Do tejto diskusie píšete všetko čo sa týka úpravy trofejí, vytváranie, čistenie, odmastnenie, bielenie. Úprava lebiek pod zhody, pripevnenie zhodov , a všetko čo sa toho týka. Ďakujem
Máte pravdu priatelia najlepšie je ak mozog sa vyberie čím skôr a lebka sa ponorí do tečúcej studenej vody na par hodín obmývať. Potom sa povarí, časovo podľa toho s čoho a aké to je staré (čím starší kus, tým sa varí dlhsie) aj keď som zástanca radšej pracnejšie oškrabať ako rozvariť. Čo sa týka tých vybielených ružic od spodu je to hrôza, aj keď niekedy zo spodku kôli srsti je ružice bez farby v tomto prípade som zástanca dat to pekne dofarbiť samozrejme niekomu kto sa v tom vyzná potom to vyzerá tak to.
Vyvasol alebo Vyvasol extra 3V1 sú účinné prostriedky na vyváranie trofejí. máte skúsenosti ? ◄ reagovať
peroxid /H2O2/ z lekárne je čistejší a pre potreby poľovníka zbytočné drahší. H2O2 na svetle sa rozkladá na vodu, pri bielení prikryť krabicou, handrou ... Použitý H2O2 už bude nižšej konc./%/.Na slnku aj po opláchnuti vodou pokračuje bielenie -Aby sa dostal H2O2 všade do dier ,vyplním vatou, dobrý nápad s múkou. Konc.30% H2o2 je silný ,stačí 1 deň ,šetrnejšie je natierať zriedeným. Formaldehyd ako dezinfekčný prostredok. ◄ reagovať
Aj ja to vždy dorážam slnkom, ale až po vybielení peroxidom v tmavšej miestnosti. Chemická rovnica nepustí. ◄ reagovať
Findula toje prax 40rocna nie hlupost.peroxid sa riedi dest. vodov nie slnkom. ja som dal len pomocku mladsim kolegom polovnikom ktorou upravujem trofeje ja. neni to vnucovanie sposobu upravy trofeje Pred troma dnami som bol dohladavat kolegovi srnca vecer strielal rano o 03.30.som bol na nastrele nakolko farbiar bol po operacii,isiel na dohladavku patik co bola uspesna.Kolega ma poziadal o upravu trofeje ktoru som uskutocnil peroxidom30% na slnku 4-hodiny uprava spokojnost na 1.od kolegu. ◄ reagovať
ferco komu není rady tomu není pomoci.Vezmi do ruky knihu nebo se zeptej nějakého chemika ◄ reagovať
Ferco,kdesi som cital (asi uprava trofeji od Salaj,Roszkopf) ze peroxid vodika sa ucinkom slnka ci svetla meni na vodu. Preto ze vraj sa doporucuje bielit v tmavej nadobe, resp. v tme. ◄ reagovať
lanus-findula netrepte hluposti to je fakt.pridte pozriet do popradu na stare trofeje ku mne a nesu ani zazltnute.ferco. ◄ reagovať
findula - Presne tak , slniečko je výborný neutralizátor účinnosti peroxidu !!! ◄ reagovať
ferco už jenom to,že necháváš působit peroxid na sluníčku je nesmysl ◄ reagovať
Uprava trofeje z rokov 1985. POSTUP. 30% peroxid,hladka muka amonik.Z peroxidu a hladkej muky namiesame kasu,pridame trocha amoniaku.kasicka zacne bublat.Treba ju cim skor nalit lyzicou do dutin :mozok mosne dutiny.:Potom vrch lebky,lebo kasicka navira ako sumienka.Na slnku to nechavam 4-5hodin.osprchujem horucou vodou a je hotove.Ked je pomracene aj celu noc.mozes to poliat sem tam peroxidom.MUka vsak sa nalepy na lepku.ta potom nasava ten peroxid. Moste skusit Ferco. LEsu a lovu zdar. prepacte za chyby. ◄ reagovať
Vyvarit nanovo, oskrabat, co sa da, peroxid nanovo a potom nabielit kriedou. ◄ reagovať
uprava lebky z uhynu - Zdravim chcem sa spytat ci nemate nejaky dobry a hlavne ucinny sposob na vybielenie lebky z uhynu jelena ? Hlavu som nehal aj mocit vo vode oci uz nemal iba trochu koze ktora sa nedala odstranit spomedzi pucnic a mozgy tych uz mal minimum a este som to vybieral .. lebuku som vyvaril a nastriekal peroxidom asi 4x... aj tak to ostalo zazlknute a mietami tmave neviete ako by sa to dalo upravit tak aby to bolo vhodne zavesit na stenu ? nejake rady ako dostat bielu farbu dakujem za odpovede :) ◄ reagovať
belofix - zdravim vas,chcel by som sa opytat ci nema niekto skusenosti s pripravkom Belofix.Ako sa to pouziva a ci mi to vycisti aj uhyny bez vyvarovania a vyskrabovania. ◄ reagovať
Starostlivosť o parožie - Zdravim, chcel by som sa opýtať ako sa zbaviť smradu z parožia (konkretne srnčieho) a vôbec jeho starostlivosť. Ďakujem ◄ reagovať
Dnes kúpený 30% . 35% sa vraj predávať nebude . ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Zákaz predaja peroxidu vodíka. (autor: adam70).
dnes som kupoval 35% za 1.80e.. a ziadny problem nebol kupoval som to v predajni s farbamy ...Farby laky ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Zákaz predaja peroxidu vodíka. (autor: adam70).
U nás s tým tiež nebol problém ale bolo mi povedané že čo mali dopredali a že už sa nesmie predávať, diki za info skúsim sa popýtať inde. ◄ reagovať