Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kontrolne strelby - diskusia

autor: off jaro1
pridané: 27.4.2015 15:32

Ulohou SPK podla §42 pism. e. zak. c. 274/2009 o polovnictve je aj cit: organizuje streleckú prípravu uchádzačov o poľovný lístok, praktické skúšky zo strelectva a organizuje kontrolné streľby členov komory kon. cit. Dalej je smernica SPK o organizovani a vykonavani kontrolnych strelieb. A ja sa pytam. su alebo nie su kontrolne strelby povinne?

počet zobrazení: 29 235
počet hlasov: 2
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off hubert2012, 1.5.2015 o 9:29

Zdravím priatelia, dobrá téma, aktuálna.Kontrolné strelby, myslím, že dobrá vec, ale tak ako fungujú, asi nie.Firma SPK si aj z tohto spravila príjem peňazí..Na sneme SPK sa hovorilo, že treba dať do zákona povinné streľby, asi to čo sa deje teraz, nie je v súlade so zákonom, tak si to chcú ošetriť.Myslím si, že kontrolné streľby by mohli byť aj povinné, napr. raz za tri roky, ale v réžií PZ alebo PO ktorá vykonáva výkon práva poľovníctva.Dohodnú si strelnicu, podmienky, náklady, spravia o tom záznam a hotovo. Kto chce strielať viac, môže. Každý poľovník má určite záujem, aby mal dobre nastavenú zbraň a keď je tam prítomný odborník, tak je to veľmi dobre. Ale nemusí to organizovať SPK, ktorá poverí SPZ a treba hlavne platiť, výsledok nie je dôležitý....toto nechceme..V telke bola informácia, že Min. vnútra a psychológovia navrhujú skrátenie platnosti zbrojného preukazu z 10 na 5 rokov.O čo tu ide, o peniaze..pre sociálny štát a skupinu psychológov...Treba dať pozor, čo do zákona zase dajú..Za posledné roky, kto strieľal v Devínskej, poľovník ? problémy niektorých policajtov.??? poľovníci ?? nech si túto skupinu testujú aj každý mesiac..ale nie poľovníkov..Za 5 rokov existencie SPK dali do nej obyčajní poľovníci cca 10 mil. EUR, kde sú tie peniaze, koľko išlo na fond rozvoja poľovníctva, na strelnice, zazverovanie..do revírov???SPK spravila z poľovníctva iba firmu pre úzku skupinu funkcionárov a bossov slovenského poľovníctva...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 37

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 307 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off miso111, 5.4.2016 o 19:01

Chlapci a to kde chodíte na kontrolné streľby, že musíte aj strieľať :) Niekoľko mojich kamarátov v nemenovaných okresoch si na kontrolné streľby pušky ani neberie. Stačí "pudilár". S jedným som sa neveriac tejto bohumilej akcie aj zúčastnil a keď si pýtal položku na brok, tak na neho čumeli ako "maďari na Gabčíkovo" či je kompletný. "Jožooo napíš mu tam 4 z piatich na guli a 3 z piatich na broku". Zaplať a padaj!!! Tak o čom sa tu stále bavíme? Aká zodpovednosť pri "preskúšaní" zbrane? Česť výnimkám ...ale páliť benzín za návštevu strelnice na zaplatenie povinného poplatku je na hlavu!!! Poznám však aj PZ, kde vždy na jar organizujú vo vlastnej réžií víkendové streľby, kde je každý člen povinný vyskúšať streľbu zo svojej zbrane. Inak nedostane ani povolenku. Je z toho pekná akcia aj s rodinnými príslušníkmi so záverečným posedením pri guláši. Všetci to akceptujú a nik nemá problém s účasťou... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off Baikal, 5.4.2016 o 17:09

Pani polovnici, ak aj vezmem do uvahy, ze by neboli spoplatnene povinne kontrolne strelby, ale kazdy by uvedomelo siel samostatne na strelnicu , kde by si preveril svoje strelecke schopnosti, tak zadarmo by to iste nebolo. Ja sam chodim na strelnicu, ak tam idem, vzdy len dufam, ze vobec bude volny box a ak je, zaplatim cca 5€ - 7€ za hodinu. To vsak neznamena ze celu hodinu mozem aj strielat, to tiez zalezi na okolnostiach, zazil som uz aj to, ze som ledva stihol vystrelit 5 ran. Takze akokolvek to beriem, vzdy ma to stoji peniaze ci uz idem z vlastnej vole si preverit nastrelit zbran alebo idem na sutaz pripadne kontrolne strelby. Ano viem, absolvovat strelecku sutaz je financne narocnejsie, ale absolvovanim sutaze splnujucej kriteria stanovene smernicou SPK s dostatocnym vysledkom, sa zbavujem povinnosti kontrolnej strelby. (Samozrejme plati zvlast pre gulovu a brokovu strelbu) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Hekler, 5.4.2016 o 15:19

ÚS MR rozhodol ale v MR ... náš ÚS rozhodol a platí to pre všetkých v SR, treba to rešpektovať ... rozhodne Štrasburg ?, počkáme ... dovtedy ale platí že kontrolne streľby sú pre člena SPK povinné a musí sa ich zúčastniť, samozrejme nemusí ale treba si doštudovať aj možné sankcie a potom ich aj znášať ... (možno bude Štrasburg riešiť aj dve podania v tejto veci lebo možno MPK využije rozhodnutie nášho ÚS a bude sa domáhať takého rozhodnutia ako vydal náš ÚS) čo myslíte koľko mesiacov - rokov to bude trvať ? ◄ reagovať

off steyr, 5.4.2016 o 14:29

Ako som napísal, netvrdím, že súhlasím s momentálnym stavom, teda so spoplatnením kontrolných strelieb, len si myslím, že určitá časť nezodpovedných poľovníkov, by na strelnicu ani nešla nebyť povinných strelieb, to hodnotím negatívne a zodpovední poľovníci, ktorých presnosť ich zbraní zaujíma a uvedomujúc si zodpovednosť, si svoje zbrane sami vyskúšajú (alebo ich to aj baví a nie sú lakomí vystrieľať pred sezónou krabičku nábojov) by sa nemali báť prísnych pravidiel v tejto oblasti. Spoplatnenie je jedna vec a spôsob "donútenia" nezodpovedných skontrolovať si presnosť svojej zbrane je druhá vec, tak ako i ostatné nespomínané faktory tejto problematiky, ako napr. fakt, že poľovníci s viacerými zbraňami si majú možnosť vyskúšať na povinných streľbách len jednu? a čo tie ostatné? Osobne vnímam pre spoločnosť i zver ako dôležitejšie efektívne preverenie presnosti zbrane, optiky a schopností poľovníka, ako spoplatnenie strelieb, je to však len môj názor a problematika by si určite, ako mnohé iné, zaslúžila odbornú diskusiu a analýzu, s poukázaním na slabé miesta a návrhom riešení a ich implementáciu, no obávam sa, že v tomto prípade je pre niekoho dôležitejšie vybrať poplatok za povinné streľby ako ich priebeh, význam, prínos a výsledky... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off Durell, 5.4.2016 o 13:59

Máme v rukách moc nad životom a smrťou volnežijucej zveri. Môžme vedieť o polovke, zveri, starostlivosti o zver všetko, aj to koľko má srnka chlpov na tele. Bude jej to k ničomu, keď bude behať bez nohy, alebo hodiny skonávať v bolestiach. Na toto veľa ľudí zabúda a strelectvo pokladajú za nutné zlo. Tiež by som nebol šťastný ak by ma išiel operovať chirurg, ktorý drží skalpel v rukách druhý krát - prvý krát to bolo na škole ( kurze ) - oni chodia na pitevňu a my na strelnicu. Bol by som šťastný ak by si každý z nás dal trening uvedomelo. Aj 10 rán pred sezonou je už lepšie ako nič. Na druhej strane toto naše krásne "Poplatkovo " sa mi tiež moc nepozdáva. Toto je slovenská klasika "Ľud je tu pre štát " ale " Štát tu nie je pre človeka " ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off stetien, 5.4.2016 o 12:50

Steyr ,s tým začiatkom s tebou uplne súhlasím ,ale to tak nie je .Polujem 32 rokov a bol som na každych strelbach ,mimo toho ked som bol na vojne .Každy kto tam bol tak ked aj strielal a netrafil tak mal napísané a poniektorý tam s flitou šermovali ako zo šablami aj ked boli upozornený tak vela kolegov to vtej roztržitosti.... urobili znova .Kolko bolo takých ktorý strielali pánu bohu do okien .Takže kotrola a bezpečné zaobchádzanie so zbranou áno ,ale platiť nejakým pánom... na komoru ,aby štrngali v kancelarii lyžikami tak to určite nie .Už som to tu nápisal im ide len o to ..zaplať a choď. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off steyr, 5.4.2016 o 8:46

Netvrdím, že s momentálnym stavom súhlasím, no na druhej strane členovia PZ by nemali byť spokojní ani z faktom, že majú medzi sebou členov, ktorí na kontrolných streľbách z desiatich rán nastrieľajú 0 a niekedy ani netrafia terč, to akože potom na zver strieľajú len tak ako v lotérii??? osobne si myslím, že každý držiteľ zbrane by s ňou mal vedieť bezpečne zaobchádzať a tým mám na mysli aj zodpovednosť za vystrelený projektil, ak niekto z desiatich rán na 100m nastrieľa 0, tak by s tou zbraňou nemal loviť, lebo s najväčšou pravdepodobnosťou napácha len škody, ak nie niečo horšie a fakt, že nie malý počet poľovníkov ani nevie ako im zbraň strieľa a bez povinných strelieb by sami z vlastnej vôle a iniciatívy na strelnicu vôbec nešli tiež stojí za zváženie. Mám taký pocit, že bez prísnych pravidiel a možných postihov či trestov, nie je vôbec ľahké udržať poriadok, to je však celospoločenský problém a taktiež netvrdím, že medzi poľovníkmi nie sú zodpovední a poctiví členovia, z ktorých by si všetci mali brať príklad, len sa mi zdá, že ich je v dnešnej dobe oveľa menej ako tých nezodpovedných... ◄ reagovať

off hubert2012, 4.4.2016 o 22:37

Zdravím dáma a páni, to čo píšete je úplne v poriadku, každý normálny poľovník by si mal preskúšať pred sezónou zbraň.Nepotrebujeme na to žiadnu komoru. Od tejto inštitúcie, keď už existuje, zatiaľ, by sa žiadalo vytvoriť podmienky, to znamená strelnicu, prípadne odborníkov, ktorí pomôžu nastreliť a preskúšať zbraň.To by bolo v poriadku, ale tak ako to existuje, povinne a spoplatnené,to je iba vyberanie poplatkov.To, že ÚS potvrdil povinné členstvo v SPK, no stálo to asi veľa námahy....Sú tu dve rozhodnutia ÚS v dvoch štátoch EU na rovnaký problém, každé inak, rozrieši to Štrasburg...Ale povinné kontrolné streľby, ich súlad so zákonom, na to sa budú musieť vyjadriť inštitúcie, ktoré sú na to oprávnené, tu na Slovensku, nechcem dopredu ...Streľby áno, v réžií PO, dobrovoľne a účelne v prospech poľovníkov.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off tibor112, 4.4.2016 o 21:16

...ja som ešte nezačal ani raz poľ.sezonu bez toho aby som si nepreveril svoju zbraň,to z OPK mi pripadá absurdné,zbytočná strata času a peňazí. ◄ reagovať

off lubenko, 4.4.2016 o 20:05

no ked sudy uznaly SPK že je v sulade zo zakonom tak aj strelby su povinné,nevadilo by mi to keby sa za to nemuselo platit,pretože flintu aj tak treba vyskušat pred sezonou ◄ reagovať

off katkaaa, 4.4.2016 o 17:54

kdesi hubert2012 spominal, že sa podanie pripravuje. aký je jeho osud? ◄ reagovať

off tibor112, 4.4.2016 o 16:26

dekurio, 12.6.2015 o 6:26- dnes som dostal predvolanie na kontrol. strelby,poplatky sú takéto : guľa - 5 €, brok - 6 €, guľabrok -10 €, malorážka - 3 €. Jedná sa o OPK Ke,a moja otázka znie : sú alebo nie sú povinné kontrolné strelby?!? ◄ reagovať

on lanus, 7.7.2015 o 9:46

Stagstalker - "Farebné prevedenie" treba nanovo aktivovať kliknutím na tlačidlo (spodné) "Zobraziť zmeny" na ľavej bočnej lište . ◄ reagovať

off Stagstalker, 6.7.2015 o 18:14

pozitívne je aj to, že už nie je pre držiteľov európskeho zbrojného pasu potrebné nahlasovať vývoz a opätovný dovoz zbrane pri opustení krajiny napr. v prípade poľovačky v rámci EÚ. § 48 ods. 2 Zákona o zbraniach a strelive: Každý, kto vyváža a opätovne dováža zbraň kategórie A, zbraň kategórie B, zbraň kategórie C alebo strelivo do týchto zbraní a nie je držiteľom európskeho zbrojného pasu alebo vyváža a opätovne dováža zbraň kategórie D uvedenú v § 7 ods. 1 písm. d), je povinný najmenej päť pracovných dní pred dátumom ich predpokladaného vývozu oznámiť policajnému útvaru príslušnému podľa § 40 ods. 2 PS: Lanus- tie farebné zmeny mi nejako nezobrazuje... ◄ reagovať

off pandur1, 6.7.2015 o 17:57

Tak potom beriem späť, tu novelizáciu s PL som nezaregistroval ◄ reagovať

on lanus, 6.7.2015 o 12:00

0d 1.7.2015 platí "posledná novela" ,ktorá priniesla pár pozitívnych zmien napr. zrušila potrebu potvrdenia od Oko pri vybavovaní ZP ; ako aj pravidelné časovo stanovené "Tlakové skúšky zbraní " . Novela v konsolidovanom znení s farebne označenými zmenami (červená staré /zelená nové) je tu : odkaz ◄ reagovať

off mira, 6.7.2015 o 9:10

Minuly tyzden som podal ziadost na novy zbrojny preukaz a to dna 2.7.2015,potvrdenie od SPK sa od 1.7.nepredklada,ale sa predklada overena fotokopia polovneho listka je to novinka. ◄ reagovať

off jaro1, 6.7.2015 o 0:20

Jozef, zbrojny preukaz sa v sucasnosti nepredlzuje, po uplynuti doby jeho platnosti treba poziadat o novy zbrojny preukaz (samozrejme v zakonom stanovenej lehote myslim dva mesiace, resp. 30 dni pred uplynutim doby jeho platnosti !!) ◄ reagovať

off jozef, 5.7.2015 o 21:31

pandur1 dík za odpoveď..túto skutočnosť poznám len ma to prekvapilo čo napísali :) a chcel som počuť názor ..Nakoľko každý vie čo treba priniesť na políciu pri predlžovaňí ZP ale nejaké odporúčanie od oko spz som tam nenašiel... ◄ reagovať

off pandur1, 5.7.2015 o 20:45

jozef OkO SPZ môže odporúčať akurát tak vieš čo. ad. 1 potvrdenie že si členom PO pre vydanie resp. predĺženie ZP vydáva SPK, ktorá ti je povinná toto potvrdenie vydať, nakoľko si jej členom so zákona ad. 2 SPZ nemá s KS nič spoločné. ◄ reagovať

off jozef, 5.7.2015 o 13:21

Rád by som sa informoval či sa niekto stretol s postupom že po nezaplatení pokuty za neúčasť na KS OkO SPZ neodporučí žiadosť o vydanie /predlženie zbrojného preukazu... ◄ reagovať

off dekurio, 12.6.2015 o 6:26

Priatelia poľovníci aké sú u vás poplatky za kontrolne streľby???? brok ? guľa? ◄ reagovať

off pandur1, 11.6.2015 o 20:23

Jaro ta cesta do MT mi vtedy nevyšla, ale chystám sa na stretnutie na budúci týždeň tak tam sa porozprávame. ◄ reagovať

off apple, 11.6.2015 o 11:12

hubert2012, pekné čo píšeš, ale neodvádzajme pozornosť od podvodu nejakým puškárom! ak ho chceš mať na strelnici, tak si ho zavolaj, alebo príď sem, postarám sa ti o to... ale nesplietaj to s nelegálnou činnosťou podvodníkov! ◄ reagovať

off hubert2012, 11.6.2015 o 10:33

Zdravím páni, pozeral som Smernicu o strelbách, schválenú na Sneme 11.6.2011.Už len to hovorí kto ju schválil, naši tzv. zástupcovia, funkcionári OKO SPZ a OPK, bez vlastného názoru, poslušné stádo, česť výnimkám.Aj u nás v TO niečo také organizujú, vraj mi poslali pozvánku, nedostal som, ale nič sa nedeje, dostal so druhú, doporučenú do vlastných rúk.V stredu som dostal žltý lístok do schránky, streľby boli v sobotu, vybral som ju v pondelok, pretože som bol tri dni na cestách. Tak som sa dočítal, že v sobotu som mal prísť na tzv. kontrolné streľby. Rád si zastrieľam pred poľovníckou sezónou, dobrovoľne, aj každý rok, ale v ktorom zákone je napísané, že sa mám zúčastniť povinne?? V zákone o zbraniach, o poľovníctve? Nikde som nič nenašiel..Môže nejaký snem robiť rozhodnutia nad rámec zákona?? Môže napr. obecné zastupiteľstvo rozhodnúť o zvýšení rýchlosti v meste, keď zákon hovorí jasne? Môžu rozhodovať iba o tom, čo zákon dovoľuje..A tak isto aj snem SPK...V smernici sa píše o význame KS..overenie správnosti nastrelenia zbrane, jej funkčnosti a kontrola tech. stavu a samotnej streľbe pred sezónou..správne, súhlasím...U nás nemáme strelnicu na guľové zbrane, tak ako chcete páni z OPK Topoľčany dodržať túto smernicu..Prídem s guľovou zbraňou a chcem realizovať to čo je v smernici!!!Nepotrebujem strielať z malorážky, vraj keď neprídem, budem potrestaný..na základe akého zákona??Vytvorte podmienky aby sme mali streľnicu na guľové zbrane, na účte OPK TO je cca 75 000.-EUR, tak realizujte za naše príspevky niečo aj pre nás, poľovníkov z okresu TO. A určite prídeme, dobrovoľne aj každý rok, určite veľa poľovníkov sa aj zapojí do stavby strelnice, aj aj sa hlásim..Ale také hlúposti ..smernica..s tým nás nedráždite..Je asi najvyšší čas, začať riešiť niektoré činnosti SPK na orgánoch kde treba..Gen. prokuratúra a pod. Vyzývam poľovníkov, ktorí boli potrestaný za neúčasť na KS, aby sa prihlásili...O tom potom, neskôr,ale treba zastaviť toto výpalníctvo... Volal mi kamarát z iného okresu, vraj u nich na KS je prítomný odborník, puškár, nastreľovací stojan a každý kto potrebuje nastaviť a skontrolovať zbraň, tak mu to vykonajú a vraj zadarmo, použije iba vlastné náboje..Chcem si to preveriť a dám informáciu, kde to funguje a za akých podmienok..Tomu sa hovorí kontrolné streľby..páni tvorcovia smerníc.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off apple, 11.6.2015 o 7:47

len triafajte, chlapci! :-D ale jedným dychom mi odpovedzte na otázku: na základe čoho môže akási komora zhromažďovať informácie o zbraniach????? mám za to, že je to hrubé porušenie viacerých zákonov! a na ten istý nádych poprosím aj o info, v akej právnej norme akéhokoľvek typu má oporu "povinnosť" zúčastňovať sa strelieb. teda ak je to smernica, tak by mala upravovať niečo, čo je uvedené v nejakom vyššom predpise.... ◄ reagovať

off pandur1, 10.6.2015 o 21:30

lanus presne si trafil klinec po hlavičke a nech mi teraz netvrdia, že im nejde len o peniaze. . Ale ja z mojej profesionálnej deformácie som si všimol aj navádzanie na trestný čin. ◄ reagovať

on lanus, 10.6.2015 o 21:23

Je veľmi smutné ,že ani funkcionári zrejme nepoznajú Smernicu o kontrolných streľbách,lebo inak by na ne nepozývali členov bez zbrane ; D. Metodika kontrolnej streľby 1. Člen SPK je povinný absolvovať kontrolnú streľbu iba zbraňou (guľová, broková, kombinovaná), ktorú na základe zbrojného preukazu drží na výkon práva poľovníctva. Ak člen SPK nevlastní zbraň na výkon práva poľovníctva, na kontrolnú streľbu sa nepozýva. 2. V prípade, že člen SPK vlastní viac poľovných zbraní, je na jeho uvážení, ktorou jednou guľovou (v prípade že vlastní malokalibrovku i guľovnicu, kontrolnú streľbu realizuje guľovou zbraňou) a jednou brokovou zbraňou absolvuje kontrolnú streľbu. (Druhý bod však už nie je taký jednoznačný !?!?!) ◄ reagovať

off 650525, 10.6.2015 o 16:41

Dajte si pozor pozývajú aj zo spätnou platnosťou začínajúcich poľovníkov.Ide tu o dobrú finančnú injekciu pre OPK a PZ, ktoré streľby zabezpečuje. Zo spätnou platnosťou nemôžu pozvať nikoho! Ide o trojročný cyklus, po prvej registrácii v OPK!!! ◄ reagovať

off pandur1, 9.6.2015 o 19:20

Z dnešnej pozvánky na kontrolné strelby vyberám perličku ( je ich tam viac, ale táto stojí za to ) citujem Ak strelec nevlastní malokalibrovku, požiada o pomoc (zakúpenie) malokalibrových nábojov člena SPK, ktorý uvedenú zbraň vlastní a zúčastňuje sa spolu s ním kontrolných strelieb. Ak takúto zbraň nemá, môže si malokalibrové náboje zakúpiť na strelnici u organizátora strelieb. ◄ reagovať

off apple, 28.5.2015 o 17:17

povráva sa o ňom, že chce do SPK, páči sa mu tlupa nelegálnych ozbrojencov.... ◄ reagovať

off Hekler, 28.5.2015 o 16:32

Nositeľ Nobelovej ceny za mier Obama povedal: We've got to have the strongest military in the World, and we, occasionally, have to twist the arms of countries that wouldn´t do what we need them to do. ◄ reagovať

off jaro1, 28.5.2015 o 11:08

Lanus, v Tebou spominanom odkaz je NUTNE precitat si pod clankom diskusie k clanku. Tam nejaky pan Edu Zakovic sa zapodieva myslienkou vyuzit tieto naboje v polovnickej praxi.Zaroven tam dostal „na frak“ od istej slecny gymnazistky citujem: Eduard Žákovic máš pravdu, treba vystrieľať všetko živé čo je v lesoch, potom pokračovať na ľuďoch a nechať žiť len Američanov a Žakoviča :-o)) ◄ reagovať

off lubenko, 27.5.2015 o 20:44

organizovat môže ◄ reagovať

off 650525, 27.5.2015 o 20:16

V Nitre sa rozhodlo,že kontrolné streľby organizuje OPK a nie SPZ! ◄ reagovať

on lanus, 27.5.2015 o 16:33

Na odľahčenie témy : Bolo by zaujímavé vedieť či budú "naši veľkomožný mocipáni" trvať na "povinných kontrolných streľbách" aj keď sa budú v loveckej praxi , používať takéto náboje : odkaz ?!?!?! ◄ reagovať

off jaro1, 24.5.2015 o 13:32

Napad sa nezda byt zly. ◄ reagovať

off hubert2012, 16.5.2015 o 5:43

Ja by som si vedel predstaviť spraviť malú "spartakiadu"v júni mesiaci poľovníctva napr. pred parlamentom...Keby prišli z každého okresu aspoň štyria zástupcovia, jedno auto, tak by sme upozornili na súčasný stav nášho poľovníctva, som presvedčený, že by to malo význam.A nech nám pán poslanec a dvojjediný prezident odpovie na naše otázky, môžme otvorene diskutovať, bolo by to zaujímavé..Čo si o tom myslíte??? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off jaro1, 15.5.2015 o 22:50

Hekler nerozumiem, co Strahov? Tym myslis, ze povinne kontrolne strelby su povinna komunisticka spartakiada a stazovat sa mozeme na hvezdarni? Alebo myslis"strahovske udalosti? ◄ reagovať

off Hekler, 15.5.2015 o 17:01

nech to preberáme z ktorejkoľvek strany stále mi ako jediné riešenie vychádza ten "Strahov" ... ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 307 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk