Aka je podľa vás najúčinnejšia vábnička nasrnca, postrehy a skúsenosti s vábničkami.
je zakázané rušiť chránené živočíchy - a to je v zmysle zákona 543/2002 aj poľovná zver, teda aj srnce /výnimku poľovníkom umožňuje § ods 2 - zákon o poľovníctve/. mám názor, že vábenie nepoľovníkom možno úspešne pokladať za rušenie chránených živočíchov. pozri §35 ods 1 písm b): Chráneného živočícha je zakázané b) rušiť v jeho prirodzenom vývine, najmä ho vyrušovať v dobe rozmnožovania, výchovy mláďat, zimného spánku, migrácie .... takže podľa môjho názoru je vábenie nepoľovníkom porušením zákona o ochrane prírody a môže byť podľa neho i sankcionované.
Príspevok presunutý z diskusie Vábničky Buttolo (autor: Dandy20).
Ja som ju doniesol z rakuska za 25 E ◄ reagovať
hunter2010: Kde si prosím ťa kúpil? ďakujem ◄ reagovať
JA SOM AKURAT VCERA KUPILB ALE ZNACKA NA NEJ NEBOLA ZIADNA!!! ◄ reagovať
Vlastním takuto je to jedna z najlepších vábničiek na trhu !!! ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie vabničky (autor: 33SRNEC33).
Ja použivam vabničku od Devany drevenu ,mam ju už5 rokov a so s ňou spokojny .Srnce priskočia my vždy. Rozdiel je iba v cene,ale musiš mať aj dobry hudobny sluch lebo potom ti je vabnička na nič. Piskaš 20minut a nič povieš si že nefunguje ale ,chyba bude inde. V devane dostaneš aj CD tak to pochopiš lepšie.MAM doma 8 vabničiek a všetky su z dreva. ◄ reagovať
Drevo, keramika, paroh, list? Ak nemáš "hudobný" sluch môže Ti to byť jedno - bez urážky. Osvedčila sa mi drevená za 100 Sk, nová od staršieho poľovníka. Viac ako voľba materiálu mi pomohla nahrávka "Vábenie líšok a srncov", ktorá je na trhu ako MC a CD. Podľa toho som si ju naladil. Priskočili mi hneď dvaja srnci a chystali sa na súboj. Zostalo len vybrať toho "najmenej" chovného. Veľmi mi pomohli skúsenosti zverejné v časopise Hubertlov. ◄ reagovať
Ja idem kupovať srnčiu súpravu-univerzál, paroh, cena 1 500 Sk. ◄ reagovať
to zistíš podľa ceny,či paroh,alebo drevo ! Ja mám drevo a som spokojný.Ten pán,čo ich vyrába sa mi zdal po telefone celkom solídny,odporučil som ho aj dalším kolegom,zatiaľ spokojnosť !Ked som mal prvú vábničku,a nedokázal som nič privábiť,jeden starši kolega mi povedal : chlapci to nie je píšťalka !!! Skúšaj,skúšaj,skúšaj,paroh,drevo ?-prax !!! ◄ reagovať
no šak prave preto tam zavolaj,oni ti povedia či je paroh lepši akom drevo ◄ reagovať
pali1-ano ie o to a aj uažuje že si otial obiedna ale he edet s akeho aterialu su najlepšie ◄ reagovať
skús výrobky z Devany,ked tam zavolaš,dobre ti poradia,a k vábničkam Ti pribalia aj návod. tel.0907 744166,odkaz ◄ reagovať
a chcem vabničku na srnčiu zver ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.