Rado, no zistíš to tak, keď sa dáš dobehnúť a nemáš zmluvu. P.S. zajtra popíšem, je to na dlhšie. ◄ reagovať
Edu, ale klapkové montáže sa robili a robia rôzne, teda aj nízke. Záleží, či chceš aj otvorené mieridlá, resp. záleží od výstupnej pupily puškohľadu - jej priemeru. Je to rôzne. Však Ty to poznáš. ◄ reagovať
rys2.ako zistim ci je pouzivana zbran dobra??a ked odskusat tak ako?teda na aku vzdialenost ◄ reagovať
A ešte niečo. Áno, staršie zbrane, koľkokrát vylágrované, alebo inak chybné, čo nemusí kupujúci postrehnúť predávajúci CHCE čo najlepšie predať. Je to logické. Preto by som nekupoval za väčší peniaz napr. GB ZH, resp. ČZ. Týchto zbraní bolo vyrobené more a vlastne nemajú a ani nebudú mať historickú cenu. Ako som už kdesi písal, max. do 10000.- sk, resp. 330eur - ORIENTAČNE. Aj to len v perfektnom stave!!! Práve tieto zbrane sa ale snažia ich majitelia predávať za 12 až 25000,- sk, samozrejme podľa ročníka atď atď. Majú ale na to samozrejme právo. Každý chce predať výhodne. Len najhoršie na tom je, že PREDÁVAJÚCI SA RADUJE a KUPUJÚCI sa ČUDUJE - teda väčšinou. Samozrejme keď dôjde ku predaju a kúpe. Ale zbrane starích majstrov puškárov myslím treba kupovať a netreba sa toho báť. Pokiaľ sa človek ovšem do toho dobre vyzná! ◄ reagovať
Rado aj takto prestrielane náboje treba rátať do ceny zbrane . ◄ reagovať
edu...
absolutne v uvodzovkach samozrejme... ◄ reagovať
edu takze by som potreboval asi jednu igelitku nabojov aby som to akotak nastrelil?:))) ◄ reagovať
Každá zbraňa má svoje tolerancie preto ani stara ani nova zetka nebude absolutne presná . Najviacej sa dá presnosť nevystrielanej guľovnice ovplivniť kvalitným strelivom . ◄ reagovať
laik. vdaka za radu a mame dokonca aj v nasom PZ strelnicu tak dufam ze sa najde niekto ochotny,,, ◄ reagovať
K tej klapkovej montaži poviem toľko : Klapkova montáž sa nám prežila tak ako klasický čierkobiely dobrý bublinový televízor . Tak ako ČB televizor aj klasicka vysoká stara klapková montáž sa prestali vyrábať . Takže pri ladení tohoto srandovneho mechanizmu sa naozaj da pred každým uderom kladiva zdemontovať montáž aj s optikou potom klepnuť samozrejme že len tak asi :))) proste od oka potom znova nahodiť montáž a streliť na terč + skontrolovať ako sme čukli :)) či moc alebo málo .Kedže platnička neni zakelnerovana po výstrele sa obyčajne môže pohnuť ako i pri samom koncovom akože zafixovaní .Samotná klapková montáž ma tiež svoje vôle ktore sa prejavuju na presnosti strelby ako i obrovitá paralaxa spôsobená vysoko položeným puškohľadom . Aj pre tieto veci sa proste prestala vyrabať a robia sa nove tuhe montáže nie táto babička :))
Teraz sa mi zdá ako by si tu chcel navodiť atmosferu rys 2 že nove zbrane su vlastne poruchove a zle a stare bazarove vybuchane to je to pravé .:) ◄ reagovať
milanko12.O tej "starej"Z"s tebou suhlasim a pisal som uz 1 prispevok o nej. Ma ju bratanec v razi 6.5x57 a je absolutne presna len co sa tyka streliva tak chcem podotknut ze so strelivom RWS vo vacsine pripadov zostala zver na mieste kdezto u SPCE takmer vzdy este odbehla a toto je zatial moja skusenost s touto jednou z mala zbrani ktore som mal moznost vyskusat a drzat ◄ reagovať
Áno, nová je nová a takto uvažujú viacerí. Jednoducho to má logiku. Aj ja som kupoval nové zbrane. Po istom čase som ale prišiel na to, ako kúpiť lacnejšie. Robil som to tak, že som kúpil napr. dvojmesačnú alebo niekoľkomesačnú atď atď zbraň, ktorá bola vlastne zánovná a vlastne ako nová. Samozrejme majiteľ išiel s cenou – musel ísť s cenou vždy dole a ja som niekedy pár tisíc ušetril napr. na kúpu poľ. výstroje alebo výzbroje. Pri takejto kúpe je samozrejme žiadúce, aby sa človek vyznal PERFEKTNE do kúpy zánovných, starších, alebo veľmi starých zbraní. Dokonca sa dá uvažovať aj tak, že človek natrafí na starú zbraň – túto kúpi a za to si následne kúpi niekedy aj dve nové zbrane. Stretol som sa s tým aj u mňa. Inak stretol som sa aj s tým, že som zakúpil dve nové guľovnice ZKK 601 a na tretí deň som ich reklamoval. S reklamáciou som uspel ihneď a tieto mi boli vymenené. V jednom prípade sa jednalo o vypadanú hlaveň celkom pri ústí hlavne ( kaz asi 1cm viditeľný voľným okom ) a v druhom prípade o záver, ktorý vykazoval obrovskú vôľu! Predajca to vyriešil jednoducho tak, že mi v tom čase vymenil záver, ktorý už 100% pasoval. ◄ reagovať
Edu, asi sa nerozumieme. Poznáš starú klasickú dobrú klapkovú montáž? Stále Ti nerozumiem, čo s tým má optika - aké údery alebo vibrácie na ňu pôsobia pri štelovaní kladivom. Však najprv Ti puškár, resp. výrobca vyrobí klapkovú montáž, vymeria a vyfrézuje drážky na puzdro, prípadne hlaveň ( u komb. zbraní ) na spodnú časť klapk. montáže - tzv. môstiky a len tieto pri vymeraní nasúva do drážok tak, že po nich ako hovoríš mláti kladivom. Pokiaľ má všetko RIADNE vymerané, zakvačí puškohľad a skúša nastreliť zbraň. NIKDY nebúcha kladivom vtedy, keď je puškohľad na mostíkoch. NIKDY!!! Ty už si to videl? Ja nikdy! ◄ reagovať
Milanko 12 ako je u teba pravidlom máš to poriadne pomotané !!! Ja som Radovi povedal aby si kúpil IŽ 12 stku ked je to pre teba drahá zbraň tak ťa ľutujem . Guľovnicu ssom mu poradil hlavne novú ktora sa da kúpiť za cenu často ponukaných starých haraburd . Ty si povedal na to že stara zbran je niekedy lepšia ako nová . Nuž to bola tvoja rada a ešte sa ma opýtaš na total blbosť či si myslím že ročna guľovnica nemôže byť vystrielaná . Akože čo Ti na to mám odpovedať ??? Milanko ja sa tu nepasujem za najmudrejšieho . To či niekto komentuje fundovane a na urovni si musia urobiť ludia čo to čítajú . Ked niečo píšem viem to i zargumentovať . Žial Ty to proste nevieš strielaš od pásu absolutne nezmyselnosti a kopeš okolo seba .
Ohladne toho draheho . Nuž drahe mu radíš ty ked mu radiš staru rárohu . Ale o tom som už hovoril dnes 19.27 . Vždy premýšlaj Milanko 12 o čom píšeš bude to na osoh tebe samému . ◄ reagovať
EDU-zas porusim co som ti slubil keby nie teba tak tu nieje co citat:) je chvalihodne ze niekomu nieco radis len ked niekto o tie tvoje rady stoji....nechvalim sa ale ani ti to nepotrebujem dokazovat ja som rezignoval na tvoje prispevky...ty si sa am vymenoval za radcu a najmudrejsieho na tejto stranke ...nechcem s niklym vychadzat zle len tie tvoje nazory su take vseliake...co 550 ci rosler ci tika ci brovning eurobolt vsetko je jedna a ta ista zbran pri ktorych je to len o sympatiach...radit niekomu kto nema peniaze nieco drahe nema zmysle....ty si myslis ze rocna zbran nemoze byt vystrielana?najlepsie sa zbran kupuje ked poznas jej korene a majitela inak kupujes macku vo vreci vzdy...aj ja ti budem radit sauer202 a RWS a som zvedavy co mi anto povies ....aj aston martin si kup aj humer ......myslis ze ked niekomu poradis nieco na co nema tak to je rada???? ◄ reagovať
Zžitie so zbraňou je veľmi dôležite . Treba si zvyknuť na pažbu,optiku,spúšť či napináčik . To však príde až po zakúpení . Rado 2404 vypočuj si čo najviacej názorov a urob si svoj názor ktoré sú pre teba relevantné . Koncové rozhodnutie bude len na tebe . ◄ reagovať
O to mi tu išlo, lebo pri takom rozsahu informácií Z KAŽDÉHO ROŽKU TROŠKU za krátku dobu, možno by aj špičkový PC zamrzol.
Ešte jedna všeobecná známa rada, že iba železo sa kuje za horúca, takže nech s kúpou neponáhľa a číta aj tu príspevky, ktoré po čase začne sám selektovať a posunie sa ďalej.
Flinte musí jednoduche veriť a vytvoriť si k nej vzťah na dlhú dobu. ◄ reagovať
Laik pekne si to povedal maximálne s tebou súhlasím . Som rád ,že chlapca nemáš záujem zavádzať v nejakých egoistických nezmysloch ,ale si mu podľa mňa veľmi slušne poradil. ◄ reagovať
Milanko 12 je fajn , že čítaš to ti je na pochvalu , ale radiť chlapcovi že si má nejaku starú českú guľovnicu kupiť a že bude lepšia ako nová to je tragikomédia !!! Už sme sa dozvedeli aký si čarostrelec ale toto už neni ani latina poľovnícka to sú už bludy :)) škoda ,že si nepristal skúsiť si vystreliť v praxi ako si dal do ponuky . Mohol si zobrať aj strýka ktorý vraj zo ZHčakom na 70 m z voľnej ruky vystrelí tak že sa strely dotknu na terči . Popoluška by gúľala očami :)))
Niekedy sa naozaj neviem vynačudovať aké absurdity tu ľudia píšu . Vôbec neviem pochopiť dôvod týchto totálnych nezmyslov a klamstiev . Preboha ľudia zachovajte si trocha dôstojnosti nerobte zo seba ch.... ◄ reagovať
Pre Rado 2404
Jedna rada trochu z iného uhla, čo kúpiť a čo nie.
1. Kúpiť sa dá vhodná, či nevhodná /vec posudzovania/ aj
nová aj stará zbraň.
2. Počúvni radu Edu a nekupuj za každú cenu starú zbraň. Je väčší predpoklad, že bude horšia, ako nová pre svoj vek technológie, ako i doterajšieho zaobchádzania sňou a prípadne, prečo sa predáva.
3. Ako Ti Edu povedal, radšej si požičaj. Ja Ti radim ešte jednoduchšie riešenie. Nežičaj si, je koniec sezóny, nikde sa neponáhľaj, ale šetrí sám, bez úrokov z úveru, ale ešte získavaš na svojich úrokoch. Je to minimúm, ale v absolutnom vyjadrení min. 2x na nich získaš. Zároveň v dôsledku recesie je predpoklad, že aj nové zbrane pôjdu dolu, takže zase získaš. Ponúka je väčšia, ako dopyt.
4. Čas, dokedy si našetriš na priemernú zbraň, povedzme ČZ cca. 800-1.000 euro / za takú cenu sa dá nová kúpiť pomaly aj na Frankonií iná značka/, venuj sa štúdiu zbraní a naše rady ber tak trochu s rezervou. Možno celý život budeš s ňou poľovať Ty a my sa vôbec nemusíme dozvedieť, či si vôbec niečo kúpil.
5. Odporúčal by som Ti skôr praktické skúsenosti so zbraňami. V meste kde žiješ, prever si, či je tam nejaká skupina poľovníkov, ktorí chodia trénovať na strelnice, skontaktuj sa s nimi a sleduj ich streľby. Po krátkej známosti si popros do ruky jednotlivé zbrane, ktoré sa Ti budú páčiť a prehodnoť ich, ako sa ti držia v ruke. Požiadaj ich o možnosť streľby za úhradu a to Ťa usmerní praktický, čo sa Ti páči a ako to strieľa. V podstate veľké rozdiely nezistíš, ale bude to Tvoja voľba, Tvoje rozhodnutie, Tvoje pocity a konečne TVOJE EURA.
Ospravdlňujem sa Polovnkr za odbočenie v jeho téme na požiadavku Rado2404, ale myslím si, že rada je vhodná aj pre Teba, skús pouvažovať. ◄ reagovať
Rys 2 ja som dal do ponuky dve zbrane :
odkaz />
odkaz />
foto I.D. 37878 pekná rytá lahunka guľovnica 7x57 lenže mala vadu taku ako som spomenul v predošlých príspevkoch . Doporučil som kolegovi, že tie kvantá patronov za tisíce korún ,ktore pri ladení každoročne vymlátil do terčov a mlatenie kladivom do montaže nikam nepovedie :) Sfušované možno celoživotné trofeje muflona ,srncov atd . boli tiež vecami hovoriacim pre zbavenie sa tejto peknej pušky . Nuž stalo sa za utržene peniaze si zakúpil českú takmer nepoužitú guľovnici Brno 98 v orechovej pažbe spolahlivým napináčikom a záverom + tuhou montážou a hlavne dvoma koliečkami na puškohlade :))))) Od tej doby sa mnohe zmenilo .Konečne má guľovnicu ktorá je presná a spolahlivá pridal RWS strelivo . Aj takto sa dá získať istota a duševná pohoda pri strelbe. ◄ reagovať
Rado2404 - predrazi sa ti ta abran a budes to vybavovat dlho chod k policajtom a tam ti povedia ake kolky potrebujes hned ta to prejde...a zasanovana stara zbran je niekedy lepsia ako nova!!!!dokonca za stare Z cesi rucili presnestou do 5cm na 100m a to je na polovnu zbran slusne si myslim lebo sustrel 3cm raz za cas nieje smerodatny vobec to neurcuje presnost zbrane keby si vystrelil 10X po 10ran a vsetky by boli v 3cm rozptyle potom sa tu o tom mozme bavit a ani jedna polovna zbran to nedoakaze...zbran ktora striala pod 3cm kazdu ranu vyzera "inak".... ◄ reagovať
Rado samozrejme že sa nemláti po skle optiky ani tubuse .Na normálne štelovanie ako je na bežných puškohľadoch uplne zabudni!!! Tj horný koliečom a bočným po 1 cm napríklad . U týchto veteránov sa bucha kladivom po montáži respektíve platničkách ktoré sú na pevno upevnené s klapkovou montážou. Úderi sa samozrejme prenášaju na optiku ako i montaž a jej upevnenie . Koľko buchneš toľko ju pohneš nieť žiadnej mierky klepe sa proste kladivom od oka :))) Je to neuveriteľné ale je to tak . Takže sa ti uplne bežne stane že ti striela do prava 10 cm buchneš kladivom a zrazu už striela 20cm do ľava :)))) Ďalším problémom je že ked si takto mlatiš kladivom po guľovnici + motaži + optike stane sa ti bežne že preklepneš predok alebo zadok čím optiku vyosíš voči hlavni :)) proste nebude rovnobežná s osou hlavne . Keď to sa ti to podarí ako nak nastaviť samozrejme približne :)) lebo v tých vôlach montaže a platničiek to ani inak nejde potom na záver príde bodka za touto komickou činnosťou :)) Tj zobereš kelner /jamkar/ a úderom a rozplachnutím kovu to akože zaistíš na tej platničke :)))))) Samozrejme že sa ti to pohne :))))) Potom sa už len tešiť na ďalšie ladenie :)))) Potom môžeš kľudne strielať SPCE od belota aj tak je to už jedno :)) na tých 60 sem tam volačo trafíš sem tam nie a ide sa ďalej :)) prirataj k tomu vybuchanú hlaveň + rôzne vôle + vyťahaný úderník a skôst máš doma v trezore :))) Samozrejme kto má na dostač financí môže taketo veterány sporiť . Nie su však ani presnejšie ,lepšie ,spolahlivejšie ,výkonnejšie samozrejme ani krajšie . Sú to proste bazarove veci . Tak ako sú zberatelia starých motoriek ,aut, fotoaparátov atd.tak sú aj zberatelia guľovníc . To však nie je tvoj prípad Rado preto som Ti poradil tak ako som poradil . Zavádzať ťa len preto aby som inému dokazal niečo nie je môj štýl . ◄ reagovať
noo zlakol ...len som si to vysvetloval ako by som to robil ja a vlastne ked nastavujes optiku tak ako to urobis ak ju tam nenasadis?alebo mi to vysvetli. rys2 ◄ reagovať
fajn ...mne sa zda zas automat pritazky na nosenie ale inac v pohode da sa nim strielat aj na vacsie vzdialenosti a pocul som ze maju aj dobre krytie . ako hovoris to je vec kazdeho ja som si prostrednictvom tejto stranky chcel ziskat dobre rady od starsich polovnikov a nie si tu robit srandy ako mozno poniektori.zbrani je vela preto je tazke sa rozhodnut bez skusenosti a podla mna sa o tie svoje podeli kazdy dobry polovnik. ◄ reagovať
Edu, v podstate s Tebou súhlasím. Len chcem dodať, že ja práve kupujem a kupoval som aj staré zbrane. Aj 50 aj 100 ročné. Ak budeš vedieť, daj echo a odmena Ťa neminie. A s tým štelovacím kladivom, ktorou podľa Tvojho vyjadrenia búchaš po cajske, je to trochu ináč. Už sme sa o tom bavili. Búcha sa po montáži, konkrétne po môstikoch klapkovej montáže a nie po optike. To len aby sa mladší nebáli a zle si to nevysvetľovali. Ak si postrehol, už sa zľakol aj Rado 2404. ◄ reagovať
Rado pochopil si to veľmi správne na pohybujuci sa terč je výhodnejšie strielať kozlicou . Práve preto striela v športovej strelbe 99,9 % ľudí práve kozlicami :)) Takže tak ako asfaltový terč sa ti bude triafať kačica ,bažant alebo zajac . Preto Bola moja rada na zakúpenie si kozlice .Esteticke cítenie je u každého iné subjektívne . Mne sa páči Blaser attché ,alebo automat beneli inemu zasa niečo iné .Jeden má rad blond iný čierne ženy :)) Podobne je to u farieb alebo dezignu. ◄ reagovať
Ano IŽ je správny pomer kvality a ceny . Ako som povedal nech neni voľná na zamkoch a vypadaná . Taká zbraň totiž nebude ani presná ani výkonná ani bezpečná . Mali sme tu debatu keď malo zopár poľovníkov strach zo záveru blasera :)) Nuž strielať z rozheganej vypadanej brokovnice ktorá má oproti guľovnici rýchle horenie prachu je oveľa nebezpečnejšie . Ano sú aj tlakové skúšky to je fakt :)) Tie však absolvuje aj blaser gulovnica :))
Rys tak na kúpu IŽ 12/12 a Brno 98 guľovnice netreba byť miliardárom :)) Taktiež na priplatenie si pár centov za dobré strelivo . Ak by mal niekto pocit že je to finančne náročné nech striela starým kverom za 50 euro z vojenský zásob sa tak predavaju u Eduarda Kettnera napríklad . A nech si kupia 50 ročnu 1 ranovú brokovnicu za tiež 50 euro . Ušetriť sa da aj na oblečení prešívaky ,stare ihličkove maskače , obuvať sa daju tiež gumáky alebo stare kanady . Strelivo sa dá aj doma prebíjať aj brokove aj guľové prípadne sa daju stielat po tich stare kverove zasoby 8x57 I :)) Všetko sa dá to je fakt ja som povedal svoj názor ako by som postupoval pri nákupe ja .Nikomu nevnucujem svoj názor . A samozrejme že si rád vypočujem aj protiargumenty voči mojim návrhom pri kupe zbraní . Tiež nie som neomylný a rád sa necham poučiť radou iných . ◄ reagovať
no je pravda ze z kozlice sa mi strielalo lepsie na holuby ako z dvojky ale na bazanta a tak som nemal problem a tiez som zastanca 12stky je to fajn zbran. tie IZ27 niesu az tak strasne ale pacia sa mi prave tie starsie okolo 80tych rokov. ◄ reagovať
Edu a vieš, ako urobí žena z muža milionára? Odpoveď: keď bol miliardár. ◄ reagovať
Brokovnica vôbec nemusí byť nová keď je pevná na zamkoch a nerozheganá tak je to ok. Doporučujem 12/12 a to kozlicu . Výrobca môže byť ruský alebo americký . Na brokovnici zasa toľko nezáleží . Každopádne by nemala byť vypadaná a vnutro by malo byť tvrdochromové . Ja mam trap špecial Taliansky churchil by Casnar 12/12 . V dnešnej dobe sa da za slušne peniaze kupiť široká škala nádherných brokovníc cez španielske až po špičkové Talianske Beretty . Výmenné chocke tiež nie sú žiaden nadštandart za obrovské peniaze. Nádherné automaty brokové benelli lahodia môjmu oku tiež nádherným dezignom a mohutným podpažbím pre veľke ruky ako stvorené .Ruske bajkal a IŽ su tvrdochromove a spolahlive . Ako je však zvykom komunizmus a estetika to sú dve nezlučujúce sa veci .Ruske zbrane su škaredé na hrubo opracované .Vlastnil som IŽ 12/12 tiež je ukraduta. Zbraň to bola spolahlivá a veľmi presná .V dobe keď som ju kupoval iné lepšie neboli . Na pohľad však ako som spomenul. Keď si kupiš brokovnicu používanú na poľovnícke učely v horských častiach slovenska bude logicky menej opotrebená ako športovo používaná zbraň pripadne poľovaná v bažantniciach alebo v revíroch kde sa loví veľa malej zveri . ◄ reagovať
strasne ....prist o zbrane takymto sposobom.takze vramci EU je to jednoduche hovoris?a co brok? tiez radsej novy? ◄ reagovať
žiaden cirkus sa nekonal zbrane mi nenašli na jednej čo pachatel zložil ostali jeho otlačky ani tie nedokázali zobrať . Tak ja som prišiel o zbrane a policia nevyšetrila vôbec nič . Na to kašlať s EU sa postupuje štandartne v obchode ti povedia presne ako je to pri nákupe . Žiadne clá ani veľke štrapácie . ◄ reagovať
zaujimava cena ale este mi povedz ako sa postupuje ak by som ju chcel z ceska ◄ reagovať
je jasne ze mas pravdu, zbran musi aj nejak vyzerat a nejdem prave po tychto kalibroch len konstatujem ze ten system sa mi pozdava.vykradli? a to isli cisto pozbraniach?strasneee...ako si postupoval ked ti ukradli zbran? teda myslim s tym oznamenim na PZ atd. lebo robia okolo toho dost velky cirkus ◄ reagovať
odkaz />
Napríklad tu máš aj s montážou a optikou určite by ju dal za 20000 kč kurz je momentalne skoro 1:1 aj ked už sa plati eurom . Takých na nete nájdeš plno za 400 euro by ju isto dal holú . ◄ reagovať
Ake hej sú zkk v pohode aj čz . Ja mám rád keď má zbraň aj estetickú hodnotu. Niekto si na to nepotrpí . Preto ti poradím nechoď do 8 x57 ani 7x57 . Nie je v dnešnej dobe dôvod . Nemáš na novú kup si staršiu ale nie 50 - 60 ročnú . Nájdu sa ludia čo povedia že môže byť dobrá atd. Môj názor je nekupuj veteránov . Mal som mauser BRNO 98 veľmi pekná zbraň + napinačik + presnosť v prevedení orech .7x64 /Nepredal som vykradli ma/ Takže aj toto je dobra zbraň napríklad hlavne nová. ◄ reagovať
kladivom?to som nevidel este...ved mozes znicit optiku. a asi na nu fakt kaslem nemam chut zhanat potom suciastky a ci by som ich uz vobec zohnal. Ale inac mauser system sa mi pozdava je jednoduchy a spolahlivy by som si dovolil tvrdit napriklad taka zkk ... klasicka zbran s tymto systemom vzhladovo ujde a ma aj napinacik[nie vsetky typy]a rozpraval som s jednym panom a je vraj spokojny nad mieru ma ju v 7x64 ◄ reagovať
Raz povedal jeden miliardár povedal :
Nie som taký bohatý, aby som si kupoval lacné veci. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.