Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kontrolne strelby - diskusia

autor: off jaro1
pridané: 27.4.2015 15:32

Ulohou SPK podla §42 pism. e. zak. c. 274/2009 o polovnictve je aj cit: organizuje streleckú prípravu uchádzačov o poľovný lístok, praktické skúšky zo strelectva a organizuje kontrolné streľby členov komory kon. cit. Dalej je smernica SPK o organizovani a vykonavani kontrolnych strelieb. A ja sa pytam. su alebo nie su kontrolne strelby povinne?

počet zobrazení: 29 233
počet hlasov: 2
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off hubert2012, 1.5.2015 o 9:29

Zdravím priatelia, dobrá téma, aktuálna.Kontrolné strelby, myslím, že dobrá vec, ale tak ako fungujú, asi nie.Firma SPK si aj z tohto spravila príjem peňazí..Na sneme SPK sa hovorilo, že treba dať do zákona povinné streľby, asi to čo sa deje teraz, nie je v súlade so zákonom, tak si to chcú ošetriť.Myslím si, že kontrolné streľby by mohli byť aj povinné, napr. raz za tri roky, ale v réžií PZ alebo PO ktorá vykonáva výkon práva poľovníctva.Dohodnú si strelnicu, podmienky, náklady, spravia o tom záznam a hotovo. Kto chce strielať viac, môže. Každý poľovník má určite záujem, aby mal dobre nastavenú zbraň a keď je tam prítomný odborník, tak je to veľmi dobre. Ale nemusí to organizovať SPK, ktorá poverí SPZ a treba hlavne platiť, výsledok nie je dôležitý....toto nechceme..V telke bola informácia, že Min. vnútra a psychológovia navrhujú skrátenie platnosti zbrojného preukazu z 10 na 5 rokov.O čo tu ide, o peniaze..pre sociálny štát a skupinu psychológov...Treba dať pozor, čo do zákona zase dajú..Za posledné roky, kto strieľal v Devínskej, poľovník ? problémy niektorých policajtov.??? poľovníci ?? nech si túto skupinu testujú aj každý mesiac..ale nie poľovníkov..Za 5 rokov existencie SPK dali do nej obyčajní poľovníci cca 10 mil. EUR, kde sú tie peniaze, koľko išlo na fond rozvoja poľovníctva, na strelnice, zazverovanie..do revírov???SPK spravila z poľovníctva iba firmu pre úzku skupinu funkcionárov a bossov slovenského poľovníctva...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 37

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 307 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off pandur1, 15.5.2015 o 14:15

jarko trochu veľa otázok :-)))), odpoviem Ti na jednu, podnet pre podozrenie z TČ môžeš podať na ktoromkoľvek základnom útvare PZ alebo na ktorejkoľvek prokuratúre. A ako sa dá dosiahnuť spravodlivosť? Nuž v tomto štáte ťažko, veľmi ťažko :-))) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off jaro1, 15.5.2015 o 14:08

V otazke povinnych kontrolnych strelieb, k ich podla mna nezakonnosti, nuteniu, vyhrazaniu sa (sankcionovani) sa chcem opytat. Kde a ako sa da vyjadrit protest, nespokojnost so zavadzanim zo strany spk (opk)? Kde a ako sa podava podnet pre podozrenie z TC ? Ako sa da dosiahnut, aby boli vinnici spravodlivo potrestani, pripadne zbaveni funkcii? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off hubert2012, 15.5.2015 o 5:24

Môj názor na tzv. kontrolné streľby, som presvedčený, že to čo organizuje SPK v spolupráci so SPZ a hovoria tomu povinné kontrolné streľby je v rozpore so zákonom a účasť na nich nie je povinná. Tu ide iba o peniaze, nič iné, ako ja celá činnosť SPK. Kontrolné streľby si môže zorganizovať každé PZ alebo PO vo svojej réžií, lacnejšie a hlavne za účelom precvičenia si streľby,kontroly a nastavenia zbraní. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off hubert2012, 14.5.2015 o 20:02

Priatelia, dopadlo to tak ako to dopadlo, myslím, že aj táto diskusia má význam, zámery boli, ale ako mi povedal priateľ z parlamentu, idú voľby a meniť zákon, tak, aby sa uzákonila povinnosť kontrolných strelieb a poplatky za ne, alebo psychotesty, vraj nebola odvaha zo strany možných predkladateľov a ani podpora.Takže má to význam, treba sa pýtať a žiadať odpovede o našej SPK. A v tomto období pred voľbami je potrebné byť aktívny a nebáť sa, lebo potom bude neskoro.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off lanus, 14.5.2015 o 18:23

pandur1 - Skrátenie doby platnosti ZP a psychotesty boli "riešené" v úvodnom doplnku ,len to neprešlo cez vládu . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off pandur1, 14.5.2015 o 17:55

ten Kovačocyho návrh bol schválený, aj keď mi je to už prd platné, keď som vyhodil 80 eur za psychotesty :-))))) ◄ reagovať

off pandur1, 14.5.2015 o 17:50

chlapi to skrátenie platnosti ZP a psychotesty nebolo ani v pozmeňovacom návrhu. ◄ reagovať

off apple, 14.5.2015 o 15:20

ale veď na tom je to postavené: na hlúpych! tvrdím to už odkedy.... ◄ reagovať

off lanus, 14.5.2015 o 15:10

apple - Je veľmi smutné,že omladina má veľmi malý záujem a tým aj prehľad o dôležitých legislatívnych zmenách svojich koníčkov ; takýchto ignorantov musia naši parlamentníci priam milovať !!! ◄ reagovať

off apple, 14.5.2015 o 15:04

a tu sú tie pozmeňováky, asi sú schválené, fakt nemám silu hľadať, či áno, ... odkaz ◄ reagovať

off apple, 14.5.2015 o 14:58

priatelia, tu je návrh zákona. ten sa mení len o dva nepodstatné pozmeňováky. tak brýle na nos... odkaz ◄ reagovať

off heimdall, 14.5.2015 o 14:53

Najčerstvejšie čo sa mi podarilo nájsť na TA3 odkaz o zmene doby platnosti ZP z 10 na 5 rokov ani slovo, tak to snáď neprešlo. ◄ reagovať

off pandur1, 14.5.2015 o 14:15

no na to aj ano, a bolo to schválené? Lebo ja som mal info, že MVSR s tým nesúhlasilo. ◄ reagovať

off lanus, 14.5.2015 o 14:10

pandur1 - A na snahu psychológov a zdravotníkov t.j. skrátenie platnosti zbrojáku s povinnosťou absolvovania psychotestov aj zdravotnej prehliadky každých 5 r. bez výnimky pre každého si zabudol ?!?! ◄ reagovať

off pandur1, 14.5.2015 o 14:02

nocpet bola schválená novelizácia Zákona o zbraniach a strelive, čo sa týka nás poľovníkov tak by malo byť schválené, že sa nebudú musieť robiť tlakové skúšky pri predlžovaní ZP, len ak to uzná správny orgán (aspoň v návrhu to bolo tak) a SPK bude musieť zo zákona poskytovať orgánom PZ zoznam členov, ktorý si nepredĺžil PL. Nebol schválený návrh o povinných kontrolných strelbách pre poľovníkov, resp. nebol ani daný na schvaľovanie. ◄ reagovať

off apple, 14.5.2015 o 14:01

nocpet, zákon schválený bez timurovských želaní ◄ reagovať

off nocpet, 14.5.2015 o 13:39

Chalani, noze nas dajte do obrazu, nech si nemusime medzi riadkami domyslat o com asi hovorite... ◄ reagovať

off lanus, 14.5.2015 o 13:33

Nateraz asi hej ! ale neverím , že by sa výpalníci vzdali ; po voľbách sa zrejme pokúsia aktualizovať zákon o poľovníctve !!! ◄ reagovať

off apple, 14.5.2015 o 13:24

tak sa mi vidí, že sme dosiahli svoje.... ◄ reagovať

off apple, 13.5.2015 o 20:38

milanf, ale tiež máš pravdu - teda ja som mal neúplné info, lebocký nemusel byť za všetkými. poslal poskoka d. ale to je to isté. pozrel som si aj pripomienkové konanie, tam taký návrh od nikoho nezaznel. nad týmto sa zamysli a výsledok je jediný, z čej hlavy to je. ◄ reagovať

off mlsrb, 13.5.2015 o 18:32

Asi ho zahamoval Robertko predsa len sa zvolebnieva a nebude ešte viac nasierať už aj tak nasraných ľudí ved každý hlas je dobrý. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off milanf, 13.5.2015 o 17:16

nejdem nikoho obhajovať ani haniť,toto som počul priamo dnes od nemenovaného poslanca ◄ reagovať

off apple, 13.5.2015 o 17:05

milanf, lebocký obchádzal poslancov s pozmeňovákom, nie ja, alebo niekto iný. na sneme vykladal o povinných streľbách v zákone, hoci v návrhu neboli. a iní ľudia tlačili??? takí obyčajní????? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off milanf, 13.5.2015 o 16:38

ten pozmeňovák nebol z jeho hlavy,tam tlačili iný ľudia,on to práveže stopol,niekto vám dal zle informácie ◄ reagovať

off apple, 13.5.2015 o 16:19

to zíram... zastaviť vlastnú iniciatívu.... nuž výkon hodný veľkého timura ◄ reagovať

off milanf, 13.5.2015 o 16:17

ako som sľúbil. Tibor Lebocký práveže zastavil pozmeňovací návrh aby kontrolné streľby boli pre poľovníkov povinné a s toho jednoznačne vyplýva že terajšie kontrolné streľby NEBOLI A ANI NIESU podľa terajšieho platného zákona povinné a to mám priamo z dnešného rokovania. ◄ reagovať

off pandur1, 13.5.2015 o 15:09

A ešte ak by chcelo aj ministerstvo uzákoniť povinnosť zúčastňovať sa kontrolných strelieb, nedá sa to urobiť nejakým vydaním smernice, musí to byť v zákone. Vyhláška môže upravovať napr. poplatky za strelby a podobne. ◄ reagovať

off pandur1, 13.5.2015 o 15:07

HUNTER75 odpoviem Ti takto. Prikázať niečo mi môže len zákon. Zákon schvaľuje NR SR. K zákonu môže byť vydaná vyhláška ( je nižšia právna norma, ktorú môže vydať ministerstvo alebo iný orgán štátne správy a nesmie byť v rozpore so zákonom ). SPK si síce vydalo nejakú smernicu, ale SPK vobec nemá právo vydávať nejaké vykonávacie smernice a vyhlášky k zákonu, nakoľko nie je orgán štátne správy. ◄ reagovať

off MackoPu, 13.5.2015 o 8:14

dovolím si do "pľacu" prihodiť v súvislosti s názorom apple o rozpore smerníc SPK so zákonom. Nevieme napadnúť aj povinné platby za revír do SPK ? Robia to myslím cez smernicu o "fonde na podporu poľovníctva" :-) .Reálne to robí veľkú sumu, u nás cca 700, ktorú vyhadzujem von oknom pre parazitov. Nenájde sa medzi nami človek ktorý by nám na toto vedel poskytnúť krátky štuchanec do konania ? ◄ reagovať

off apple, 13.5.2015 o 7:10

HUNTER75, na tvoje otázky sú odpovede už vyslovené, treba si ich len prečítať. povinnosť takéhoto typu mi môže ukladať len zákon. nikde v zákone také uloženie povinnosti nie je, teda nie je to povinnosť! smernica je v priamom rozpore so zákonom, tak, ako sú v rozpore so zákonom aj stanovy, ako i samotná komora. túto smernicu možno považovať za podvodné konanie za účelom získania neoprávneného zisku. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off HUNTER75, 13.5.2015 o 6:38

Prikláňam sa k otázke Števa 212 a GabrielaSO. Sú KS povinné? Zákon to neprikazuje, je vydaná len smernica SPK. Som za to, aby sa organizovali streľby v rámci PZ. Pre neúčasť na streľbách sa Vám vyhrážajú, že nedostanete súhlas na predĺženie zbrojného preukazu. Ak toľko útočíte proti SPK, tak ako je možné, že Vaši zástupcovia na sneme všetko odsúhlasili??? ◄ reagovať

off lanus, 12.5.2015 o 22:49

jozef - Slovo "povinné" je tam priložené preto aby sa nešpekulovalo či tam treba ,alebo netreba ísť ; poplatok 20€ pochádza zo "Smernice o kontrolných streľbách" ; vyhrážka políciou = "čerešnička na torte" predmetného "výpalníckeho pamfletu" ,sa však nikdy nenaplní, lebo pri regulárnom postupe polície by mohol byť sankcionovaný oznamovateľ !!! ◄ reagovať

off jozef, 12.5.2015 o 22:21

Z pozvánky na PKS :) ◄ reagovať

off pandur1, 12.5.2015 o 21:51

Jozef odkial mas to, ze to bude OPK zasielat na policiu? ◄ reagovať

off jozef, 12.5.2015 o 21:05

Ja len neviem prečo to volajú povinné kontrolné strelby keď podľa všetkého povinné niesu :) Kto určil poplatok 20eur za neúčasť? A pri opakovanej neučásti (náhradný termín) bude zaslané oznámenie na okresné riaditeľstvo Policajného Zboru...Ako to bude polícia ďalej riešiť ?Ďakujem za odpoved... ◄ reagovať

off milanf, 12.5.2015 o 19:25

zatiaľ ešte nebol ani prednesený,možno až zajtra potom dám info ◄ reagovať

off lanus, 12.5.2015 o 18:21

Aj ja som niečo začul ; ak to chce pretlačiť tak vlastne na "plnú hubu" priznáva ,že doteraz sa vyberali poplatky nezákonne !!! ◄ reagovať

off apple, 12.5.2015 o 17:09

richard, timurovcom nič nie je nemožné!!!! no nech má na pamäti, že je to to posledné, čo vykonal proti poľovníkom len kvôli vidine svojho zisku ◄ reagovať

off pandur1, 12.5.2015 o 16:09

Jaro apple to bude trochu problem dat to do tohoto zakona pretoze by som bol zvedavi kto potom k tomu vyda vskonavaciu vyhlasku alebo napr. urci poplatky za strelby. Ale pri tom ritolezovi nic nie je nemozne. ◄ reagovať

off pandur1, 12.5.2015 o 16:05

Jaro1 prepac zle som to pochopil :-) ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 307 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk