Ulohou SPK podla §42 pism. e. zak. c. 274/2009 o polovnictve je aj cit: organizuje streleckú prípravu uchádzačov o poľovný lístok, praktické skúšky zo strelectva a organizuje kontrolné streľby členov komory kon. cit. Dalej je smernica SPK o organizovani a vykonavani kontrolnych strelieb. A ja sa pytam. su alebo nie su kontrolne strelby povinne?
Zdravím priatelia, dobrá téma, aktuálna.Kontrolné strelby, myslím, že dobrá vec, ale tak ako fungujú, asi nie.Firma SPK si aj z tohto spravila príjem peňazí..Na sneme SPK sa hovorilo, že treba dať do zákona povinné streľby, asi to čo sa deje teraz, nie je v súlade so zákonom, tak si to chcú ošetriť.Myslím si, že kontrolné streľby by mohli byť aj povinné, napr. raz za tri roky, ale v réžií PZ alebo PO ktorá vykonáva výkon práva poľovníctva.Dohodnú si strelnicu, podmienky, náklady, spravia o tom záznam a hotovo. Kto chce strielať viac, môže. Každý poľovník má určite záujem, aby mal dobre nastavenú zbraň a keď je tam prítomný odborník, tak je to veľmi dobre. Ale nemusí to organizovať SPK, ktorá poverí SPZ a treba hlavne platiť, výsledok nie je dôležitý....toto nechceme..V telke bola informácia, že Min. vnútra a psychológovia navrhujú skrátenie platnosti zbrojného preukazu z 10 na 5 rokov.O čo tu ide, o peniaze..pre sociálny štát a skupinu psychológov...Treba dať pozor, čo do zákona zase dajú..Za posledné roky, kto strieľal v Devínskej, poľovník ? problémy niektorých policajtov.??? poľovníci ?? nech si túto skupinu testujú aj každý mesiac..ale nie poľovníkov..Za 5 rokov existencie SPK dali do nej obyčajní poľovníci cca 10 mil. EUR, kde sú tie peniaze, koľko išlo na fond rozvoja poľovníctva, na strelnice, zazverovanie..do revírov???SPK spravila z poľovníctva iba firmu pre úzku skupinu funkcionárov a bossov slovenského poľovníctva...
nejaká neoverená správička z parlamentu: lebocký sa snaží získať podporu pre pozmeňovací návrh k zákonu o zbraniach: zaviesť povinné streľby.... ◄ reagovať
Kontrolne strelby zo zakona povinne nie su (zakon neuklada povinnost zucastnovat sa kontrolnych strelieb). ◄ reagovať
Každý krúti, motá ako chce jedny odhovárajú od nich druhý nie tak ešte raz je tu niekto kompetentný povedať ,,ČI KONTROLNE STREľBY SU POVINNE ALEBO ,NIE ?? jasnú odpoveď,nič viac ◄ reagovať
Pandur, "ANO" z mojej strany neznamena, ze KS su povinne. Znamena, ze som sa stotoznil s tvojim nazorom z prispevku o 21:02 a na znak suhlasu ze mas pravdu som napisal ANO. ◄ reagovať
Jaro1 kde je uvedene ze tie kontrolne strelby su povinne? ◄ reagovať
bystricka nebodaj to bolo štatne tajomstvo,príp.prísne tajne,poprípade tajné,či?Veď u Vás s takýmito informáciami neprichádzate do styku, len ak by to chcel nadriadený silou mocou zahráť do autu. Otazka je jasne položená ano-nie povinné kontrol. strelby. Astronom-k tvojím základným povinnostiam pracovníka SPK asi len toľko:už sa nevedia dočkať kedy príde na učet výplata,na ktoru sa im spoločne pozberáme...nič ine ich viac nezaujíma,načo sa budú obťažovať niekoho informovať.Ale ako dostať fin.prostriedky od nanutených členov SPK príp.SPZ to máju zmáknuté v malíčku... ◄ reagovať
Zaujímavý slovník pracovníka SPK. Podľa mojej logiky by mal pracovník SPK postupovať iba v súlade so zákonom. Ak tak koná, nemusí sa báť žiadnej "SPINY" a nemusí si dávať pozor na pusu. Ak niekto nekoná v súlade so zákonom tak občan, ktorý to zistí, má povinnosť upozorniť príslušné orgány aby konali. A takého občana nazvať špinou je dosť uletené ....... Mal som pocit, že medzi základné povinnosti pracovníka SPK je poskytovanie informácií členom SPK. Nemusí to byť zrovna na tomto fóre. ◄ reagovať
dakujem velmi pekne tej SPINE ktora ma natrela policajtom za to co som vam tu vyzradila, myslela som to dobre, mozno by to niekomu aj pomohlo, ale zbytocne som sa dostala do problemov, tusim kto to asi bol............este raz pekne dakujem na tejto sociálnej sieti z mojich ust uz nepadne ani hlaska, co ma velmi mrzi, ale aspon viem, ze si musim davat pozor na pusu, pozdravujem vsetkych ◄ reagovať
stevo212 teraz zadelil zásadnú otázku ! :) ◄ reagovať
Tak sú tie kontrolne strelby povinne?? či nie ? ◄ reagovať
Prečo by som mal chodiť na KS a vôbec niečo platiť keď nemám a nielen ja ale kopec poľovníkov kde poľovať a ani revír kde sa ukázať že niečo viem a mám záujem o výkon poľovníctva! Hlavne že každý rok zarábate na nových a nových poľovníkov ale nikoho nezaujíma či majú aj kde sa uplatniť ale hlavné je hneď pýtať € za každú chujovinu. Ešte že sú strelnice aby sme aj my nepoľujúci,poľovníci mali kde občas vystreliť. ◄ reagovať
My platime (zatial) SPK aby mala aj Zuzka na plat a odmeny a ona sa k nam takto nezodpovedne sprava :-o) ◄ reagovať
pani bystrická je smutné že ludia ktorý su vo vedeni opk sa k nám chovajú takto:"chlapci nenapisem uz nic, vedela som, ze ked nieco poviem-prezradim obrati sa to proti mne, tak mi prepacte ale ziadnu informaciu uz nepodam, myslim, ze som toho napisala dost, inak dakujem pekne jarko za tie urazky, ale od teba som si na to uz zvykla, vsetkych vas srdecne pozdravujem".Myslíte si že máte na to právo?Vy sa na nás neskladáte,alebo áno???? ◄ reagovať
P.Bystricka z vlastnej skúsenosti viem že ľudia sa začínajú na p.Pavloreka urážať keď im dochádzajú rozumné argumenty ak nejaké vôbec majú.Co sa týka kontrolnych strelieb v živote som na nich nebol ale sľubujem že začnem chodiť keď sa začne SPZ a SPK starať nie len o svoje plné vačky ale aj o to či majú ich členovia kde vykonávať právo poľovníctva. ◄ reagovať
Bohužiaľ astronom, absolútna pravda tvoj príspevok, v komore sa ani lístok nepohne bez toho, aby to nebolo vyjadrené v €€€€€€€ ◄ reagovať
pali, konečne niečo na zasmiatie :-D :-D :-D ◄ reagovať
Dovolím si zacitovať bysticku "chlapci nenapisem uz nic, vedela som, ze ked nieco poviem-prezradim obrati sa to proti mne". Mal som pocit že poľovnícka komora je otvorenou organizáciu a nič netreba "prezrádzať" ale patrilo by sa informovať. Nie pchať hlavu do piesku. Zalovil som na stránke SPK s úmyslom pozrieť si rozpočet tejto našej stavovskej organizácie. Myslíte že som niečo našiel? Použitie našich finančných prostriedkov je podľa všetkého tajné. Rád by som sa mýlil, ak niekto viete kde sa rozpočet nachádza, poprosím nasmerujte ma naň. ◄ reagovať
zuzana, aspoň napíš, ktorým príspevkom som sa ťa dotkol, urazil. mne, ani ďalším sa to zatiaľ nedarí nájsť. pokiaľ som pochybil, verejne sa tu ospravedlním a dám zmazať nevhodný príspevok. ◄ reagovať
bystricka zrejme, nie že by nechcela niečo napísať,ale už nemá čo vlastne napísať,keďže sa žiadne zmeny neudiali !!! A tak každé O SPK robí tak aby pod rúškom Vykonávacej smernice ku kontrolným streľbám si zabezpečila maximálny príjem .(Dnes som si túto skutočnosť osobne preveroval na našom O SPK ). ◄ reagovať
"Svet nie je nebezpečným a zlým miestom pre život pre to, že mu vládnu zlí a nespravodliví ľudia, ale pre to, že tí dobrí a spravodliví ich konanie prehliadajú a nič s tým nerobia"...takto nejako to napísal v minulom storočí Albert Einstenn. 60 000 poľovníkov na území SR okrem apple-ho šomre maximálne na SPK doma niekde do vankúša, prípadne s kolegami pri pive, taký typický Slovenský šport..psy brešú, ale karavana ide ďalej, nič sa nezmení, pokiaľ sa nezmeníme my a nezačneme proti tejto neprávosti spoločne bojovať. ◄ reagovať
chlapci nenapisem uz nic, vedela som, ze ked nieco poviem-prezradim obrati sa to proti mne, tak mi prepacte ale ziadnu informaciu uz nepodam, myslim, ze som toho napisala dost, inak dakujem pekne jarko za tie urazky, ale od teba som si na to uz zvykla, vsetkych vas srdecne pozdravujem ◄ reagovať
V tom odkaze p.Šuba informuje, že SPK na svoju existenciu potrebuje ročne 150 000.-EUR Koľko dostávajú?? Podľa našich výpočtov na jeden rok to vychádza cca 2 mil.EUR, ak to nie je pravda nech ma opravia... Zverejnila SPK niekedy konkrétne informácie o príjmoch a výdavkoch za rok? Napr. služobné cesty, prenájom aut, ako to bolo s Toyotou, zmluva Isuzu??? Kedy bude zverejnená, mňa P.Šuba informoval, že dve autá, ktoré používa na ústredí ten kto potrebuje, sú zadarmo... ◄ reagovať
Bystrička..môže byť nejaká smernica, uznesenie, napr. snemu, nad zákonom? Moju otázku myslím vážne, pracuješ asi na OPK, aký máš na to názor.Z informácií, ktoré sa tu objavujú, nadobúdam presvedčenie, že SPK tu vo viacerých prípadoch porušuje zákon, určite je potrebné dať podnet na prokuratúru..napr. informácie a zbraniach??Má ich polícia a dosť !! ◄ reagovať
Tak si pozrite ten odkaz...nech sa tu vyjadria právnici, ja nie som, ale Ústava hovorí o prenesenom výkone štátnej správy, ak som to dobre prečítal a pochopil, tak všetko čo robí SPK je v rozpore s ústavou..... ◄ reagovať
kto zbiera nelegálne takéto informácie, to tu už zaznelo. a ako vravíš, sú ľahko zneužiteľné. kto to zastaví? no ministerstvo určite nie. úradníci chodia na prezídium komory ako na klavír, viacerí sú/boli/ členmi orgánov. a dáš podnet, tak ti odpovedia, že oni nič... treba na súd. ale čo by si čakal od mafiánov, eštebákov a poskokov? tak že takéto info neposkytovať a pokiaľ už nimi niekto disponuje, šup s tým na prokuratúru. ◄ reagovať
Prenesený výkon štátnej správy komory je "zdokumentovaný "tu :odkaz ◄ reagovať
Nechcel som sa zapojiť,ale nedá mi.Čo koho do toho aké zbrane presne mám.Vie to presne polícia.Je to môj súkromný majetok,kde mám istotu že niekto nedá typ zlodejom???Veď to sú veľmi háklivé informácie.Odpovie mi niekto na to? ◄ reagovať
Použiť len v tejto diskusii, môže komora vydávať vyhlášky, nariadenia, usmernenia alebo smernice k zákonu? Ak áno môžu byť vydané nad rámec zákona? ◄ reagovať
komora má prenesený výkon štátnej správy. len to neviem nájsť, na základe akého ustanovenia ústavy. no neviem všetko... ◄ reagovať
Komoru nefinancuje štat takže odpoveď je zrejmá . Na čo to chceš použiť ??? ◄ reagovať
presne tak, jozef! snáď ako jediný obyčajný poľovníček som sa zúčastnil workshopu v želiezovciach ku novému zákonu. vtedajší GR sekcie na nakoniec zastavil, nech už dám pokoj... len tých mojich reálnych zmien v zákone je cca 8, už si nepamätám, no a kopu som mal nachystané. všetko veci viacmenej technického rázu. áno, netušili sme, že stojíme proti boľševickej mašinérii a naivne sme sa domnievali, že novelizácia prinesie zmeny k lepšiemu. prd! len dodatočne sa snažila legalizovať nelegálne! a žiadny posun dopredu... no ale aký krik robili súdruhovia, ako sa na zákone narobili do noci, ako nám hlavný boľševik vykladal o najlepšom poľovníckom zákone.... a čo je z neho dnes aj s poskokom? pytliak.... nejdem sa rozpisovať, no trpezlivosť dochádza. rozvracajú čo sa len dá. podvod a nezákonnosť je pracovná metóda komory, kam siahnete. na čokoľvek... a ešte tu bude ktosi obhajovať a zľahčovať podvod... ◄ reagovať
alebo otázku položím inak. V ako postavení k štátu vystupuje komora? ◄ reagovať
lanus je komora orgán štátnej správy? ◄ reagovať
bystricka - Pri tvorbe zákona o poľovníctve došlo isto len k pozabudnutiu uloženia povinnosti absolvovania KS ; ale pri tvorbe smernice o KS bolo pro-forma vyhlásené pripomienkové konanie členov komory kde sme sa viacerí snažili vytvoriť niečo užitočné a zmysluplné, miesto toho bol "zlegalizovaný" ten nezmyselný výpalnícky pamflet !!! Čiže tu sa nejedná o náhodnú nepozornosť ale o zámer !!! ◄ reagovať
bystricka toto nie je narážka na teba ale len reakcia na tvoj príspevok. Ano zákon o poľovnícve umožňuje SPK organizovať kontrolné strelby, ale to je tak všetko. Zákon neukladá členom SPK sa ich povinne zúčastňovať. Ako som už spomínal, do dnes som uvedenú smernicu vydanú SPK nepoznal, lebo ma to vôbec nezaujíma, len mi napíš prosím Ťa, aká je ešte k uvedeným kontrolným strelbám vydaná vyhláška, ktorú vydal oprávnený orgán a potom budem ďalej reagovať na smernicu vydanú SPK. ◄ reagovať
no neviem, ci vas zaujima prave moj nazor, povedala som si, ze uz sa do debaty nezapojim, ale predsa mi neda nereagovat, samozrejme, ze zakon o polovnictve, jeho vyhlaska aj smernice vydane k nim maju svoje chyby a dalo by sa vselico vylepsit a dotiahnut, ale tak je to s kazdym zakonom v nasej republike,vzdy sa nato pride az casom co vsetko by malo byt inak, ked sa to zacne pouzivat v praxi, samozrejme, ze s vami v mnohých pripadoch suhlasim, je mi velmi tazko stat v opozicii proti vam vsetkym, pandurik odpoviem ti aspon na jednu otazku, ako viem ake zbrane maju clenovia nasej opk-pracne som si to vyzistila, taku databazu my ako opk nevedieme, na co aj, stale sa to meni, takze v pozvanke na ks som uviedla, kto nevlastni zbrane nech mi to oznami e-mailom, potom som si to len overila, taki co neprisli pozvem v nahradnom termine. ◄ reagovať
čo by robili? psi pôjdu na úrad práce a chlapi do roboty.... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.