Vďaka příručnému baleniu môžete mať soľnú pastu pri každej obchôdzke revíru pri sebe. Požadované množstvo soli jednoducho natrite na peň alebo polámané drevo a nechajte zatvrdnúť. Poľovníkom extra bonus - soľnú pastu nemožno ukradnúť! Soľnú pastu obdržíte v štyroch variantách: Soľná pasta neutrálna je bez prísad. Zapracovaním individuálnych vnadiacich látok a medikamentov je možné urobit si svoju vlastnú pastu. Soľná pasta aníz bola špeciálne vyvinutá pre vysokú zver, daniele a srnčiu zver. Obľúbená vnadiaca látka aníz zaisťuje zveri rýchle a spoľahlivé nájdenie miesta soľného lizu. Soľná pasta lanýž je výborne prijímaná diviačou zverou. Pasta obsahuje vysoko kvalitnú lanýžovú esenciu. Soľná pasta rast plus obsahuje okrem soli a minerálnych látok aj mikroprvky ako je meď, selén a fosfor pre optimálny vývoj srsti a parohov. Obsahuje tiež aníz, ktorý dodatočne zaisťuje zveri rýchle a spoľahlivé nájdenie miesta soľného lizu. vídíš tú moju sovičku :-D na Belodovičovej stránke ? :-D v rožku :-D pekná že jozi :-D odkaz ◄ reagovať
Edu, z 29.6.2011, o 13,46. Odkiaľ viem, že estónska srnčia hnačkuje zo pšenice a nie z repky? Jednak tam repku nevidno. Tá je v zime v štádiu byliny. Pšenicu tam vidno a tá v prírode a v zime je tiež v štádiu byliny. Ako ozimina. Nie v štádiu semena. Už to je neprirodzené. A práve z toho pramenia problémy. Čo problémy, brutalita hlavne voči plodom v srnách. A aká? Môžeš si to prečítať v časopise Hubertlov č. 2/2011, str.15. Píše tam Prof. Dr. R.R. Hofmann, Baruth - Mark, Nemecko. Všetci vieme, že je to, podľa teba, informátor, pišúci sprostosti, ale pre ostatných je to fundovaná informácia. Niekoľko viet. Hneď prvá veta: "... v niektorých revíroch je možné pozorovať srnčiu zver, ktorej zrkadlo je znečistené zbytkami výkalov po hnačkách." Vzniká tam a vtedy, keď sa podáva veľké množstvo pšenice a zver nemá možnosť požierať vlákninu. Zo zásobníkových samospádových kŕmidiel sa ako podáva pšenica? Nie veľké množstvo naraz??? Vzniká aj tympánia - nadúvanie bachora a plynatosť čriev. Dobre som preto počul, keď pred estónskou kamerou srnčia prdela. Ale dobre si je prečítať celý tento článok. ◄ reagovať
Edu nič proti takým vymoženostiam modernej techniky možno je to fakt dobre ale mne osobne to pripada ako keby si nosil dajaky prehravač a puštal to stlačanim tlacitka... to ako keby si svoj fotoaparat nastavil na automat pripojil na pohybovy senzor a čakal co sa odfoti..Nemaš vädčšiu radosť ked si to všetko musiš ponastavovať manualne a ono ta fotka sa ozaj podari? A myslim ze o tom to je..(možno niekedy vynajdu aj bozkavanie bez "slintania" to už len bude super)Vabnička nieje žena keď ju nikomu nepožičiaš slinceš si ju sam. Ja mam sadu faulhaber je fakt dobra ale často este stale použivam aj cigaretovy celofan(na ktorom som sa piskať učil)a nie vždy sa mi ten zvuk podari.. ale asi to je to prave polovnicke vábenie.VABENIU ZDAR ◄ reagovať
Edu a možná blbá otázka. Buttolo je jedna značka, nebo jen typ vábničky? Resp. jestli je víc výrobců těchto balonků, nebo jen jedna firma jejichž balonky lze sehnat v zemích česko-slovenských. Někde jsem četl že prý guma časem i spuchří. ◄ reagovať
buttolo má jednu obrovskú výhodu ,že doň netreba fúkať a slintať :-D všetko zariadi stlačenie vábničky .Nič sa neladí iba sa pootočí na požadovaný zvuk .Odpísá sa pijeee pijeee pip pip pip a je to vybavené .Zvuk je veľmi dobrej kvality . ◄ reagovať
Že vraj sú výborné nordiky, chcel som vyskúšať a kúpiť na výstave v BA, ale hlasom a vzhľadom ma zaujala nová Devana, tak som sa ulakomil na ňu. ◄ reagovať
ano mám buttolo roky je to výborná voľba .Podla mna výborná vecička . ◄ reagovať
Asi mimo tému, ale co vábmničky Buttolo? Máte někdo zkušenost? Možná dobré pro ty (nás) co nemají hudební sluch.Ikdyž 100 % vábnička v rukou nešikovného lovce problém sluchu neřeší. ◄ reagovať
tomulino nevie on si iba myslí ,že je fenomenálny ,pokrokový a neviem čo ešte . Volá sa to reformátorský blud určitá psychóza . Ale nie je to zase taká ťažká choroba ani to nebolí spolu z alzhajmerom sa na jozim vyriadili . Ten nemec mu heslo stratil od nicku Jozibaci :-D ◄ reagovať
edu-lebo vlk vie vždy všetko najlepšie :) ◄ reagovať
osamelyvlk odkial vieš ,že tá estonska zver hnačkuje práve zo pšenice a nie z repky atď??? ◄ reagovať
vlčko ja by som aj písal vaše meno správne len neviem ako Vás mám nazývať...jóži alebo kobra? alebo ako Vás nazýva edu, súdruh Begala? :) ◄ reagovať
pretože ja na rozdiel od teba predpokladám určitú formu inteligencie u všetkých zvierat. pre druh Homo to samozrejme neplatí,po príklad netreba chodiť ďaleko... ◄ reagovať
Odkiaľ vieš, že zver si to veľmi dobre uvedomuje? Povedala ti? Estónska kamera to nedokazuje. Obilniny ju priťahujú, ale zadky nám ukazujú, že jej to zjavne škodí. Zabrániť tomu môžme iba my - nepodávaním obilnín. Inak - v prírode sa zrnoviny v takej forme nevyskytujú - do zimy by vyklíčili a začali rásť. Potom by už boli neškodné. Lepšie povedané - boli by klasickou, štandardnou bylinnou potravou, pre vyvíjajúci sa plod výdatnou. ◄ reagovať
zatiaľ tvoje pedagogické danosti 4-, mňa si nenadchol..aha,zver si neuvedomuje :)))))) neboj sa zver si veľmi dobre uvedomuje kde je jej dobre. to len ty tomu nerozumieš... s nickom, či bez nicku, odpovede od teba sú ako ozdravenie gréckej ekonomiky... v nedohľadne... ◄ reagovať
Že vaša zver žerie seno, tomu nemôžem uveriť. Lebo naša a estónska naňho kašle. A obilniny? Aj estónska ich má rada, aj naša /možno, lebo im nepodávame, tak neviem na 100 %/, ale preto, že sú atraktívne - čuchovo i chuťovo. Ale si neuvedomuje, že z toho hnačkuje. To je na obilninách najzákernejšie. A 15 ročný chlapec nech sa naučí správne písať môj nick, potom mu budem odpovedať. ◄ reagovať
ale, ale jóžibáči. prednedávnom si nás nazýval tupcami a vychvaľoval sa ako by si vzdelával našu mládež, a keď ti dá 15-ročný chlapec otázku, nevieš mu na ňu odpovedať. Tak mu vysvetli, že prečo tá úbohá hnačkujúca zver stále žerie obilniny,seno a soľ čo jej podávame, a nekŕmi sa tou tvojou domácou stravou , keď jej má všade dostatok, sneh jej nerobí problém a zima je najfantastickejšie obdobie roka. predsa má možnosť voľby a nerobila by si zle kŕmením sa hnačkovinami a opustila by lokalitu kde ju prikrmujú, nie? a ona nie, a just bude chodiť do tých krmelcov...ukáž tvoje pedagogické vlohy, lebo zatiaľ nie si prínosom..... tomulino rulez :) ◄ reagovať
vidíš orol :-D konečne vieš prečo som sa zmieňoval o eštebackych hajzloch . Hrajú stále ich špinavé hry . Konšpirácie a lož je ich pracovný nástroj . Otvor si stránku SPZ a SPK pozri sponzorov !!! Prečo sú to práve ... ??? Vyžiadaj si kam idú peniaze od členov PZ to sú smiešne peniaze ale ide o oveľa väčšie . Prečo ??? ◄ reagovať
:-o)) áno, to má. Ja sa ho tiež pýtam v inej téme ( ako ďalej s poľovníctvom ) už po niekoľkýkrýkrát na moje otázky, no odpovedí som sa nedočkal. Asi sa bojí, že slučku na krku by si stiahol ešte výraznejšie, darebák jeden. ◄ reagovať
vlčko ja sa chcem poradiť s Vami len odrazu máte nejaký výpadok pamäte a neviete kde ste to čítali ◄ reagovať
Ty si periodikum eštebactva na Slovensku osamelyvlku :-D Ty estonska kamera :-D ◄ reagovať
Veď si to môžeš vyhľadať aj tu, na webe. Neviem presné adresy, ale poraď sa s niekym. ◄ reagovať
jasné lebo ja budem prehľadávať všetky poľovnícke časopisy :) ako mám vedieť že to nieje zase ďalší Váš výmysel? ◄ reagovať
Chcieť môžeš, ale nie som sluha. Obslúž sa sám. Buď rád, že som ti dal tip! ◄ reagovať
chcem konkrétnu stranu a číslo ◄ reagovať
Tak si poštuduj časopisy PaR, Myslivost, Naše poľovníctvo, atď. Z nich to mám. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.