otaznik -logiku to ma, ale... Vrta mi hlavou, ze za spolahlivu osobu sa( mimo ineho) nepovazuje ten, kto nadmerne poziva alkoholicke napoje, alebo kto podla zisteni policajneho utvaru nedava zaruku, ze zbran nezneuzije. Nemoze prave toto pouzit policajt pri odmietnuti osoby podrobit sa dychovej skuske a zadrzat, resp. odobrat danej osobe zbrojny preukaz ? P.s- vilo 72, skus prosim Ta konkretizovat, uved zopar prikladov, vdaka. ◄ reagovať
Keď som si pozeral novelu zákona o zbraniach tak ma zarazila ako páni poslanci vymysleli fígeľ na držiteľov zbraní. Nie každý si všimne, že ak bude vyzvaný k vykonaniu dychovej skúšky a túto odmietne tak sa síce dopúšťa priestupku, ale zbrojný preukaz pre stratu spoľahlivosti mu nikto nevezme. Iba ak by sa dopustil v priebehu dvoch rokov ešte jedného menej závažného priestupku. Iné by to bolo ak by nafúkal nejaké to promile. Nad jedno promile to už do konca sa považuje za trestný čin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Čo z toho vyplýva? Ak nie ste si istí, že nafúkate nulu tak nefúkajte. Zachránite si tým stratu spoľahlivosti a tým aj zbrojný preukaz. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.